Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
100 otázek a odpovědí - Zaměstnávání, Nemovitosti
Popis:


Období pandemie koronaviru má mnoho pracovněprávních důsledků. Do obtížných situací se dostávají zaměstnavatelé i zaměstnanci. Přinášíme odpovědi na nejčastější dotazy související s touto situací v kapitole Zaměstnávání. Nemovitost je souhrnný název pro pozemek nebo stavbu spojené se zemí pevným základem. Jak správně postupovat při nájmu, odpisování a prodeji nemovitostí najdete v kapitole Nemovitosti.



 Titul obsahuje:



100 Otázek a odpovědí je odborná publikace, která přináší 6x ročně odpovědi a řešení z účetní, daňové, mzdové a personální praxe související s novelami zákonů. Každá publikace obsahuje otázky a odpovědi na 2 aktuální témata, které reagují v daném období na novelizované zákony.



 Zaměstnávání



Šíření koronaviru se dotýká pracovněprávních vztahů. Zaměstnavatelé i zaměstnanci mají v této souvislosti své povinnosti. Zaměstnavatel má také vícero povinností, aby zamezil šíření nákazy mezi zaměstnanci. V publikaci přinášíme příklady z praxe týkající se zaměstnanosti, zákoníku práce, home-office, náhrad mzdy, karantény, ošetřovného, kompenzačního bonusu a odvodů.



Karanténou se rozumí oddělení zdravé fyzické osoby, která byla během inkubační doby ve styku s infekčním onemocněním nebo pobývala v ohnisku nákazy od ostatních fyzických osob a lékařské vyšetřování takové fyzické osoby s cílem zabránit přenosu infekčního onemocnění v období, kdy by se toto onemocnění mohlo šířit.



Ošetřovné - Dle zákona o nemocenském pojištění má nárok na ošetřovné zaměstnanec, který nemůže vykonávat práci z důvodu péče o dítě mladší 10 let, protože škola, jejímž je dítě žákem, je uzavřena z nařízení příslušného orgánu z důvodu mimořádného opatření při epidemii.



Částečná nezaměstnanost - V soukromém sektoru mohou zaměstnavatelé využít rovněž institutu tzv. částečné nezaměstnanosti dle ust. § 209 zákoníku práce. Částečnou nezaměstnanost, tedy překážku v práci podle ust. § 209 zákoníku práce může zaměstnavatel uplatnit v určitých případech.



 Nemovitosti



Pro všechny majitele nemovitostí přinášíme odpovědi na dotazy, jak správně postupovat při nájmu,



odpisování a prodeji nemovitostí. Nemovitými věcmi jsou: pozemky, podzemní stavby se samostatným účelovým určením (např. metro ad.), věcná práva k nemovitým věcem (zástavní právo k pozemku aj.) a práva, která za nemovité věci prohlásí zákon (např. právo stavby dle § 1240 až 1256 ObčZ), stanoví-li záklon, že určitá věc není součástí pozemku, a nelze-li takovou věc přenést z místa na místo bez porušení její podstaty, je i tato věc nemovitá.



 



Kľúčové slová: zaměstnávání, zákoník práce, náhrada mzdy, ošetřovné, karanténa, home office, nemovitost, prodej, nájem, odpisy, daňové výdaje, technické zhodnocení, oprava



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 




  • < >ZaměstnáváníZaměstnanostiZákoník práceHome officeMzdy, ošetřovnéKompenzační bonusOdvodyNemovitostiNájem nemovitostíOdpisy nemovitostíOpravy - technické zhodnoceníDaňové výdajeProdej nemovitostí


















 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 






Počet stran:
96
Nakladatelství:
Poradce
Jazyk:
CZE
Obal:
image
Cena: 159,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > společenské vědy > právo, zákony

Cena v e-shopu159,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

100 otázek a odpovědí - Zaměstnávání, Nemovitosti

Podnázev: Zaměstnávání, Nemovitosti

Ivan Macháček; Ladislav Jouza; Eva Dandová

EAN: 9788073654436

Cena v e-shopu159,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Jazyk: Čeština

Nakladatelství: Poradce

Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá

Stran: 96

ISBN: 978-80-7365-443-6

Rozměry (mm): 211 × 149 × 5

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit
Máme rádi knihkupce

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap