Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
Počátky lokální železniční dopravy v severovýchodních Čechách
Popis:

Kniha osloví odborníky i laiky, kteří se zajímají o industriální a regionální dějiny naší země. Věnuje se sítím lokálních železničních tratí v oblasti severovýchodních Čech od roku 1859, popisuje především oblast mezi Libercem a Chocní. Sleduje motivace k projektování těchto drah, jako byla například těžba a doprava levného uhlí, dřeva, kamene a přeprava zemědělských produktů, hlavně cukrové řepy a následně cukru. Vlaky v těch pionýrských dobách s nadšením využívali i první turisté a výletníci. Zajímavým tématem je vznik akciových společností místních drah. Přibližuje také složitá politická jednání, za kterých projekty místních drah vznikaly, včetně osobností, které za stavbou konkrétních drah stály. Popisuje i dobrodružně vyhlížející projekty, které nebyly realizovány. U zrealizovaných místních drah sleduje jejich činnost až do roku 1909, kdy většina těchto podniků přešla pod kontrolu státu. V přílohách podává přehled tratí včetně názvů stanic a jejich postupného vývoje, je doplněna dobovými fotografiemi, pohlednicemi a důležitými železničními archiváliemi. Potěší a poučí čtenáře, kteří mají rádi vlaky, železniční dopravu a zajímá je jejich historie.

Obal:
image
Cena: 198,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > technika, knihy o autech, letadlech, lodích... > vlaky

Cena v e-shopu198,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Počátky lokální železniční dopravy v severovýchodních Čechách

Pavel Blatník

EAN: 9788087373743

2 hodnocení

Cena v e-shopu198,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Čtenáři, kteří si zakoupili tuto knihu, si také objednali

Super cena
Báječná léta s Babišem - Kronika divné doby - Pavel Šafr
Máme rádi knihkupce

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap