Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
Strany, volby a demokracie: Od Duvergera k Sartorimu a dále
Popis:

Kniha se s důrazem na dílo a odkaz tří světově významných politologů - Maurice Duvergera, Giovanniho Sartoriho a Arenda Lijpharta - zaměřuje na důkladnou analýzu vývoje organizace stran, typů stranických systémů, jejich vztahů s volebními systémy a s nimi úzce spjatými modely demokracie. Díky tomu čtenář této kolektivní monografie pochopí, jak se moderní demokracie vyvíjejí a jak politická věda k různým alternativám vývoje přistupuje. Přesvědčivě se zde vyvrací řada mýtů, které nekriticky opakuje mnoho současných politologů. Je volební účast, jak to v řadě svých prací uvádí Lijphart, výtečným indikátorem kvality demokracie? Přeceňoval skutečně Duverger roli volebního systému k vysvětlení vzniku stranických systémů? Může i poměrný volební systém někdy snižovat počet stran, jak to tvrdí Duverger? Je Sartoriho koncepce politického středu opravdu zcela odlišná od Duvergerovy, jak italský politolog stále zdůrazňuje? Je Sartoriho kategorie "polarizovaného pluralismu" anachronická? Přijímají dnešní krajně pravicové xenofobní strany demokracii? Provedl Lijphart v politické vědě "revoluci" ve smyslu Thomase Kuhna? Hodí se konsensuální model pro všechny demokratické země a je skutečně lepší než model westminsterský, jak tvrdí Lijphart?

Počet stran:
516
Nakladatelství:
Slon
Jazyk:
CZE
Obal:
image
Cena: 499,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > společenské vědy > politika

Cena v e-shopu499,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Strany, volby a demokracie: Od Duvergera k Sartorimu a dále

Miroslav Novák

EAN: 9788074192333

Cena v e-shopu499,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Část edice: Studijní texty

Jazyk: Čeština

Nakladatelství: Slon

Stran: 516

ISBN: 978-80-7419-233-3

Rozměry (mm): 230 × 150 × 25

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap