Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
První republika 1918–1938 Dějiny Osobnosti Denní život
Popis:

První kniha Živé historie. Obsahuje 55 artefaktů – kopií unikátních historických dokumentů. Získáte originální publikaci, přibližující uceleně historické mezníky i denní život za první republiky. K první republice máme tendenci vracet se s jistou nostalgií, přestože víme, že měla své nedostatky. Vidíme ji jako nadějný počátek vývoje samostatného československého státu, jehož existenci násilně přervala mnichovská velmocenská politika a nacistická agrese, po níž následovalo dlouhé období totalitního režimu.


Kořeny byly přeťaty. Dvacet let prvorepublikové demokracie zůstalo jakoby zakonzervováno mezi dvěma světovými válkami a my můžeme jen spekulovat, jaké by dnes Československo bylo, pokud by mu bylo dovoleno žít. S jistotou víme, že prosadilo právo na svou existenci a vytvořilo si důstojné místo v Evropě. Že dokázalo hájit demokratické zřízení v sevření totalitních režimů i proti těm, kdo je napadali zevnitř. Že tedy bylo vnitřně silné, opřené o životaschopnou strukturu a osobnosti prosazující cílevědomě své postoje. Obstálo ekonomicky, mělo mimořádně bohatou kulturu a rozvinutou vědu. Po přeryvu totalit, které s dějinami první republiky svévolně nakládaly, se k její historii můžeme svobodně vracet a čerpat z ní nejen inspiraci, ale i poučení a výstrahy. Činíme tak i my v této knize.


Polygrafické provedení


V bytelném kartonovém boxu o vnějším rozměru cca 31,5 × 25 × 5,5 cm je vložena 132stranová kniha tištěná na kvalitním 150g křídovém papíru, spolu s 49 vloženými přílohami. Desky knihy i ochranný box jsou provedeny v lesku, aby byly lépe chráněny před poškozením.


Vložené artefakty


Denní život i přelomové okamžiky první republiky poznáte prostřednictvím 55 artefaktů – reprintů dobových dokumentů. (Několik jednotlivých artefaktů je tištěno oboustranně, proto jich je více než vložených příloh.) Z celkem 55 doprovodných artefaktů jmenujeme: např. první zákon ČSR psaný rukou Aloise Rašína, občanský a řidičský průkaz, síťová legitimace ČSD, mapy prvorepublikové Prahy a Brna, legionářské dopisnice, korespondence T. G. Masaryka anebo třeba fotografie Oldřicha Nového s podpisem.


 


 

Obal:
image
Cena: 1490,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > dějiny a fakta > dějiny - české

Cena v e-shopu1490,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

První republika 1918–1938 Dějiny Osobnosti Denní život

Andrea Poláčková

EAN: 9788075250148

1 hodnocení

Cena v e-shopu1490,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit
Máme rádi knihkupce

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap