Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
Letadla a létání - pro příznivce letadel, létání a budoucí piloty
Popis:

Populární a srozumitelnou formou seznamuje zájemce o letadla, létání i historii letectví u nás i ve světě. Zajímavě je objasněn princip aerodynamiky, řízení letadel a čtenář se seznámí s kabinou letadla i přístroji. Kresby Jana Martince názorně doplňují texty. Další kapitola knihy pojednává stručně o pravidlech létání, letištích a také ukáže, jak se připravuje pilot na navigační let, který je následně názorně popsán včetně barevných fotografií navštívených míst.

Zkušený bývalý letecký akrobat a dopravní pilot Vladimír Peroutka seznamuje čtenáře se základními akrobatické prvky a tato pasáž je opět doplněna kresbami, které názorně popisují každý akrobatický prvek.
Další poučnou kapitola knihy pojednávám o výrobě letadel v Československu od roku 1918 a seznamuje čtenáře s historii jednotlivých leteckých továren u nás. Tuto stať napsal známý letecký publicista Václav Šorel.
Neméně zajímavá kapitola je i se zabývá historií leteckých společností v Československu a následně v České republice a je z pera leteckého publicisty a šéfredaktora časopisu Aero Hobby Petra Kolmanna. Obě kapitoly jsou doplněny kresbami jednotlivých typů letadel a technickými údaji. Kresby jsou dílem Miloše Kratochvíla a Josefa Úchvata.
Následuje zpětný pohled na působení našich pilotů za druhé světové války doplněné bokorysy známého Jaroslava Velce.
Závěrem knihy se čtenář dozví praktické zkušenosti a rady od zkušených pilotů a to:
Stanislav Sklenář - šéfpilot továrny Aicraft industry Kunovice
Vladimír Peroutka - dopravní pilot ČSA
ing. Václav Vašek - bývalý vojenský pilot a nyní pilot společnosti Travel service
Jan Vachek - bývalý vojenský pilot velitel letectva, generál v záloze
Petr Francek - bývalý zemědělský pilot s náletem 11.000 letových hodin.

V závěrečné části knihy najde čtenář zajímavé informace o leteckých muzeích v České republice i na Slovensku, leteckých časopisech, které se u nás zabývají letectvím i obchodech s leteckými i modelářskými výrobky.

Obal:
image
Cena: 190,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > technika, knihy o autech, letadlech, lodích... > letadla

Letadla a létání - pro příznivce letadel, létání a budoucí piloty - Vítězslav Klímek
Cena v e-shopu190,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Letadla a létání - pro příznivce letadel, létání a budoucí piloty

Vítězslav Klímek

EAN: 9788090579705

Cena v e-shopu190,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap