Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
Hus a Chelčický - Příběh jejich doby
Popis:

Nikdo nepochybuje, že nejdramatičtější období českých dějin bylo 15. století. Čeští univerzitní učenci se tehdy pokusili o nápravu katolické církve. Dva z nich, Jan Hus a Jeroným Pražský, skončili na hranici jako kacíři. V Čechách vybuchl požár násilí, jehož příčiny vysvětlovala každá doba po svém. Naši pradědové se učili o boji Čechů s Němci, naši rodiče o revoluci nejchudších vrstev. Pravda však byla jiná a tato kniha se ji pokusí vyložit co nejsrozumitelněji. Vstupte s námi do doby vrcholného středověku: poznáte dobu vlády Václava IV. a Zikmunda, seznámíte se s životem na pražské univerzitě. Prožijete hlavní události husitských válek: pražskou defenestraci, křižácké výpravy proti Čechům, bitvy svedené Janem Žižkou i Prokopem Holým, jednání husitů na koncilu v Basileji i nástup Jiřího z Poděbrad na český trůn. Krok za krokem budete sledovat, jak snadno se ušlechtilé myšlenky snadno zvrátí ve všeobecné násilí.



V této krvavé době však žil v Čechách člověk, jenž násilím opovrhoval. Jeho spisy ovlivnily slavné muže, jakými byli například L. N. Tolstoj nebo Mahatma Gándhí, které dnes zná celý svět. Zato jméno jejich inspirátora, zemana Petra Chelčického, zná jen málokdo. Tato kniha vás s jeho myšlenkami seznámí.

Počet stran:
104
Nakladatelství:
PRÁH
Jazyk:
CZE
Obal:
image
Cena: 349,- Kč

Dětská naučná literatura > historie pro děti

Cena v e-shopu349,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Hus a Chelčický - Příběh jejich doby

Podnázev: Příběh jejich doby

Renáta Fučíková

EAN: 9788072525065

Cena v e-shopu349,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Část edice: Největší Češi pro děti, mládež i rodiče

Jazyk: Čeština

Nakladatelství: PRÁH

Vazba: Pevná bez přebalu matná

Stran: 104

ISBN: 978-80-7252-506-5

Rozměry (mm): 237 × 198 × 15

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap