Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
Salvador Dalí: Ilustrace ze 60. let
Popis:
Výpravná monografie zahrnuje vzácné biblické ilustrace Salvadora Dalího z 60. let 20. století s fundovaným komentářem. Fascinující ilustrace biblických výjevů vytvořil umělec pro unikátní vydání Biblia Sacra v Miláně. Jde o mimořádně pozoruhodnou součást Dalího díla z jeho pozdního tvůrčího období a ilustrace odhalují Dalího citlivé vnímání biblických textů a jejich osobité výtvarné pojetí. Dalí přistupuje k ilustracím, které nechápe doslovně jako přísný citát či citaci, vztahující se k danému výjevu buď ze Starého či z Nového zákona, poměrně volně. Zejména při zobrazení jistých scén ve Starém zákoně, které jsou chápány jako předobraz Nového zákona, si vybírá buď jednu či druhou nebo je spojuje do jednotného celku, aby tak zachoval známé vazby mezi oběma složkami Bible.Ve svých kompozicích vyzdvihuje zejména ony složky, které vyhovují jeho surrealistickému naturelu, včetně techniky zpracování. Využívá k tomu různé malířské i kreslířské techniky, které kombinuje s neobvyklými postupy. Postupně využívá akvarel, kvaš, dekalk, vosk, klasickou kresbu tužkou nebo perem (popř. kuličkovým perem), rudkou apod., přičemž využívá překvapivých postupů, např. vzájemných kombinací všech těchto technik, klasické rozmývání či stříkání skvrn, které dále rozvádí do tvarů, jež mu umožňují evokovat překvapivé individuální tvary a situace podle jeho záměru. Kniha Dalího biblických ilustrací, doprovázených výkladem historika umění, profesora Pavla Štěpánka, nabízí jedinečný pohled na méně známou oblast Dalího tvorby.
Obal:
image
Cena: 4999,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > cestování, cestovní průvodce > obrazové publikace

Cena v e-shopu4999,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Salvador Dalí: Ilustrace ze 60. let

neuveden

EAN: 9788024250311

Cena v e-shopu4999,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap