Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
NEJVĚTŠÍ OSOBNOSTI NAŠICH DĚJIN
Popis:

Životní příběhy, úspěchy i prohry významných osobností naší historie. Podobná kniha, která by se zaměřila na předválečné podnikatelské osobnosti, ještě nevyšla. V knize jsou životní osudy včetně mnoha dobových fotografií těchto osob: - Tomáš Baťa, Jan Antonín Baťa – podnikatelé v obuvnictví - Václav František Červený – vynálezce, výrobce hudebních nástrojů - Miloš Havel – filmový producent a podnikatel - Josef Hlávka – architekt, stavitel a mecenáš - Rudolf Jelínek – výrobce slivovice - Václav Klement a Václav Laurin – zakladatelé automobilky Laurin&Klement - Karel Kludský – majitel cirkusu - Emil Kolben – český vynálezce, jeden ze zakladatelů ČKD - František Wichterle a František Kovářík – výrobci hospodářských strojů - František Křižík – vynálezce, technik, průmyslník - Antonín Petrof – výrobce klavírů - Hana Podolská – první dáma české módy - Jaroslav Preiss – významný bankéř - Arnošt Rolný – podnikatel v oděvnictví - Josef Sodomka – automobilový karosář - Emil Škoda – velkopodnikatel, zakladatel světově úspěšné společnosti - Michael Thonet a synové – podnikatel, návrhář nábytku Kniha o osobnostech, které se vlastní pílí, pracovitostí, cílevědomostí stali elitou. Většinou začínali jako řemeslníci, perfektně znali svou práci a postupně zorganizovali své podnikání tak, že dávali obživu stovkám, tisícům i desetitisícům zaměstnanců. Kniha ukazuje, že ani v době tzv. „divokého kapitalismu“ od konce 18. až do prvních desetiletí 20. století právě ti nejvýznamnější podnikatelé v zemích Koruny české nebyli „vykořisťovateli pracujících mas“, ale lidmi, kteří se dostali na vrchol vlastní přičinlivostí, lidmi, kteří nevyžadovali po svých zaměstnancích nic víc, než co svému podniku dávali oni sami. A kteří svým zaměstnancům bývali v pracovitosti často nedostižným příkladem.

Počet stran:
152
Nakladatelství:
Rubico
Jazyk:
CZE
Obal:
image
Cena: 279,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > dějiny a fakta > osobnosti z historie

Cena v e-shopu279,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

NEJVĚTŠÍ OSOBNOSTI NAŠICH DĚJIN

Podnázev: průmyslníci, podnikatelé, bankéři

Karel Foltin

EAN: 9788073461423

Cena v e-shopu279,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Jazyk: Čeština

Nakladatelství: Rubico

Vazba: Pevná s přebalem matná

Stran: 152

ISBN: 978-80-7346-142-3

Rozměry (mm): 305 × 218 × 17

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap