Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Máme rádi knihkupce

Recenzované knihy

Přestaň být hodným klukem!

Přestaň být hodným klukem! - Robert Glover

Skladem v eshopu (1 ks)

312,- Kč
Anotace:

Jste skvělý přítel, který umí každému naslouchat? Máte plno kamarádek, jež se vám svěřují a považují vás za dobrou partii, ale žádná vás nepozve, když se chce opravdu pobavit?


Jste manžel, který se zoufale snaží, aby jeho žena byla šťastná, zatímco vám samotnému manželství nepřináší ani citové, ani sexuální naplnění?


Jste milý a spolehlivý chlapík, na kterého se každý rád obrátí o radu či pomoc, ale máte pocit, že žijete život ostatních, a ne svůj vlastní?


Přesně tohle nazývá autor knihy Dr. Robert Glover syndromem hodného kluka. Podle Glovera mnoho mužů věří mýtu, že pokud budou hodní a obětují se pro ostatní, každý si je zamiluje a z jejich života zmizí veškeré problémy. Tato kniha tento mýtus vyvrací. Mimo jiné se v ní naučíte:


• Jak naslouchat vlastním potřebám


• Jak změnit nezdravé vzorce chování a získat zpět vládu nad svým životem.


• Jak přestat být závislý na souhlasu ostatních


• Jak si stanovit přirozené hranice


• Jak řešit konflikty, a zároveň si zachovat integritu osobnosti


• Jak si užívat intimitu ve vztazích založených na vzájemné úctě


• Jak postupovat v kariéře a získat v práci pozornost, kterou si zasloužíte


• Jak vést vzrušující sexuální život



Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.2.2024 - Rena
Je to skvělá kniha, která nahlíží na "hodné muže" tak do hloubky, že opravdu pochopíte, proč je ten podpantoflák špatně a proč taky vznikl. A proč vznikají agresivní muži. Mají k sobě víc než blízko. Kéž je takových knih více společně s proměnou společnosti, která dá mužům jejich místo. To, na které patří.


Nespoutaná žena - nástěnný kalendář 2024

Anotace:

Kdo je divoká žena? Je to ta vnitřní síla i půvab, které vás nutí používat svůj hlas. Je to vnitřní vytí, které vás nabádá k návratu k vaší divoké přirozenosti a vybízí vás, abyste obrátily své vnímání dovnitř a své jednání ven. Po tisíciletích živoření v patriarchátu, který drancoval přírodní zdroje našich životů uvnitř i navenek, začalo lidstvo volat po posvátném ženství. A ono se vrací – skrze vás, neboť není mocnější síly, než je žena odhodlaná povstat.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.2.2024
Nádherný. Krásné, jednoduché, barevně vyladěné obrázky. Inspirace jsou jemné, krátké, ale hluboké a umí zasáhnout tam, kde potřebujete. A praktická část na zapisování úkolů je dobře organizovaná, víme vše a hned. Prostoru dost.


Trýzeň a touha

Trýzeň a touha - Meg Masonová

Skladem u dodavatele

399,- Kč
Anotace:
Martě je čerstvě čtyřicet. Dříve psala pro Vogue a chystala se napsat román. Teď tvoří obsah do online magazínu, který nikdo nečte. Dříve žila v divoké Paříži. Teď se skrývá v bezpečí sterilní rezidenční čtvrti v Oxfordu, kde to nesnáší, ale odkud se bojí hnout. Ale bude muset, protože po letech konečně donutila manžela, aby ji opustil, i když ji miluje. Dobře ví, že je s ní něco špatně. Od chvíle, co jí v pubertě poprvé ruplo v hlavě, propadá záchvatům smutku i bezdůvodné krutosti, a žádný doktor ani léky to nespraví. Ale co se stane, až nad ní zlomí hůl i ten poslední člověk, který ji všemu navzdory vždycky držel nad vodou? Tenhle román o lásce, o rodině a jedné duševní nemoci je jako emoční tobogán, z něhož se vám zatočí hlava. Ale díky vtipu a lehkosti, s nimiž Meg Masonová vybírá i ty nejtemnější zákruty rodinného života, je to až podivuhodně povznášející kniha. <br><br> Pro čtenáře Sally Rooneyové a Davida Nichollse. <br><br> "Trýzeň a touha je vskutku vtipný, báječně napsaný a emočně zdrcující román o lásce, rodině a životních nástrahách, z nějž ve vás zůstane uspokojivý pocit moudrosti, jež prošla ohněm." - Times <br><br> "Při čtení jsem si v hlavě sestavovala seznam lidí, kterým tuhle knihu nutně musím poslat, až mi došlo, že bych ji nejradši vnutila úplně každému, koho znám." - Ann Patchettová, autorka Holandské vily <br><br> "Až nepravděpodobně okouzlující... Nejspíš se budete chtě nechtě smát a předčítat některé pasáže nahlas." - People <br><br> "Tak chytré, a tak dojemné." - David Nicholls, autor Jednoho dne <b><br> "Jistě, tohle je taky romantický příběh, ale naprosto reálný. ... Prezicně vykreslené postavy a černý humor upomínají na brilantně zdrcující komické skeče Phoebe Waller-Bridge." - Bookseller + Publisher

Recenze:
Recenzí celkem : 1

31.1.2024 - Rena
Perfektní kniha, která zachycuje psychiku a život ženy, která je každým coulem sympatická, zasazená do dnešní stresové doby - a následky, které nese, cítíme každý, i kdyby jen malinko. Sugestivní román vás vtáhne tak dokonale, že ani nevíte jak se stalo, že z něj... zmizel humor.


Tarot andělské moudrosti - Kniha a 78 karet

Anotace:

Tarot andělské moudrosti nabízí pozitivní a zároveň účinný způsob, jak získat vedení a odpovědi, které hledáte!


Tento bohatě ilustrovaný a symbolikou nabitý tarotový balíček čerpá z moudrosti a síly archandělů, aby vám pomohl promlouvat s vaším vyšším já. Naleznete zde povzbuzující výklad poselství a obrazů tarotu, včetně rozmanitých, současných vyobrazení klasických postav. Autor u nás nejprodávanějších vykládacích karet Andělské rady Radleigh Valentine uvádí na každé kartě jedinečné prvky, které usnadňují její používání, a zároveň vychází z dlouhé historie tarotu, aby dodal každému výkladu hloubku.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

29.1.2024 - Rena
Opravdu plné informací, kdy je jejich část přímo napsaná na kartě, takže si výklad poskládáte velmi rychle sami. Hezké zpracování, příjemné obrázky a v knížce pak hlubší významy, které potěší moderním pojetím zkušené i nové vykladače.


Mystická moudrost - kniha a 46 karet

Mystická moudrost - kniha a 46 karet - Gaye Guthrie

Skladem v eshopu (1 ks)

356,- Kč
Anotace:

Karty Mystická moudrost jsou inspirovány bohy, bohyněmi, anděly i duchovními průvodci z říše zvířat. Přinášejí rady pro přítomný okamžik i předpovědi pro budoucnost. Každý z nás má schopnost změnit svůj život a také svobodnou vůli vybírat si z nekonečného množství možností. Na kartách najdete zvířata a bytosti, které vám předají své rady, vedení a poselství. Chcete?li se ponořit hlouběji do tajemství a záhad života, pak vás tyto karty jemně, a přitom neomylně přivedou k odpovědím, které hledáte.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

29.1.2024
Krásné! 2. vydání z roku 2023 je většího formátu, což sluší jak kartám, tak knížečce. Hned tu krásnou atmosféru cítíte blíž!


Sudetenland

Sudetenland - Leoš Kyša

Skladem v eshopu (6 ks)

399,- Kč
Anotace:

Na Bruntálsku je zavražděn bývalý inspektor Gestapa a jeho smrt otevírá staré křivdy a dávná tajemství. Podmanivý příběh z alternativní reality napsal Leoš Kyša, známý pod pseudonymem František Kotleta. Vydejte se do Československa na počátku davedesátých let, které je jiné, než si pamatujete.


Blíží se první svobodné volby v Československu po pádu komunistického režimu a v pohraničí to vře. Více než milion Němců, kteří zůstali v česko-polském pohraničí po zastaveném odsunu, se hlásí o svá politická práva. V Praze se obávají návratu komunismu a v Bratislavě začínají snít o silné autonomii. A nezapomeňte, že dojde k vraždě...


Jak by vypadal příběh Československa po Sametové revoluci, kdyby neproběhl kompletní odsun sudetských Němců? V této knize najdete jedinečný pohled na historii, která se sice nestala, ale přesto před vámi ožívá. Příběh je inspirován skutečnými místy a osudy.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

4.1.2024
Po nějaké době zase knížka, kterou jsem měl problém odložit. Detektivka, která se "čte sama". Čekal jsem trochu víc "alternativní historie", ale ta, která v románu je, je čtivá a docela věrohodná. Možná až bolestivě věrohodná. Při případném dotisku bych doporučil ještě jednu gramatickou korekturu a hlavně opravit ten "Mathausen", ten mi fakt "trhal uši" ;)


Síla rodu

Síla rodu - Kaja Andrea Otto

Skladem v eshopu (1 ks)

288,- Kč
Anotace:

Proč se často cítíme nezakotvené a vyhořelé, bezradné, když se máme rozhodnout? Proč říkáme ano, když myslíme ne? Důvodem je ztráta spojení – s námi samotnými i s naším nejcennějším potenciálem: našimi předky. Protože pouze pokud víme, odkud přicházíme, můžeme si samy určit, kam se vydáme. Pouze tak si můžeme naplno uvědomit svou ženskou sílu, rozpoznat a žít životní vizi, která je v souladu s naší ženskou podstatou, a být skutečně ženou. Takovou, která žije v souladu se svou přirozeností a specifickým ženským rytmem a která dokáže plně využít svůj ženský potenciál.


Posílíme-li své kořeny, nebude už stát nic v cestě našemu naplněnému životu. Budeme moci volně vzlétnout a stopa, kterou tu zanecháme, dá křídla i dalším generacím.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

21.12.2023 - Rena
I když se budeme věnovat velmi hlubokým tématům, přáním, obavám, velkým životním a rodovým vizím, i velkým dramatům, válkám, úspěchům, zničeným životům, je vždy dobré mít na paměti, že jsou to příběhy naší minulosti, nikoliv něco, co musíme nějak řešit. To osvobození se od nutnosti a prokletí, které musí být a nejede přes to vlak, mne vyhovovalo a kniha se tak stala stravitelnější než třeba legendární Prvotní otisky a jejich vliv na život člověka, kniha, která byla v tomto až moc nekompromisní a člověka zatíženého stresem rodičů v podstatě odepisovala. A každý životní příběh je jiný, některé jsou velmi silné, tuhé a bolestivé, jiné se uvolňují poměrně snadno, děkuji tedy za příběhy, které jsou v knize sdíleny a které nám ukáží, že v tom rozhodně nejsme sami. A tak se stává práce na vyléčení rodu o mnoho lehčí, protože se stáváme diváky něčeho, co má na nás vliv, co nás formovalo a my můžeme pochopit proč… a víc nic. Víc není třeba.


Biologie lásky

Biologie lásky - Marnia Robinson

Skladem u dodavatele

312,- Kč
Anotace:


Amorův šíp přilétne a zasáhne primitivní část mozku. Poslušně se zamilováváme, užíváme si ohňostroj emocí a vášně, na nějaký čas se sblížíme... a pak se vzájemně omrzíme a vše pomalu bledne. Možná se pokoušíme svého partnera předělat, hledáme útěchu na internetu nebo se vrháme do nového milostného dobrodružství. Starověcí mudrci si tuto nástrahu uvědomovali a našli způsob, jak se jí vyhnout: berte milování jako cestu k vzájemné rovnováze a harmonie se dostaví sama.



Ztrátu zájmu o partnera způsobuje sexuální nasycení (pocit "mám dost!"). Jakmile vyprchá neurochemie zamilovanosti, přichází na řadu emocionální odcizování. V tu chvíli je pravý čas na změnu. Avšak ne partnera, ale přístupu k milování. Biologie lásky vysvětluje, k jakým neurochemickým změnám dochází v různých fázích zamilovanosti, co je způsobuje, a jak obejít naše primitivní naprogramování "zploď a jdi dál." Dozvíte se, jak na milování založené na sbližování a vytváření vazby. Najdete zde příjemnou směsicí osobních zkušeností, vědy a praktik (včetně cvičení), a to vše doplněné o osvěžující dávku humoru.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

21.12.2023 - re
Na jednu stranu je to velmi bolavé čtení, protože všechny ty traumata a záště z minulosti jsou často tak zaryté, že si je ani neuvědomujeme a někdy je i nechtěně dáváme dál a záměrně si do těchto ran sypeme sůl. Na straně druhé nesmírně úlevná kniha, kterou… prostě chcete a musíte mít, pokud se ve vašem životě vyskytuje vztahová bolest a už nevíte, jak dál.


Karty kolibříků - Kniha a 44 karet

Anotace:

Kolibříci přináší světlo a radost, ale jsou také poslové síly a moci. Karty kolibříků vás chtějí inspirovat, abyste pro­zkoumali viditelné i neviditelné a přijali vaši jedinečnou cestu v tomto životě. Jste předurčeni k tomu, abyste žili život plný požehnání, radosti a potěšení, a kolibříci vám nabízí svou magickou a jemnou moudrost, aby vás touto cestou provázeli. Kolibříci jsou možná malí, ale jejich síla a vytrvalost jsou nezměrné. Přichází k vám s poselstvím sebehodnoty, víry, důvěry, odhodlání a schopností vytvořit cokoli, po čem toužíte. V balení najdete 44 nádherně ilustrovaných karet a podrobného průvodce.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

21.12.2023 - Rena
Kolibříci prostě nemůžou zklamat a já bych je viděla jako takové víkendové kartičky, kdy si chcete udělat dobře, mít radost a nad něčím hezkým se zasnít. Nádherný fialový ořez tomu j en svědčí, dotváří drahokamový dojem.


Hvězdné kódy - Kniha a 56 karet

Super cena
Hvězdné kódy - Kniha a 56 karet - Heather Roan Robbins
Anotace:

56 karet Hvězdných kódů vás svými nádhernými obrazy plnými posvátné geometrie přenese do světa astrologických dimenzí. Výklady vám odhalí souvislosti mezi znameními zvěrokruhu, nebeskými tělesy, astrologickými domy, konstelacemi, aspekty a vaším životem, a pomohou vám v rozhodování a osobním růstu. Vedle vykládání vám karty budou „učebnicí“ astrologie i bránou k jejímu hlubšímu porozumění.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

29.9.2023 - Rena
Hvězdné kódy jsou velmi přátelské karty, které umí nastavit přesně to, co po nich chcete. Skutečně se hodí pro chvíle, kdy se potřebujete rozhodnout, namířit. Pochopit. A jít. Moderní design, úchvatné a přesné informace.


Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap