Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com

NOVÝ BLOG!

Máme nový blog,
> blog.knihkupec.com

Knihkupcův blog

Recenzované knihy

DO VLADIVOSTOKU NA ZMRZLINU NA KOLE

Anotace:
Tomšíčkova pátá kniha o cestování po různých kontinentech pochopitelně ne jinak něž na kole. Tentokrát se očima autora podíváme do Volgogradu, na Ural, Sibiř, abychom letmo zahlédli Omsk a Novosibirsk, překonáme mnoho potoků a řek, z těch největších Ob, Jenisej a Lenu. Po mizerných cestách se dostaneme k Bajkalu a pak přes Dálný východ do Komsomolska na Amuru a podél řeky Ussuri až do Vladivostoku, kam autor dorazil po 126 dnech.

Během 7 měsíců autor odšlapal na svém 30 let starém favoritu asi 22 000 km, 3 000 km se svezl vlaky.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.10.2009 - fox
Ačkoliv s Tomšíčkem nesouhlasim ve spoustě věcí a máme diametrálně odlišné názory a pohledy na svět, jeho cestopis je velmi čtivá a skvělá zábava. Naprosto nečekaně mě knížka a vyprávění na začátku pohltilo a musel jsem číst a číst a číst :) Místy jsem z něj měl pocit, že stále spěchá dál a dál, ale vzhledem k omezenému času (kvůli zimě), který na cestu měl, je to pochopitelné. Popis místy hustě naturalistickej, nicméně velmi zajímavé čtení, reálie, příhody, zkušenosti, popis prostředí, vnímání cesty a okolí, fotky. Nad očekávání výborná knížka. Jednoznačně doporučuju i těm, které kategorie CESTOPIS odrazuje. Tohle není kamera na cestách, tohle je člověk na kole, kde svět vnímáme skrz jeho oči a mozek :-)


FEJETONY

-19%
FEJETONY - Ivan Mládek

Rozebráno

129,- Kč  104,- Kč
Anotace:
Humor Ivana Mládka! Soubor 52 vtipných fejetonů na nejrůznější témata každodenního života určitě nezklame žádného fanouška bystrého humoru Ivana Mládka. Špatná hygiena má svá plus, Sedící mladí stojícím starým prospívají, Neskutečné přednosti mužské impotence nebo Výhody silnic v dezolátním stavu, to je jen malá ukázka z obsahu nové knihy Ivana Mládka. Chcete vědět víc? Pak neváhejte a začtěte se!

Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.5.2009 - fox
Upřímně: po přečtení skvělého Kalendameronu i dalších mládkových knih byla tohle dost slabota. Ale zas asi nelze očekávat "co kniha, to hit". Není to úplně nuda, ale super zábava taky ne. Takže jen 3/5 hvězd.


DLOUHÁ CESTA

DLOUHÁ CESTA - Slavomir Rawicz

Rozebráno

298.00,- Kč
Anotace:
Slavomir Rawicz byl mladý polský jízdní důstojník. Dne 19. listopadu 1939 byl zatčen Rusy a po brutálních výsleších a soudní frašce odsouzen na 25 let těžkých prací v gulagu.
Po tříměsíčním transportu na Sibiř uprostřed zimy Rawicz se šesti společníky uprchl, neboť setrvání v táboře by znamenalo takřka jistou smrt. V červnu roku 1941 skupina překročila Transsibiřskou železnici a po dlouhé cestě na jih, která je provedla nejdrsnějšími regiony světa včetně pouště Gobi, vkročili do tibetských hor a konečně v březnu 1942, devět měsíců po útěku, do Indie, cíle jejich putování za svobodou.
Jeden z nejúžasnějších pravdivých příběhů o útěku a přežití nabitý dobrodružstvím.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.5.2009 - fox
Skvělá kniha pojednávající o útrapách jedinců z gulagů. Ačkoliv autenticita knihy byla zpochybňována, viz http://en.wikipedia.org/wiki/Slawomir_Rawicz , přesto doporučuju k přečtení. Jde o úplně jinej styl psaní než známe např. od A. Solženicyna, ale velmi čtivé. Silný příběh, nečekané zvraty a navíc nejspíš zapsáno na základě autorovi vlastní zkušenosti.


MĚLKÉ SIBIŘSKÉ HROBY

Anotace:
Pevná s přebalem matná , 145 x 205 mm, 238 stran

Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.5.2009 - fox
Tohle jsem si přečetl v návaznosti na Rawiczovu Dlouho cestu. Těžko říct, která z těch knížek je lepší. Populárnější je asi Dlouhá cesta, o které se lze dočíst i na wikipedii (kde její autentičnost zpochybňují). Mělké sibiřské hroby jsou velmi napínavé, drsné a rozum zůstává stát nad tím, co vše se ve 20. století na planetě dělo. A bohužel v 21. stále nejspíš děje, akorát možná na jinách místech. Zlatá Evropa a ta pohoda, co tu máme už přes 60 let (jo jasně, taky tu byly prudy, ale.... přečti si tuhle knížku a budeš vědět, jak to myslím).


TAO WARRENA BUFFETTA

Anotace:
Tato publikace by se měla stát nezbytnou pomůckou obchodního světa, k níž se budou investoři a manažeři stále znovu a znovu vracet. Autoři zachytili srdce, duši a étos Warrena Buffeta

Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.5.2009 - fox
Dobrá kniha. Trefně glosované postřehy z business i života, které sice člověk zná, ale prostě je většinou neumí tak bezvadně formulovat. Pochybuju, že na základě přečtení týdle knížky někdo bezpracně zbohatne... Ale zas platí "Chytrému napověz..." a hlupáci obvykle nečtou :-)


Krátké pohádky pro unavené rodiče

Anotace:

V obsáhlé tvorbě Michala Viewegha se nyní poprvé setkáváme s pohádkami. Vypráví se v nich o autorově čtyřleté Sáře a její dvouleté sestřičce Báře, neméně však o jejich mamince a tatínkovi.Kniha má oproti rozsáhlým klasickým pohádkám například tu výhodu, že každý z příběhů lze přečíst dětem do deseti minut. Kromě toho se v nich ukrývají peprnější doušky, jež ocení zejména unavení rodiče. Těžko tedy rozhodnout, zda je knížka určena především dětem, nebo dospělým. U těchto pohádek - nepohádek si však určitě přijdou na své jedni i druzí, protože je autor napsal tak, aby se nikdo nenudil.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.5.2009 - fox
Todle je bezva knížka :-) U dětí nejoblíbenější je stať o ospalém tatínkovi, kterak spí na střeše pozorován maminkou a ratolestmi. Co udělal Viewegh dobře jsou části textu určené pro rodiče, kde zcela trefně komentuje různé momenty, na které se při soužití s dětmi pravidelně naráží. A glosuje nejen je. Špica kniha. Děti uspíte a ještě se pobavíte.


PONÍK SE ZTRATIL

Recenze:
Recenzí celkem : 1

11.5.2009
K Mandy do školy přibude nová žákyně Susan která vlastní krásného poníka Prince. Mandy ale připadá hrozně nafoukaná ale později pochopí že Susan není taková jako vypadá


Škoda lásky

-19%
Škoda lásky - Petr Šabach

Skladem v eshopu (5 ks)

219,- Kč  176,- Kč
Anotace:

Povídkový soubor, který volně spojuje hudební tematika, představuje jakési panoptikum všech těch „místních Elvisů“ a bigbeatových skupin, jež skončily dřív, než se stačily dohodnout na jménu, jakož i celou řadu svérázných outsiderů, kteří už po mnoho hudebních generací sní svůj mlhavý sen o slávě. Autor nás zavádí nejen do svých rodných Dejvic a na blízkou Hanspaulku, ale i do Smetanovy Litomyšle anebo do jedné zcela zapadlé pohraniční vísky. Titul knihy odkazuje na nejslavnější český hit všech dob - slavnou polku Jaromíra Vejvody.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

4.5.2009 - fox
Šabach je super, četl jsem od něj téměř vše, co napsal. Škoda lásky mě až do první půlky hodně bavila, pak to šlo trochu dolů, ale možná to bylo jen momentálním rozpoložením čtenáře, tedy mě :-) Nicméně v povídce, kde hlavní hrdina dostává záchvaty smíchu při pozorování dirigenta na koncertě klasické hudby, mě to úplně "odstřelilo". Takovej nával smíchu, že jsem se smál nahlas a skoro mi tekly slzy, to už jsem déle u knihy nezažil. Takže resumé: jednoznačně doporučuju!


DENÍK ZOUFALÉHO OTCE

-10%
DENÍK ZOUFALÉHO OTCE - Sam Holden

Rozebráno

249,- Kč  222,- Kč
Anotace:
Chlap na mateřské

Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.4.2009 - fox
tady je to triviální: skvělé, sarkastické, ironické... máš děti, pak si to přečti, ať víš, že v tom nejsi sám... nemáš děti?? udělej si ňáký, projdi s nima první dva roky jejich života a pak si to přečti, abys mohl tuhle brilantní sebeironickou knihu ocenit :)


POSLEDNÍ HRDINA

Anotace:

Ve svém čase byl hrdinou. Pamatuje dny velkých dobrodružství Pamatuje doby, kdy se hrdinové nemusejí obávat ani překupníků, ani právníků, ani civilizace. Pamatuje časy, kdy vás lidé uznávali, když jste zabili draka. Ale také si nemůže vzpomenout, kam si odložil zuby



Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.4.2009 - fox
"must buy" pro sběratele... graficky krása, zpracováním skvělé... příběh na Pratchetta lehce nad průměrem... zkrátka výstavní kniha.


Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2021 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap