Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
Berounsko a jeho Židé
Popis:


Unikátní obrazová historická publikace se snaží dosud nebývale rozsáhlým způsobem zmapovat bohatou historii židovské komunity v Berouně a jeho okolí od poloviny 17. století až do druhé světové války. Snahou publikace je populárně-naučným způsobem přiblížit židovské náboženské památky v berounském regionu, hospodářské působení židovských podnikatelů, historii významných židovských rodů na Berounsku i Hořovicku a jejich podíl na společenském a kulturním životě.

Kniha se v jedné ze svých částí také věnuje projevům antisemitismu na Berounsku, od roku 1866 až do druhé světové války. Zcela zásadní význam má také publikování všech fotografií z evidence židovského obyvatelstva, která byla pořízena před transportem berounských Židů do vyhlazovacích táborů za druhé světové války.





Publikaci přivedl na svět kolektiv autorů, z nichž nejrozsáhlejší pasáž je dílem autorky Jindřišky Rosenbaumové, která tímto způsobem zdokumentovala židovskou historii tak, jak se prolínala s dějinami berounského a hořovického regionu. Autor Jiří Topinka zpracoval část pojednávající o transportech berounských Židů do koncentračních táborů v průběhu druhé světové války. Významnou část knihy tvoří nejen historická obrazová dokumentace, ale také současné snímky berounského fotografa Vladimíra Kasla, který na vysoké umělecké úrovni zdokumentoval současný stav židovských památek, zejména starých židovských hřbitovů v Berouně, Hořovicích, ale i v dalších menších obcích regionu - Litni, Mořině, Praskolesích, Hostomicích pod Brdy, Tetíně, Všeradicích, Lochovicích a Běštíně.



 

Počet stran:
144
Nakladatelství:
Machart
Jazyk:
CZE
Obal:
image
Cena: 249,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > dějiny a fakta > dějiny států, měst a národů

Cena v e-shopu249,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Berounsko a jeho Židé

Jindřiška Rosenbaumová

EAN: 9788087938683

Cena v e-shopu249,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Jazyk: Čeština

Nakladatelství: Machart

Vazba: Pevná bez přebalu lesklá

Stran: 144

ISBN: 978-80-87938-68-3

Rozměry (mm): 170 × 222 × 15

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap