Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
Abeceda DPH 2017
Popis:

Praktický průvodce pro začínající podnikatele nebo podnikatele, kteří dosud neměli povinnost registrovat se k dani z přidané hodnoty. Publikace provází podnikatele nejen jeho povinnostmi při podnikání s místem plnění v tuzemsku, ale také v případě, že své aktivity rozvine v rámci obchodování se zeměmi Evropské unie nebo se třetími zeměmi.


Povinnosti podnikatele v souvislosti s daní z přidané hodnoty od A do Z
V „Abecedě DPH“ jsou popsány jednak jednotlivé kroky podnikatele při zahájení podnikatelských aktivit a jednak postup v případě, splní-li podmínky pro povinnost registrovat se k dani podle zákona o DPH. Zdůrazněny jsou jeho povinnosti v případě první registrace a také následky nesplnění registrační povinnosti. Předestřena jsou úskalí při podávání daňových přiznání a dalších podání v případě nesplnění zákonných lhůt, vhodný způsob komunikace se správcem daně.


Elektronická komunikace, elektronická evidence tržeb
Velká pozornost je v Abecedě DPH věnována elektronické komunikaci. Vysvětlena jsou proto také elektronická podání vzhledem k tomu, že povinná elektronická forma podání se týká stále širšího okruhu podnikatelů. V knize je rovněž uvedeno, jak správně postupovat při elektronické evidenci tržeb.

Novelizace zákonem č. 294/2016 Sb.
V knize jsou uvedeny změny zákona o DPH provedené zákonem č. 294/2016 Sb. s účinností od 29. 7. 2016. Jedná se především o zrušení právní fikce osvobození od DPH při dodání zboží do svobodného pásma a při obchodování a poskytování služeb ve svobodném pásmu. V souvislosti s touto změnou je pro plátce zavedena nová povinnost přiznat daň při nákupu zboží s místem plnění v tuzemsku od neusazené osoby, která není plátcem. Této neusazené osobě nevzniká při prodeji zboží s místem plnění v tuzemsku plátci ani povinnost registrace za plátce. Pro plátce, kteří vyvážejí zboží, je provedena úprava daňových dokladů. Za daňový doklad je považován běžný daňový doklad a rozhodnutí celního úřadu o vývozu zboží je důkazním prostředkem o tom, že zboží bylo vyvezeno. Důležitou úpravou je vyloučení vzniku pokuty za nepodání kontrolního hlášení a prominutí pokuty za nepodání kontrolního hlášení (v knize je uvedena aktuální informace GFŘ vydaná k prominutí pokuty za nepodání kontrolního hlášení).


 

Obal:
image
Cena: 520,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > podnikání a management > management, ekonomie, personalistika

Cena v prodejně  ?"V naší prodejně ve Vrchlabí prodáváme knihy za cenu doporučenou výrobcem. Tato cena je obvyklou cenou v kamenných knihkupectvích."619,- Kč
Cena v e-shopu520,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Abeceda DPH 2017

Zdeněk Kuneš; Zdeněk Vondrák

EAN: 9788075540874

Cena v prodejně  ?"V naší prodejně ve Vrchlabí prodáváme knihy za cenu doporučenou výrobcem. Tato cena je obvyklou cenou v kamenných knihkupectvích."619,- Kč
Cena v e-shopu520,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap