Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com

JAK ZÍSKAT

POŠTOVNÉ ZDARMA?

podrobnosti zde

Expedice, způsoby platby a odeslání

Recenzované knihy

Harrachovská sklárna Nový Svět v první polovině 19. století

Anotace:
První rozsáhlejší zmapování činnosti sklářské huti hrabat Harrachů v Novém Světě v Krkonoších v první polovině 19. století - v této době byla zdejší sklářská výroba na světové úrovni. Mapuje produkci sklárny v období uměleckých stylů klasicismu, empiru a především biedermeieru a druhého rokoka.

Recenze:
Recenzí celkem : 2

26.11.2020
Velmi pěkná knížka


26.11.2020


Kalendář 2021 - Miluj svůj život - nástěnný

Anotace:

Nástěnný kalendář Miluj svůj život 2021 je po delší době opět zcela originální autorské dílo oblíbené české autorky a ilustrátorky Lucie Ernestové. Inspirována průkopnickým dílem Louise L. Hay nám ukazuje, jakou sílu mají naše myšlenky a jak ji můžeme využít. Změníme-li způsob, jakým o věcech přemýšlíme, můžeme změnit svůj život a učinit jej mnohem šťastnějším. Ke každému měsíci náleží inspirující moudrá myšlenka doplněná dechberoucí ilustrací a texty k zamyšlení a rozjímání.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

3.11.2020 - renata
Kalendář je prakticky velmi dobře využitelný. A jeho přidaná hodnota je pro mě nevyčíslitelná. Milá amosféra, témata, na která rádi zapomínáme, ale přesto jsou tak důležitá. Možnost se zastavit a procítit život, procítit to, co se v něm říká. Nádherný počin.


Hvězdné karty Lindy Goodman - kniha a 33 karet s astrologií a numerologií Lindy Goodman

Anotace:

PLANETY HRAJÍ HUDBU, NA KTEROU TANČÍME SVŮJ POZEMSKÝ TANEC, A ČÍSLA VIBRUJÍ JEJICH MELODIÍ.


Světově známá astroložka Linda Goodman tuto nebes­kou hudbu slyšela a během svého života zprostředkovala její význam statisícům čtenářů.


Jakou píseň touží slyšet vaše srdce? Píseň souznění s Bohem? Píseň na cestu k vašemu životnímu partnerovi? K vašemu nejvyššímu určení? S tímto kompletem můžete při hledání odpovědí na své otázky použít astrologické učení Lindy Goodman, její numerologii a moudrost starých Chaldejců. Crystal Bush, blízká přítelkyně a důvěrnice Lindy Goodman, chtěla tímto dílem vzdát hold nejoblíbenější astroložce Ameriky. Společně s výtvarníkem Frankem Ricciem, který za své ilustrace obdržel nejedno ocenění, vytvořila tyto Hvězdné karty, jejichž okouzlující výtvarná stránka a láskyplné interpretace vám pomohou znovuobjevit vše, co nás Linda učila.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

2.11.2020 - renata
Stručné, jasné, jdoucí přímo k věci. Mnohdy až tak, že zíráte. Moderní styl, spojení astrologie a numerologie dává šanci nejen intuitivním lidem, ale i těm, kteří potřebují analytický rozum k pochopení kořenů svých problémů.


Cesta na Tajmyr

Anotace:


Cestopis o Rusku, a jmenovitě hlavně o Sibiři a Arktidě, z pera renomovaného českého cestovatele, jenž zná Rusko zřejmě lépe, než 90% Rusů, jelikož ho během posledních 10 let projel křížem krážem - od Petrohradu po Vladivostok, od Murmansku po Magadan, od Čečenska po Čukotku a od Altaje po Jamal a Tajmyr - a navštívil de facto všechny oblasti a republiky Ruské federace, vyhýbajíc se vesměs turistickým destinacím.



Během svého putování navštívil nejen četná muzea, chrámy a archivy, ale též mnohé školy a výzkumné ústavy i řadu těžko dostupných míst - starověká posvátná místa, opuštěné vojenské základny, archeologická naleziště, zlaté doly i polární stanice, megalitické svatyně, továrny i mrtvá města, hroby čs. legionářů i pozůstatky stalinských lágrů, rejdařství a ateliéry umělců, ale i pozoruhodné přírodní scenérie, zahraničním turistům nedostupné.



Pomáhal vakcinovat soby jamalským pastevcům, účastnil se lovu kalmarů v Japonském moři a sobů na Čukotce, lovil jesetery na Leně a kambaly na Kolymě, zúčastnil se šamanských obřadů na Altaji, v Burjatsku, Tuvě a Jakutsku, splavil mohutné a divoké sibiřské řeky - Jenisej, Irtyš, Lenu, Kolymu, Angaru a Podkamennou Tunguzku...



Díky tříletému pobytu uvnitř nejrůznějších místních etnických a sociálních komunit, sdílejíc s domorodci mnohé intimní životní epizody (rodinné oslavy, svatby, křtiny a náboženské rituály), měl možnost seznámit se zdejšími poměry - každodenním životem a názory obyčejných lidí - komplexněji, než se to podaří mnohému "domorodci", žijícímu ve vzdálené metropoli, nebo zahraničnímu "expertovi", mnohdy navíc závislému na službách tlumočníka, během několikatýdenní expedice.



Cestujíc po Rusku autostopem, dálkovými vlaky, maršrutkami a náklaďáky, občas pásovými transportéry, na palubě vrtulníku, nákladní lodi či tankeru, setkává se během svých cest s intelektuály i dělníky a řemeslníky, ministry i pastevci, vědci i domorodými šamany, rektory universit i venkovskými učiteli, žurnalisty, spisovateli, zálesáky, léčiteli, geology a naftaři, představiteli samospráv, byznysmeny i politiky, s polárníky, záchranáři, piloty vrtulníků i šoféry náklaďáků; s lodníky, námořníky i rybáři. Diskutuje při šálku čaje či sklence vodky s místními umělci, spisovateli, válečnými veterány, kozáky, lovci a zlatokopy, studenty i penzisty, buddhistickými mnichy, muslimskými imámy i židovskými rabíny, pravoslavnými popy i katolickými misionáři, s etnografy i příslušníky nesčetných původních etnik, aby své poznatky a zážitky následně prezentoval ve svých cestopisech, doplňujíc je vlastními úvahami.



Kniha je navíc doplněná zhruba 750 jedinečnými barevnými fotografiemi.



 


Recenze:
Recenzí celkem : 4

16.10.2020 - KARAS
Doslova jedním dechem jsem přečetl řádky, které mne vzrušily, zaujaly, překvapily, přesvědčily a obohatily. Autorem je člověk, který neprojel Rusko jen tak rychlíkem ve vagónu první třídy. Naopak, citlivě a pokorně vnímá lidi kolem sebe, stejně jako jejich každodenní život, jenž následně dokáže jemně a barvitě popsat, čímž mi přinesl řadu dalších vjemů a pocitů doprovázených fakty a ne mýty. Směs dobrodružných, cestopisných, historických a osobních postřehů působí věrohodně, jakoby autor žil v místech, o nichž píše, dlouhodobě. Není pouhým cestovatelem a zprostředkovatelem cizího poznání, nepopisuje a neškatulkuje. Patří mu můj obdiv. Teď vím více! PhDr. Miroslav KARAS, ředitel ostravského studia České televize (bývalý stálý zpravodaj ČT v Rusku)


16.10.2020 - Marhoul
rukopis jsem hned nejen prolistoval, ale do některých pasáží se rovnou s velkým zájmem začetl. A to i přesto, že práce mám (v souvislosti s uváděním mého nového filmu „Nabarvené ptáče“ jak v zahraničí, tak i v Česku), nad hlavu a pořádně nic nestíhám. Až kniha vyjde, dejte vědět, prosím, protože si jí musím koupit a přečíst. Je to opravdu daleko, daleko více než jen cestopis. Recenzi Vám k ní nenapíšu, omlouvám se, to nestíhám a stíhat nebudu, ale Vaší žádosti o napsání anotace opravdu rád vyhovím. Bude krátká, ale věřte, že od srdce: Mohu napsat jen jedno… Doporučuji…. Doporučuji… Doporučuji! Václav MARHOUL Filmový režisér


7.9.2020 - frhk
https://www.hithit.com/cs/project/8330/vydani-knihy-cesta-na-tajmyr-cestopis-o-sibiri-arktide


To byl Arnošt Lustig - Co s ním prožil a zapsal František Cinger

Anotace:

Tato kniha je hold spisovateli světového jména i významu napsaná jeho přítelem a dlouholetým spolupracovníkem. Po Lustigově návratu z amerického exilu s ním během dvaceti let strávil mnoho společných dnů a nocí, včetně besed nebo cest do koncentračního tábora Mauthausen či do Washingtonu, kde spisovatel a pedagog s rodinou bydlel a vyučoval. Doprovodil ho na pražský Nový židovský hřbitov, kde odpočívá jeho maminka a další předkové, i do míst mezi německým Klingenthalem a českými Kraslicemi, kde s kamarádem Jiřím Justicem utekli v dubnu 1945 z vlaku smrti směřujícího z pracovního tábora v Meuselwitzu u Buchenwaldu do Dachau.


V souboru autentických vzpomínek vystihuje František Cinger jedinečnost osobnosti tvůrce, který vlastní literární i filmovou tvorbu zasvětil obětem šoa, zkázy, organizované na židovském národu nacisty. Kniha přináší také řadu neznámých příhod z Lustigova života, například setkání s lidmi, jako byli Che Guevara nebo Golda Meierová.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

7.10.2020 - renata
Dovedu si tuto knihu představit jako povinnou četbu. Navnadila by i na díla Arnošta Lustiga, to charisma a atmosféra, která čiší z celého tohoto osudopisu je nádherné, plné zvratů, naděje, bolesti i životní moudrosti.


Život bez zánětu

Život bez zánětu - David Frej

Skladem v eshopu (2 ks)

349,- Kč
Anotace:

Nevyvážená strava je v průmyslově vyspělých zemích hlavní příčinou úmrtí. Na zhoršování zdravotního stavu populace se podílejí polotovary, velké množství soli a konzervantů, rafinované oleje a cukr, málo zdravých tuků, ořechů a semínek, ryb, zeleniny a ovoce.


Zásadní součástí protizánětlivého režimu je právě strava. Nespočívá v dietách a koktejlech ze superpotravin nebo v neustále doporučované stravě s nadbytkem sacharidů, ale v synergickém účinku mnoha protizánětlivě působících potravin.


Cílem této knihy je ukázat, že protizánětlivý jídelníček z dostupných potravin, koření a bylin zahrnuje to nejlepší ze stravy našich předků. Výzkum prokazatelně ukazuje, že u těch, kteří jedí vyváženě, se riziko civilizačních nemocí - od alergií přes cukrovku, nemoci srdce a rakovinu až k zažívacím obtížím - snižuje až o devadesát procent. Pokud k těmto lidem chcete patřit také, je tato kniha určena právě vám. Cesta je jednoduchá: K potlačení nezdravého zánětu musíme omezit nebo zcela vyloučit některé škodlivé pokrmy a ve větší míře jíst správné kombinace potravin působící proti zánětu.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

7.10.2020 - rpetrickova@centrum.cz
Nová kniha je asi nejvíce ze všech jeho knih zaměřena na zdravý život, na ozdravení těla a dobré tipy, díky kterým snižujeme pravděpodobnost, že nás bude trápit nějaký chronický zánět nebo autoimunitní onemocnění.


Orákulum moudrosti

Anotace:

Orákulum moudrosti je posvátný komunikační systém, soubor 52 karet, založený na synergii starobylých divinačních nástrojů. Prvky i-ťingu, severské runy, malá arkána tradičního tarotu a další symboly se v kartách prolínají tak, aby jejich zprávy byly co nejpřesnější. Uvidíte zvířata, magické krajiny, mocné živly a další obrazy, jejichž cílem bude oslovit vás na tak hluboké rovině, abyste se mohli účastnit dialogu o vašem životě celou svou duší.


Orákulum moudrosti vám umožní být v kontaktu se svou božskou podstatou, napojit se na vyšší moudrost, pohlédnout na váš život a uvědomit si, čím jste prošli a co jste se při tom naučili, kde jste a kam směřujete.


Udělejte si z tohoto balíčku karet svého přítele a dovolte mu, aby vám pomohl porozumět vašim volbám a jejich důsledkům a poradil, jak využívat vaše myšlenky a záměry, a dozvědět se, jaké kroky podniknout pro nejvyšší dobro všech.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

7.10.2020 - renata
Skvělé karty, které jsou jasné, moudré a lze s nimi snadno navázat kontakt. Autorka čtivě napsala i knížečku, je protknuta takovou moudrostí, že si ji můžete číst i bez karet. Hezké karty, hezké čtení.


Válka o přežití lidské rasy

Válka o přežití lidské rasy - David Kühn

Skladem u dodavatele

160,- Kč
Anotace:
Začalo to v roce 2142 když vypukla na světě čtvrtá světová válka, která byla devastující. Trvala pouhé dva dny, ale napáchané škody byly nepředstavitelné. Svět kolem nás a lidstvo samotné se ocitá na hranici beznaděje a totální destrukce. Zda si lidstvo, zaslouží přežít, ukáže teprve čas. Sílu, odhodlání, pevná víra to všechno budou lidé potřebovat jako nikdy předtím. Jestli jsou lidé připraveni čelit nástrahám světa kolem nás se přesvědčí bezvýznamný voják Konfederace jménem Simons, který vůbec netuší, že díky jeho činům lidstvo přežije nebo vymře.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

27.9.2020 - Luci
Velmi mě potěšila, za tak malou cenu a tolik obsahu, a děj se nikde nezasekává jde to stále kupředu takže nenudí, psaní je takové originální, jako by bez profesionální úpravy ale o to lépe je z toho více cítit ta myšlenka autora při psaní...


Děda jménem Nuel

Děda jménem Nuel - Miloň Čepelka

Skladem u dodavatele

144,- Kč
Anotace:


Miloň Čepelka napsal už řadu dramatických pohádek pro televizi (Zlatý náhrdelník, Králíček a dračí princezna aj.) i pro rozhlas (Lesní babka, Fešák hastrman, Cesta do Afriky atd.), ale až dosud žádnou pohádku knižní. Novinku Děda jménem Nuel teď označil jako pohádku-nepohádku. Kombinuje v ní vlastní klukovské zážitky a sny se vzpomínkami na skutečné dějinné události, jejichž byl účastníkem ve svém válečném dětství. Výsledkem je napínavé vyprávění ze života kdysi a teď, okořeněné tajemnými fantaskními prvky a ilustracemi Petra Netíka a vhodné pro kluky i děvčata, jimž je okolo deseti roků.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

23.9.2020


Orákulum duše zvířat

Anotace:

Vítej, hledající, jsi na správném místě!


Všechna zvířata - ať už opeřená nebo chlupatá, z vody, země nebo nebe - mají schopnost vysílat k nám jedinečné zprávy, které jsou v souladu s naší autentickou potřebou a přicházejí ve správný čas na správném místě. Svět kolem nás má bohatou duši a každé zvíře má transcendentní archetypální symboliku, univerzální význam, který drží poselství hluboké, trvalé pravdy. Dávní mudrci znali symboliku spojenou s každým zvířetem, hmyzem, ptákem nebo rybou a věděli, že jejich přítomnost je formou komunikace a jejich pohyb je posvátným jazykem, který odhaluje pravdu lépe než slova.


Zvířata v tomto balíčku vystupují jako učitelé a posvátní léčitelé. Pomocí těchto karet se naučíte, jak proniknout do moudrosti skrytých říší, abyste mohli jednat způsobem, který do vašeho života vnese smysl, kouzlo a prosperitu.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

16.9.2020 - renata
Krásný zážitek s nimi. Na chvíli se stáváte šamany, jen lehce se můžeme nyní dotknout jejich moudrosti, přijmout pro sebe poselství, které možná není určitou a jasnou odpovědí a často vám dá další, mnohem niternější otázky, ale je to poselství, které silně rezonuje s člověčí duší, pokud získáme možnost se do ní hluboce ponořit. Doporučuju, pokud hledáte jemnější typ karet, který umí mířit do černého. A jste ochotni si leccos přiznat.


Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2024 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap