Nabídky knih

Recenzované knihy

Česká raw food

-18%
Česká raw food - IFP Publishing

Česká raw food


IFP Publishing


Neznámá dostupnost

429,- Kč  348,- Kč

Anotace:

Další z řady knih našeho nakladatelství zabývající se problematikou živé nevařené stravy. Tentokrát to nejsou recepty jednoho autora, ale těch nejlepších v české republice. Oslovili jsme 5 velkých firem zabývající se živou stravou, aby nám do knihy přispěli nejen svými skvělými recepty, ale i svými životními příběhy a svým pohledem na živou stravu. Podtitul Tajemství těch nejlepších plně vystihuje obsah knihy.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

27.11.2015 - Renata
  Mezi téměř stovkou vitariánských receptů si určitě vybere každý, mnoho jsem jich vyzkoušela a určitě se k nim vrátím zase na jaře nebo v létě, protože nyní bych asi zmrzla . Z této knihy jsem dále velice ocenila příběhy podnikatelů a osob, které svůj život nějak pracovně spojili právě s vitariánstvím, protože jsem si do této doby jen těžko uměla představit někoho „normálního“. Ale ano, existují a jsou to příběhy zajímavé i z toho podnikatelského hlediska, jak je někdy potřeba počkat a snad tady víc než kde jinde opravdu vystihnout ten správný okamžik pro nějaký nápad nebo projekt.

Místa, která vás děsí

-19%
Místa, která vás děsí - Pema Chödrönová

Místa, která vás děsí


Pema Chödrönová


Neznámá dostupnost

239,- Kč  192,- Kč

Anotace:

Vždycky máme volbu, říká Pema Chödron: buď dopustíme, aby nás životní okolnosti zatvrdily, a my v sobě nechali narůstat vztek a strach, nebo jim dovolíme, aby nás obměkčily, a my se tak stali laskavějšími. V této knize nám Pema Chödrön poskytuje nástroje, s jejichž pomocí lze zvládat obtíže, které život člověku staví do cesty. Ukazuje, jak v sobě probudit základní dobro a spojit se s ostatními, abychom přijali sami sebe i druhé včetně našich nedostatků a abychom setrvali v přítomném okamžiku tím, že prohlédneme všechny strategie našeho ega, které má na svědomí to, že odporujeme životu tady a teď.
Utrpení je v lidském životě nevyhnutelné, není však bezpodmínečně nutné se jím nechat ničit. K tomu, jak se s ním vyrovnávat, nám může překvapivě napomoci, když zapomeneme na sebe a budeme v maximální možné míře rozvíjet soucit s druhými.
"Až příliš často komunikujeme jako plaší ptáci, kteří se neodvažují opustit hnízdo. Sedíme si ve svém hnízdečku, které už pořádně zasmrádá a svůj účel ztratilo již dávno. Nikdo nepřilétá, aby nás nakrmil. Nikdo nás nechrání a nezahřívá. A my přesto pořád doufáme, že ptačí máma přiletí.
Mohli bychom sami sobě prokázat nejvyšší dobrodiní a konečně ono hnízdo opustit. Je jasné, že to vyžaduje odvahu. Rovněž je zřejmé, že můžeme použít určité nápomocné rady. Nemusíme věřit tomu, že se kdy budeme cvičit v tom, být bojovníkem. Můžeme si však položit otázku: "Dám přednost tomu, vyrůst a vztahovat se k životu přímo, nebo si zvolím to, že budu žít a zemřu ve strachu?"



Recenze:
Recenzí celkem : 1

27.11.2015 - Renata
Přesně jako vypadá obálka, taková je tato kniha. Ukazuje cestu z temnoty strachu. Je to cesta šmrncnutá buddhismem, což není na škodu, i když opravdu trvá pár stránek, než si zvyknete na jednotlivé pojmy. Doporučuju si jejich významy někam napsat do knihy na lísteček, protože když se budete ke knize za čas vracet, mohou nám už z hlavy vypadnout a pak se v textu můžeme ztrácet. Je tu totiž mnoho velice užitečných informací a hlavně praktických cvičení, jak strach poznat, vejít do něj a pak ho prostě nechat jít…

Lví stíhač a Černý orel nad Madridem

-19%
Lví stíhač a Černý orel nad Madridem - Vratislav Vyhlídka

Lví stíhač a Černý orel nad Madridem


Vratislav Vyhlídka


Neznámá dostupnost

169,- Kč  136,- Kč

Anotace:

Hlavní hrdina historického románu, český stíhač František Lev, je po zřícení své Avie B-534 vyřazen ze zdravotních důvodů ze vzdušných sil Československé armády. Z lásky k létání se nechá naverbovat jako žoldák do stíhací letky námezdních pilotů, jíž tvoří čistě slovanští stíhači ve Španěsku, zmítaném občanskou válkou. V tu chvíli netuší, že boje mu změní život od základu!


Příběh, jenž je šestým románem z autorova pera, je čtivou fikcí, vloženou mezi skutečné události ve druhé polovině roku 1936. Neklade si tu za cíl autenticky mapovat s chronologickou přesností válečné děje a zahlcovat čtenáře údaji o stíhačkách, jako to dělá literatura faktu. Dokonale však vystihl atmosféru období sílícího fašismu před začátkem 2. světové války i hrůzy občanské války, do níž šli Češi bojovat „u Madridu za Prahu“.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

27.11.2015 - Petra Žampachová
 Nevěřila jsem, že můj oblíbený autor sci-fi dokáže napsat slibovaný "válečný román i pro ženy". No, přečetla jsem si to a poplakala jsem si - tahle kniha přímo promlouvá k mé duši. Skvělý vánoční dárek... já teď ještě víc nenávidím válku a skláním se před tím, co odvážní lidé - muži i ženy - předváděli ve Španělsku, aby zastavili rozpínavost fašismu. Klobouk dolů.

Pochlap se!

-18%
Pochlap se! - Owen Marcus

Pochlap se!


Owen Marcus


Neznámá dostupnost

289,- Kč  235,- Kč

Anotace:

Pochlap se! Buď dospěly´. Chovej se jako chlap. Každý už jsme to slyšeli a většinou nás to popudí. A jako muži v dnešním světe často žijeme životy plné zápasů - bojujeme ve vztazích, v práci, a když dojde na to zjistit, kdo vlastně jsme, cítíme se opuštění.
Owen Marcus, autor vzdělávacích programů pro muže, ukáže cestu, která vás naučí být mužem podle svého a respektovat svou přirozenost. Odhaluje, že dnešní muži nejsou nezralí nebo slabí, jenom potřebují smysl, jasny´ směr a podporu od ostatních mužů.
Tato kniha vás provede devíti stadii růstu a mimo jiné se v ní dozvíte:
-Proč úspěch v práci sám o sobě nefunguje
-Co vám chybí a jak to najít
-Jak neúmyslně sami sebe brzdíme a jak s tím skončit
-Jak si vážit žen a přitahovat je svým opravdovým já
-Jak získat a udržet respekt ostatních mužů
-Jak porozumění mužské emoční inteligenci pomůže žít šťastnější a více naplňující život


Začtěte se do ní a sledujte, jak se ve vás probouzí Pravy´ muž.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

27.11.2015 - Renata
 Je až neuvěřitelné, s jakou pílí se autor zhostil této náročné cesty za pravými muži, za emoční mužskou inteligencí a vnímavostí. Nejen vůči ženám, ale i vůči své vlastní cestě, svému poslání, své práci a všemu, co muži považují ve svém životě za důležité. Málokdy toto dostanou jako dar od svých rodičů (ti to sami neuměli). A tak toto vyléčení pokřivených a poraněných mužů je úžasnou psychologickou výpravou do duše. Snad i žen, protože v knize jsem se často poznávala i já… Jde spíše o ten princip věřit si, žít v přítomnosti a s důvěrou hledět v budoucnost.

Mysterium Michelangelo

Mysterium Michelangelo - Simone Martini

Mysterium Michelangelo


Simone Martini


Neznámá dostupnost

399,- Kč

Anotace:

Historický životní příběh renezančního Mistra plný díla, intrik i pikantností. Poutavé čtení nejen pro poučení, ale i pro zábavu s bohatě ilustrovanou fotogalerií.
Michelangelo se právě chystá na svou první vatikánskou misii, je nabuzen zájmem papeže, plný odhodlání a síly odjíždí opracovávat největší hrobku všech dob, jenže...



Recenze:
Recenzí celkem : 1

14.11.2015
 Pokud máte rádi historickou epochu renesanci, tak vás kniha jednoznačně zaujme atmosférou a autenticitou prostředí a příběhu jedné velice významné osobnosti té doby.Rozhodně doporučuji

Andělské tarotové karty - Průvodce symboly, způsoby vykládání a podrobnými významy Andělských tarotových karet

Anotace:

Hledáte podrobného průvodcem mystickým světem tarotu? Chtěli byste se dozvědět více o významu jednotlivých karet a symbolů a způsobech vykládání Andělských tarotových karet? Doreen Virtue a Radleigh Valentine vám v této obsáhlé příručce ukazují vlídnější tvář tarotu, který tím znovu zpřístupňují jako prostředek komunikace s nebesy pro každého, aniž by narušili jeho schopnost přinášet úžasně přesná a podrobná poselství.
Tato úchvatná kniha vás nejprve provede po jednotlivých kartách Velkých arkán, známých jako "Snílkova cesta", kdy vám dopodrobna vysvětlí všechny magické symboly a s nimi spojené významné životní události. V Malých arkánách vás pak naučí znát významy jednotlivých barev a karet vypovídajících o našem každodenním životě. Zároveň vám popíše jednotlivé představitele dvorních karet do takových podrobností, až budete mít pocit, že se jednalo o skutečné postavy. Doreen a Radleigh mají neuvěřitelnou schopnost vědět, co jejich čtenáře při vykládání karet zajímá. Díky tomu jejich kniha přináší odpovědi snad na všechny možné otázky.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

29.10.2015 - Renata
 Kniha, která je celá o Andělských tarotových kartách je určitě dobrým čtivem pro každého, kdo se jakýmkoliv způsobem zabývá taroty. Autoři tu dávají na karty zcela jiný důraz, snažili se z nich odstranit strach a přidaly různé úhly pohledu také z hlediska numerologie, andělských čísel nebo astrologie. Myslím, že potěší jak příznivce andělů (protože je to kniha prostě celá andělsky přívětivá), tak i příznivce klasického tarotu. Právě pro to, jakým způsobem se tu píše o těch kartách vyloženě negativních. Je to jakoby průhled jimi. Moc zajímavé a jsem si jista, že nad touto knihou se dá sedět donekonečna a přemýšlet. Přesněji, hloubat.

Letový plán - Jak dosáhnout rychleji větších cílů, než se vám kdy snilo

Anotace:

Opravdovým tajemstvím úspěchu je to, že život je jako cesta letadlem na dlouhou vzdálenost. Nejprve si musíte určit, kam chcete dorazit, nastoupit do letadla a odstartovat k cíli a dopředu vědět, že 99 procent času se budete od kurzu odchylovat.
Na cestě k tomu, abyste byli šťastnější, zdravější a vedlo se vám lépe než dosud, musíte učinit dvanáct kroků. Tím, že podle nich budete postupovat, dostanete svůj život plně pod kontrolu a zaktivizujete veškeré své duševní síly. Stane se tím, kým jste se chtěli stát, a tak posílíte šanci, že cíle podle svého plánu dosáhnete. Letový plán Briana Tracyho vám ukáže, jak do svého cíle bezpečně a rychleji, než se vám kdy snilo, doletět.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

29.10.2015 - Renata
 Skvělá kniha. Tak tady se dozvíte, jsou-li jsou vaše sny a přání jen vzdušné zámky, do kterých se vám ve skutečnosti nechce investovat ani píď, nebo jestli mají vaše sny šanci na realizaci. Potom si ovšem budete muset nabrousit tužky, napsat podrobný letový plán, obout hodně dobré boty, pořádně se na to najíst a potom – jít a na nic se neohlížet! Nezastavovat se a vydržet všechny turbulence nad hlavou.Protože tajemství úspěchu je v plánování a schopnosti nedodržovat plán – a – nezhroutit se u toho!

Ryzce v lese, v kuchyni a s léčivými účinky

Anotace:

Pokud si chcete pochutnat na vynikajících lahůdkách z ryzců, držíte v ruce správnou knihu. Naučí vás poznávat jedlé a také léčivé druhy ryzců, které u nás můžete v průběhu houbařské sezony najít.

Vedle zasvěceného textu vám k tomu pomohou barevné fotografie šedesáti druhů a základní informace o dalších dvaceti u nás běžně rostoucích druzích ryzců. Součástí knihy je kuchařka s mnoha fotografiemi, osvědčenými recepty a odbornými radami, jak z nasbíraných ryzců připravit pro vás i vaše přátele výtečné kulinářské speciality.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

23.10.2015 - Renata
 Skvěle precizně zpracováno. Výborné fotografie, popisky, obecné i odborné informace a velmi dobře využitelná kuchařská část. Lze využít i pro použití s jinými houbami (například hlívou nebo žampiony). Myslím, že si lze jen těžko představit knihu, která vy vzdávala lepší jak odborný, tak i ryze smyslově požitkový hold těmto houbám.

Analýza sociálněvědních dat (nejen) v SPSS

Anotace:

Autoři v knize vysvětlují, jak provádět statistickou analýzu pomocí programu SPSS. Jednoduchým způsobem přitom studentům prezentují principy statistiky, významné metodologické aspekty analýzy dat a provádějí je možnostmi systému SPSS při realizaci potřebných výpočtů a výstupů jak numerického, tak grafického charakteru. Kromě teoretického vhledu obsahuje učebnice i praktické rady a je doplněna datovými soubory a pomůckami pro praktickou analýzu dat a úlohami k procvičování.


Podobná učebnice analýzy dat v sociálních vědách doposud nebyla v České republice vydána; bude tedy přínosem jak pro studenty sociálněvědných oborů, tak i pro výzkumníky.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

12.10.2015
 Kniha by se měla stát povinnou učebnicí pro výuku statistiky pro všechny ty, kteří potřebují zpracovávat data a nemusí do hloubky znát, co všechno záludného je může v rámci statistických výpočtů potkat. Je napsaná neskutečně vtipně (nevím o žádné jiné knize v češtině, kterou by šlo takto ohodnotit) a přitom erudovaně - ono i o těch záludnostech do určité - stravitelné - míry oba autoři píšou. Prostě manažeři v podnicích a organizacích, jejich podřízení, kteří s daty pracují (nebo by měly), sociologové, psychologové a další. Kromě matematiků a statistiků???

PÁD DO MILOSTI

-16%
PÁD DO MILOSTI - Adyshanti

PÁD DO MILOSTI


Adyshanti


Neznámá dostupnost

234,- Kč  195,- Kč

Anotace:


Milost - rozporuplné slovo, alespoň v češtině. A přece jde o stav bytí, kterého je nám tolik zapotřebí. Adyshanti, mladý u nás ještě neznámý autor, se zabývá příčinami utrpení, které si ale často způsobujeme sami. A zároveň nabízí návod, jak z toho ven. Jakmile se dokážeme všeho pustit, uvolnit se a spadnout doprostřed přítomného okamžiku, může nás prostoupit svoboda, kterou všichni hledáme. Tato kniha ukazuje způsoby, jak se takovému stavu bytí otevřít, jak se otevřít milosti a tomu tajemnému světlu, které září během skrytých a tichých okamžiků. Které v nás zažehává jiskru a mění náš způsob vnímání světa. Máme-li se milosti otevřít, musíme se vzdát iluze, že máme svůj život pod kontrolou, přestat se zabývat minulostí a žít budoucností. Poznatky, které Adyashati shromáždil v tété knize, by měly sloužit k přemýšlení a meditaci, pomocí které můžete zjistit, zda máte stejnou osobní zkušenost. Pravdu totiž nenejdeme ve slovech, ale pouze v nás samých.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

7.10.2015 - Renata
 Informace z této knihy upotřebíte v běžném životě? Možná ne vědomě, ale podvědomě Pád do milosti asi ovlivní. Seznamuje totiž s tím fenoménem žití přítomného okamžiku, který dneska už moc neumíme. Vnímám tuto knihu jako pěknou odpočinkovou duchovní knihu. Asi bych se podle ní nezačala řídit a nedělala si z ní nějaké důležité výpisky, ale příjemná je, jako dobrý čaj na noc.

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2017 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap