Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
Zákon o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování
Popis:


Zákon č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování, nově upravuje podmínky pro získání oprávnění k poskytování zdravotních služeb bez ohledu na to, zda je poskytuje stát, kraj, obec, církev nebo soukromý vlastník. Stanoví povinnosti poskytovatelů zdravotních služeb vůči správním orgánům, pacientům i dalším subjektům. Zakotvuje zcela nové právní instituty, z nichž některé vyplývají z evropské Úmluvy o ochraně lidských práv a důstojnosti lidské bytosti v souvislosti s aplikací biologie a medicíny: Úmluva o lidských právech a biomedicíně, jako např. dříve vyslovená přání pacientů. Podrobně stanoví vzájemná práva a povinnosti poskytovatelů zdravotních služeb a pacientů.



Zákon č. 373/2011 Sb., o specifických zdravotních službách, nahradil řadu dosud převážně prováděcích právních předpisů a řeší skutečně specifické úseky zdravotních služeb, jako jsou asistovaná reprodukce, sterilizace, kastrace, změna pohlaví, genetická vyšetření, ověřování nových lékařských postupů dosud nezavedených v klinické praxi, posudková péče, pracovně lékařské služby, lékařské ozáření, ochranné léčení a nově též protialkoholní a protitoxikomanická záchytná služba.



Tento praktický komentář upozorňuje na souvislosti obou zákonů s dalšími právními předpisy, zejména s občanským zákoníkem, trestním zákoníkem, a také s již zmíněnou evropskou Úmluvou o lidských právech a biomedicíně. Kromě upozornění na souvislosti s dalšími právními předpisy je tento praktický komentář zaměřen tak, aby byl pokud možno srozumitelným výkladem pro použití obou zákonů v praxi, a to nejen pro právníky, ale i pro zdravotnické pracovníky.



Zákon o zdravotních službách a zákon o specifických zdravotních službách je komentován v České republice poprvé a komentář reaguje na situaci, kdy počet kauz z oblasti zdravotnického práva narůstá, nicméně ucelenější publikace týkající se zdravotních služeb na trhu chybí. Z tohoto důvodu lze konstatovat, že se jedná o jednu ze základních publikací v oblasti zdravotnického práva. Autoři tohoto komentáře jsou zkušenými praktiky v oblasti zdravotnického práva, jedná se převážně o právníky České lékařské komory.



Právní stav publikace je k 1. 6. 2018.



V roce 2012 došlo v České republice po více než 45 letech k zásadní změně právních předpisů upravujících problematiku zdravotnictví. Zákon č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování, nahradil zákon č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu, který upravoval zejména právní vztahy mezi zdravotníky a pacienty a právní povinnosti při poskytování zdravotní péče. Současně tento zákon nahradil i 20 let starý zákon č. 160/1992 Sb., o zdravotní péči v nestátních zdravotnických zařízeních, který po roce 1990 zakotvil možnost provozování soukromých zdravotnických praxí a stanovil podmínky pro jejich působení. Zákon č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování, zrušil a nahradil celkem 28 do té doby platných právních předpisů.

Počet stran:
734
Nakladatelství:
Wolters Kluwer
Jazyk:
CZE
Obal:
image
Cena: 1406,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > společenské vědy > právo, zákony

Zákon o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování - Jan Mach; Aleš Buriánek; Dagmar Záleská
Cena v prodejně  ?"V naší prodejně ve Vrchlabí prodáváme knihy za cenu doporučenou výrobcem. Tato cena je obvyklou cenou v kamenných knihkupectvích."1495,- Kč
Cena v e-shopu1406,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Zákon o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování

Podnázev: Zákon o specifických zdravotních službách

Jan Mach; Aleš Buriánek; Dagmar Záleská

EAN: 9788075981035

Cena v prodejně  ?"V naší prodejně ve Vrchlabí prodáváme knihy za cenu doporučenou výrobcem. Tato cena je obvyklou cenou v kamenných knihkupectvích."1495,- Kč
Cena v e-shopu1406,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Část edice: Praktický komentář

Jazyk: Čeština

Nakladatelství: Wolters Kluwer

Vazba: Pevná bez přebalu lesklá

Stran: 734

ISBN: 978-80-7598-103-5

Rozměry (mm): 190 × 140 × 60

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit
Máme rádi knihkupce

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap