Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
DÚVaP 10-11/2020 Zásoby - účetně a daňově, Nájemní smlouvy v DE, Cenné papíry a ZDP
Popis:


Zásoby - účetní a daňový pohled



 



Jednou z nejdůležitějších položek, která se vykazuje ve výkazu rozvaha, jsou zásoby. Jejich význam se samozřejmě odvíjí od typu účetní jednotky. Záleží na tom, zda se účetní jednotka zabývá jejich nákupem a prodejem, výrobou, ke které jsou zásoby důležité, či jde o ostatní typ účetní jednotky, která zásoby využívá pouze pro své vlastní využití. Podle zásob se samozřejmě i účetní jednotka hodnotí a posuzuje. Zásoby se vykazují v oběžných aktivech rozvahy - majetku podniku. Jsou tedy součástí účetní závěrky.



Nájemní smlouvy v daňové evidenci a účetnictví



Nájemní smlouva je poměrně běžným typem smlouvy. Při posuzování praktických dopadů tohoto velmi častého závazkového vztahu se nájemní smlouva analyzuje obvykle z pohledu právního, a v neposlední řadě je též často požadováno její posouzení z hlediska daňového, popřípadě i účetního. V případě nájemní smlouvy, týkající se věci nemovité, nastává pak celá široká škála možností.



Cenné papíry z pohledu ZDP



Cenný papír je peněžní pohledávka nebo majetkový nárok vlastníka cenného papíru vůči tomu, kdo tento cenný papír vydal. Každý cenný papír má určité předepsané náležitosti. Na žádném cenném papíru nesmí chybět jeho název, který je nejvýraznější a obsahuje, zda je to například akcie, dluhopis, směnka nebo šek apod. Jakou podobu může mít cenný papír? Jaké jsou podmínky pro osvobození příjmů z úplatného převodu cenných papírů u fyzické osoby? Co je to kolektivní investování?



 



 

Počet stran:
240
Nakladatelství:
Poradce
Jazyk:
CZE
Obal:
image
Cena: 279,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > společenské vědy > právo, zákony

Cena v e-shopu279,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

DÚVaP 10-11/2020 Zásoby - účetně a daňově, Nájemní smlouvy v DE, Cenné papíry a ZDP

Podnázev: Zásoby - účetně a daňově, Nájemní smlouvy v DE, Cenné papíry a ZDP

Vladimír Hruška; Luděk Pelcl; Ivan Macháček

EAN: 9771213927118

Cena v e-shopu279,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Jazyk: Čeština

Nakladatelství: Poradce

Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá

Stran: 240

Rozměry (mm): 215 × 153 × 12

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap