Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
Aktualizácia I/3 2020 - finančná správa, cestovné náhrady
Popis:


Cieľom novely zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 67/2020 Z. z. o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 je rozšíriť finančné opatrenia na zmiernenie vplyvov koronakrízy o ďalšie opatrenie, ktorým je finančná pomoc na zabezpečenie likvidity malých, stredných a veľkých podnikov.



Prijať takéto opatrenie umožňuje Dočasný rámec pre opatrenia štátnej pomoci na podporu hospodárstva v súčasnej situácii spôsobenej nákazou COVID-19, schválený Európskou komisiou (EK). Pôjde o pomoc v podobe záruk a úverov poskytovaných prostredníctvom úverových inštitúcií.



Vzhľadom na to, že schválením tejto právnej úpravy sa zabezpečí prístup pre všetky typy podnikov k zvýhodnenému financovaniu (prístup k likvidite), návrh zákona bude mať pozitívny vplyv na podnikateľské prostredie. Poskytnutie verejných záruk za úvery poskytnuté komerčnými bankami môže mať čiastočne negatívne vplyvy na rozpočet verejnej správy, avšak len v prípade, že niektoré úvery zlyhajú a dôjde k plneniu záruky, pričom časť z týchto vplyvov bude krytá z Európskych štrukturálnych a investičných fondov. Z týchto dôvodov tieto vplyvy nie je možné v doložke vplyvov exaktne vyčísliť. Prijatie zákona nemá vplyvy na manželstvo, rodičovstvo a rodinu, nemá sociálne vplyvy, vplyvy na životné prostredie, na informatizáciu spoločnosti ani na služby verejnej správy pre občana.



Z dôvodu prijímania opatrení na zastavenie šírenia pandémie boli prerušené konania o uložení odvodu, penále a pokuty za porušenie finančnej disciplíny. Návrhom sa reaguje na vykonané opatrenia a ich postupné uvoľňovanie, ktoré umožňujú správnym orgánom pokračovanie v prerušených konaniach. Navrhuje sa pokračovať v prerušených konaniach o uložení odvodu, penále a pokuty za porušenie finančnej disciplíny v dopredu ustanovenom termíne, čím sa umožní pripraviť správne orgány na pokračovanie v prerušených konaniach o uložení sankcií za porušenie finančnej disciplíny.



Novela zákona o finančných opatreniach reaguje aj na postupné uvoľňovanie karanténnych opatrení na zamedzenie šírenia pandémie, ktoré umožňujú správnym orgánom pokračovať v konaniach o uložení odvodu, penále a pokuty za porušenie finančnej disciplíny, ktoré boli prerušené z dôvodu zabránenia šíreniu pandémie. 



Kľúčové slová:



opatrenia proti koronavírusu, finančná pomoc, penále a pokuty, finančná disciplína, karanténe opatrenia, rozpočet verejnej správy, cestovné náhrady, finančná správa,

Počet stran:
160
Nakladatelství:
Poradca
Jazyk:
SK
Obal:
image
Cena: 109,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > společenské vědy > právo, zákony

Cena v prodejně  ?"V naší prodejně ve Vrchlabí prodáváme knihy za cenu doporučenou výrobcem. Tato cena je obvyklou cenou v kamenných knihkupectvích."136,- Kč
Cena v e-shopu109,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Aktualizácia I/3 2020 - finančná správa, cestovné náhrady

Podnázev: opatrenia proti koronavírusu

EAN: 9771335612190

Cena v prodejně  ?"V naší prodejně ve Vrchlabí prodáváme knihy za cenu doporučenou výrobcem. Tato cena je obvyklou cenou v kamenných knihkupectvích."136,- Kč
Cena v e-shopu109,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Jazyk: Slovensko

Nakladatelství: Poradca

Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá

Stran: 160

Rozměry (mm): 211 × 150 × 7

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap