Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
VOŘÍŠEK
Popis:
Na rozdíl od psů, kterým byly věnovány předcházející svazky této řady, Voříšek není vyšlechtěné plemeno. Je to původní domácí pes neurčitého původu, který se u nás držel ve vesnických komunitách odnepaměti. Výběr partnerů byl většinou náhodný a štěňata si sousedé rozebírali podle potřeby. Přesto se však v určitých oblastech vytvořily místní rázy, které bohužel nebyly dokumentovány. Na rozdíl od Nizozemska, kde malíři často na žánrových obrazcích věrně vypodobnili místní voříšky, Čechy žádného Breughela nemají.




Protože tento psík žil ve stálém kontaktu s lidmi a domácími zvířaty, vyznačoval se velkou bystrostí a přizpůsobivostí a nemalou inteligencí. A díky tomu, že se pohyboval ve zdravém prostředí, kde fungoval přiměřený přírodní výběr, byl to pes zdravý a poměrně dlouhověký.




Historický voříšek a novodobý voříšek vůbec nejsou stejní. Ten první si mohl v žilách uchovat i krev starobylých obyvatel neolitických vesnic, ten moderní je většinou výsledkem křížení mnohdy exotických plemen. Přesto (nebo právě proto) je právě on tím nejskromnějším a nejspolehlivějším průvodcem člověka, kterému nejde o tituly, diplomy nebo sportovní výkony, ale právě jen o to neokázalé, ale příslovečně věrné přátelství, které se jako červená nit vine dějinami lidského i psího rodu.

Počet stran:
160
Nakladatelství:
Fortuna Libri
Jazyk:
CZE
Obal:
image
Cena: 299,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > příroda, přírodní vědy > domácí a hospodářská zvířata > psi, knihy o psech, plemena psů, výcvik psů, kynologie

Cena v e-shopu299,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

VOŘÍŠEK

Helena Kholová

EAN: 9788073215965

Cena v e-shopu299,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Jazyk: Čeština

Nakladatelství: Fortuna Libri

Vazba: Pevná bez přebalu lesklá

Stran: 160

ISBN: 978-80-7321-596-5

Rozměry (mm): 210 × 165 × 18

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap