Expedice, způsoby platby a odeslání

Recenzované knihy

Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie

Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie - Miroslav Légl

Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie


Miroslav Légl


Skladem u dodavatele

389,- Kč  351,- Kč

Anotace:

Tato kniha je volným pokračováním autorovy úspěšné publikace Vaříme bez soli, ovšem lze ji používat i samostatně. Obsahuje dalších více než 650 receptů na přípravu teplých pokrmů, jejichž rozhodujícím principem je kombinace více druhů základních potravin, vhodně ochucovaných, s pečlivě popsaným technologickým postupem vylučujícím sodíkovou zátěž, stejně jako potravinářským průmyslem používaný chemický balast, který mění přirozené vlastnosti potravin a negativně ovlivňuje zdravotní stav.

Kniha vychází z tradic mezinárodní kuchyně, od Velké Británie po Austrálii, od Středomoří po Karibik, od evropských zvyků po asijské, od tradic Afriky po novinky Dálného východu, důsledně za použití běžně dostupných, obyčejných surovin.

Společně s publikací Vaříme bez soli si klade za cíl stát se návodem ke změně osobního výživového stylu člověka, který má zájem o své zdraví a kvalitu života. Je určena především těm, kdo z nějakého důvodu musejí nebo chtějí používání soli a průmyslové chemie výrazně omezit nebo z jídelníčku zcela vyloučit. Stejně užitečná bude i pro ty, na jejichž dovednosti závisí zdravotní stav a kvalita budoucího života nejmladší generace. Zároveň je vhodná pro zájemce o zdravý životní styl, kteří s kuchařským uměním teprve začínají.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

22.9.2015 - Renata
 Výborná kniha, kde je za prvé vysvětleno, proč je kuchyňská sůl pro lidské zdraví ohrožující a proč mimo jiné může i za to, že tloustneme a nemocníme… a za druhé tu je několik stovek ohromujících receptů, ve kterých můžeme na sůl zapomenout. Inspirace světovými kuchyněmi a výběr těch správných ingrediencí vytváří doslova koncert v kuchyni. Je to velmi inspirující pro vlastní vyrábění, vaření a experimentování s dalšími kombinacemi. Protože bez soli se chuť, ta přirozená chuť potravin, přenádherně rozvine.

Porodní bába

-15%
Porodní bába - Katja Kettu

Porodní bába


Katja Kettu


Skladem u dodavatele

298,- Kč  251,- Kč

Anotace:

Je pozdní léto roku 1944 a v oblasti Pečenga na severu Finska probíhá laponská válka. Nemanželská dcera ze šamanské rodiny, odmalička odsunutá na okraj společnosti, vykonává důležité povolání porodní báby. Její život, to jsou cesty v nočním mrazu, pach dezinfekce a krev. Všechno se však změní, když potká nacistického důstojníka Johannese, který se "na ni podívá, jak se ještě nikdy nikdo nedíval", a bezhlavě se do sebe zamilují. Hrdinka pak z vlastní vůle následuje německé šiky do vojenských a vězeňských táborů, kde pomáhá jako polní zdravotní sestra. Zatímco dříve však děti vítala do světa, zde se z ní stává anděl smrti a nakonec i ji semelou nemilosrdná kola dějin. Příběh je ojedinělým ztvárněním palčivé a rozporuplné kapitoly v dějinách Finska, z níž dodnes některé rodiny nesou cejch. Kniha získala v roce 2012 významnou Runebergovu cenu, byla přeložena do více než deseti jazyků a na její motivy se natáčí i film.

Finská spisovatelka a animátorka Katja Kettu (*1978) vystudovala režii animovaných fi lmů na Akademii umění v Turku a fi nskou literaturu na univerzitě v Tampere. Nakonec oklikou přes Tallinn a Londýn skončila v Helsinkách, kde vyučuje scenáristiku, natáčí videoklipy a píše knihy. V jejích příbězích se mísí krása s ošklivostí, vznešenost s nízkostí. Za svůj třetí román Porodní bába (Kätilö, 2011) získala Katja Kettu nejvýznamnější fi nské literární ocenění, Runebergovu cenu.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.9.2015 - Renata
 Válečný román z pohledu ženy. Zajímavé téma a jeho zpracování je ovšem ještě drsnější, než slibuje anotace a krátké recenze na přebalu knihy. Akční, strhující, drsné v detailech tak, že pocítíte pohyby svého žaludku, že dostanete nefalšovaný strach, pohltí vás hrůza a budete se stydět za temné břímě minulosti, které si s sebou lidstvo nese. Neuvěřitelná kniha. Zvážníte už ve chvíli, kdy si ji půjdete znovu číst. Je tak krutá, tak syrová, tak reálná, že vám bude skákat po těle husí kůže, nepředvídatelné kapitoly, různé dějové i časové linie – to všechno se spojuje společně s věrným popisem všeho, co se děje, co hlavní hrdinové prožívají, do naprosto zdrcujícího koktejlu, po kterém vás bude bolet hlava hrůzou. Přiznám se, že až poslední kapitola, závěrečné sdělení a dopis na konci knihy mne trochu zbavil toho obrovského břímě, toho děsu, který jsem jako čtenářka prožívala. Zbyla jen hanba za to, že jsem člověk. Že patřím k živočišnému druhu, o kterém je psána tato kniha.

Kouzelník ze Lhasy

-18%
Kouzelník ze Lhasy - David Michie

Kouzelník ze Lhasy


David Michie


Skladem v eshopu (1 ks)

289,- Kč  235,- Kč

Anotace:

Když vtrhne Rudá armáda do Tibetu, je Tändzin Dordže, novic buddhistického kláštera, pověřen misí, která dá jeho životu skutečný smysl. V nejtemnější hodině své vlasti má překročit strmé štíty Himálají a vynést do bezpečí dva starobylé posvátné texty nevyčíslitelné hodnoty a nedozírného významu. O půl století později se vědec Matt Lester ocitá v podobně zásadní životní situaci. Za nevyjasněných okolností je požádán, aby přenesl svůj výzkum, jehož výsledky mohou změnit svět, z Londýna do Los Angeles.


Dobrodružné příběhy Tändzina a Matta se odehrávají paralelně, vykazují ale zarážející a překvapivá propojení. Tändzinova fyzicky vyčerpávající a odvážná pouť přes Himálaje, při které je mu Rudá armáda neustále v patách, se v mnohém podobá životní cestě Matta Lestera. I Matt musí překonat řadu traumatizujících problémů, jako je vášnivý vztah se snoubenkou Isabellou nebo potíže spojené se strmou profesní kariérou. V momentě, kdy Tändzin i Matt v rámci svých příběhů čelí konečné katastrofě, se jejich osudy náhle propojí nečekaným a překvapivým způsobem, který nás donutí přehodnotit vše, co jsem si o jejich životech do té chvíle mysleli.
David Michie - autor bestselleru Dalajlamova kočka.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

19.9.2015 - Renata
 Kniha plná naprosto nečekaných zvratů. Něco si o ní v jednu chvíli myslíte, vzápětí vás ale vyvede z omylu. Je to příběh, tedy spíše dvě dějové linie, které se konci knihy zaplétají s takovou samozřejmostí, že vás to ohromí. Autor v naprosto obyčejném a zcela typicky konzumním, ba až odporně konzumním životě, našel hluboké linie buddhismu, které nám ukazují, jak různé mohou být naše žité životy. Jak rozdílný život jsme žili v minulém životě a jaký jsme žili život nyní…

Miluj svůj život - nástěnný kalendář 2016

Anotace:

Kalendář Miluj svůj život obsahuje hlavní myšlenky ze stejnojmenného knižního bestselleru Louisy L. Hay. Tato silná, moudrá kniha je mnohy´mi považována za průkopnické dílo na poli pozitivního myšlení a svépomoci. Louise L. Hay nám ukazuje, jakou mají myšlenky a přesvědčení sílu, a také to, že změníme-li způsob, jaky´m o věcech přemy´šlíme, bude náš život mnohem šťastnější.


Ke každému měsíci v kalendáři náleží moudrá inspirující myšlenka, poučny´ text k zamyšlení a praktická afirmace. Kalendář doprovází kouzelné ilustrace malířky Joan Perrin-Falquet.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 2

19.9.2015 - Renata
 Kalendář Miluj svůj život používám už vícero let a jsem naprosto spokojená. Je praktický, okénka jsou veliká 3 x 5 cm, což je akorát tak velikost pro běžné zápisky a přitom mám přehled o celém měsíci. Illustrace jsou v něm navíc snad rok od roku krásnější a zrovna pro ten příští rok mám až pocit, že září, že se autorka vytáhla, zlepšuje se nebo jen někdo vybral její nej nej obrázky. Je prostě ještě lepší než kdy jindy. Doporučuji všem, kdož mají rádi přehlednost a stručnost a přitom se rádi pokochají něčím příjemným jako jsou hebké obrázky.

19.9.2015 - Renata
 Kalendář Miluj svůj život používám už vícero let a jsem naprosto spokojená. Je praktický, okénka jsou veliká 3 x 5 cm, což je akorát tak velikost pro běžné zápisky a přitom mám přehled o celém měsíci. Illustrace jsou v něm navíc snad rok od roku krásnější a zrovna pro ten příští rok mám až pocit, že září, že se autorka vytáhla, zlepšuje se nebo jen někdo vybral její nej nej obrázky. Je prostě ještě lepší než kdy jindy. Doporučuji všem, kdož mají rádi přehlednost a stručnost a přitom se rádi pokochají něčím příjemným jako jsou hebké obrázky.

Láskyplný rok 2016 - 365 denních afirmací

Anotace:

Tento rok bude jiný než předchozí roky vašeho života. Vaše vědomosti a chápání se novým způsobem prohloubí. Prohloubí se vaše schopnost soucítit s druhými. Umění přijímat a dávat lásku udělá z každodenního života nebe na zemi. Každý rok s sebou přináší příležitost pro nový začátek. V roce 2016 budete mít na dosah ruky klid, i když vás bude lákat dobrodružství. Život vás miluje a bude vám po cely´ rok přinášet zázraky!



Recenze:
Recenzí celkem : 1

19.9.2015 - Renata
 Kalendář určitě zaujme roztomilým a hřejivým zpracováním z hlediska grafiky a ilustrací. Je příjemný, jako vystřižený z nějakého milého filmu nebo pohádky. Afirmace, které jsou od Louise L. Hay, jsou klasické a vybírané tak, aby zrovna ten den měly co největší šanci si sednout do vaší duše a tam pohladit. Někdy jsou opravdu jako na zavolanou, takže tento kalendář považuji za pěknou dekoraci, která navíc, cink sem, cink tam, potěší, pohladí a dodá energii...

Moudrost čaker

-22%
Moudrost čaker -

Moudrost čaker


Skladem u dodavatele

359,- Kč  277,- Kč

Anotace:


Karty Moudrost čaker podporují a posilují spojení s vaší vlastní energií i s energií Vesmíru. Tyto karty inspirují k rychlé transformaci a probuzení vašeho bytí a vedou k využití nejvyššího potenciálu ve vašem životě. Vyvažování čaker je nejen nezbytné pro naše celkové blaho, ale je to také způsob, jakým můžeme sladit svou vlastní individuální duši s božským vědomím Vesmíru. Věříme, že vám tato karetní sada s vyvážením čaker pomůže a přispěje k vytvoření rovnováhy a harmonie ve vašem životě.



Pokud totiž nejsou čakry v rovnováze, projeví se to v našich postojích a reakcích na určité životní situace a lidi, ať už zvýšenou agresivitou, nepružností či neochotou měnit postoje a názory, ačkoli to situace vyžaduje. Tato nerovnováha může způsobit změny energetické hladiny, nezdravé životní volby a nakonec i fyzickou nemoc. Pokud ale máme čakry vyvážené a vibrují na optimální úrovni, má to pozitivní vliv na naše fyzické, mentální, emocionální a duchovní blaho. Když léčíme a osvětlujeme energetická centra našeho bytí, uzdravujeme se, jsme šťastnější a máme zároveň více energie.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

27.8.2015 - Renata z čajovny u modré kočky
 Hmmm...nádherné karty, ale svým obsahem velice intimní. Asi se s nimi jen velmi těžko nějak komerčně vykládá. Autorka je psycholožka, což je myslím dost znát i na pojetí jak karet, tak i vykládacích her a způsobů, které v knize uvádí. Karty jsou sice počítačově ztvárněné, což není nic pro romantické duše, ale nejsou špatné. Dá se do nich zadívat a něco cítit. Popravdě, mě moc nesedly, ale tento drobný nedostatek vyvážila dokonale zpracovaná kniha a texty na kartách, které se potom stávají "mluvícími" a komunikujícími s tím, kdo si je vykládá. Stručné, jasné a velmi prakticky řešené. Hezké dílo.

Kočičí tarot

-22%
Kočičí tarot - Lunaea Weatherstone

Kočičí tarot


Lunaea Weatherstone


Skladem v eshopu (1 ks)

499,- Kč  385,- Kč

Anotace:
Poznejte pradávnou moudrost koček prostřednictvím tarotových karet!<br> <br> Toužíte vědět, co se ve skutečnosti skrývá za vševědoucím pohledem kočky? Vstupte do magické říše uhrančivých šelem kočkovitých a zjistěte to! Kočky v této tarotové sadě na první pohled vypadají a také se chovají jako normální kočky. Na rozdíl od nich však čelí obtížným životním situacím, řeší nejrůznější vztahové problémy a dostávají lekce a ponaučení, jež vám při vašich výkladech tarotu mohou přijít vhod. Součástí tarotové sady je kromě 78 karet i příručka, která vás touto nádhernou tarotovou sadou provede. Naleznete v ní podrobný rozbor všech karet a moudré kočky vám pomohou nalézt odpovědi na všechny vaše důležité otázky. Karty Malé arkány jsou rozděleny do čtyř částí - čtyř kočičích klanů (klan ohně, klan země, klan moře a klan nebe). Karty Velké arkány prostřednictvím kočičích mysterií vzdávají hold všem právoplatným potomkům Kočičí Bohyně. Kočičí tarot vám dává jedinečnou příležitost poznat svět tarotu a svět koček prostřednictvím jediné tarotové sady. Díky své perfektní znalosti obou těchto světů dokázala autorka Lunaea Weatherstone umně skloubit tradiční významy tarotu s vlastnostmi a moudrostí koček.<br>

Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.8.2015 - Renata
 Tyto karty mají neskutečné charisma. Pro mě jako milovníka koček je velmi poučné se s těmito kartami vydat do nitra kočičí duše. Protože, když se úplně odpoutám od konvencí, kdoví, jak moudré kočky opravdu jsou. Tady dodávají tarotům zcela jiný význam, snad díky jejich jedinečnosti umožňují dívat se na některé tarotové karty i trochu jiným úhlem pohledu a to potom dává celému výkladu naprosto jinou "příchu´t" než je jiná tarotová klasika. Obrázky mluví samy za sebe, takže s klidem mohu doporučit i začátečníkům, pocitově si velmi dobře podle ilustrací odvodí významy karet. Přiložená kniha je potom skvělým odpočinkovým a hluboce moudrým čtením.

Dědeček Oge - Učení sibiřského šamana - CDmp3 (Čte Jaroslav Dušek)

Anotace:


Příběh o proměně malého tunguzského chlapce v kmenového léčitele přibližuje praktiky sibiřských šamanů.


Autorka vyprávění o Ogem postupně skládala během dlouhodobých etnologických výzkumů v oblasti sibiřské řeky Tungusky. Tuto oblast zasáhl v roce 1908 meteorit, jenž po dopadu zničil rozsáhlou plochu tajgy, kde kočovalo mnoho tunguzských rodů. Událost zůstala v paměti nejen zdejších obyvatel, ale celého světa. Šamani hovořili o velkém hněvu boha Agdyho, který se rozzlobil na kočovné Tunguzy pro jejich špatný život. Pamětníci, kteří o Ogem vyprávěli, jej osobně znali. Traduje se, že léčil bylinami a při obřadech mu pomáhali hadi. Tenkrát bylo šamanské řemeslo zakázáno a Oge – stejně jako jiní šamani – své soukmenovce uzdravoval tajně.


Vypráví Jaroslav Dušek
Ve formátu MP3, 9 hodin





Recenze:
Recenzí celkem : 1

24.8.2015 - Renata z čajovny u modré kočky
 Těžko říci, jestli na této audio knize lze vůbec najít nějaký nedostatek. Jestli tam někde vůbec je. Je to doslova posluchačský šperk, něco, co vás vtáhne a svou čistotou a zároveň syrovostí, vás doslova uhrane. Mluvím tu za prvé o charismatickém hlasu Jaroslava Duška, který umí být chvílemi nesmírně a vzrušujícím způsobem naléhavý, stejně jako hudební podkres, který čas od času prosvítá celým vyprávěním. A také za druhé, největší dík patří vůbec autorce, Pavlíně Brzákové, která neuvěřitelným způsobem stvořila dokonalý příběh, dokonalé vyprávění sibiřského šamana – od dítěte ke starci… Zachytila s neskutečnou psychologickou přesností duši malého společností odvrženého dítěte, které se muselo již v ranném věku o sebe postarat samo uprostřed tajgy… vyrovnávat se svými vnitřními duchovními schopnosti a cestováním do „cherbu buga“, světa zemřelých… a jeho dospívání, změna vnímání světa, jednoduchost a syrovost jeho prvního zážitku se ženou… až po moudrého starce, který se vrací do vesnice, do společnosti lidí a zjišťuje, jak se všechno neuvěřitelně změnilo.

Zánět - skrytý zabiják

-19%
Zánět - skrytý zabiják - David Frej

Zánět - skrytý zabiják


David Frej


Skladem v eshopu (2 ks)

299,- Kč  240,- Kč

Anotace:

 Zánět je reakcí imunitního systému, která nás chrání proti toxinům, infekcím a poranění. Chronický zánět, který v těle přetrvává dlouhou dobu, ovšem způsobuje závažné poškození a poruchy vedoucí k chronickým onemocněním. 


 Jste často unavení a bez energie? Máte vysoký krevní tlak nebo ischemickou chorobu srdeční? Léčíte se na alergie či astma? Máte nadváhu nebo cukrovku? Diagnostikovali vám nádorové onemocnění? Bolí vás často v krku? Objevují se vám kožní vyrážky? Bolí vás klouby? Trpíte depresemi, nebo příznaky Alzheimerovy demence? Pak máte pravděpodobně v těle chronický zánět, který je často příčinou civilizačních nemocí a je třeba začít ho léčit.


 V této knize se dozvíte:



  • co znamená zánět a jak zjistíte, zda ho v těle máte

  • překvapivé souvislosti mezi nemocemi a zánětem

  • jak se ochránit před nemocemi spojenými s chronickým zánětem

  • praktické rady, jak se zbavit chronického zánětu a uzdravit se

  • jak zpomalit stárnutí a dožít se vysokého věku ve zdraví

  • návod, jak do svého života zařadit a provádět ozdravný protizánětlivý program



Recenze:
Recenzí celkem : 1

30.6.2015 - Renata
 Pro mne to byla jedna z nejvíce přínosných knih zejména proto, že se s ní dá velmi dobře prakticky pracovat. Nejenže jsem se tu dozvěděla princip a příčiny skrytého chronického zánětu, který probíhá v nadměrně zatíženém těle (stresem, špatnou životosprávou apod)... ale také jak se projevuje, což často ani lékaři netuší a léčí jen následky, nikoliv to rozlezlé ohnisko v celém těle. Udělala jsem si také test, který ukázal, že riziko skrytého zánětu mám velmi zvýšené a patrně v sobě nějaký ten zánět mám, příznaky jsou typické. Autor poté nabízí stejně jako ve své ordinaci, několikero řešení, spíše doslova švédský stůl nejrůznějších tipů, jak zánět v těle zmírnit a posléze i vyléčit, jak ho neudržovat a léčit. Z velkorysé nabídky si musí vybrat každý. Od přísných režimů, speciálních očistných programů až po drobné změny. A musím říci, že i drobné změny se asi za týden projevily povolením příznaků - u mne to byla alergie a bolesti kloubů.

Vitaminy a stopové prvky pro zdraví

-10%
Vitaminy a stopové prvky pro zdraví - Andreas Jopp

Vitaminy a stopové prvky pro zdraví


Andreas Jopp


Skladem u dodavatele

259,- Kč  231,- Kč

Anotace:

Nejen odborníci už vědí, že minimální doporučený přísun vitaminů je dnes pro většinu populace nedostatečný. Mladé ženy, ale také starší lidé, kuřáci, aktivní sportovci, osoby zatížené škodlivými látkami, diabetici a další skupiny lidí jich potřebují daleko více. Podobně je tomu i se stopovými prvky a dalšími výživnými látkami, které jsou základem veškerého života. Jejich nedostatek mohou doprovázet příznaky a problémy, jež jste s nimi až dosud nespojovali. Chorobné změny, zhoubné procesy a změny v genech je možné regulovat přirozenými procesy látkové výměny a výkonným imunitním systémem. Vyvinuly a zdokonalily se na bázi čtyřiceti sedmi životně důležitých a nenahraditelných látek, kterých se tělo nemůže vzdát. Nemůže se s nimi srovnávat žádný lék a žádný doplněk stravy — vyjma stravy samotné. Po miliony let se osvědčují jako nejlepší lék, protože lidské bytosti se v průběhu evoluce jednoduše nemohly spolehnout na medicínský systém a léky. Kniha, kterou napsal přední německý odborník na výživu Andreas Jopp, nabízí všechna fakta potřebná k tomu, abyste se naučili důležité prvky výživy správně přijímat. Díky nim umožníte každé buňce optimálně fungovat a budete dlouhodobě předcházet jinak nevyhnutelným onemocněním.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

17.6.2015 - Renata z čajovny u modré kočky
Nejsem si úplně jistá, kam touto knihou přední německý odborník na výživu Andreas Jopp, přesně mířil. Je bojovná, neústupná, naštvaná na dnešní svět. Svět, který nám bere nejen přirozené zdroje vitamínů a minerálů do takové míry, že tu ani přirozené zdroje těchto látek neuvádí… Svět, který ale i díky nesmyslné byrokracii uzurpuje lidem dostatečně kvalitní umělé zdroje těchto vitamínů? Když jsem poněkud překonala zklamání z toho, že se tu nedozvím, kudy na vyvážený jídelníček, snažila jsem se zachovat od této knihy odstup. Celkový dojem mám ale smíšený. Ona je to strašně fajn kniha, chcete-li se dozvědět maximum o nemocích a zdravotních potížích způsobených nedostatkem některých vitamínů a minerálů v těle…

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2017 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap