Expedice, způsoby platby a odeslání

Recenzované knihy

Oběť případu Babice

Anotace:

Zhasl nedokouřenou cigaretu a pohledem se ještě rozloučil se svými obrázky. Jeden z dozorců si od něj převzal napsané dopisy. Pak byl odveden do dvorku v rohu zadní budovy věznice... Soudce mu přečetl rozsudek státního soudu, rozhodnutí Nejvyššího soudu a přípis prokuratury o zamítnutí milosti. P. Jan Bula ho nevnímal. Byl vyrovnaný a připravený zemřít... (ukázka)


V červenci 1951 zazněly ve škole v Babicích výstřely. Zemřeli tři funkcionáři MNV. Třebaže již druhý den byli pachatelé dopadeni, využil komunistický režim událost jako záminku pro likvidaci dalších "nepohodlných" osob. Rozpoutal tak jednu z největších represivních akcí v dějinách Československa. V kontextu atmosféry padesátých let nám autor představuje životní příběh mladého kněze Jana Buly, jednoho z nevinně popravených v kauze Babice.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

12.8.2016
 Kniha je perfektním historickým pohledem do zákulisí vražd ve škole v Babicích v roce 1951, který se snažil zkreslit seriál 30 případů majora Zemana. Navíc je biografií Jana Buly, který patřil mezi ty, kteří byli v této cause popraveni. Kniha je akční, napínavá a podává otřesné svědectví. Doporučuji všem milovníkům historie.

Maličkost

-19%
Maličkost - Markéta Baňková

Maličkost


Markéta Baňková


Skladem u dodavatele

289,- Kč  232,- Kč

Anotace:

Ve své nové knize autorka opět spojuje beletristický text s vědeckými motivy, které knihu ilustrují a dotvářejí. Tentokrát je jejím tématem biologie. Pod maskou černé komedie se skrývá zkoumání lidské identity, problému, který přinesla dnešní doba nových objevů především v genetice, a s tím související otázky svobodné vůle. Jsme nástrojem vlastních genů? Ovlivňují naše myšlení paraziti? Nebo snad nejvíc vliv společnosti, ve které vyrůstáme? Hlavní hrdina Tomáš je student genetiky vychovaný adoptivními rodiči, pátrající pro vlastních kořenech. Věda formuje jeho pohled na svět, ale tato optika může pokřivovat jeho mezilidské, obzvlášť milostné vztahy.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

6.8.2016 - Renata
  Za mne zdařilé dílo, pokud máte rádi čtivo, které vypadá, že ho napsal přespříliš inteligentní unavený student náročného oboru těsně nad ránem. Že se nestačil vyspat a z nespavosti mu mozek tvoří takovéhle dějové linie a hlavně myšlenky v hlavě hlavního hrdiny. Ty jsou opravdu na literární cenu, protože to vám při čtení opravdu přehodí výhybku přemýšlení někam jinam. Příběh má dějovou linii, která v podstatě není ničím extrémně zajímavá, je zcela obyčejná, jako jeden rok studia na škole, ale ta atmosféra, která je kolem popsaná – tady se talent autorky rozhodně nezapře.

Hledět do slunce a tančit

-19%
Hledět do slunce a tančit - Joseph M. Marshall III.

Hledět do slunce a tančit


Joseph M. Marshall III.


Skladem u dodavatele

299,- Kč  240,- Kč

Anotace:
Vnitřní síla. Odhodlanost. Pokora. Souznění s přírodou. Umění přežít. Obětavost. Moudrost. Úcta k tradici. Ochota pomáhat slabým a starším.<br><br>Takové jsou základní hodnoty, na kterých stojí devět poutavých příběhů Josepha M. Marshalla III., inspirovaných starými lakotskými pověstmi i vlastními životními zkušenostmi.<br><br>Vydejme se společně s autorem na objevnou cestu do starých indiánských časů, kdy lovec rozuměl zvěři a čas plynul v souladu s životním rytmem obyvatel prérií. Každý z příběhů v této knize přináší kromě vzpomínek na minulost také něco navíc: pomáhá pochopit současnost a moderní svět.<br><br>Havran s vlkem nás tak učí toleranci, příběh se sarančetem zase trpělivosti, vyprávění o mladém muži, který nesl jméno Ten, který chodí sám, pomáhá najít hodnoty vnitřního světa. Joseph M. Marshall III. vypráví o minulosti svých předků způsobem, který dokáže být inspirací pro každý nový den.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

5.8.2016 - Renata
 Velmi zaujatě jsem si přečetla původní název této knihy - něco na způsob „návrat na lakotskou stezku“, ale ani česká verze Hledět do slunce a tančit, není vůbec špatná. Oboje totiž svérázným způsobem vystihuje to, co v knize najdete. Návrat k indiánské moudrosti, ke klidu a pocitu bezpečí v duši, na těle, v mysli. Autor má v sobě indiánskou krev a tak vás po té stezce moudrosti starých indiánů, provede. Umí žít v moderním světě a někdy jsou jeho poznatky velmi přínosné a zajímavé. Je to jako by vám četl tyto příběhy a potom, v následující kapitole, si s vámi o nich povídal.

Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda

-19%
Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda - David Michie

Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda


David Michie


Skladem v eshopu (1 ks)

299,- Kč  240,- Kč

Anotace:

Zajímá vás, jak můžete praktikováním bdělé pozornosti čelit stresu, zlepšit pracovní výkon, zbavit se bolesti a celkově prohloubit zdraví a pocit životní spokojenosti? V této jedinečné příručce Davida Michieho se dozvíte o skutečné podstatě bdělé pozornosti, o její transformativní síle a opravdových důvodech, proč buddhističtí mniši meditují.


Důsledkem vědomého života je zjištění, že svými myšlenkami nemusíte být zcela ovládáni, ale můžete je i pozorovat. Když začnete aktivně ovlivňovat to, co probíhá ve vaší mysli, a převezmete odpovědnost za směr a dráhu svých myšlenek, můžete také rozhodovat o tom, kudy a kam vás myšlenky povedou. Bdělá pozornost je síla, která skutečně dokáže změnit život, a tato kniha je skvělým průvodcem na cestě k objevení sebe sama. Po jejím přečtení vám čokoláda bude chutnat ještě víc!



Recenze:
Recenzí celkem : 1

5.8.2016 - Renata
 Milovala jsem Michieovu Dalajlamovu kočku. A až když jsem tento titul dočetla, při pohledu do kočičích očí jsem si uvědomila, že opět jenom vzal staré známé a jím milované téma „bdělá pozornost, meditace, uvědomování si přítomnosti bytí“ a přepsal ho. Tentokrát do učebnicové, dokumentární, přesvědčivé formy. Stále platí, že právě od koček bychom se mohli učit právě udržování té bdělé pozornosti, plnosti věnované energie právě tomu, co děláme. Díky této knize jsem si uvědomila, jak málo žiju. A tak jsem to díky tomu změnila. Stačil měsíc a viděla jsem výsledky, urovnal se mi život a lépe jsem spala. Pro začátek to stačí, co myslíte?

Tymiánové dopisy

-19%
Tymiánové dopisy - Eve Makisová

Tymiánové dopisy


Eve Makisová


Skladem u dodavatele

298,- Kč  239,- Kč

Anotace:

Když Katerine zemře babička, zanechá jí po sobě záhadnou krabičku na koření, která obsahuje arménsky psané dopisy a deník. Katerine se vydává na cestu, která ji zavede daleko od domova a hluboko do minulosti. Na Kypru, kam se odjíždí schovat před bolestí ze ztráty milované osoby, se setkává s Arou, mladým Arménem, jenž se jí stane průvodcem nejen po babiččině minulosti, ale i po současné kyperské arménské komunitě. Temné obrazy z období arménské genocidy a následné diaspory, od níž v letošním roce uplynulo již sto let, vyvažuje srdečný humor a postavy, které vám přirostou k srdci a s nimiž se nebudete chtít rozloučit.


Eve Makisová se narodila v Nottinghamu. Její rodiče jsou kyperští Řekové, kteří emigrovali do Velké Británie v šedesátých letech minulého století. Vystudovala žurnalistiku a od roku 1994 působila jako dopisovatelka londýnského Evening Standard na Kypru. V roce 2001 se vrátila do Anglie. Momentálně žije s mužem a dcerou v Nottinghamu. Je autorkou čtyř románů. Kniha Tymiánové dopisy získala Zlatou medaili Aurory Mardiganianové, kterou uděluje Armenian Genocide Museum.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

17.6.2016 - Renata
 Příběh měl z mého úhlu pohledu kolísavou kvalitu. Je hluboký a snad jen čas od času se vrhá do povrchností… Možná to ale nakonec byl záměr. Rozdělila bych ty nejen kvalitativní, ale také dějově naprosto rozdílné části knihy na ty, o kterých si nejsem jista, jestli to byl záměr,… a na ty, kde si myslím, že to záměr byl. Plytká láska vedle lásky hluboké a generace přesahující, obrovské emoční veletoče, naivní krásné časy u rodinného stolu versus chvíle z masového hrobu. Autorka se snažila, je to myslím pěkná pocta pro oběti arménské genocidy, která si takto najde svou cestu i pro čtenáře romantických příběhů. Osobně bych si raději přečetla příběh více věnovaný právě tomuto tématu, ale…. Tady šlo prostě o tu krabičku po babičce, která vyprávěla svůj příběh. A s tím se Eve Makisová popasovala výborně.

Tarot snů

-19%
Tarot snů - Ciro Marchetti; Lee Bursten

Tarot snů


Ciro Marchetti; Lee Bursten


Skladem v eshopu (1 ks)

587,- Kč  470,- Kč

Anotace:

Karty Tarotu snů nám připomínají pohádky, mýty, legendy, historické i smyšlené symbolické postavy, místa a předměty, které zůstávají v povědomí lidstva. Vzhledem ke své univerzálnosti je Tarot snů vhodný jak pro začátečníky, tak pro pokročilé příznivce tarotu. Kromě sebepoznání můžete s jeho pomocí radit druhým, pomáhat jim v jejich vlastním sebepoznávání a manifestaci jejich přání. Významy jednotlivých karet jsou zde vystiženy nanejvýš osobním, až elektrizujícím způsobem.V knize najdete: cenné informace o systémech esoterických symbolů, podrobnou interpretaci jednotlivých karet, návod, jak s Tarotem snů pracovat, souvislosti s astrologií, hebrejskou abecedou a stromem života i mnoho dalších informací.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

15.5.2016 - Renata
 Výborné karty, které skvěle oslovují intuici. Dokonce bych řekla, že pokud si myslíte, že žádnou intuici nemáte, mrkněte se do nich. Vezměte si nějakou kartu do ruky a rázem budete vědět, že intuici také máte. Že svět tarotu je vlastně jednoduchý tím, že mluví srdcem a dává smysl. Dává logiku. Jsem ráda, že toto dílo vychází podruhé a jsem si jista, že ho čeká i třetí a čtvrté a padesáté vydání. Klasika až za hrob!

Andělé drahých kamenů

-19%
Andělé drahých kamenů - Margaret Ann Lembo

Andělé drahých kamenů


Margaret Ann Lembo


Skladem v eshopu (1 ks)

329,- Kč  264,- Kč

Anotace:

Drahé kameny jsou mocným nástrojem, který můžete použít na cestě za sebepoznáním. Promlouvají k nám prostřednictvím barev a tvarů a předávají svá poselství, která dokážou mnoha způsoby motivovat, inspirovat i uzdravovat.


Balíček vykládacích karet od Margaret Ann Lembo vás seznámí se 44 drahými kameny. Ke každému z nich náleží strážný anděl, který přináší důležitá poselství, jež vám pomohou dosáhnout štěstí a probudit vnitřní moudrost.
Každá karta v balíčku představí jeden z drahých kamenů a výklad určité životní situace. Na druhé straně karty je pak andělská afirmace, která vám dodá sílu proměnit svůj život k lepšímu. Budete-li se k těmto kartám pravidelně obracet o radu, přivoláte k sobě moudrost a ochranu drahých kamenů a strážných andělů.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

15.5.2016 - Renata
 Měla jsem dojem, že tyto karty umí vniknout až do vnitřku lidské duše. Do nejtajnějších zákoutích. A velice mě těší, že jsem si s nimi sedla, protože jsem se jich nejprve trochu bála. Andělé a kameny? Jde to vůbec k sobě? Jde to víc, než jsem si myslela. Energie se proplétají a jejich rady jsou hlubší, než si v první chvíli můžete uvědomit. Moc ráda je používám jako doplněk ke klasickému tarotovému výkladu. Bála jsem se spojení těžkých kamenů a lehkých andělů. A dílo Margaret Ann Lembové mne velmi příjemně v praxi překvapilo. Setkalo se s příjemnými reakcemi a s tím, že „sedí“. Najednou jsem se i tak nějak dobře vyznala ve významech a samo mi naskakovalo mezi řádky, co chce která karta říct. Naprosto medově, něžně, táhle a hebce autorka dokázala vytvořit krásné texty, které jsou přímo na míru každému kameni. A životní situaci. Jsou to malé afirmace, malá upozornění do života, která mají takovou barvu, že si buďte jisti, že vám pokaždé sednou. Vždyť vlastně kameny i andělé mají podobnou, jemnou, pečující energii.

ROBINSON CRUSOE

Anotace:
Som Robinson Crusoe, námorník, ktorý stroskotal na pustom ostrove a čaká tam na záchranu. Než pripláva loď, ktorá ma vyslobodí, porozprávam ti o svojich dobrodružstvách a zážitkoch.

Príbeh o najslávnejšom stroskotancovi je prerozprávaný tak, aby mu s pomocou krásnych ilustrácií porozumeli aj malé deti.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.5.2016 - Jana
 Velice hezky a přijatelně pro děti ve věku cca 7-8 let převyprávěný příběh trosečníka. Každá kapitola má jen dvě strany, spousta hezkých obrázků. Poutavé čtení pro nižší věkovou kategorii školáků.

Röhrig Tarot

-18%
Röhrig Tarot - Carl W. Röhrig

Röhrig Tarot


Carl W. Röhrig


Skladem v eshopu (1 ks)

499,- Kč  405,- Kč

Anotace:

Známý německý umělec Carl-W. Röhrig na těchto jedinečných Tarotových kartách vytvořil fascinující kosmos magicko-mystických obrazů, syntézu minulosti, přítomnosti a budoucnosti. Jeho transcendentální nazírání umocňuje sílu podmanivých karet, které vás zavedou do světa inspirace a představivosti, kde vám nabídnou radu při řešení problémů či vedení na cestě životem. Podrobná příručka Francescy Marzano-Fritz nabízí praktický výklad jednotlivých karet.

Nové vydání, nová krabička.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

11.5.2016 - Renata
 Musím říci, že jsou to karty, kterými si ráda střihnu výklady sobě i jiným. A jde to jimi jako po másle, tak řízné a pevné karty se jen tak nevidí. Navíc mnohé významy autor pojal možná trochu jinak, vzal je hlouběji a jiné zase vzdušněji. Někdy jsem měla dojem, že působí vjemy, jaké máte při horečce. Zmatené, hluboké a velmi zasahující. Jindy zase mluvily jako diář, kniha, encyklopedie – jasně, přesně, s neoddiskutovatelnými informacemi. Pefektní!

Život naživo - Jak překonat strach a nepřízeň osudu

-10%
Život naživo - Jak překonat strach a nepřízeň osudu - Vladimír Kafka

Život naživo - Jak překonat strach a nepřízeň osudu


Vladimír Kafka


Skladem v eshopu (1 ks)

299,- Kč  267,- Kč

Anotace:

Tato kniha je naplněna autentickými příběhy lidí, kteří za autorovy přímé účasti prožili smrt zaživa. Zhoubný proces v těle, známý jako rakovina, mnohým z nich umožnil vstát z mrtvých, když předtím překonali sami sebe a povýšili nemoc na dar k rozšíření vlastního smyslu života a vědomí i k prospěchu druhých. Autor otevřeně poukazuje na úskalí a náročnost této cesty, i na neúspěchy, kterým se někdy nelze vyhnout. Přidává vlastní zkušenosti i pochopení smyslu prožitého a ukazuje, jak je možné nemoc, která je signálem k probuzení, odvolat a použít pro život. Demonstruje to na příkladu 1 + 1 = 1, který sjednocuje dva protikladné principy uvnitř nás do zrození třetího principu - kosmického dítěte neboli duchovního středu. "Život miluji a vím, že neviditelný svět, který nazýváme smrtí, jsme ve skutečnosti my osobně ve strachu před životem. Obdivuhodných obratů zpět do života při dotyku smrti přibývá. Nikoli z nevysvětlitelně tajemných nebo magických důvodů, ale z jasného úmyslu projevit život."



Recenze:
Recenzí celkem : 1

23.4.2016 - Renata
 Jak rozeznat to, co v životě můžeme ovlivnit a jak to, co v životě máme nechat běžet svému osudu? Čemu překážíme a čemu ne? Asi to byly informace, které jsem podvědomě vysávala z této krásné žluté knihy psané tak úžasným a čtivým, milý, přátelským stylem, že kniha neskončila v knihovně, ale pěkně znovu od začátku se jí probírám, sem tam něco přečtu a hledám další významy mezi řádky.

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2018 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap