Expedice, způsoby platby a odeslání

Recenzované knihy

Mysterium Michelangelo

-15%
Mysterium Michelangelo - Simone Martini

Mysterium Michelangelo


Simone Martini


Skladem u dodavatele

399,- Kč  336,- Kč

Anotace:

Historický životní příběh renezančního Mistra plný díla, intrik i pikantností. Poutavé čtení nejen pro poučení, ale i pro zábavu s bohatě ilustrovanou fotogalerií.
Michelangelo se právě chystá na svou první vatikánskou misii, je nabuzen zájmem papeže, plný odhodlání a síly odjíždí opracovávat největší hrobku všech dob, jenže...



Recenze:
Recenzí celkem : 1

14.11.2015
 Pokud máte rádi historickou epochu renesanci, tak vás kniha jednoznačně zaujme atmosférou a autenticitou prostředí a příběhu jedné velice významné osobnosti té doby.Rozhodně doporučuji

Andělské tarotové karty - Průvodce symboly, způsoby vykládání a podrobnými významy Andělských tarotových karet

Anotace:

Hledáte podrobného průvodcem mystickým světem tarotu? Chtěli byste se dozvědět více o významu jednotlivých karet a symbolů a způsobech vykládání Andělských tarotových karet? Doreen Virtue a Radleigh Valentine vám v této obsáhlé příručce ukazují vlídnější tvář tarotu, který tím znovu zpřístupňují jako prostředek komunikace s nebesy pro každého, aniž by narušili jeho schopnost přinášet úžasně přesná a podrobná poselství.
Tato úchvatná kniha vás nejprve provede po jednotlivých kartách Velkých arkán, známých jako "Snílkova cesta", kdy vám dopodrobna vysvětlí všechny magické symboly a s nimi spojené významné životní události. V Malých arkánách vás pak naučí znát významy jednotlivých barev a karet vypovídajících o našem každodenním životě. Zároveň vám popíše jednotlivé představitele dvorních karet do takových podrobností, až budete mít pocit, že se jednalo o skutečné postavy. Doreen a Radleigh mají neuvěřitelnou schopnost vědět, co jejich čtenáře při vykládání karet zajímá. Díky tomu jejich kniha přináší odpovědi snad na všechny možné otázky.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

29.10.2015 - Renata
 Kniha, která je celá o Andělských tarotových kartách je určitě dobrým čtivem pro každého, kdo se jakýmkoliv způsobem zabývá taroty. Autoři tu dávají na karty zcela jiný důraz, snažili se z nich odstranit strach a přidaly různé úhly pohledu také z hlediska numerologie, andělských čísel nebo astrologie. Myslím, že potěší jak příznivce andělů (protože je to kniha prostě celá andělsky přívětivá), tak i příznivce klasického tarotu. Právě pro to, jakým způsobem se tu píše o těch kartách vyloženě negativních. Je to jakoby průhled jimi. Moc zajímavé a jsem si jista, že nad touto knihou se dá sedět donekonečna a přemýšlet. Přesněji, hloubat.

Letový plán - Jak dosáhnout rychleji větších cílů, než se vám kdy snilo

Anotace:

Opravdovým tajemstvím úspěchu je to, že život je jako cesta letadlem na dlouhou vzdálenost. Nejprve si musíte určit, kam chcete dorazit, nastoupit do letadla a odstartovat k cíli a dopředu vědět, že 99 procent času se budete od kurzu odchylovat.
Na cestě k tomu, abyste byli šťastnější, zdravější a vedlo se vám lépe než dosud, musíte učinit dvanáct kroků. Tím, že podle nich budete postupovat, dostanete svůj život plně pod kontrolu a zaktivizujete veškeré své duševní síly. Stane se tím, kým jste se chtěli stát, a tak posílíte šanci, že cíle podle svého plánu dosáhnete. Letový plán Briana Tracyho vám ukáže, jak do svého cíle bezpečně a rychleji, než se vám kdy snilo, doletět.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

29.10.2015 - Renata
 Skvělá kniha. Tak tady se dozvíte, jsou-li jsou vaše sny a přání jen vzdušné zámky, do kterých se vám ve skutečnosti nechce investovat ani píď, nebo jestli mají vaše sny šanci na realizaci. Potom si ovšem budete muset nabrousit tužky, napsat podrobný letový plán, obout hodně dobré boty, pořádně se na to najíst a potom – jít a na nic se neohlížet! Nezastavovat se a vydržet všechny turbulence nad hlavou.Protože tajemství úspěchu je v plánování a schopnosti nedodržovat plán – a – nezhroutit se u toho!

Ryzce v lese, v kuchyni a s léčivými účinky

Anotace:

Pokud si chcete pochutnat na vynikajících lahůdkách z ryzců, držíte v ruce správnou knihu. Naučí vás poznávat jedlé a také léčivé druhy ryzců, které u nás můžete v průběhu houbařské sezony najít.

Vedle zasvěceného textu vám k tomu pomohou barevné fotografie šedesáti druhů a základní informace o dalších dvaceti u nás běžně rostoucích druzích ryzců. Součástí knihy je kuchařka s mnoha fotografiemi, osvědčenými recepty a odbornými radami, jak z nasbíraných ryzců připravit pro vás i vaše přátele výtečné kulinářské speciality.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

23.10.2015 - Renata
 Skvěle precizně zpracováno. Výborné fotografie, popisky, obecné i odborné informace a velmi dobře využitelná kuchařská část. Lze využít i pro použití s jinými houbami (například hlívou nebo žampiony). Myslím, že si lze jen těžko představit knihu, která vy vzdávala lepší jak odborný, tak i ryze smyslově požitkový hold těmto houbám.

Analýza sociálněvědních dat (nejen) v SPSS

Anotace:

Autoři v knize vysvětlují, jak provádět statistickou analýzu pomocí programu SPSS. Jednoduchým způsobem přitom studentům prezentují principy statistiky, významné metodologické aspekty analýzy dat a provádějí je možnostmi systému SPSS při realizaci potřebných výpočtů a výstupů jak numerického, tak grafického charakteru. Kromě teoretického vhledu obsahuje učebnice i praktické rady a je doplněna datovými soubory a pomůckami pro praktickou analýzu dat a úlohami k procvičování.


Podobná učebnice analýzy dat v sociálních vědách doposud nebyla v České republice vydána; bude tedy přínosem jak pro studenty sociálněvědných oborů, tak i pro výzkumníky.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

12.10.2015
 Kniha by se měla stát povinnou učebnicí pro výuku statistiky pro všechny ty, kteří potřebují zpracovávat data a nemusí do hloubky znát, co všechno záludného je může v rámci statistických výpočtů potkat. Je napsaná neskutečně vtipně (nevím o žádné jiné knize v češtině, kterou by šlo takto ohodnotit) a přitom erudovaně - ono i o těch záludnostech do určité - stravitelné - míry oba autoři píšou. Prostě manažeři v podnicích a organizacích, jejich podřízení, kteří s daty pracují (nebo by měly), sociologové, psychologové a další. Kromě matematiků a statistiků???

PÁD DO MILOSTI

-22%
PÁD DO MILOSTI - Adyshanti

PÁD DO MILOSTI


Adyshanti


Skladem u dodavatele

234,- Kč  181,- Kč

Anotace:


Milost - rozporuplné slovo, alespoň v češtině. A přece jde o stav bytí, kterého je nám tolik zapotřebí. Adyshanti, mladý u nás ještě neznámý autor, se zabývá příčinami utrpení, které si ale často způsobujeme sami. A zároveň nabízí návod, jak z toho ven. Jakmile se dokážeme všeho pustit, uvolnit se a spadnout doprostřed přítomného okamžiku, může nás prostoupit svoboda, kterou všichni hledáme. Tato kniha ukazuje způsoby, jak se takovému stavu bytí otevřít, jak se otevřít milosti a tomu tajemnému světlu, které září během skrytých a tichých okamžiků. Které v nás zažehává jiskru a mění náš způsob vnímání světa. Máme-li se milosti otevřít, musíme se vzdát iluze, že máme svůj život pod kontrolou, přestat se zabývat minulostí a žít budoucností. Poznatky, které Adyashati shromáždil v tété knize, by měly sloužit k přemýšlení a meditaci, pomocí které můžete zjistit, zda máte stejnou osobní zkušenost. Pravdu totiž nenejdeme ve slovech, ale pouze v nás samých.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

7.10.2015 - Renata
 Informace z této knihy upotřebíte v běžném životě? Možná ne vědomě, ale podvědomě Pád do milosti asi ovlivní. Seznamuje totiž s tím fenoménem žití přítomného okamžiku, který dneska už moc neumíme. Vnímám tuto knihu jako pěknou odpočinkovou duchovní knihu. Asi bych se podle ní nezačala řídit a nedělala si z ní nějaké důležité výpisky, ale příjemná je, jako dobrý čaj na noc.

Zázraky v praxi - Jak si uchovat pevné zdraví a vitalitu

-15%
Zázraky v praxi - Jak si uchovat pevné zdraví a vitalitu - Arielle Essex
Anotace:

Když Arielle Essexová zjistila, že má nádor na mozku, byla přesvědčena, že jí v léčbě pomůže, když se zbaví stresu, který v životě prožívá. Uplatněním praktické psychologie neurolingvistického programování zjistila, jak rozehnat vlastní „myšlenkový oblak“ a obnovit vnitřní klid. Zájem o nové vědecké výzkumy a objevování alternativních technik, léčebných metod, mysticismu a duchovních zásad jí pomohly sestavit strategii, která ukazuje, jak se můžete aktivně zapojit do procesu vlastního uzdravování. V této podnětné knize se autorka svěřuje čtenáři s vlastními pocity a postoji při setkání s těžkou situací. Protože si sama takovou krizí, prošla rozumí tomu, na co se lidé nejčastěji ptají:



  • Jak mohu pomoci, aby se stal zázrak, když ho potřebuji?

  • Jak se mi to mohlo stát a proč zrovna teď?

  • Jak je možné, že k tomu přispělo mé myšlení?

  • Jak mohu tento problém vyřešit a zbavit se ho hned?

  • Jak je možné odpustit neodpustitelné a nechat to být?

  • Jak se mohu uzdravit a zabránit tomu, aby se mi nemoc vrátila?


V knize , kterou držíte v ruce, najdete nejenom odpovědi na všechny tyto otázky, ale uvidíte, jak je prakticky řešit. Arielle vás povede po vaší jedinečné cestě za uzdravením, k naplněnému životu ve svobodě. Naučíte se zkrátka, jak jít zázrakům naproti!


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

7.10.2015 - Renata
 Po přečtení této knihy jsem získala pocit, že největším zázrakem v praxi je, když porozumíme sami sobě, svým traumatům v duši a dokážeme je vyléčit a mít se rádi. A tohle tato kniha opravdu umí, je takovou dobrou učebnicí, perfektně graficky zpracovanou, která umí svými otázkami, texty i texty mířit přesně tam, kam má.

Stíny na kupecké stezce v učení sibiřského šamana

Anotace:

Náš svět je plný skrytých tajemství, z nichž nejzáhadnější je sama lidská mysl. Příběh dívky Alapču, která se vydává do světa, aby v něm našla "opravdového člověka", který by jí pomohl odhalit smysl jejího života. Vnitřní touha ji zavede do vzdálené sibiřské tajgy. Dívka je přesvědčená, že v ní dosud sídlí, chráněná před civilizací, pradávná moudrost.

V krajině, kde se přírodní síly personifikují do četných bytostí, potkává starce, o kterém se domnívá, že je šamanem, znalcem všech tváří přirozena i nadpřirozena.
Zatímco se dívka nechce vzdát svého výkladu skutečnosti zuří kolem živel ohně a zlý duch Chargí ničí les, rozhněván sobectvím nenasytných lidí, kteří porušili rovnováhu a prastaré zákony.

Kniha STÍNY NA KUPECKÉ STEZCE nese prvky magického realismu. Je jakýmsi pokusem nazřít ničivý proces odehrávající se v tradičních kulturách na různých místech naší planety. Divoký les zde symbolizuje nejen nespoutanou duši Matky Země, ale také podstatnou část lidské duše, kterou nelze opomenout a zanedbávat. Alapču hledá právě tuto část své duše, ale ještě o tom neví. Je zapletená ve svých projekcích jako v pavučině a všude naráží jen na sebe, na své zrcadlení. Její pomýlení vrcholí až do té míry, že se ocitne v ohrožení života. A navzdory obrovskému riziku, které nevědomky podstupuje, se právě Kulisó stává prostředníkem pro zjevení jejího poznání, nebo také zralosti. V nedobrovolném procesu učení se u "sibiřského šamana" pak Alapču objevuje křehkost vlastního bytí a hodnotu svého života.
Podobně jako Alapču jsme zapletení ve svých představách o sobě a o životě. Uvěznění ve spletité pavučině projekcí. Utlačená duše nám o svém strádání dává vědět jen prostřednictvím jemných signálů, které sotva kdy můžeme zachytit. Něco nevysloveného nám chybí... Pokud však porozumíme, že hledání mimo sebe nebere konce, pochopení nakonec přijde. Poklad se skrývá uvnitř - je jím tajemný zdroj našeho vlastního života.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

6.10.2015 - Renata
 Rozhodně stejně dobrá kniha jako je Dědeček Oge. I když je tentokrát celý příběh víc z reality, víc ze života prostého lidu, vše je spíše z úhlu pohledu těch, jež žili obyčejný život v místní vesnici. Možná není tak drsný jako byl Oge, přesto tu je mnoho okamžiků, kdy budete příběh hltat a prožívat s náznakem husí kůže na zádech. Doufám, že pan Dušek opět toto skvostné dílo bravurně namluví a stvoří tak společně s paní Brzákovou jednu z nejkrásnějšjích audioknih.

Příběhy Malého Tibetu - O minulosti, současnosti a budoucnosti podle obyvatel vesnice Mulbek

Anotace:

Tato knížka vás vezme na dalekou cestu do Malého Tibetu. Tam v Himalájích leží pro nás, Středoevropany, docela jiný svět. Ale možná někdy máme až idealistické představy o tom, jak tam žijí mniši i obyčejní lidé. A život se rychle mění. Tam, kde ještě nedávno nebyla ani prašná cesta, už dnes po nové silnici proudí desítky aut. Vedle domů z hlíny vyrůstají betonové stavby.
V této knize je mnoho příběhů, některé vypráví o minulosti Malého Tibetu, jiné popisují současné osudy lidí, a nakonec se zde objevují i přání a vize do budoucna. Jaký bude Malý Tibet, jaký by ho chtěli jeho obyvatelé mít, čeho se obávají? Společně texty, příběhy a komentáře k nim tvoří jakousi koláž, která by mohla vyjevit v nových souvislostech skutečný, současný život lidí v oblasti Ladak, někdy též nazývaný Malý Tibet, a tradici, z které čerpá.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.9.2015 - Renata
 Příběhy, do kterých se tu čtenář ponoří jsou hloubavé i povrchní, jsou nám blízké a jsou i vzdálené díky rozdílné mentalitě lidí žijích v této tibetské oblasti kolem Ladaku. Na deskách knihy máme i symbolickou mapu míst, do kterých se ve fantazii vydáváme a na konci knihy je i slovníček neznámých slov, místní názvy, typické výrazy. To následně usnadňuje pochopení příběhů a vlastně to dodává všem povídkám takový až orientální sladký nádech. Něco jako Pohádky tisíce a jedné noci, ale přece jen trošku jinak. Složitěji, říznuté moderní dobou a obrovským kontrastem mezi starobylou moudrostí a logikou a dnešním konzumním žitím.

Pivo, zbraně a tvarůžky

-20%
Pivo, zbraně a tvarůžky - Drahomír Jančík; Barbora Štolleová

Pivo, zbraně a tvarůžky


Drahomír Jančík; Barbora Štolleová


Skladem v eshopu (1 ks)

400,- Kč  320,- Kč

Anotace:

Nepřehlédnutelný podíl na tvorbě hospodářského, sociálního a kulturního prostředí meziválečného Československa měli podnikatelé a manažeři třímající otěže průmyslových podniků, a právě těm je věnována i publikace "Pivo, zbraně i tvarůžky". Vypráví životní příběhy takřka dvou desítek osobností z řad prvorepublikového podnikového managementu, které vyjadřují širokou, ba nepřebernou pestrost podnikatelských aktivit na československém území. Ne všichni byli úspěšní, ale většina z těch, o kterých publikace pojednává, dosáhla, mimo jiné díky nebývalému osobnímu nasazení, invenci a houževnatosti, pozoruhodných výsledků a prosadila své firmy na širším evropském, ba i světovém trhu. Původ a sociální zázemí vybraných osobností, především však podnikatelská kariéra - úspěchy i selhání v kontextu proměn podnikatelských strategií - a v neposlední i vývojový "přeliv" do značně odlišných podmínek řízeného hospodářství za nacistické okupace a po válce do nastupující éry socialismu, jsou dokladem nejen dynamičnosti, nýbrž, a to především, mnohotvárnosti podnikatelského prostředí.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.9.2015 - Renata
 Dokonale zpracované články jsou výborně vyzdrojované, kniha je dokonalým informačním materiálem, ve kterém ale najdete mnoho věcí, jež se jen tak běžně neví. A někdy se dokonce sami zamyslíte nad dlouhou historií firem, například firma Amylon, která mimo jiné vyrábí po dlouhá desetiletí známé pudingy. No… a je fajn, že právě v těchto letech tam někoho napadlo vyrábět i bezlepkové varianty. Co je vlastně tajemstvím podnikatelského úspěchu? Kdo má dobré analytické myšlení, jistě v tomto souboru obrovského množství historických faktů najde odpověď.

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2017 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap