Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
DVD 1. světová válka 8 - Nové zbraně ve vzduchu
Popis:

Jako v každé válce, i v I. světové válce došlo k obrovské mobilizaci nejen lidských a výrobních sil, ale i k mobilizaci intelektuálního potenciálu pro vývoj nových technologií, technických inovací a nových vynálezů. Nové objevy, nové výrobky – převážně nové zbraně – byly ihned zaváděny do praxe nejen na bojištích, ale také v zázemí. Došlo ke vzniku celých nových výrobních oborů a naopak nové technologie a výrobní postupy objevené před válkou v civilním sektoru (například elektrotechnické vynálezy, letadla těžší než vzduch či technologie pásové výroby) byly zavedeny do výroby zbraní a do vojenství. Jedním z rozhodujících nových fenoménů se stalo letectvo, které právě v průběhu války dostalo mocný impuls k rychlému rozvoji. Z počátku byla letadla používána pouze jako průzkumné stroje, jež měly podávat velitelům a štábům informace o pohybu vojsk protivníka, o situaci na bojišti, či o střelbě vlastního dělostřelectva, záhy však došlo k soubojům mezi jednotlivými nepřátelskými piloty na obloze a letouny byly opatřeny výzbrojí. Z letadel se stával obávaný bojový prostředek, z letců světoznámí hrdinové. Jak válka pokračovala, a v pozemních operacích stále nedocházelo k rozhodnutí o vítězi, a jak také pokračoval vývoj letadel a motorů, začala se letadla používat i k napadání nejen vojsk a jejich záloh, ale i k útokům na týl nepřítele ve snaze poškodit jeho výrobu, dopravní cesty a narušit jeho morálku a zásobování. Z letadla se rychle stával prostředek zkázy a jeden z rozhodujících faktorů vojenské moci. Ten, kdo neměl dostatečně zajištěný vzdušný prostor, nebyl schopen účinně útočit a dokonce se ani účinně bránit svému protivníkovi.

Obal:
image
Cena: 49,- Kč

DVD a Blu-Ray > dokumetární a naučné

DVD 1. světová válka 8 - Nové zbraně ve vzduchu - Codi
Cena v e-shopu49,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

DVD 1. světová válka 8 - Nové zbraně ve vzduchu

Codi

EAN: 8595564600213

Cena v e-shopu49,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap