Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
Houslové koncerty - Korngold/Strauss - CD
Popis:

Posledními dvěma projekty prokázal Pavel Šporcl svou nevšední stylovou flexibilitu; Vivaldiho Čtvero ročních dob i crossoverový CD Gipsy way s romskou cimbálovou kapelou Romano stilo přinesly houslovému virtuosovi doma i v zahraničí po zásluze významný ohlas ze strany kritiků i posluchačů. Následujícím CD se Šporcl opět vrací na pole klasické hudby, i když... V Korngoldově houslovém koncertu nelze přeslechnout, že se skladatel dlouhodobě zabýval filmovou hudbou, ale možná je to právě ona přímočarost a obraznost skladby, která jí přinesla takovou oblibu mezi nejlepšími světovými houslisty. Koncert d moll op. 8 Richarda Strausse se již zdaleka na koncertních programech a nahrávkách nevyskytuje tak často. Skladba v sobě nese prvky lyrické i tragické, svítivou kantilénu, melancholii a eleganci... ale také celou řadu záludností, jež kladou na techniku sólisty značné nároky. Pavel Šporcl se Symfonickým orchestrem hl. m. Prahy FOK a jeho šéfdirigentem Jiřím Koutem opět dokazuje, že za provokativní image nekonformního houslisty stojí především technicky skvěle vybavený muzikant, který si - ať už má na hlavě šátek či klobouk - pozornost rozhodně zaslouží především skvěle provedenou muzikou. Houslové koncerty Korngolda a Strausse "live" z rukou povolaného mistra Pavla ŠporclaStěžejní autořihudba: Erich Wolfgang Korngoldhudba: Richard StraussStěžejní interpretihousle: Pavel Šporcldirigent: Jiří KoutHudební tělesaSymfonický orchestr hl.m. Prahy (FOK)

Obal:
image
Cena: 351,- Kč

CD, Audioknihy, LP > Hudební CD

Cena v e-shopu351,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Houslové koncerty - Korngold/Strauss - CD

Pavel Šporcl

EAN: 099925396220

Cena v e-shopu351,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit
Máme rádi knihkupce

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap