Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
Byli jsme při tom We were there
Popis:

Dějiny nejsou příběhem, ale skládají se z příběhů. Každý je vidí jinak, každý je jinak prožívá. Tato kniha nabízí možnost podívat se na tehdejší dynamickou dobu deseti páry očí, které měly lepší schopnost vidět ten správný okamžik tehdejšího času.


Kniha je koncipována jako osobní, zejména fotografická reflexe událostí roku 1989 očima tehdejších studentů žurnalistiky a dalších škol či mladých zpravodajských kameramanů československé televize, kteří dokumentovali první demonstrace začátkem roku 1989 a zejména dramatické listopadové události. Zachytili i momenty symbolizující konec totalitního režimu, ať již v podobě odstraňování ostnatého drátu a volného průchodu přes hranice či první prezidentské inaugurace Václava Havla nebo prvních svobodných voleb v roce 1990. Reportážní fotografie nepořizovali v rámci školního či pracovního zadání, nýbrž z vlastní iniciativy, v euforii z převratných událostí té doby a s motivací zachytit alespoň určité momenty společenské změny. Přes sto sedmdesát fotografií tak zároveň vydává autentické svědectví o autorech samých, o jejich entusiasmu a mladickém zápalu budoucích dokumentaristů a obrazových zpravodajců. Fotografická kniha deseti kameramanů Zpravodajství ČT proto ani nemůže být uvedena jinak než předmluvou jednoho z jejich kolegů - studenta fakulty žurnalistiky patřícího mezi hlavní organizátory studentské "revoluční novinařiny", stávajícího ředitele zpravodajství a sportu České televize Zdeňka Šámala. Publikace je vybavena kalendáriem sametové revoluce v Československé televizi a historickým doslovem Adama Havlíka z Ústavu pro studium totalitních režimů.


Autoři fotografií: Martin Grošup, Vratislav Hůrka, Michal Hýbek, Evžen Janoušek, Petr Klíma, Pavel Krumphanzl, Pavel Otevřel, Miroslav Plocek, Lubomír Stiburek, Jiří Venclík

Počet stran:
224
Nakladatelství:
Česká televize
Jazyk:
CZE
Obal:
image
Cena: 169,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > dějiny a fakta > dějiny - české

Cena v prodejně  ?"V naší prodejně ve Vrchlabí prodáváme knihy za cenu doporučenou výrobcem. Tato cena je obvyklou cenou v kamenných knihkupectvích."369,- Kč
Cena v e-shopu169,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Byli jsme při tom We were there

Podnázev: 1989 očima kameramanů České televize

Kolektiv autorů

EAN: 9788074043246

1 hodnocení

Cena v prodejně  ?"V naší prodejně ve Vrchlabí prodáváme knihy za cenu doporučenou výrobcem. Tato cena je obvyklou cenou v kamenných knihkupectvích."369,- Kč
Cena v e-shopu169,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Zařazena v akci: Knihy za babku

Jazyk: Čeština

Nakladatelství: Česká televize

Vazba: Pevná bez přebalu lesklá

Stran: 224

ISBN: 978-80-7404-324-6

Rozměry (mm): 228 × 257 × 19

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap