Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
DVD 1. světová válka 7 - Nové zbraně na moři
Popis:

Jako v každé válce, i v I. světové válce došlo k obrovské mobilizaci nejen lidských a výrobních sil, ale i k mobilizaci intelektuálního potenciálu pro vývoj nových technologií, technických inovací a nových vynálezů. Nové objevy, nové výrobky – převážně nové zbraně – byly ihned zaváděny do praxe nejen na bojištích, ale také v zázemí. Došlo ke vzniku celých nových výrobních oborů a naopak nové technologie a výrobní postupy objevené před válkou v civilním sektoru (například elektrotechnické vynálezy, letadla těžší než vzduch či technologie pásové výroby) byly zavedeny do výroby zbraní a do vojenství. Soupeření velmocí, zejména Velké Británie s Německem na moři, bylo jedním ze spouštěcích momentů nekontrolovaného zbrojení před I. světovou válkou a nepřímým důvodem ke vzniku celého konfliktu. Přesto námořní síly nehrály za války takovou roli, jak by se dalo před ní očekávat. Odehrálo se několik námořních bitev, největší z nich Bitva u Jutska, známá také jako bitva o Skagerak, které měly za cíl ochromit loďstvo druhé strany, ale ani tato bitva, ani žádná jiná, nepřinesly žádné významné vojenské vítězství. Nakonec však přesto přinesla námořní válka několik důležitých výsledků, které významně ovlivnily celý výsledek války: • pohrdání Německa dosud uznávanými pravidly námořního boje přivedlo do války USA právě v době, kdy již mocnostem Dohody docházely síly • Německu se nepodařilo ponorkovou blokádou izolovat Velkou Británii od zásobování materiálem a potravinami ze svého impéria a z USA • naopak ke konci války loďstva Dohody účinně blokovala německé přístavy, což způsobilo Německu obrovské ekonomické a humanitární problémy Jako velmi významná zbraň se v konfliktu ukázaly stále modernější a účinnější ponorky a zavedena byla nová zbraň – námořní letectvo – tj. letadla startující z letadlových lodí, které se stalo postupně rozhodujícím faktorem ve válce na moři, a je jím dosud.

Obal:
image
Cena: 49,- Kč

DVD a Blu-Ray > dokumetární a naučné

DVD 1. světová válka 7 - Nové zbraně na moři - Codi
Cena v e-shopu49,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

DVD 1. světová válka 7 - Nové zbraně na moři

Codi

EAN: 8595564600954

Cena v e-shopu49,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit
Máme rádi knihkupce

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap