Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
Poklady klasické české kuchyně
Popis:

Kuchařka Romana Vaňka. Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize Poklady klasické české kuchyně soubor bezmála dvouset receptů, připravovaných krok po kroku, včetně české pekařské klasiky, na které spolupracoval s vynikajícm pekařem a také lektorem Prakulu Martinem Hanusem. Předmluvu Vaňkových "POKLADŮ" napsali velcí milovnící a ochránci poctivé české gastronomie kníže Karel Schwarzenberg, šéfkuchař Jaroslav Sapík a Jitka Rákosníková-šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečně nelže, jde o opravdové poklady! Od poctivé hovězí polévky, přes huspeninu, škvarky, utopence, řízek s bramborovym salátem, koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou, tatarák, jehněčí, vepřové, telecí, vnitřnosti, drůbež, divočinu, ryby, krupicovou kaši, koláče až po vanoční cukroví. Recepty najdeme v nové knize Poklady klasické české kuchyně jak složitější, tak zcela základní včetně velmi zdařile zpracovaných tipů, všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého. Po dlouhé době je tady nová příručka, která si mezi klasickými českými kuchařkami bezpochyby najde své čelní místo. "Poklady" musíte mít!


Máme i další kuchařské knihy Romana Vaňka. Nechcete se na ně podívat?


KLENOTY KLASICKÉ EVROPSKÉ KUCHYNĚ - Vaněk RomanKouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček - Roman VaněkSushi - Doma, krok za krokem - Poklady klasické české kuchyně - Roman VaněkSNADNO & RYCHLE - Roman Vaněk

Počet stran:
192
Nakladatelství:
Prakul
Jazyk:
CZE
Obal:
image
Cena: 459,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > kuchařky > národní kuchařky

Cena v e-shopu459,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Poklady klasické české kuchyně

Podnázev: aneb jak to ta babička tenkrát vařila

Roman Vaněk

EAN: 9788090504806

33 hodnocení

Cena v e-shopu459,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Jazyk: Čeština

Nakladatelství: Prakul

Vazba: Pevná bez přebalu matná

Stran: 192

ISBN: 978-80-905048-0-6

Rozměry (mm): 303 × 217 × 20

Hmotnost (g): 100

Komentář

grafoman

Prý nejlepší česká kuchařka posledních let, alespoň tedy až do takových výšin bylo toto dílo pochváleno v recenzi serveru iDnes.cz. Citujeme z článku: O nové kuchařce z dílny Pražského kulinářského institutu sepsané jeho šéfem Romanem Vaňkem se začalo povídat mezi laickou a odbornou veřejností od jejího vydání v listopadu loňského roku. "Podle mě je to nejlepší česká kuchařka za posledních mnoho let. Nejvíc se mi líbí, že je naprosto i pro laiky srozumitelně popsáno, co a jak uvařit. A taky, když se podívám na ty pracovní postupy, tak jsou jednoznačně poctivé i po technologické stránce. Takto se prostě má vařit," hodnotí ji Jaroslav Hájek, šéf odborného vzdělávání ze Střední školy gastronomické a hotelové v Praze. Kuchařka byla bleskově rozebraná, takže jsme s recenzí museli počkat až na dotisk, který se v těchto dnech objevil na pultech. "Já mám hlavně radost, že podle reakcí se kuchařka lidem líbí a hlavně že podle ní i vaří," je spokojený Roman Vaněk. Celou recenzi si můžete přečíst zde.


K zakoupení knihy Vás možná navnadí obrázky, které ilustrují výše uvedenou recenzi. Dobrou chuť!


Recenze

13.3.2014 8:12Tereza

 Kuchařka je super. Vařim každý den a od chvíle, co mám tuto kuchařku, tak vždy čerpám z ní. Postupy jsou velmi jednoduché. Mám vyzkoušené, že vývar se dá nahradit vodou a chuť je výborná. Jen se mi u omáček stává, že jsou méně husté, než jsme zvyklí. Tuto kuchařku určitě doporučuji :-)

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap