Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com

NOVÝ BLOG!

Máme nový blog,
> blog.knihkupec.com

Knihkupcův blog

Recenzované knihy

Nikdo není daleko

Nikdo není daleko - Richard Bach

Rozebráno

150,- Kč
Anotace:

V tomto kouzelném příběhu plném poezie a překrásných ilustrací se dozvíte, jak Richard Bach cestoval k malé holčičce Rae přes tisíce kilometrů pouští a hor a jak zvláštní dárek přinesl.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

6.12.2022 - renata
Lehounké čtení, které je spíše výživou pro duši než hutným čtivem. Jako pavučinka, která přinese pocity, myšlenky, hloubku a pomůže se stesky všeho druhu. Lidskými stesky.


Ofélie podruhé - Záchrana já dospívajících dívek

Anotace:

Klasický text o výchově náctiletých dívek. Do českého prostředí překládáme nové, revidované vydání připravené k 25 letům této již kultovní knihy na trhu. Některé nástrahy a problémy jsou nadčasové, zbylou třetinu knihy Mary Pipherová za pomoci jedné ze svých dcer aktualizovala pro 21. století. Must read pro rodiny, kde vyrůstají náctileté dívky.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

16.11.2022
V nekonečném počtu příběhů dívek devadesátkových, dívek po roce 2000 jsem postupně nacházela celé spektrum problémů, se kterými se obě generace potýkají. Rozpomněla jsem se, že mnohá pravda byla v tom, že naše generace byla vystavena nátlaku sexuality, často předčasné, zároveň máme zkušenosti s alkoholem. Flanelové košile, díky bohu za jejich módu, pomáhaly překonat ostych z měnícího se těla. Dnešní dívky řeší více úzkosti, šikanu, sebepoškozování a bohužel také zcela oprávněný strach z toho, že je na škole někdo vystřílí, střelbu v Parklandu jsem si musela vyhledat na Googlu, ale překvapilo mne, kolik se od té doby stalo podobných případů! Naše dcery mají lepší vztahy s rodiči, lepší vztah k domovu, ze kterého je nikdo nevyhání, ale jejich vnější svět je možná ještě nebezpečnější než byl ten náš. My jsme utíkali z domova za zábavou, dívky i chlapci chtěli rebelovat, bouřit se rodičům, což byl i trend, který podporovala společnost, ale i samotní rodiče (u nichž se tento přístup vyvinul zase jejich výchovou), svět byl možná bezpečnější pro tyto toulky… ale jaký je dnešní svět pro mládež?


Neposlušnost lásky

Neposlušnost lásky - Christina von Dreien

Neznámá dostupnost

252,- Kč
Anotace:
Žijeme ve zvláštní době, jež se zdá být každým rokem podivnější. Mnozí lidé si kladou otázky: Co se to na Zemi odehrává? Co se stalo s lidstvem a Zemí zejména v posledních letech? Proč se to děje? A jak to všechno skončí? <br><br> Kniha "Neposlušnost lásky" poskytuje na tyto otázky k současné situaci ve světě jasná, ba někdy překvapivá vysvětlení. Christina vyzývá k větší odvaze a lidskosti, k nenásilnému odporu proti společenskému systému, který je lásce vzdálen natolik, že bezohledně ničí přírodu a prohlašuje lži, manipulace, agrese či války za normu. <br><br> Navzdory všem těmto nekalostem však Christina vykresluje velmi pozitivní obraz budoucnosti naší planety. Fascinujícím a pro každého srozumitelným způsobem objasňuje, že člověk je od přírody laskavá a milující bytost; že je tedy jen otázkou času, kdy se současný systém negativity rozpadne z nitra sám a nahradí jej nová forma soužití založená na míru, svobodě a vzájemném respektu. <br> Na Zemi se každý den probouzí stále víc a více lidí, spojují se mezi sebou a vytvářejí mohutný svě-telný impuls změny. Tichou revoluci neposlušnosti lásky již nelze zastavit.

Recenze:
Recenzí celkem : 2

16.11.2022
Malá, krásná kniha. Která tak láskyplně mluví o lidech, o Zemi a tak moc chce, aby nám tu bylo dobře... že ji nazvu jako sladkým zákuskem pro duši.


16.11.2022 - renata
Malá, krásná kniha. Která tak láskyplně mluví o lidech, o Zemi a tak moc chce, aby nám tu bylo dobře... že ji nazvu jako sladkým zákuskem pro duši.


Christina - vědomí vytváří mír

Super cena
Christina - vědomí vytváří mír - Bernadette von Dreien
Anotace:

Po prvních dvou svazcích knižní série Christina, které jsou mezitím bestsellery, je nyní k dispozici dlouho očekávaný třetí díl. První dvě knihy vyprávěly o začátku příběhu Christiny: o mimořádných okolnostech jejího narození, dětství a mládí, i o počátku její práce na veřejnosti až do jara 2018.
Třetí svazek sestává výhradně z vlastních proslovů Christiny, pocházejících z jejích seminářů a rozhovorů v letech 2018 a 2019. Christina mluví o tom, kdo my lidé ve skutečnosti jsme, proč jsou současné podmínky na Zemi takové, jaké jsou, a jakým pozitivním směrem se může ubírat globální vývoj. Tato kniha poskytuje naději v budoucnost vnitřního i vnějšího míru a posiluje víru, že navzdory pochmurným prognózám nakonec všechno dobře dopadne.
Další témata třetího svazku: individuální navýšení vibrací, očištění duše, tělo a buněčná komunikace, náš duchovní tým, velká hra zapomnění, karma a tvůrčí síla, škola, v níž učení vychází ze srdce, důvěra v pocity a inteligenci srdce, evoluce lásky, duševně-duchovní propojení, dětská hravost či přirozená spontánnost a radost ze života.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

16.11.2022 - renata
Krásná, jemná kniha.


E.T. 101 - kosmická příručka

Super cena
E.T. 101 - kosmická příručka - Jho Zoev, Luppi Diana
Anotace:

Vše, co potřebujete vědět, jste se již naučili. Nemůžete-li si vzpomenout, co je váš skutečný job na této planetě — koukněte se do této příručky.

Přišli jste na tuto planetu bez návodu?
Měli jste snad někdy podezření, že ve skutečnosti pocházíte z jiného, méně narušeného světa?
Máte v současné době potíže se svým genetickým kódováním?
Nosíte v sobě matnou vzpomínku, že jste se tu ocitli z nějakého důvodu, a že vaše nynější práce s tím nemá nic společného?

S pomocí E.T.101 lze procitnout z hlubokého evolučního spánku a vzpomenout si na to, co o sobě a o světě víte, jen jste si to špatně uložili do paměti nebo jste na to zapomněli.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

16.11.2022 - renata
Berme tuto knihu s nadhledem. Je v ní uložena taková ta duchovní moudrost z mnoha dalších knih, kterou už možná dobře znáte. Ale vše je osazeno do velmi nadsázkového hávu. Návod na pozemský život přímo od mimozemšťanů... proč ne, dobré počtení , rozhodně velmi originální.


Dalajlamova kočka - Probuď v sobě kotě

Anotace:

Jako koťata to zažíváme často. Stačí, aby vítr přivál peříčko, abychom dostali nečekaný pamlsek, abychom zaslechli lákavé zurčení vody, a jsme v tom. Naprosté okouzlení. Úžas. Naplno tady a teď. Pak vyrosteme a zestárneme a tyhle maličkosti a nicotnosti na nás už dávno nedělají takový dojem. Už to všechno známe a víme a je nám to lhostejné. Jenomže tím o dost přicházíme, viďte? Vyvstává nám z toho naléhavě několik pozoruhodných otázek. Je možné znovu obnovit původní ničím nezastřené nadšení ze života, které nám kdysi bylo tak přirozené a vlastní? Dokážeme přestat být lhostejní a necitliví?



Recenze:
Recenzí celkem : 1

15.11.2022 - renata
Jemná knížka, která překvapí jedinečnou atmosférou, tu mají ostatně všechny díly Dalajlamovy kočky, ale v záplavě podobných tématických knih si opravdu tato díla Davida Michieho zachovávají osobitý rukopis, který zanechá ve čtenáři dojem dlouho po dočtení.


Aztékové - Tajemná civilizace z hlubin dávnověku

Anotace:

Roku 1521 byla aztécká říše v troskách. Aztékové vládli ze svého města Tenochtitlánu rozsáhlým územím po více než dvě staletí, ale Španělé pod vedením protřelého Hernána Cortése si celé jejich území hodlali zabrat pro sebe. Byl to konec jedné civilizace s bohatou kulturou, přesto však odkaz Aztéků přežívá dodnes. Vydejte se s námi na toulky aztéckou říší. Objevte šokující fakta o lidských obětech a ponořte se do každodenního života Aztéků. Projdete se ulicemi Tenochtitlánu, seznámíte se s rozsáhlým aztéckým panteonem a naučíte se několik autentických receptů z indiánské kuchyně. Přeneste se s námi do světa Aztéků!


Hlavní témata:



  • Nový začátek: Odhalte pravdu o původu Aztéků a založení Tenochtitlánu.

  • Templo Mayor: Vydejte se do útrob aztéckého Hlavního chrámu.

  • Evropští nájezdníci: Poznejte Španěla, který se do historie zapsal jako dobyvatel aztécké říše.

  • Co zůstalo: Jaký odkaz zanechali Aztékové dnešní Střední Americe?


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

8.11.2022
Hezky ilustrovaná knížka o Aztéckém národu. Nejen jejich dějiny, ale i pohledy na jejich běžný život. A také kapitola o alternativních dějinách Aztéků, kdyby se byli bývali ubránili Španělům.


Králové a královny

Králové a královny - Extra Publishing

Neznámá dostupnost

144,- Kč
Anotace:

Panovníci a panovnice měli napříč dějinami velký vliv na utváření našeho světa, ať už sjednocovali národy, nebo je rozdělovali. Někteří velkou moc zdědili, jiní si museli tvrdě vybojovat, co jim podle jejich názoru právem náleželo. Poznáme krále, kteří vyvolali války, jen aby ukázali svou moc, a pokusili se dobýt celý známý svět, stejně jako se setkáme s královnami, které pomohly ovlivnit budoucnost svých národů.


Ve Velké knize Králové & královny si přiblížíme některé z nejznámějších a nejvlivnějších monarchů, jaké kdy svět poznal, od Kleopatry přes Karla IV. po královnu Viktorii. Dozvíme se více o válkách Jindřicha VIII. a odhalíme skutečnou povahu muže, který se skrývá v mýtu o strašlivém císaři Neronovi. Prožijte fascinující osudy těch největších králů a královen, císařů a císařoven!


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

8.11.2022
Průřez zajímavými vládci od starověku do 20. století, včetně dvou českých zástupců. Pro zájemce o historii jde o pěknou knížku, která ho může navést k zájmu o konkrétní osoby a události s nimi spojené.


Tajemný středověk

Tajemný středověk - Extra Publishing

Neznámá dostupnost

160,- Kč
Anotace:

Období středověku často vnímáme jako brutální věk temnoty, ignorance, krveprolití a nemocí. Nazýváme jej „obdobím temna“, které od sebe odděluje antiku a osvícenství. Je sice pravda, že válčení, invaze a náboženská pronásledování byly pro tuto dobu typické, ale dějiny středověku jsou také plné neohrožených objevitelů, revolučních umělců a myslitelů, stejně tak jako ušlechtilých vladařů, jejichž odkaz přetrval do dneška. Ve Velké knize Tajemný středověk prozkoumáme některé z nejpozoruhodnějších příběhů tohoto pohnutého období. Od triumfu Viléma Dobyvatele v bitvě u Hastings po bitvy, v nichž Jana z Arku zázračně spasila Francii a krvavé husitské války. Čtěte dál a poznejte příběhy králů a královen, křižáků a zločinců, papežů a sedláků a mnoha dalších…



Recenze:
Recenzí celkem : 1

8.11.2022
Hezký úvod pro zájemce o středověk, navíc i s tématy z českého prostředí. A nádherně ilustrovaný. Zaměřený spíše na Evropu i když trochu se dozvíme i o Číně a islámském světě.


Orákulum šamanského snění - kniha a 64 karet

Anotace:

Člověka odedávna přitahuje svět snů, který nám umožňuje nahlédnout do naší psýché a porozumět hlubším aspektům života. Mytické krajiny a duchové, s nimiž se v posvátné říši snů setkáváme, utvářejí naši zkušenost ve světě denní reality. My všichni jsme posvátnými snílky, jež svými sny tvoří svět. Tak o čem budeš snít ty?


Obrazy Orákula šamanského snění čerpají z magické snové říše šamanů plné archetypů a zároveň vám předkládají moderní a nové způsoby interpretace. Duchovní učitelé Alberto Villoldo a Colette Baron-Reid vám prostřednictvím těchto karet nabízejí průvodce, jak se nechat sny vést při utváření svého světa a jak s jejich pomocí co nejlépe projevit své nejhlubší záměry.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

30.9.2022 - renata
Umí srovnat myšlenky do souladu s tím, po čem toužíme, nebo co neumíme tak úplně rozklíčovat. Umí naladit na pocit, že ten svůj smysluplný život prostě mít budeme. A umí naladit na první kroky k novým projektům a plánům.


Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2022 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap