Nabídky knih

Recenzované knihy

Síla slov - Naučte se používat slova ku svému prospěchu

Anotace:

Slova v sobě mají ohromnou sílu! Naučte se používat jejich moc ke svému prospěchu. Každé slovo má dopad na váš život. Použijte správná slova ve správnou chvíli a dopomozte se jimi ke svým cílům.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

17.12.2015 - Alhof
 Moc zajímavá knížka o slovech a o působení na člověka v běžném životě.

Vaše tělo reaguje na každé slovo, které řeknete

Anotace:

V této knize autorka ukazuje, jak se vyhnout vyjadřování, které ohrožuje Vaše zdraví; uvadí stovky běžných výrazů, které denně používáme a ilustruje, jak v nám tato slova mohou zasít semínka nemocí; učí nás dešifrovat fyzické pocity; popisuje, jak si vytvořit operační manuál k tomu, aby naše tělo zůstalo zdravé.

Kniha obsahuje 50 meditačních cvičení a předkládá účinné techniky holistické léčby.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

17.12.2015 - Alhof
 Moc pěkná knížka, začíná nemocí ženy a postupně se uzdravuje a slova jí pomáhají.

KLID JE SÍLA, ŘEK TATÍNEK

KLID JE SÍLA, ŘEK TATÍNEK - Fantlová Zdenka

KLID JE SÍLA, ŘEK TATÍNEK


Fantlová Zdenka


Neznámá dostupnost

219.00,- Kč

Recenze:
Recenzí celkem : 1

11.12.2015
 Výborně napsaná knížka i když námět je smutný. Za mne mohu jen doporučit !

Druhá polovina života

-19%
Druhá polovina života - Angeles Arrienová

Druhá polovina života


Angeles Arrienová


Skladem u dodavatele

259,- Kč  208,- Kč

Anotace:

Čelíte krizi středního věku či odchodu do důchodu? Všímáte si na sobě změn souvisejících s věkem? Toužíte po větší hloubce a smysluplnosti? Přejete si, aby i druhá polovina vašeho života byla naplňující a výjimečná?

Najdete-li odvahu se ve středním věku změnit, stane se podle Angeles Arrien zázrak. Budete otevřenější, hlubší, silnější a jemnější. Vrátíte se k nejvyšším hodnotám své duše. A v tom okamžiku budete připraveni vytvořit svůj odkaz: otisk svého snu o našem světě - snu, který se ve druhé polovině života může naplno uskutečnit.

Pomocí obrazů, poezie, metafor a dalších forem symbolického jazyka z různých kultur světa nás Angeles Arrien seznamuje s osmi branami zasvěcení. Když se vám podaří jimi projít a přijmout jejich dary, budete odměněni nalezením smyslu a účelu života a dosáhnete duchovní zralosti. Ve Druhé polovině života projdete krok za krokem každou z osmi bran moudrosti tak, abyste mohli prohloubit své nejcennější vztahy, využít své dosud opomíjené talenty a zaměřit pozornost v této životní fázi nikoliv na ambice, ale na smysl a význam.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.11.2015 - Renata
 Kniha, která mi strhla duši i srdce natolik, že se mi na dobu čtení zastavil čas. Neskutečně procítěné, krásné a hluboce tak moudré, že jsem nevnímala nic. Nic. Jen na konci jsem si uvědomila, že kniha je vlastně o tom, k čemu člověk dochází po prožitém životě a že jsem měla ve svém životě to štěstí poznat tu pravou, zralou lásku. Na to ostatní teprve musím přijít, tedy, prožít a dožít to, ale ten pocit toho poznání je neuvěřitelný. Nechápu, jak mohla autorka něco tak překrásného stvořit. Dokonalé.

Tvoje strava je tvůj osud

-10%
Tvoje strava je tvůj osud - Josef Jonáš; Jiří Kuchař

Tvoje strava je tvůj osud


Josef Jonáš; Jiří Kuchař


Skladem v eshopu (2 ks)

369,- Kč  329,- Kč

Anotace:

Příčiny, souvislosti, důsledky a možnosti řešení nemocí a problémů spojených s jídlem, tak zní podtitul této knihy. Procházíme v ní společně s potravinami, které konzumujeme během celého dne, zároveň i dějinami lidské stravy. Vysvětlujeme historické důvody, proč nám mnohé z našich základních jistot, například pšenice nebo mléko, dnes spíš škodí než prospívají.


Strava ovlivňuje zdravotní stav mnohem víc, než jsme se dosud domnívali. Chceme vám naznačit, že nad každým soustem jídla nebo douškem nápoje byste se měli zamyslet. Jídlo měnilo osudy našich předků, ovšem to, co jedli naši rodiče nebo prarodiče, se za necelé půlstoletí novodobého zemědělství a chovu hospodářských zvířat změnilo stejně významně jako způsob zpracování.


Naše společnost vyměnila kvalitu prožitku za kvantitu. Syntetická antibiotika a pesticidy z obilných, zeleninových nebo ovocných polí nás nevídaným způsobem každodenně zatěžují. Často netušíme, co vlastně jíme. Nevíme o přítomnosti cizorodých látek a alergenů, které způsobují poruchy metabolismu, nebo o neustále stoupající chemizaci naší stravy. Kvůli tomu musíme změnit skladbu potravin i způsob jejich přípravy. Vedle poznání příčin, souvislostí a pochopení nabízí tato kniha řešení. Je jich mnohem víc, než předpokládáte, a výběr záleží jenom na vás.


MUDr. Josef Jonáš a Jiří Kuchař společně napsali knihy Svět přírodních antibiotik, Zdraví v ohrožení — Hořká pravda o sladkém cukru a její volné pokračování Tak chutná štěstí s recepty na sladká jídla bez použití rafinovaného cukru.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.11.2015 - Renata
 Je neuvěřitelné, jak pečlivě a dokonale umí tito dva autoři zpracovat jakékoliv téma. Vše je podloženo zdroji a vše je tak nějak logické. Sice jsem občas měla pocit, že ujíždí do extrému, ale nechám se překvapit. Třeba se časem objeví informace, že i to, co mi připadalo dnes neuvěřitelné, je bohužel pravda. Kvalita potravin je největší problém lidského zdraví dnes. S tím rozhodně souhlasím a orientovat se v tom, to je džungle!

Jak zabít civilizaci

Jak zabít civilizaci - Benjamin Kuras

Jak zabít civilizaci


Benjamin Kuras


Skladem v eshopu (1 ks)

259,- Kč  234,- Kč

Anotace:

První verze této knihy vznikala na samém počátku 21. století. V té době začal pád západní civilizace nabírat do té doby nepředstavitelné tempo. To se ovšem neustále zrychluje, a tak se ani nedbalý a povrchní sledovatel už nemůže ubránit obavám, že v Evropě se schyluje k politické, kulturní, duchovní a fyzické katastrofě kataklyzmatických rozměrů, srovnatelné s pádem západní Římské říše a o tisíc let později východní Byzance, které ve svých miléniích tvořily vrcholy civilizačních snah lidstva.
U obou zaniklých civilizací přispěl k jejich pádu pod vnějšími útoky také vnitřní kulturní, morální a politický kolaps. Ten dnes probíhá téměř podle stejné šablony v obou dědických civilizacích, jimiž jsou Západ a Rusko. Po pádu komunismu se u nich očekávalo sblížení, místo něhož se opět dostávají do nesmyslného konfliktu, který odvádí pozornost jich i celého světa od ohrožení společných hodnot a oslabuje jejich schopnost sebeobrany. Jak západní svět, tak i současné Rusko jsou postiženy akutní ztrátou pudu sebezáchovy a náměsíčnou hypnózou, která podle všeho neodvratně směřuje k pasivní a masivní sebevraždě. Tato knížka se v rozšířeném pohledu pokouší probudit všechny, jimž na přežití civilizace záleží, a přimět je k přemýšlení, jak jejímu zániku zabránit. Pokud je to ještě možné.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

27.11.2015 - Renata
 Nejenže je tato kniha dokonalým historickým přehledem evropských dějin, historie islámu, zachovává si nadhled a zdravý rozum, ale ať chcete nebo ne, nakonec se autor musí rozčílit nad faktem, že tady momentálně odevzdáváme své kulturní dědictví do rukou frustrovaných lidí, kteří po staletí postupně ztráceli jakoukoliv úctu k lidskému životu. Je to smutné, k pláči… a tato kniha je velmi cenným čtivem pro každého, kdo se chce v nastalém informačním zmatku sluníčkáři x agresoři, podívat na tuto problematiku reálným a historickým pohledem. Není to pohled veselý.

Česká raw food

-24%
Česká raw food - IFP Publishing

Česká raw food


IFP Publishing


Skladem u dodavatele

429,- Kč  322,- Kč

Anotace:

Další z řady knih našeho nakladatelství zabývající se problematikou živé nevařené stravy. Tentokrát to nejsou recepty jednoho autora, ale těch nejlepších v české republice. Oslovili jsme 5 velkých firem zabývající se živou stravou, aby nám do knihy přispěli nejen svými skvělými recepty, ale i svými životními příběhy a svým pohledem na živou stravu. Podtitul Tajemství těch nejlepších plně vystihuje obsah knihy.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

27.11.2015 - Renata
  Mezi téměř stovkou vitariánských receptů si určitě vybere každý, mnoho jsem jich vyzkoušela a určitě se k nim vrátím zase na jaře nebo v létě, protože nyní bych asi zmrzla . Z této knihy jsem dále velice ocenila příběhy podnikatelů a osob, které svůj život nějak pracovně spojili právě s vitariánstvím, protože jsem si do této doby jen těžko uměla představit někoho „normálního“. Ale ano, existují a jsou to příběhy zajímavé i z toho podnikatelského hlediska, jak je někdy potřeba počkat a snad tady víc než kde jinde opravdu vystihnout ten správný okamžik pro nějaký nápad nebo projekt.

Místa, která vás děsí

-19%
Místa, která vás děsí - Pema Chödrönová

Místa, která vás děsí


Pema Chödrönová


Skladem u dodavatele

239,- Kč  192,- Kč

Anotace:

Vždycky máme volbu, říká Pema Chödron: buď dopustíme, aby nás životní okolnosti zatvrdily, a my v sobě nechali narůstat vztek a strach, nebo jim dovolíme, aby nás obměkčily, a my se tak stali laskavějšími. V této knize nám Pema Chödrön poskytuje nástroje, s jejichž pomocí lze zvládat obtíže, které život člověku staví do cesty. Ukazuje, jak v sobě probudit základní dobro a spojit se s ostatními, abychom přijali sami sebe i druhé včetně našich nedostatků a abychom setrvali v přítomném okamžiku tím, že prohlédneme všechny strategie našeho ega, které má na svědomí to, že odporujeme životu tady a teď.
Utrpení je v lidském životě nevyhnutelné, není však bezpodmínečně nutné se jím nechat ničit. K tomu, jak se s ním vyrovnávat, nám může překvapivě napomoci, když zapomeneme na sebe a budeme v maximální možné míře rozvíjet soucit s druhými.
"Až příliš často komunikujeme jako plaší ptáci, kteří se neodvažují opustit hnízdo. Sedíme si ve svém hnízdečku, které už pořádně zasmrádá a svůj účel ztratilo již dávno. Nikdo nepřilétá, aby nás nakrmil. Nikdo nás nechrání a nezahřívá. A my přesto pořád doufáme, že ptačí máma přiletí.
Mohli bychom sami sobě prokázat nejvyšší dobrodiní a konečně ono hnízdo opustit. Je jasné, že to vyžaduje odvahu. Rovněž je zřejmé, že můžeme použít určité nápomocné rady. Nemusíme věřit tomu, že se kdy budeme cvičit v tom, být bojovníkem. Můžeme si však položit otázku: "Dám přednost tomu, vyrůst a vztahovat se k životu přímo, nebo si zvolím to, že budu žít a zemřu ve strachu?"



Recenze:
Recenzí celkem : 1

27.11.2015 - Renata
Přesně jako vypadá obálka, taková je tato kniha. Ukazuje cestu z temnoty strachu. Je to cesta šmrncnutá buddhismem, což není na škodu, i když opravdu trvá pár stránek, než si zvyknete na jednotlivé pojmy. Doporučuju si jejich významy někam napsat do knihy na lísteček, protože když se budete ke knize za čas vracet, mohou nám už z hlavy vypadnout a pak se v textu můžeme ztrácet. Je tu totiž mnoho velice užitečných informací a hlavně praktických cvičení, jak strach poznat, vejít do něj a pak ho prostě nechat jít…

Lví stíhač a Černý orel nad Madridem

-19%
Lví stíhač a Černý orel nad Madridem - Vratislav Vyhlídka

Lví stíhač a Černý orel nad Madridem


Vratislav Vyhlídka


Skladem u dodavatele

169,- Kč  136,- Kč

Anotace:

Hlavní hrdina historického románu, český stíhač František Lev, je po zřícení své Avie B-534 vyřazen ze zdravotních důvodů ze vzdušných sil Československé armády. Z lásky k létání se nechá naverbovat jako žoldák do stíhací letky námezdních pilotů, jíž tvoří čistě slovanští stíhači ve Španěsku, zmítaném občanskou válkou. V tu chvíli netuší, že boje mu změní život od základu!


Příběh, jenž je šestým románem z autorova pera, je čtivou fikcí, vloženou mezi skutečné události ve druhé polovině roku 1936. Neklade si tu za cíl autenticky mapovat s chronologickou přesností válečné děje a zahlcovat čtenáře údaji o stíhačkách, jako to dělá literatura faktu. Dokonale však vystihl atmosféru období sílícího fašismu před začátkem 2. světové války i hrůzy občanské války, do níž šli Češi bojovat „u Madridu za Prahu“.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

27.11.2015 - Petra Žampachová
 Nevěřila jsem, že můj oblíbený autor sci-fi dokáže napsat slibovaný "válečný román i pro ženy". No, přečetla jsem si to a poplakala jsem si - tahle kniha přímo promlouvá k mé duši. Skvělý vánoční dárek... já teď ještě víc nenávidím válku a skláním se před tím, co odvážní lidé - muži i ženy - předváděli ve Španělsku, aby zastavili rozpínavost fašismu. Klobouk dolů.

Pochlap se!

-24%
Pochlap se! - Owen Marcus

Pochlap se!


Owen Marcus


Skladem u dodavatele

289,- Kč  217,- Kč

Anotace:

Pochlap se! Buď dospěly´. Chovej se jako chlap. Každý už jsme to slyšeli a většinou nás to popudí. A jako muži v dnešním světe často žijeme životy plné zápasů - bojujeme ve vztazích, v práci, a když dojde na to zjistit, kdo vlastně jsme, cítíme se opuštění.
Owen Marcus, autor vzdělávacích programů pro muže, ukáže cestu, která vás naučí být mužem podle svého a respektovat svou přirozenost. Odhaluje, že dnešní muži nejsou nezralí nebo slabí, jenom potřebují smysl, jasny´ směr a podporu od ostatních mužů.
Tato kniha vás provede devíti stadii růstu a mimo jiné se v ní dozvíte:
-Proč úspěch v práci sám o sobě nefunguje
-Co vám chybí a jak to najít
-Jak neúmyslně sami sebe brzdíme a jak s tím skončit
-Jak si vážit žen a přitahovat je svým opravdovým já
-Jak získat a udržet respekt ostatních mužů
-Jak porozumění mužské emoční inteligenci pomůže žít šťastnější a více naplňující život


Začtěte se do ní a sledujte, jak se ve vás probouzí Pravy´ muž.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

27.11.2015 - Renata
 Je až neuvěřitelné, s jakou pílí se autor zhostil této náročné cesty za pravými muži, za emoční mužskou inteligencí a vnímavostí. Nejen vůči ženám, ale i vůči své vlastní cestě, svému poslání, své práci a všemu, co muži považují ve svém životě za důležité. Málokdy toto dostanou jako dar od svých rodičů (ti to sami neuměli). A tak toto vyléčení pokřivených a poraněných mužů je úžasnou psychologickou výpravou do duše. Snad i žen, protože v knize jsem se často poznávala i já… Jde spíše o ten princip věřit si, žít v přítomnosti a s důvěrou hledět v budoucnost.

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2017 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap