Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
CD HLUSTVISIHÁKOVI ZLATÝ VĚK ČESKÉHO HUMORU
Popis:
Lubomír Lipský, komik od Pánaboha, jeden z našich nejlepších a nejoblíbenějších herců, jeden z dědků v chalupě a cirkusový Cibulka hraje v divadlech, natáčí v televizi, filmu a rozhlase. Legendární Hlustvisihák vznikal postupně v 60 letech minulého století. Tomáš Pilát se v rozhovoru s Lubomírem Lipským v klubu hercova domovského Divadla ABC zeptal: Kde se to neobvyklé jméno Hlustvisihák vzalo?

" Někdy kolem roku 1960 jsem dostal z rozhlasu nabídku na sehrání skeče, nazvaného Ve vrátnici, jehož autorem byl maďarský autor jménem Királyi. Princip skeče byl v tom, že do vrátnice přichází jakýsi návštěvník s podivným jménem, chce dotat povolenku a jít dál. Překladatel to jméno z maďarštiny přeložil jako Hlustvisihák. Ve vrátnici pak dochází ke komickýrm situacím, sedí tu přiblblý vrátný, obědvá, kouká se do talířku a navštěvníkovi říká, aby své jméno hláskoval. A rozvíjí se dialog: "H" jako Heine. Co?. Jako Heine! Aha, já vím, jako hajnej. A dál: "L" jako ledvinky. "U" jako undatra. Co je undatra? To je jako ondatra, jenže má na začátku "U". Tak to pokračuje a pointou je, že vrátný než aby jméno psal, pustí návštěvníka bez lístku". Scénku upravil a napsal Bedřich Zelenka, který tehdy pracoval v Československém rozhlase v Redakci zábavy.

Lubomír Lipský a Miroslav Homola vytvořili celou řadu scének pod jménem Hlustvisihák, to se ujalo a stalo se základem mnoha komických situací.







1. Bedřich Zelenka: Hlustvisihák ve vrátnici 9:34

účinkují Lubomír Lipský a Miroslav Homola - 1964 / live nahrávka



2. Hlustvisihák ve škole 9:30

účinkují Lubomír Lipský a Miroslav Homola - 1964 / live nahrávka



3. Hlustvisihák statistikem 8:00

účinkují Lubomír Lipský a Miroslav Homola - 1965 / live nahrávka



4. Jan Beran: Šťastnou cestu - Hlustvisihák na nádraží 8:17

účinkují Lubomír Lipský a Miroslav Homola - 1967 / live nahrávka



5. Karel Poláček: Oběť svých zásad 6:13

účinkují Lubomír Lipský a Miroslav Homola - 1973



6 Hrátky pro dospělé - Rozvod 6:35

účinkují Lubomír Lipský, Jan Skopeček a Luba Skořepová - 1974



Nahrávky Českého rozhlasu

Vybral a sestavil Pavel Procházka

C Radioservis, a. s. 2011

C Codi Art & Production Agency s.r.o. 2011

Photos

ADD Stereo / Mono

Celkový čas 48:29
Obal:
image
Cena: 99,- Kč

CD, Audioknihy, LP > Mluvené slovo pro dospělé

Cena v e-shopu99,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

CD HLUSTVISIHÁKOVI ZLATÝ VĚK ČESKÉHO HUMORU

EAN: 8595564600503

Cena v e-shopu99,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit
Máme rádi knihkupce

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap