Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
PaM 6-7/2021 Zákon o kompenzačním bonusu - nový zákon
Popis:


Zákon o kompenzačním bonusu

Cílem nového kompenzačního bonusu je zmírnit dopady současné epidemie na osoby samostatně výdělečně činné, resp. na společníky malých společností s ručením omezeným. Stejně tak by měly být zmírněny též dopady na osoby činné na základě dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti, které pro uvedené podnikatele pracují. Nový kompenzační bonus je koncipován jako daňový bonus podle daňového řádu (zákon č. 280/2009 Sb., daňový řád), tedy v procesním režimu správy daní. Důvodem pro tento postup je především jeho rychlost a relativně snadná realizovatelnost, a to při požadavku spravedlnosti, která zajistí, že se pomoc dostane skutečně zasaženým subjektům, nikoli těm, kteří byli zasaženi pouze nepatrně.



Srážky ze mzdy nově

Po exekuci zůstane letos zaměstnancům více peněz. Nezabavitelnou částku tvoří dvě složky:životní minimum jednotlivce a normativní náklady na bydlení. Průměrné náklady na bydlení byly vyčísleny a zveřejněny formou nařízení vlády v částce 6637 Kč, životní minimum je 3860 Kč na jednotlivce. Výše nezabavitelné částky představuje tři čtvrtiny součtu částky životního minima a částky normativních nákladů na bydlení. Jedná se od 1. ledna 2021 o částku 7 872,75 Kč.



Nový zákon o odpadech

Účelem nového zákona o odpadech je komplexně upravit problematiku odpadového hospodářství počínaje předcházením vzniku odpadu přes různé způsoby nakládání s ním po pravidla jeho odstraňování, a to s ohledem na prosazení hierarchie nakládání s odpady a při zajištění co nejvyšší míry ochrany životního prostředí a zdraví lidí zejména za ekonomické udržitelnosti. Upravují se i práva a povinnosti osob při nakládání s odpady a působnost orgánů veřejné správy v odpadovém hospodářství.

Počet stran:
112
Nakladatelství:
Poradce
Jazyk:
CZE
Obal:
image
Cena: 359,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > společenské vědy > právo, zákony

Cena v e-shopu359,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

PaM 6-7/2021 Zákon o kompenzačním bonusu - nový zákon

Podnázev: Srážky ze mzdy - nově, Podpora v době částečné nezaměstnanosti

Ladislav Jouza; Eva Dandová; Jana Drexlerová

EAN: 9771801993198

Cena v e-shopu359,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Jazyk: Čeština

Nakladatelství: Poradce

Stran: 112

Rozměry (mm): 298 × 214 × 9

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap