Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
NEPODÁVEJ RUKU ČÍŠNÍKOVI - CD
Popis:
Povídky legendárního režiséra Jana Němce ožívají v podání Karla Rodena!
Jeden z nejvýznamnějších režisérů tzv. české nové vlny, tvůrce filmů jako jsou Démanty noci, Zpráva o slavnosti a hostech či Mučedníci lásky, sepsal zážitky svého mimořádně podivuhodného života v knize „Nepodávej ruku číšníkovi“, vydané před časem nakladatelstvím Torst. Osm stěžejních příběhů z několika důležitých etap umělcova života načetl nyní Karel Roden v režii autora, který je též tvůrcem doprovodné písně, nahrané Oskarem Petrem v roce 1980.
Úvodní a zároveň titulní povídka je vzpomínkou na textaře Jiřího Štaidla. „Jirka Štaidl vždycky říkal: nikdy nepodávej ruku číšníkovi, protože ten je tady od toho, aby nás obsluhoval a ne aby se s námi kamarádil. Nicméně sám nakonec ruku číšníkovi podal. V den, kdy tragicky zahynul při autonehodě. Jeho věta dala jméno mé knize jako takový odkaz k tomu, že se má každý držet svých kořenů, předsevzetí i svých eventuálních předsudků, tak aby zůstal za každých okolností sám sebou“, dodává k názvu knihy Jan Němec.
V další povídce objasňuje záhadné úmrtí Jiřího Šlitra. V jiném příběhu se autor vrací do roku 1968, nejprve na festival v Cannes, kde v době pařížského jara došlo k revolučnímu zvratu, který osudově zasáhl do následujícího tvůrčího života umělce. Povídka z prvního dne srpnové okupace Československa vysvětluje vznik slavného dokumentu. Tehdy Jan Němec natočil Oratorium pro Prahu, pravdivou zprávu o chování ruských vojsk a českých civilistů a dobrodružně film převážel přes hranice. Milovník krásných žen Jan Němec také vzpomíná na soužití se slavnou zpěvačkou, když vypráví o tom, jak střílel do okna této milované ženy. Závěrečný příběh z amerického období patnáctiletého exilu uzavírá symbolicky dramatické životní osudy tohoto originálního umělce.
Pro Karla Rodena, třebaže je tato nahrávka jeho první zkušeností s audioknihou, jde o další příležitost předvést hlasové mistrovství při práci s textem a jeho významy.
Nakladatelství:
Supraphon
Jazyk:
CZE
Obal:
image
Cena: 319,- Kč

CD, Audioknihy, LP > Mluvené slovo pro dospělé

NEPODÁVEJ RUKU ČÍŠNÍKOVI - CD - Karel Roden; Oskar Petr; Jan Němec
Cena v e-shopu319,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

NEPODÁVEJ RUKU ČÍŠNÍKOVI - CD

Karel Roden; Oskar Petr; Jan Němec

EAN: 099925616823

Cena v e-shopu319,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Jazyk: Čeština

Nakladatelství: Supraphon

Vazba: CD

Rozměry (mm): 132 × 143 × 9

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit
Máme rádi knihkupce

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap