Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
Latina pro zdravotníky
Popis:

Byť pomalu vytlačován angličtinou, zůstává latinský jazyk stále základním odborným dorozumívacím prostředkem českého lékařství. Jeho znalost je nezbytná již při studiu anatomie, jež také velmi usnadňuje, dále samozřejmě a to především, k popisu lékařských nálezů a chorob. Z těchto důvodů je také stálicí prvních ročníků všech typů zdravotnických studií připravujících střední zdravotnický personál ať již na středních či vyšších zdravotních školách nebo vysokých školách a lékaře a farmaceuty na lékařských a farmaceutických fakultách. Především všem těmto studentům, ale také zdravotníkům, kteří si chtějí latinu zopakovat nebo se v ní zdokonalit, je určen tento text, který si rozhodně neklade za cíl nahradit jiné učebnice nebo suplovat celou školní výuku, ale být jejím vhodným doplňkem, příručkou a přehledem k ujasnění, opakování a dalšímu samostudiu. Zaměřuje se na lékařskou latinu nejen vybranou slovní zásobou v uváděných příkladech a slovníku, ale také gramatikou, která je opět zaměřena především na praktické potřeby zdravotníků, kdy byly nepotřebné a zbytečné části záměrně vynechány. Právě výuka ve zdravotnické praxi neupotřebitelných a zbytečně složitých částí latinské gramatiky, se kterou se setkáváme na všech typech škol a bývá nezřídka příčinou nekvalitního zvládnutí potřebného a pro praxi významného základu, vedla k sepsání tohoto stručného přehledu a příručky lékařské latiny.


Autor se narodil 8.12.1981 v Pardubicích. Je absolventem gymnázia, střední zdravotnické školy - oboru všeobecná sestra a vyšší zdravotnické školy - oboru diplomovaný zdravotnický záchranář. V současné době studuje předposlední ročník všeobecného lékařství na Lékařské fakultě v Hradci Králové a pracuje jako sestra na interní části multioborové jednotky intenzívní péče v Kutné Hoře. Věnuje se především urgentní medicíně, přednemocniční neodkladné péči.

Obal:
image
Cena: 129,- Kč

Učebnice > jazykové > latina

Cena v e-shopu129,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Latina pro zdravotníky

Jan Bydžovský

EAN: 9788086376387

4 hodnocení

Cena v e-shopu129,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap