Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
DVD DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA 3. DÍL LISTOPAD 1939
Popis:
Listopad 1939, třetí měsíc nejkrvavějšího válečného konfliktu dějinách lidstva…
Válka v Evropě pokračuje třetí měsíc. Bojuje se však sporadicky a většinou pouze na moři. Boje v Polsku skončily, oba okupantské státy, Hitlerovo Německo a Stalinův Sovětský svaz masakrují polské obyvatelstvo, zejména Židy, inteligenci a důstojníky poražené polské armády.
Hitlerův hlavní štáb připravuje bleskovou invazi do západní Evropy, jejíž cílem je rychlé obsazení Belgie, Holandska a Lucemburska a poté útok na Francii ze severu, přes zdánlivě neprostupné lesy Arden.
Na východě, na hranicích Sovětského svazu a Finska, se soustřeďují sovětská vojska. Ačkoliv jednání mezi SSSR a Finskem stále ještě probíhají, Stalin je již rozhodnut malý severský stát zničit a rozšířit tak sovětské území, tak jako se to podařilo, avšak bez boje u Lotyšska, Litvy a Estonska.
V Mnichově se odpůrce nacismu Elser pokouší zabít Hitlera. Hitler jako zázrakem vyvázne. Také válka na tajné špionážní frontě je stále intenzivnější, Britové a Francouzi dostávají závažné informace od svých agentů v Německu i od odpůrců Hitlera mezi Němci samotnými.
Německé námořnictvo se pokouší odříznout od zásobování britské přístavy jednak kladením min, jednak nemilosrdnou ponorkovou válkou. Také britská Royal Navy se snaží o blokádu Německa.
Rovněž mezi německou generalitou se objevují lidé, kteří nesouhlasí s Hitlerem, jeho agresivní politikou a také s bezohlednou krutostí, se kterou postupují v Polsku jednotky SS.
Americkému prezidentu Rooseveltovi se podaří změnit zákon o neutralitě USA ve prospěch Francie a Británie, kterým je umožněno, proti hotovému zaplacení, odebírat americké zbraně a další strategické materiály. Poslední den v měsíci začíná útok sovětských vojsk na Finsko. Konflikt se rozšiřuje…
Obal:
image
Cena: 49,- Kč

DVD a Blu-Ray > dokumetární a naučné

Cena v e-shopu49,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

DVD DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA 3. DÍL LISTOPAD 1939

EAN: 8595564600787

Cena v e-shopu49,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit
Máme rádi knihkupce

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap