Máme rádi knihkupce

Recenzované knihy

Zázraky v praxi - Jak si uchovat pevné zdraví a vitalitu

-15%
Zázraky v praxi - Jak si uchovat pevné zdraví a vitalitu - Arielle Essex
Anotace:

Když Arielle Essexová zjistila, že má nádor na mozku, byla přesvědčena, že jí v léčbě pomůže, když se zbaví stresu, který v životě prožívá. Uplatněním praktické psychologie neurolingvistického programování zjistila, jak rozehnat vlastní „myšlenkový oblak“ a obnovit vnitřní klid. Zájem o nové vědecké výzkumy a objevování alternativních technik, léčebných metod, mysticismu a duchovních zásad jí pomohly sestavit strategii, která ukazuje, jak se můžete aktivně zapojit do procesu vlastního uzdravování. V této podnětné knize se autorka svěřuje čtenáři s vlastními pocity a postoji při setkání s těžkou situací. Protože si sama takovou krizí, prošla rozumí tomu, na co se lidé nejčastěji ptají:



  • Jak mohu pomoci, aby se stal zázrak, když ho potřebuji?

  • Jak se mi to mohlo stát a proč zrovna teď?

  • Jak je možné, že k tomu přispělo mé myšlení?

  • Jak mohu tento problém vyřešit a zbavit se ho hned?

  • Jak je možné odpustit neodpustitelné a nechat to být?

  • Jak se mohu uzdravit a zabránit tomu, aby se mi nemoc vrátila?


V knize , kterou držíte v ruce, najdete nejenom odpovědi na všechny tyto otázky, ale uvidíte, jak je prakticky řešit. Arielle vás povede po vaší jedinečné cestě za uzdravením, k naplněnému životu ve svobodě. Naučíte se zkrátka, jak jít zázrakům naproti!


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

7.10.2015 - Renata
 Po přečtení této knihy jsem získala pocit, že největším zázrakem v praxi je, když porozumíme sami sobě, svým traumatům v duši a dokážeme je vyléčit a mít se rádi. A tohle tato kniha opravdu umí, je takovou dobrou učebnicí, perfektně graficky zpracovanou, která umí svými otázkami, texty i texty mířit přesně tam, kam má.

Stíny na kupecké stezce v učení sibiřského šamana

Anotace:

Náš svět je plný skrytých tajemství, z nichž nejzáhadnější je sama lidská mysl. Příběh dívky Alapču, která se vydává do světa, aby v něm našla "opravdového člověka", který by jí pomohl odhalit smysl jejího života. Vnitřní touha ji zavede do vzdálené sibiřské tajgy. Dívka je přesvědčená, že v ní dosud sídlí, chráněná před civilizací, pradávná moudrost.

V krajině, kde se přírodní síly personifikují do četných bytostí, potkává starce, o kterém se domnívá, že je šamanem, znalcem všech tváří přirozena i nadpřirozena.
Zatímco se dívka nechce vzdát svého výkladu skutečnosti zuří kolem živel ohně a zlý duch Chargí ničí les, rozhněván sobectvím nenasytných lidí, kteří porušili rovnováhu a prastaré zákony.

Kniha STÍNY NA KUPECKÉ STEZCE nese prvky magického realismu. Je jakýmsi pokusem nazřít ničivý proces odehrávající se v tradičních kulturách na různých místech naší planety. Divoký les zde symbolizuje nejen nespoutanou duši Matky Země, ale také podstatnou část lidské duše, kterou nelze opomenout a zanedbávat. Alapču hledá právě tuto část své duše, ale ještě o tom neví. Je zapletená ve svých projekcích jako v pavučině a všude naráží jen na sebe, na své zrcadlení. Její pomýlení vrcholí až do té míry, že se ocitne v ohrožení života. A navzdory obrovskému riziku, které nevědomky podstupuje, se právě Kulisó stává prostředníkem pro zjevení jejího poznání, nebo také zralosti. V nedobrovolném procesu učení se u "sibiřského šamana" pak Alapču objevuje křehkost vlastního bytí a hodnotu svého života.
Podobně jako Alapču jsme zapletení ve svých představách o sobě a o životě. Uvěznění ve spletité pavučině projekcí. Utlačená duše nám o svém strádání dává vědět jen prostřednictvím jemných signálů, které sotva kdy můžeme zachytit. Něco nevysloveného nám chybí... Pokud však porozumíme, že hledání mimo sebe nebere konce, pochopení nakonec přijde. Poklad se skrývá uvnitř - je jím tajemný zdroj našeho vlastního života.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

6.10.2015 - Renata
 Rozhodně stejně dobrá kniha jako je Dědeček Oge. I když je tentokrát celý příběh víc z reality, víc ze života prostého lidu, vše je spíše z úhlu pohledu těch, jež žili obyčejný život v místní vesnici. Možná není tak drsný jako byl Oge, přesto tu je mnoho okamžiků, kdy budete příběh hltat a prožívat s náznakem husí kůže na zádech. Doufám, že pan Dušek opět toto skvostné dílo bravurně namluví a stvoří tak společně s paní Brzákovou jednu z nejkrásnějšjích audioknih.

Příběhy Malého Tibetu - O minulosti, současnosti a budoucnosti podle obyvatel vesnice Mulbek

Anotace:

Tato knížka vás vezme na dalekou cestu do Malého Tibetu. Tam v Himalájích leží pro nás, Středoevropany, docela jiný svět. Ale možná někdy máme až idealistické představy o tom, jak tam žijí mniši i obyčejní lidé. A život se rychle mění. Tam, kde ještě nedávno nebyla ani prašná cesta, už dnes po nové silnici proudí desítky aut. Vedle domů z hlíny vyrůstají betonové stavby.
V této knize je mnoho příběhů, některé vypráví o minulosti Malého Tibetu, jiné popisují současné osudy lidí, a nakonec se zde objevují i přání a vize do budoucna. Jaký bude Malý Tibet, jaký by ho chtěli jeho obyvatelé mít, čeho se obávají? Společně texty, příběhy a komentáře k nim tvoří jakousi koláž, která by mohla vyjevit v nových souvislostech skutečný, současný život lidí v oblasti Ladak, někdy též nazývaný Malý Tibet, a tradici, z které čerpá.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.9.2015 - Renata
 Příběhy, do kterých se tu čtenář ponoří jsou hloubavé i povrchní, jsou nám blízké a jsou i vzdálené díky rozdílné mentalitě lidí žijích v této tibetské oblasti kolem Ladaku. Na deskách knihy máme i symbolickou mapu míst, do kterých se ve fantazii vydáváme a na konci knihy je i slovníček neznámých slov, místní názvy, typické výrazy. To následně usnadňuje pochopení příběhů a vlastně to dodává všem povídkám takový až orientální sladký nádech. Něco jako Pohádky tisíce a jedné noci, ale přece jen trošku jinak. Složitěji, říznuté moderní dobou a obrovským kontrastem mezi starobylou moudrostí a logikou a dnešním konzumním žitím.

Pivo, zbraně a tvarůžky

-20%
Pivo, zbraně a tvarůžky - Drahomír Jančík; Barbora Štolleová

Pivo, zbraně a tvarůžky


Drahomír Jančík; Barbora Štolleová


Skladem v eshopu (1 ks)

400,- Kč  320,- Kč

Anotace:

Nepřehlédnutelný podíl na tvorbě hospodářského, sociálního a kulturního prostředí meziválečného Československa měli podnikatelé a manažeři třímající otěže průmyslových podniků, a právě těm je věnována i publikace "Pivo, zbraně i tvarůžky". Vypráví životní příběhy takřka dvou desítek osobností z řad prvorepublikového podnikového managementu, které vyjadřují širokou, ba nepřebernou pestrost podnikatelských aktivit na československém území. Ne všichni byli úspěšní, ale většina z těch, o kterých publikace pojednává, dosáhla, mimo jiné díky nebývalému osobnímu nasazení, invenci a houževnatosti, pozoruhodných výsledků a prosadila své firmy na širším evropském, ba i světovém trhu. Původ a sociální zázemí vybraných osobností, především však podnikatelská kariéra - úspěchy i selhání v kontextu proměn podnikatelských strategií - a v neposlední i vývojový "přeliv" do značně odlišných podmínek řízeného hospodářství za nacistické okupace a po válce do nastupující éry socialismu, jsou dokladem nejen dynamičnosti, nýbrž, a to především, mnohotvárnosti podnikatelského prostředí.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.9.2015 - Renata
 Dokonale zpracované články jsou výborně vyzdrojované, kniha je dokonalým informačním materiálem, ve kterém ale najdete mnoho věcí, jež se jen tak běžně neví. A někdy se dokonce sami zamyslíte nad dlouhou historií firem, například firma Amylon, která mimo jiné vyrábí po dlouhá desetiletí známé pudingy. No… a je fajn, že právě v těchto letech tam někoho napadlo vyrábět i bezlepkové varianty. Co je vlastně tajemstvím podnikatelského úspěchu? Kdo má dobré analytické myšlení, jistě v tomto souboru obrovského množství historických faktů najde odpověď.

Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie

Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie - Miroslav Légl

Mezinárodní kuchyně bez soli a jiné chemie


Miroslav Légl


Neznámá dostupnost

389,- Kč  351,- Kč

Anotace:

Tato kniha je volným pokračováním autorovy úspěšné publikace Vaříme bez soli, ovšem lze ji používat i samostatně. Obsahuje dalších více než 650 receptů na přípravu teplých pokrmů, jejichž rozhodujícím principem je kombinace více druhů základních potravin, vhodně ochucovaných, s pečlivě popsaným technologickým postupem vylučujícím sodíkovou zátěž, stejně jako potravinářským průmyslem používaný chemický balast, který mění přirozené vlastnosti potravin a negativně ovlivňuje zdravotní stav.

Kniha vychází z tradic mezinárodní kuchyně, od Velké Británie po Austrálii, od Středomoří po Karibik, od evropských zvyků po asijské, od tradic Afriky po novinky Dálného východu, důsledně za použití běžně dostupných, obyčejných surovin.

Společně s publikací Vaříme bez soli si klade za cíl stát se návodem ke změně osobního výživového stylu člověka, který má zájem o své zdraví a kvalitu života. Je určena především těm, kdo z nějakého důvodu musejí nebo chtějí používání soli a průmyslové chemie výrazně omezit nebo z jídelníčku zcela vyloučit. Stejně užitečná bude i pro ty, na jejichž dovednosti závisí zdravotní stav a kvalita budoucího života nejmladší generace. Zároveň je vhodná pro zájemce o zdravý životní styl, kteří s kuchařským uměním teprve začínají.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

22.9.2015 - Renata
 Výborná kniha, kde je za prvé vysvětleno, proč je kuchyňská sůl pro lidské zdraví ohrožující a proč mimo jiné může i za to, že tloustneme a nemocníme… a za druhé tu je několik stovek ohromujících receptů, ve kterých můžeme na sůl zapomenout. Inspirace světovými kuchyněmi a výběr těch správných ingrediencí vytváří doslova koncert v kuchyni. Je to velmi inspirující pro vlastní vyrábění, vaření a experimentování s dalšími kombinacemi. Protože bez soli se chuť, ta přirozená chuť potravin, přenádherně rozvine.

Porodní bába

-15%
Porodní bába - Katja Kettu

Porodní bába


Katja Kettu


Neznámá dostupnost

298,- Kč  251,- Kč

Anotace:

Je pozdní léto roku 1944 a v oblasti Pečenga na severu Finska probíhá laponská válka. Nemanželská dcera ze šamanské rodiny, odmalička odsunutá na okraj společnosti, vykonává důležité povolání porodní báby. Její život, to jsou cesty v nočním mrazu, pach dezinfekce a krev. Všechno se však změní, když potká nacistického důstojníka Johannese, který se "na ni podívá, jak se ještě nikdy nikdo nedíval", a bezhlavě se do sebe zamilují. Hrdinka pak z vlastní vůle následuje německé šiky do vojenských a vězeňských táborů, kde pomáhá jako polní zdravotní sestra. Zatímco dříve však děti vítala do světa, zde se z ní stává anděl smrti a nakonec i ji semelou nemilosrdná kola dějin. Příběh je ojedinělým ztvárněním palčivé a rozporuplné kapitoly v dějinách Finska, z níž dodnes některé rodiny nesou cejch. Kniha získala v roce 2012 významnou Runebergovu cenu, byla přeložena do více než deseti jazyků a na její motivy se natáčí i film.

Finská spisovatelka a animátorka Katja Kettu (*1978) vystudovala režii animovaných fi lmů na Akademii umění v Turku a fi nskou literaturu na univerzitě v Tampere. Nakonec oklikou přes Tallinn a Londýn skončila v Helsinkách, kde vyučuje scenáristiku, natáčí videoklipy a píše knihy. V jejích příbězích se mísí krása s ošklivostí, vznešenost s nízkostí. Za svůj třetí román Porodní bába (Kätilö, 2011) získala Katja Kettu nejvýznamnější fi nské literární ocenění, Runebergovu cenu.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.9.2015 - Renata
 Válečný román z pohledu ženy. Zajímavé téma a jeho zpracování je ovšem ještě drsnější, než slibuje anotace a krátké recenze na přebalu knihy. Akční, strhující, drsné v detailech tak, že pocítíte pohyby svého žaludku, že dostanete nefalšovaný strach, pohltí vás hrůza a budete se stydět za temné břímě minulosti, které si s sebou lidstvo nese. Neuvěřitelná kniha. Zvážníte už ve chvíli, kdy si ji půjdete znovu číst. Je tak krutá, tak syrová, tak reálná, že vám bude skákat po těle husí kůže, nepředvídatelné kapitoly, různé dějové i časové linie – to všechno se spojuje společně s věrným popisem všeho, co se děje, co hlavní hrdinové prožívají, do naprosto zdrcujícího koktejlu, po kterém vás bude bolet hlava hrůzou. Přiznám se, že až poslední kapitola, závěrečné sdělení a dopis na konci knihy mne trochu zbavil toho obrovského břímě, toho děsu, který jsem jako čtenářka prožívala. Zbyla jen hanba za to, že jsem člověk. Že patřím k živočišnému druhu, o kterém je psána tato kniha.

Kouzelník ze Lhasy

-18%
Kouzelník ze Lhasy - David Michie

Kouzelník ze Lhasy


David Michie


Skladem v eshopu (1 ks)

289,- Kč  235,- Kč

Anotace:

Když vtrhne Rudá armáda do Tibetu, je Tändzin Dordže, novic buddhistického kláštera, pověřen misí, která dá jeho životu skutečný smysl. V nejtemnější hodině své vlasti má překročit strmé štíty Himálají a vynést do bezpečí dva starobylé posvátné texty nevyčíslitelné hodnoty a nedozírného významu. O půl století později se vědec Matt Lester ocitá v podobně zásadní životní situaci. Za nevyjasněných okolností je požádán, aby přenesl svůj výzkum, jehož výsledky mohou změnit svět, z Londýna do Los Angeles.


Dobrodružné příběhy Tändzina a Matta se odehrávají paralelně, vykazují ale zarážející a překvapivá propojení. Tändzinova fyzicky vyčerpávající a odvážná pouť přes Himálaje, při které je mu Rudá armáda neustále v patách, se v mnohém podobá životní cestě Matta Lestera. I Matt musí překonat řadu traumatizujících problémů, jako je vášnivý vztah se snoubenkou Isabellou nebo potíže spojené se strmou profesní kariérou. V momentě, kdy Tändzin i Matt v rámci svých příběhů čelí konečné katastrofě, se jejich osudy náhle propojí nečekaným a překvapivým způsobem, který nás donutí přehodnotit vše, co jsem si o jejich životech do té chvíle mysleli.
David Michie - autor bestselleru Dalajlamova kočka.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

19.9.2015 - Renata
 Kniha plná naprosto nečekaných zvratů. Něco si o ní v jednu chvíli myslíte, vzápětí vás ale vyvede z omylu. Je to příběh, tedy spíše dvě dějové linie, které se konci knihy zaplétají s takovou samozřejmostí, že vás to ohromí. Autor v naprosto obyčejném a zcela typicky konzumním, ba až odporně konzumním životě, našel hluboké linie buddhismu, které nám ukazují, jak různé mohou být naše žité životy. Jak rozdílný život jsme žili v minulém životě a jaký jsme žili život nyní…

Miluj svůj život - nástěnný kalendář 2016

Anotace:

Kalendář Miluj svůj život obsahuje hlavní myšlenky ze stejnojmenného knižního bestselleru Louisy L. Hay. Tato silná, moudrá kniha je mnohy´mi považována za průkopnické dílo na poli pozitivního myšlení a svépomoci. Louise L. Hay nám ukazuje, jakou mají myšlenky a přesvědčení sílu, a také to, že změníme-li způsob, jaky´m o věcech přemy´šlíme, bude náš život mnohem šťastnější.


Ke každému měsíci v kalendáři náleží moudrá inspirující myšlenka, poučny´ text k zamyšlení a praktická afirmace. Kalendář doprovází kouzelné ilustrace malířky Joan Perrin-Falquet.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 2

19.9.2015 - Renata
 Kalendář Miluj svůj život používám už vícero let a jsem naprosto spokojená. Je praktický, okénka jsou veliká 3 x 5 cm, což je akorát tak velikost pro běžné zápisky a přitom mám přehled o celém měsíci. Illustrace jsou v něm navíc snad rok od roku krásnější a zrovna pro ten příští rok mám až pocit, že září, že se autorka vytáhla, zlepšuje se nebo jen někdo vybral její nej nej obrázky. Je prostě ještě lepší než kdy jindy. Doporučuji všem, kdož mají rádi přehlednost a stručnost a přitom se rádi pokochají něčím příjemným jako jsou hebké obrázky.

19.9.2015 - Renata
 Kalendář Miluj svůj život používám už vícero let a jsem naprosto spokojená. Je praktický, okénka jsou veliká 3 x 5 cm, což je akorát tak velikost pro běžné zápisky a přitom mám přehled o celém měsíci. Illustrace jsou v něm navíc snad rok od roku krásnější a zrovna pro ten příští rok mám až pocit, že září, že se autorka vytáhla, zlepšuje se nebo jen někdo vybral její nej nej obrázky. Je prostě ještě lepší než kdy jindy. Doporučuji všem, kdož mají rádi přehlednost a stručnost a přitom se rádi pokochají něčím příjemným jako jsou hebké obrázky.

Láskyplný rok 2016 - 365 denních afirmací

Anotace:

Tento rok bude jiný než předchozí roky vašeho života. Vaše vědomosti a chápání se novým způsobem prohloubí. Prohloubí se vaše schopnost soucítit s druhými. Umění přijímat a dávat lásku udělá z každodenního života nebe na zemi. Každý rok s sebou přináší příležitost pro nový začátek. V roce 2016 budete mít na dosah ruky klid, i když vás bude lákat dobrodružství. Život vás miluje a bude vám po cely´ rok přinášet zázraky!



Recenze:
Recenzí celkem : 1

19.9.2015 - Renata
 Kalendář určitě zaujme roztomilým a hřejivým zpracováním z hlediska grafiky a ilustrací. Je příjemný, jako vystřižený z nějakého milého filmu nebo pohádky. Afirmace, které jsou od Louise L. Hay, jsou klasické a vybírané tak, aby zrovna ten den měly co největší šanci si sednout do vaší duše a tam pohladit. Někdy jsou opravdu jako na zavolanou, takže tento kalendář považuji za pěknou dekoraci, která navíc, cink sem, cink tam, potěší, pohladí a dodá energii...

Moudrost čaker

Moudrost čaker -

Moudrost čaker


Rozebráno

359,- Kč

Anotace:


Karty Moudrost čaker podporují a posilují spojení s vaší vlastní energií i s energií Vesmíru. Tyto karty inspirují k rychlé transformaci a probuzení vašeho bytí a vedou k využití nejvyššího potenciálu ve vašem životě. Vyvažování čaker je nejen nezbytné pro naše celkové blaho, ale je to také způsob, jakým můžeme sladit svou vlastní individuální duši s božským vědomím Vesmíru. Věříme, že vám tato karetní sada s vyvážením čaker pomůže a přispěje k vytvoření rovnováhy a harmonie ve vašem životě.



Pokud totiž nejsou čakry v rovnováze, projeví se to v našich postojích a reakcích na určité životní situace a lidi, ať už zvýšenou agresivitou, nepružností či neochotou měnit postoje a názory, ačkoli to situace vyžaduje. Tato nerovnováha může způsobit změny energetické hladiny, nezdravé životní volby a nakonec i fyzickou nemoc. Pokud ale máme čakry vyvážené a vibrují na optimální úrovni, má to pozitivní vliv na naše fyzické, mentální, emocionální a duchovní blaho. Když léčíme a osvětlujeme energetická centra našeho bytí, uzdravujeme se, jsme šťastnější a máme zároveň více energie.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

27.8.2015 - Renata z čajovny u modré kočky
 Hmmm...nádherné karty, ale svým obsahem velice intimní. Asi se s nimi jen velmi těžko nějak komerčně vykládá. Autorka je psycholožka, což je myslím dost znát i na pojetí jak karet, tak i vykládacích her a způsobů, které v knize uvádí. Karty jsou sice počítačově ztvárněné, což není nic pro romantické duše, ale nejsou špatné. Dá se do nich zadívat a něco cítit. Popravdě, mě moc nesedly, ale tento drobný nedostatek vyvážila dokonale zpracovaná kniha a texty na kartách, které se potom stávají "mluvícími" a komunikujícími s tím, kdo si je vykládá. Stručné, jasné a velmi prakticky řešené. Hezké dílo.

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2017 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap