Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
Zahrada jako mikrokosmos
Popis:

Zahrada může být pro člověka nejen zdrojem potravin a místem odpočinku, ale i pramenem poznání. Právě do takové nás zavádí kniha Wolfa-Dietera Storla Zahrada jako mikrokosmos, v níž se autor představuje nejen jako zkušený praktik-zahradník, ale také jako zasvěcený hermetik.


V úvodu seznamuje s naukou o čtyřech živlech, éterných silách, alchymických procesech sal, merkur a sulfur, s učením o signaturách, duších zvířat, rostlin a kamenů. Poté uvádí čtenáře do tajů goetheanistické vědy a nově představuje evoluci života na Zemi, aby nakonec - očima hermetika, etnologa a hledače ducha - odpověděl na praktické otázky půdy, hnojení, plevelů, škůdců nebo osiva. Hlavní část knihy je věnována otázkám přírodního pěstování rostlin: Jaké kosmické vlivy působí na rostliny, jak má vypadat zahradníkův kalendář nebo zdali lze magicky ovlivňovat počasí. Důležité kapitoly se zaměřují na složení kompostu a kompostování, které autor přibližuje jako alchymický proces. Velmi cenné jsou stránky o smíšených kulturách, planých rostlinách v kuchyni, o komunikaci se škůdci, o hmyzu jako astrálním ohni, výrobě vlastních preparátů, tinktur a elixírů pro zahradu.


Wolf-Dieter Storl se v knize dotýká i hlubokých mystérií zahrady a života, například možnosti transmutace prvků v rostlinách nebo komunikace s rostlinnými dévami.


V závěru této ojedinělé publikace připomíná stále rostoucí problém - neblahý dopad obřího průmyslového zemědělství na naši společnost a vyčerpanou přírodu.


Knihu Zahrada jako mikrokosmos by měl znát každý, kdo chce nejen pěstovat zdravou zeleninu a ovoce, ale také pronikat do tajemství života.

Počet stran:
336
Nakladatelství:
EMINENT
Jazyk:
CZE
Obal:
image
Cena: 369,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > příroda, přírodní vědy > zahrada

Cena v e-shopu369,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Zahrada jako mikrokosmos

Wolf-Dieter Storl

EAN: 9788072815111

Cena v e-shopu369,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Jazyk: Čeština

Nakladatelství: EMINENT

Vazba: Pevná bez přebalu lesklá

Stran: 336

ISBN: 978-80-7281-511-1

Rozměry (mm): 245 × 170 × 25

Recenze

4.2.2017 10:47Renata

Víte, že taková zahrada je vlastně princip života jako na dlani? Než jsem se do této knihy začetla, nedokázala jsem si představit ani deset procent toho, co v ní nakonec bylo poskládáno do logických souvislostí v návaznosti na moudrost našich předků, astrologii, evoluci a čisté respektování zákonů přírody. Zahrada jako mikrokosmos překvapuje a vtahuje vás do životní moudrosti stránku po stránce. Je to jak praktický rádce do zahrady, tak kniha na celý život, co se týče filozofického a celistvého pohledu na svět.

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap