Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
Rodinné domy Jana Kotěry
Popis:
Jan Kotěra navrhl za svůj nepříliš dlouhý život téměř čtyřicet vil a rodinných domů, z nichž byla realizována více než polovina. Publikace, vydaná v rámci Roku Jana Kotěry, tedy 140. výročí narození tohoto architekta, představuje všechny jeho realizované vily, rodinné domy a obytné kolonie. Dále se publikace věnuje třem městům, ve kterých Kotěra zanechal nesmazatelné stopy. Silně zasáhnul do architektonické podoby města Hradce Králové, na jehož přerodu v město moderní spolupracoval se starostou města Františkem Ulrichem. Významná byla také Kotěrova spolupráce s Tomášem Baťou, pro kterého ve Zlíně navrhl vilu a kolonii obytných domů pro Baťovu firmu. Svou prací tak položil základy zlínské urbanistické tradice. Třetím městem je samozřejmě Praha, kde sice Kotěra nemohl realizovat tolik staveb, kolik by si zasloužil, avšak díky němu a jeho působení na dvou pražských vysokých školách se zde začal rozvíjet moderní pohled na architekturu. Publikaci uzavírají kapitoly o žácích a pokračovatelích Jana Kotěry, konkrétně o Josefu Gočárovi a Františku Lýdie Gahurovi. V závěru jsou také umístěny mapy s vyznačením jednotlivých rodinných domů tohoto slavného architekta.
Obal:
image
Cena: 99,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > umění

Cena v e-shopu99,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Rodinné domy Jana Kotěry

Hana Hermanová,Ladislava Horňáková,Kristýna Jirátová,Šárka Koukalová,Jakub Potůček

EAN: 9788087073391

Cena v e-shopu99,- Kč

Neznámá dostupnost ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap