Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Název:
Súmrak monarchie
Popis:
V jedno zasnežené ráno v januári roku 1889 ustarostený komorník vyrazil zamknuté dvere komnaty v poľovníckom zámočku hlboko vo Viedenskom lese. Na honosnej, bohato vyrezávanej posteli našiel dve mŕtvoly. Na ústach mali krv. Rakúsko-uhorský korunný princ Rudolf očividne zastrelil svoju sedemnásťročnú milenku baronesu Mary Vetserovú v spánku a strávil pri jej tele niekoľko hodín. Na svitaní obrátil pištoľ proti sebe. Nasledujúce storočie premenilo krvavú scénu na romantickú tragédiu milencov kruto stíhaných osudom, ktorí uprednostnili smrť pred chladom bezcitného viedenského cisárskeho dvora.

No Súmrak monarchie je zároveň aj príbehom rodinných tajomstiev, incestných vzťahov a duševnej nevyrovnanosti, vydierania, pohlavných chorôb a politickej zrady, a takisto príbehom rozčarovaného korunného princa závislého od morfia a naivnej mladučkej dievčiny, strhnutých vírom nebezpečného smrtonosného valčíka v zahnívajúcej ríši. Otázka, čo sa odohralo v zamknutej komnate, ostáva dodnes jednou z najvzrušujúcejších záhad histórie. Čo viedlo Rudolfa a jeho milenku k takému zúfalému činu? Išlo naozaj o samovraždu? Alebo sa v poľovníckom zámočku odohralo niečo oveľa znepokojujúcejšie, čo nakoniec vyústilo do vraždy?

Greg King a Penny Wilsonová sa na základe rozsiahleho a dôkladného štúdia viedenských archívov snažia o rekonštrukciu celej záhady, pričom uvádzajú dlho obchádzané dôkazy a fakty, ktoré presvedčivo vyvracajú romantický mýtus a konšpiračné teórie.


Známa dvojica autorov prichádza tentoraz s knihou o šokujúcej samovražde (alebo vražde?), ktorá viedla k zániku habsburskej dynastie vládnucej v Európe niekoľko storočí.

Počet stran:
312
Nakladatelství:
Vydavateľstvo Tatran
Jazyk:
SK
Obal:
image
Cena: 455,- Kč

Naučné knihy pro dospělé > dějiny a fakta > dějiny států, měst a národů

Cena v prodejně  ?"V naší prodejně ve Vrchlabí prodáváme knihy za cenu doporučenou výrobcem. Tato cena je obvyklou cenou v kamenných knihkupectvích."568,- Kč
Cena v e-shopu455,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Súmrak monarchie

Podnázev: Tragédia na zámku Mayerling a koniec habsburskej monarchie

Greg King; Penny Wilsonová

EAN: 9788022209632

Cena v prodejně  ?"V naší prodejně ve Vrchlabí prodáváme knihy za cenu doporučenou výrobcem. Tato cena je obvyklou cenou v kamenných knihkupectvích."568,- Kč
Cena v e-shopu455,- Kč

Rozebráno ?Nedostupné položky si můžete zařadit do seznamu hlídaných knih (hlídací pes). Jakmile bude titul dostupný, budeme Vás informovat.

Jazyk: Slovensko

Nakladatelství: Vydavateľstvo Tatran

Vazba: Pevná bez přebalu lesklá

Stran: 312

ISBN: 978-80-222-0963-2

Rozměry (mm): 239 × 156 × 31

Recenze

Recenze mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Přihlásit
Máme rádi knihkupce

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap