Nabídky knih

Recenzované knihy

S koněm mezi světy

-19%
S koněm mezi světy - Linda Kohanov

S koněm mezi světy


Linda Kohanov


Skladem u dodavatele

279,- Kč  224,- Kč

Anotace:

"Koně," tvrdí Linda Kohanov, "představují ztělesněnou spiritualitu, takovou, která je jak zcela přítomná v tomto světě, tak i hluboce spojená s božským původem duše." Linda Kohanov odhaluje, jak nás koně podporují a vedou k nečekanému uvědomování a pochopení strachu, intuice, vědomí, síly a především autenticity. Kniha S koněm mezi světy je pokračováním Lindina průlomového díla Tao koně. Je plná příběhů o léčení s pomocí koní a poctivě popisuje i proces, který se za vším skrývá. Tyto příběhy dokazují nepopiratelná spojení, jež lidé i koně po celém světě stále častěji objevují.


"My všichni se pohybujeme mezi dvěma světy, přesunujeme se, leckdy neohrabaně, mezi svobodou a připoutaností, duchem a přírodou, myslí a srdcem. Přesto věřím, že jednoho dne, pokud se najde více lidí ochotných přijímat rady od svých čtyřnohých přátel, lidské vědomí tyto paradoxy pojme a rozšíří se za jejich hranice. Pak už nebude existovat žádné rozdělení."



Recenze:
Recenzí celkem : 1

3.11.2016 - Renata
 Možná to, co se jen těžko chápe z různých knih, dobře a jasně pochopíte po boku koně. Jakoby v něm byla skryta celá moudrost lidského, ale i koňského života a bytí. Ne nadarmo je kůň ceněné a mystické zvíře, tu hloubku a duchovnost v něm vidí a cítí celé generace. Vlastně se není čemu divit, že tu dnes je kniha Lindy Kohanov o tom, jak právě toto využít pro terapii. Jak tak vyléčit lidi, ale zpětně, i koně. Jak zůstat s bolestí druhého a přitom neubližovat sobě či člověku, kterého miluje.

Neuvěřitelný návrat

-20%
Neuvěřitelný návrat - Josef Hlinomaz

Neuvěřitelný návrat


Josef Hlinomaz


Skladem u dodavatele

150,- Kč  120,- Kč

Anotace:

Drobný, leč navýsost originální text, a to nejen srovnáním atmosféry New Yorku šedesátých let a meziválečné Příbrami, ale i svou jedinečnou a neodolatelnou humornou formou, pochází z časopisu Plamen, z ročníku 1966. Tato cestopisná perla z pera nezapomenutelného herce a malíře, „něžného šašoura“ Josefa Hlinomaze (1914–1978), by neměla chybět v kapse žádného poutníka, který se chce podívat do New Yorku, potažmo vidět svět svébytnýma a neunavenýma očima. Dárkovou knížečku doplňují newyorské fotografie Michala Huvara. Vyšlo coby připomínka uplynutí čtvrtstoletí od nečekané smrti autora.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.10.2016 - Vendelín
Dokonalé poetické minidílo z pera Mistra. Zhltneš za 20 minut, po duši pohladí, rozveselí. Velmi neobvyklá kniha.

Poslední naděje civilizace

Poslední naděje civilizace - Benjamin Kuras

Poslední naděje civilizace


Benjamin Kuras


Skladem u dodavatele

259,- Kč  234,- Kč

Anotace:

Kniha Poslední naděje civilizace navazuje na bestseller Jak zabit civilizaci. Dokumentuje dobu od přelomových událostí historické imigrační vlny léta 2015 a nabízí hlubší vhled do příčin a kořenů sebevražedné mánie západní civilizace. Vydává tak zoufalý výkřik k probuzeni z iluzí a sebeklamů růžovými brýlemi vnímané reality a vykresluje skutečný obraz vystupující z mlhy ideologické zaslepenosti. V podrobně dokumentovaných událostech popisuje šíři kolonizace a hloubku islamizace západní Evropy, prudké tempo islamizace Ameriky za Obamova prezidentství, kolaps Blízkého východu a jeho pád do brutálního chaosu a ničím nezastavovaný růst síly a agresivity spojený se sofistikovanou strategií radikálního islámu. Ukazuje, jak a proč prohlubující se psychické poruchy západních elit vhánějí celou civilizaci do propasti, a přibližuje poslední naděje na záchranu Evropy před kulturním a civilizačním zánikem. Vkládá je především do střední Evropy jako poslední dosud nekolonizované a multikulturní politickou korektností neomámené evropské části, jejímž osudovým posláním je vyrůst ze své domnělé malosti a uchovat zdravý rozum, tak jako kdysi Západ zachránil zdravý rozum a civilizovaný život jí.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

1.10.2016 - Renata
 Je dokument o současném stavu s nastíněnými možnostmi do budoucna. Nedá se k této knize nic dalšího říct. Je přesná, jasná, obsahuje informace, které nám hlavní média u nás neukáží. Autor vychází ze zahraničních zdrojů, z historických faktů a dosazuje je do souvislostí, o kterých se často z důvodů nevyvolání paniky mezi obyvatelstvem nemluví. Nebo islámská práva v ústavě jsou normální? Je opravdu hodně věcí, které vás mohou překvapit, vyděsit, ale… stejně tak tu je naděje, kterou si přeju s autorem sdílet… naděje, že Evropa zůstane svá. Každý národ zůstane svůj….

Sex jako cesta k Bohu

-21%
Sex jako cesta k Bohu - David Deida

Sex jako cesta k Bohu


David Deida


Skladem u dodavatele

329,- Kč  257,- Kč

Anotace:

Oblíbený a provokativní autor David Deida ukazuje v knize "Sex jako cesta k Bohu" posvátný rozměr milování. Naučíte se vědomě pěstovat schopnost otevřenosti a jednoty a sex prožívat tak, aby byl vyjádřením vašeho skutečného já. Vnímali jste sex dosud jenom jako fyzický akt? Pak vězte, že může být uměním, modlitbou a splynutím s nekonečnou láskou - nahou, neohroženou, syrovou a naprosto otevřenou.


"Při sexu si dejte pozor, aby se vaše pozornost nezúžila na příliš dlouhou dobu. Je snadné soustředit se na vztyčenou bradavku, šťavnatý polibek nebo rozvášněné genitálie. Je snadné omezit vědomí na to, čemu věnujeme pozornost. Jenomže vědomí, které je vaší nejhlubší pravdou, představuje mnohem víc. Lahodnost sexu vás nemusí rozptylovat od hloubky vašeho bytí, ale může pro vás být bránou k tomu, abyste ho cítili hlouběji. Sex vám může uvolnit bloky energie v těle a emocích a osvobodit vaši pozornost od světských záležitostí, abyste mohli cítit, co je skutečné a hluboce pravdivé - skrznaskrz. Blaženost, potěšení, rty a přirážení jsou dobré. Jsou to ale jenom prchavé okamžiky, které mizí stejně, jako zmizel veškerý váš dosavadní sex. Když jste v sexu právě v nejlepším, snažte se rozeznat, co je trvale pravdivé, co je vždycky hloubkou tohoto okamžiku. Milujete se prostřednictvím svých těl, nikoli svá těla: ta jsou pouze prostředky, skrze něž cítíte a vyjadřujete svoji nejhlubší pravdu, svoji nespoutanou otevřenost, božskou přirozenost, lásku, jíž ve skutečnosti jste."



Recenze:
Recenzí celkem : 1

29.9.2016 - Renata
 Jak to tam autor popisuje? Pro některé lidi je sex poměrně spolehlivým způsobem, jak si ulevit od stresu, zamručet v rozkoši a unaveně usnout, pro jiné je to příslib lásky partnera, rituál jistot a důvěrné útulnosti. Jestli budete u této knihy kromě jejího obsahu něco opravdově obdivovat, tak je to úžasná hra se slovy, s představivostí, kterou je David Deida snad už proslulý. A tak jsem si libovala, neb autor zdá se nezklamal a opět pokračuje v linii svého úžasného umění popsat lásku takovou, jaká je, jaká by měla být. Za mě – úžasná kniha, navazující na všechny jeho předchozí. Kvalitní, zase s jiným úhlem pohledu a i když mnohé v ní už pravidelný Deidův čtenář zná, opakování je tady matkou moudrosti.

Rok vědomého života

-19%
Rok vědomého života - Gay Hendricks

Rok vědomého života


Gay Hendricks


Skladem u dodavatele

199,- Kč  160,- Kč

Anotace:
Kdo jsem? Kam směřuji? Jak chci žít svůj život? Jaké je moje nejvyšší poslání a jak ho každý den naplňovat?<br><br> ědomí je možné měnit rychle a radikálně, s radostným vzrušením. K duchovnímu růstu dochází hlubokým přijetím skutečnosti. Transcendentní zkušenost je spíše otevřené uznání určitých lidských skutečností, jako jsou emoce, sexualita a konflikt, než jejich ignorování či popírání. Na cestě vědomého života se dostáváme do hlubších rovin sebe samých. Základem vědomého života je naprostá upřímnost vůči sobě i druhým. Poznat své vlastní srdce a být pro ostatní jasně čitelní. Převzít plnou odpovědnost za svůj život. A přispívat svým tvůrčím darem společenství, ve kterém žijeme.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

29.9.2016 - Renata
 Učebnice? Jednoznačně! Není nic, co by se dalo této knize vytknout, snad jen, že by si zasloužila snad desetileté pokračování, protože témata lze rozvíjet, košatit… Autor se snažil možná shrnout svou tvorbu, své učení, do 365 moudrostí, návodů, témat k rozvíjení. K práci sami na sobě. Mám z ní krásný pocit a pohladila mě na duši. Těším se na 1. ledna, kdy ji zase otevřu a začnu pěkně popořádku, den po dni…. Vzhledem k ceně knihy si myslím, že to je za málo peněz muzika na celý rok!

Pozor, Sůl! - Proč konzumujeme příliš mnoho soli, jak škodí našemu zdraví a co s tím můžeme dělat

Anotace:

Ze všech stran slyšíte o tom, že nemáte solit. Doma už téměř nesolíte, ovšem přesto je vaše spotřeba soli obrovská. Pokud hledáte důvod, budete překvapeni, kolik skryté soli zkonzumujete, aniž to tušíte. Tato kniha je určena lidem, kteří - se chtějí začít vážně starat o to, kolik soli resp. sodíku ve své každodenní stravě snědí - mají z jakéhokoli důvodu, zejména zdravotního, potřebu se odsolit - hledají změnu a jídelníček, který by je přivedl na optimální denní spotřebu soli


Publikace nepřináší žádná stravovací dogmata. Vedle varování obsahuje mnoho důležitých informací, možností řešení a hlavních zásad změny.


Ocení ji proto zejména


- matky s dětmi
- pacienti s vysokým krevním tlakem, s oběhovými a imunitními problémy
- lidé v aktivním věku trpící poškozením kloubů nebo se sklonem k nadváze
- diabetici a ekzematici
- senioři
- lidé s trávicími, močovými a očními problémy, zejména šedým zákalem



Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.9.2016 - Renata
 V knize Pozor sůl! se dozvíte mimo jiné i to, že opravdu nejsme žádným způsobem od přírody vybaveni ke konzumaci soli! A víme to? Já to třeba vůbec nevěděla, myslela jsem si, že sůl můžeme normálně jíst, protože to tak je. Vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo být jinak. V logických souvislostech autoři pomalu, ale jasně a stručně mění nastavení ve vašem mozku a na konci četby možná budete jako já přesvědčeni o tom, že sůl ze svého jídelníčku minimálně ve velké míře vyřadíte.

Bojiště v Normandii - Den D a bitva o předmostí

-12%
Bojiště v Normandii - Den D a bitva o předmostí - Leo Marriott; Simon Forty
Anotace:

Kniha v původním vydání se setkala u čtenářů s mimořádným úspěchem. Není divu, její klady jsou patrné na první pohled. Jsou to především unikátní dobové fotografie a k nim často paralelně přiřazené fotografie soudobé, umožňující vzájemné porovnání vzhledu klíčových míst, kde se odehrávalo dějství Dne D v červnu 1944. Moderní fotografie jsou velice kvalitní, jejich autorem je zkušený pilot a fotograf - a jeden z autorů této knihy. Senzaci dále představují dobové plány, bojová schémata a precizně vypracované mapy, které čtenářům dovolují promítnout si jednotlivé fáze nelítostných bitev v Normandii do nejmenšího detailu. Velice přitažlivé na publikaci je i přehledné rozřazení textu do 10 tematicky ucelených kapitol, které spolu s fotografiemi tvoří důmyslně sestavený celek, který sugestivně navozuje atmosféru bojů. Za pozornost i doklad profesionálního přístupu autorů ke knize určitě stojí třeba i hezká hříčka, jakou je paginace na sudých stranách, k níž bylo použito současné značení trasy Voie de la Liberte, po níž v severní Francii postupovala Pattonova 3. americká armáda a která byla vytyčena na její památku v roce 1947.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

11.9.2016 - Ivan
 Bojiště v Normandii jsem si projel na motorce, kniha byla krásným návratem.

Miluj svůj život - Kalendář 2017

Anotace:

Nástěnný kalendář Miluj svůj život obsahuje hlavní myšlenky ze stejnojmenného knižního bestselleru Louisy L. Hay. Tato silná, moudrá kniha je mnohými považována za průkopnické dílo na poli pozitivního myšlení a svépomoci. Louise L. Hay nám ukazuje, jakou sílu myšlenky mají a jak ji můžeme využít. Změníme-li způsob, jakým o věcech přemýšlíme, bude náš život mnohem šťastnější.


Ke každému měsíci náleží inspirující moudrá myšlenka doplněná ilustrací, text k zamyšlení a praktická afirmace. Kalendář poprvé doprovází krásné ilustrace české autorky Lucie Ernestové. Rozběhněte se divoce a svobodně, poskakujte a dovádějte a smějte se u toho!


A když vás někdo uvidí, no tak co? Jste přece svobodní!



Recenze:
Recenzí celkem : 1

7.9.2016 - Re
Používám tyhle kalendáře už několikerým rokem a z praktické stránky jsem s nimi tak spokojena, že jsem se po jednom roku listovacího kalendáře (což mě přivádělo k šílenství) vrátila zase k tomuto nástěnnému, praktickému a přehlednému a přesto s dostatečným množství místa pro denní zápisky a úkoly. Letos mne nakladatelství překvapilo, že změnilo ilustrátorku a to dokonce za českou. Z Lucie Ernestové jsem nadšená, protože udělala překrásný, milý, něžný, holčičí, ale i obecně vkusný a zdobný kalendář. Tohle bude zdobit, kam přijde.

Žít s lehkostí v nejistotě a změně

-46%
Žít s lehkostí v nejistotě a změně - Pema Chödrönová

Žít s lehkostí v nejistotě a změně


Pema Chödrönová


Skladem u dodavatele

149,- Kč  79,- Kč

Anotace:

Pema Chödrön vám ve své knize nabízí prakticky´ a srozumitelný návod k osobnímu růstu. Ukazuje, jak se můžete spřátelit s nevypočitatelností a nejistotou a přijmout je jako nástroje proměny svého života. Seznámí vás se třemi závazky – neškodit, prospívat druhým a přijímat svět takový, jaký je –, které vycházejí z tradičních buddhistických slibů, jež žák skládá pod dohledem učitele. Jde vlastně o tři způsoby, jak i sebeobtížnější situaci se vší její nestálostí, dynamičností a náročností přijmout jako cestu k probuzení.


„Žít s lehkostí můžete tehdy, když se uvolníte ze svých životních traumat a pocítíte více lásky k sobě i druhým. Když si uvědomíte, že lidé jsou ve své podstatě dobří, že je možné zbavit se strachu a po každém pádu vždy vstát a pokračovat dál o něco silnější a moudřejší.“


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.8.2016 - Renata
Je to skoro dvěstě stran malé knížky, která se v pohodě vejde do kabelky a pro nějaké to občasné čtení ve vlaku, při cestě, u vody nebo v chladnoucích letních večerech je ideální. Musí se mlsat jako bonbon. Číst pomalu a nechat ji sebou prostoupit. A je to také jedna z těch knih, které si rádi přečtete podruhé, protože v ní najdete zase zcela jiné poselství.

Sexy strategie - Staňte se lékem i drogou!

-19%
Sexy strategie - Staňte se lékem i drogou! - Sylva Lauerová

Sexy strategie - Staňte se lékem i drogou!


Sylva Lauerová


Skladem u dodavatele

289,- Kč  232,- Kč

Anotace:

SEXY strategie je kniha napsaná ženou pro ženy. Je humornou výzvou, zábavným čtením a přátelským dialogem. Mohlo by se zdát, že je pouhým manuálem ke zvýšení sexuální přitažlivosti. Omyl!
SEXY strategie s nadsázkou a humorem odkrývá i ta nejtajnější zákoutí ženského světa. Seznamuje s názory a přáními současné moderní ženy, představuje pilíře novodobých namlouvacích taktik a doporučuje hned celou řádku rafinovaných triků, které vedou k srdci "toho pravého", nebo pomohou pečovat o kvalitní dlouhodobý vztah. SEXY strategie je určena všem věkovým kategoriím, najdete v ní atraktivní témata od problémů současné "Singl ženy", přes sexuální idoly náctiletých, až po zpochybnění mýtu asexuálního stáří.
V experimentálním atlasu mužů si vyhledáte, zda náhodou nežijete se svalovcem tupým, nebo spořičem drastickým, budete přesně vědět, co očekávat od ženy-predátorky, odhalíte starosti zlatokopek, a zjistíte, jestli třeba netrpíte nemocí Popelky či syndromem příliš krásných žen. SEXY strategie vám poutavou formou nabídne cestu nejenom k dokonalému sexappealu, ale i k vám samým, vaší vnitřní kráse a k nalezení vlastní hodnoty.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

24.8.2016 - Jana
TOP kniha, kterou jsem za poslední dobu četla, pro oddech a pobavení :) Sylva Lauerová už dopředu zmiňuje, že kniha je pro ženy se smyslem pro humor a já se opravdu bavila. Hlavně experimentální atlas mužů nezklamal :))). Nečekala jsem univerzální návod jak si najít či udržet chlapa, toho je v ženských časopisech dost... Ale je fajn vidět i jiný pohled, najít (nové) tipy a triky a hlavně usadit se sama v sobě a cítit se dobře. A o to zřejmě autorce šlo a pozorné čtenářce to dojde :)) Mít se ráda, cítit se sebejistě ať jsem jaká jsem, pobavit se nad krásou nedokonalostí našeho světa a užívat si života. S láskou :) A myslím si, že některé kapitoly by si mohli přečíst i muži, aby si udělali náhled do naší ženské duše...

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2018 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap