Nabídky knih

Recenzované knihy

Gurmánská živá strava - 150 receptů

Anotace:

Již pátý titul v edici živé stravy nakladatelství IFP Publishing přináší tentokrát nový typ receptů - a to recepty gurmánské. Autory jsou Růžena a Andreas Wegenerovi, kteří žijí v Německu, ale knihu napsali exkluzivně v českém jazyce pouze pro český trh. Díky více rozvinutému RAW trhu v Německu a díky rozledu, který na tomto trhu oba autoři mají, se k nám tak dostávají recepty nové, nazývané též GURMÁNSKÉ.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

14.6.2015 - Renata z čajovny u modré kočky
Tak tady autoři povýšili syrovou stravu na gurmánský požitek. Máloco se mu vyrovná. V knize je několik zásadních divů světa…. Znovuobjevení kadeřávku, kouzelné a všemocné zelené smoothie, dobře známá rostlinná mléka nebo sušené krekry ze semínek a ovocných či zeleninových drtí, nebo neuvěřitelně dobré dipy a pomazánky, omáčky na bázi avokáda nebo kešu oříšků. Či báječný vitariánský kečup ze sušených namočených rajčat a čerstvých rajčátek, který si můžete dochutit podle svého gusta. Nevycházela jsem z údivu. Milovníci jídla a vytříbených chutí si budou připadat jako v encyklopedii neznámých zemí. Budou hltat každé slovíčko a představovat si ty báječné chutě a vůně. Uchvátilo mne slané vaření, nové úpravy – marinování. Taková raw hranolky patří mezi delikatesy, které můžeme podávat třeba s těmi všemi báječně ochucenými krémovými omáčkami a dipy. „Nakrájme ředkev a sladký brambor na hranolky. Nejprve marinujeme 1 hodinu v sojové omáčce a v oleji batáty. Ty dáme na plech do sušičky jako první. Do misky, ve které jsme marinovali batáty, přidáme koření a zamícháme. Do této směsi dáme hranolky z ředkve a marinujeme další půl hodinu. Průběžně hranolky promícháváme. Nakonec dáme sušit na plech k ostatním hranolkům. Sušíme 3-4 hodiny při 42 stupních Celsia. Hranolky podáváme s některou z omáček, které jsou popsány v kapitole Omáčky a pomazánky. Hodí se výborně na oslavy nebo na zahradní slavnosti. Toto jídlo je možné podávat jako hlavní chod.“ A na první pohled by člověk řekl, že jídlo je upravené v troubě, co říkáte? Shrnuté všechny poznatky o raw food Gurmánská živá strava si zakládá na kvalitních surovinách a na vybraných chutích. Právě o jednotlivých základních jídlech, ingrediencích, ale i o báječných dochucovadlech je několik stran na začátku knihy. Je to čtivé, jasné, přesné a bez zbytečných řečí. Rychle a přehledně tu najdete ten základ, abyste se mohli pustit do vyzkoušení všech 155 receptů, které najdete dál. Je to jako procházka rajskou zahradou… A hlavně poslední část knihy s různými dorty a koláčovými dezerty nebo úplný závěr plný čokoládových bonbonů k nerozeznání od těch z bonboniér je toho důkazem. Minimálně jednou si koupíte kešu oříšky, které jsou základem téměř všech dortových krémů, a vyzkoušíte je. Jednou jsem si krém z kešu oříšků také vytvořila a musím říci, že šlo o jeden z nejzajímavějších počinů v mé kuchyni. Opravdu se ty měkké oříšky po namočení v mixéru změnily v krém hladký jako samet. Ideální pro další úpravy.

Dějiny jídla ve 100 receptech

-21%
Dějiny jídla ve 100 receptech - William Sitwell

Dějiny jídla ve 100 receptech


William Sitwell


Skladem u dodavatele

689,- Kč  538,- Kč

Anotace:
Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech kulturách a regionech, všímá si zmínek o jídle v antických pramenech i severských ságách, zmiňuje přelomové i nadčasové kuchařské knihy, jmenuje osobnosti jako Brillat-Savarin nebo Julie Childová. Nejde o kuchařku, nikdo netvrdí, že všechna jídla, o kterých Sitwell píše, si čtenář může i uvařit, ale o zábavné a překvapivé nahlédnutí do dějin člověka a jeho kultury.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.6.2015 - Renata z čajovny u modré kočky
 Musím říci, že Dějiny jídla ve 100 receptech je kniha, kterou mám velkou chuť si postavit na poličku a mít ji na ozdobu. Protože je úžasná, staromilská, lehce staromódní a britská! Chvála překladatelům, že zachovali britský humor a pel celé knihy tak může jiskřit v celé své staroanglické kráse i prudké modernosti a lahodnosti. Chvála nakladatelství Argo, že dokázalo knize vtisknout to samé i fyzicky. Knížka vypadá jako ta, která v knihovně překoná věky. Žádná prudká moderna a divoké obrázky, ale pěkně to, co jsme milovali na kuchařkách našich babiček. Pečlivost, preciznost a láska k písmenkům, historii a … jídlu.

Skrytá spiritualita muže

-10%
Skrytá spiritualita muže - Matthew Fox

Skrytá spiritualita muže


Matthew Fox


Skladem v eshopu (1 ks)

349,- Kč  311,- Kč

Anotace:

Název této knihy je záměrně provokativní. Je opravdu duchovní život muže skrytý nebo dokonce utajený? Jaké pro to máme důkazy? A je-li tomu tak, proč? K jakým to vede následkům a je možné, aby se spiritualita muže stala přístupnější a byla přijata jak jednotlivci, tak společností? Jedním z nejlépe střežených tajemství naší kultury je, že mnoho mužů je ve skutečnosti hluboce spirituálně založeno a velice jim na jejich duchovním životě záleží. Je to tajemství, protože je to utajeno – a velmi často i jim samotným. Jindy to zase skrývají záměrně. Tato kniha se zabývá jednak důvody, proč tomu tak je a zároveň nabízí řešení, jak svou spiritualitu poznat a pochopit. Na základě deseti metafor a archetypů Mattew Fox zkoumá zkoumá možnosti, jak oživit zdravou maskulinitu, tedy zasvěcenou mužnost a tak dosáhnou toho nejlepšího a nejhlubšího v nás – našeho skutečného já.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.6.2015 - Renata z čajovny u modré kočky
 Mne tato kniha nadchla. Vybrala jsem z ní téma, které jsem potom nabídla i k přemýšlení svým čtenářkám. Zaujalo mne nejvíce to, že je to sice prvoplánově kniha pro muže, ale i ženy si v ní najdou právě to, co je zajímá, kus mužské energie je v každé z nás. Navíc se tu některá témata velmi příjemně a logicky snoubí i s ženskou psychikou. Jediné, co mi trochu překáželo, bylo to, že autor neustále opakuje již zopakované pravdy. Na druhou stranu, kdo čte podobnou tématiku poprvé, tak se to hodí, protože tím vlastně neustále hází vše do logických souvislostí pro případ, že by to čtenáři hned na první pokus nedošlo. Je to hodně stran, tlustá kniha, ale celkem čtivá a stojí za to se do ní podívat.

Zvolte sebe - Změňte svůj život. Buďte šťastní. Vydělejte miliony. Prožijte svůj sen.

Anotace:

Tato kniha představuje doslova revoluční pohled na svět byznysu, na zaměstnance a zaměstnavatele a nakonec i na nás samé. Vše, co se zdálo stabilní a důležité už neplatí. Nové technologie nahradily potřebu korporací zaměstnávat další a další lidi, snižuje se počet pevných pracovních míst a nabízí se především krátkodobé pracovní příležitosti a zaměstnání na dobu určitou. Dozvíte se, jak v takové situaci obstát, jak nebýt závislí na jediné osobě (svém zaměstnavateli), jak je důležité mít vlastní cíle, jak se stat strojem na nápady, jak zůstat v každé situaci otevření a nebát se nových věcí a změn, ale naopak jak je využít ve svůj vlastní prospěch.


"Po celý život se bojíme prázdnoty. Toužíme vyplnit ji láskou, penězi, radostmi, čímkoli, co by mohlo oddálit konečno. Ale všechno tohle nestačí. To, čím jsme prázdnotu vyplnili, podléhá rozkladu. Rozkladu nepodléhá jedině samotná prázdnota.Zjistil jsem, že nejlepší způsob, jak tuto prázdnotu vyplnit, je nehledat vnější motivaci, nýbrž zažehnout vnitřní oheň, který nikdy neuhasne."



Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.5.2015 - Výborná kniha, kterou doporučuji
 James Altucher je zvláštní člověk. Dobrá, zkrachovalo mu množství firem, nějak se ale vždycky uživil. Kniha, kterou předkládá čtenářům nemusí znít důvěryhodně, popravdě z příběhu autora věřím asi tak půl slova, ale je to skvost, co se týče probuzení čtenářské zvědavosti a co se mu rozhodně nedá upřít je to, že čas od času hodí do placu opravdu výtečný nápad. Takový, který užijete nejen v pracovní oblasti, ale i té osobní. Už jen přečíst si knihu od někoho takového je čtenářská výzva a musím říci, že v jeho textu se skrývá diamant. Rady tak jednoduché, že okamžitě zatoužíte po tom, je zkusit. Pobavíte se, protože jeho styl je tak lehký, až je chvílemi nepochopitelný... no jasně, autor je takový vzdušný Vodnář a plný energie i nezdolnosti. A třeba i z jeho povahy jsem se dost učila... Je to kniha, na kterou nelze jen tak zapomenout.

Zóna úspěchu

-15%
Zóna úspěchu - Gay Hendricks; Zdeněk Chodora

Zóna úspěchu


Gay Hendricks; Zdeněk Chodora


Skladem u dodavatele

289,- Kč  243,- Kč

Anotace:

Tato knížka je první ze série knih, které mohou změnit váš život a posunout ho na novou úroveň. A možná ještě dál...Seznámíte se zde totiž s tzv. problémem horní meze. Jde o omezující systémy přesvědčení, které nám brání v rozletu, brání nám plně rozvinout všechny schopnosti. Problém horní meze má u každého svoji specifickou podobu, ale všichni máme společné to, že na něj opakovaně narážíme. Ve chvíli, kdy se naučíme ho rozpoznat a pracovat s ním, otevře se nám cesta k plnému využití našeho potenciálu. Otevřou se nám dveře do zóny úspěchu.


Problém horní meze představuje všelidský sklon k sabotování sebe sama v okamžiku, kdy překročíme umělou horní mez, kterou se sami limitujeme. Problém horní mezeje způsoben tím, že náš „termostat úspěchu“ je nastaven na příliš nízké hodnoty a nedovoluje nám užít si úspěchu maximálního, vrcholného. Dokud svůj problém horní meze nevyřešíme, vždycky najdeme způsob, jak sebe sama srazit dolů na úroveň starých nastavení. Porozuměním tomu, proč sebe sami omezujeme, uvolníme energii, která nás katapultuje do nových výšin hojnosti, lásky a kreativity. Pokaždé, když v sobě vytvoříme více prostoru pro přijímání lásky, hojnosti a úspěchu, překračujeme svou horní mez.


Autor kihy Gay Handricks se věnuje zkoumání zóny úspěchu již více než třicet let, z toho přes dvacet let jako univerzitní profesor na University of Colorado. Se svojí ženou Kathlyn založili Hendricks Institute, organizaci zaměřenou na vědomý život a vědomé partnerství.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.5.2015 - Kniha silně podnětná
 Je to jakoby se člověk ocitl na nějakém svižném semináři (někdy příjemně podáno, jindy poněkud hodně a nepříjemně pod kůži,...jako moc "americky") Autor výtečně umí psychologicky zpracovat své publikum. Jeho kniha je jako úderný seminář, ve kterém přesně ví, kdy uchvátit vaši pozornost něčím, co je strohým citátem a když k tomu nabalit příklad, který důvěrně znáte ze svého života. Hraje na pocity, hraje na to, že problém horní meze důvěrně znáte. Je to sázka na jistotu, protože jak sám v knize tvrdí, nezná nikoho, kdo by na tento problém nikdy nenarazil. Jenže si to patrně neuměl vysvětlit jako nějaký problém nesouvisející s jeho vlastní neschopností nebo špatností. Ba dokonce někdo umně obviňoval okolí, že ho ve chvíli, kdy by byl šťastný nebo úspěšný, hodilo do škarpy.Přesně takové situace vám vyvstávají ve vzpomínkách a v několika dalších kapitolách se člověk dozví, jak je zpracovat tak, aby mu nakonec byly ku prospěchu. Aby překročil svou horní mez.

Mudry

-14%
Mudry - Marcela Zlatohlávková

Mudry


Marcela Zlatohlávková


Skladem u dodavatele

219,- Kč  187,- Kč

Anotace:


V každodenním běhu našeho života nás ani nenapadne, že ve svých prstech ukrýváme netušené zásobárny energie, které můžeme všestranně využít. Postavení rukou a prstů vytvořili před tisíciletími indičtí Mistři, kteří pochopili, že pro člověka má klíčový význam rovnováha tělesných živlů a jejich spojení s makrokosmem.



 



Mudry byly a dodnes jsou považovány za prostředek komunikace s tím, co je duchovní a božské. Otevírají energetické dráhy lidského organismu a umožňují jejich spojení s vesmírnou pranou. Jednoduchý a účinný systém se skládá ze zvláštních a přitom jednoduchých sestav prstů a rukou, které mají schopnost univerzálně propojit tělo s duší a duchem. Jejich působení je zároveň možné posílit prostřednictvím vizualizace, léčivých bylin, správným dýcháním nebo barvami.



 



Pokud se chcete ubírat cestou tělesného a duševního zdraví, dokážete s pomocí této knihy najít a udržet životní rovnováhu, usměrnit všepřítomnou životadárnou sílu a zůstat svěží a zdraví. Ve svých vlastních prstech najdete zdroj životodárné a nikdy neutuchající energie.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

21.4.2015 - Renata
 Opravdu musím autorku pochválit za knihu, kterou sepsala velmi srozumitelně a jednoduše. Neplýtvá časem ani papírem a vše píše stručně a jasně. Od úvodu, který ve vás od samého začátku probouzí jiskřičky zájmu, až téměř hoříte na konci knihy až po dokonale zpracované jednotlivé mudry, které doprovází fotografiemi. U každé ze 42 publikovaných muder se dozvíte k čemu přesně je, kdy ji aplikovat a u koho raději ne, a jak si onen zdravotní problém ještě vylepšit doplňkovou léčbou z říše bylinek nebo nějakou cílenou změnou chování či smýšlení. Jak se vyhnout negativní energii, případně ji odblokovat nebo jak některé charakterové vlastnosti ovlivňují sklony k některým nemocem a mohou být na překážku u léčení. Nejedná se ale o nic převratného, všechno to jsou úplně logické myšlenky.

Posel

-19%
Posel - Markus Zusak

Posel


Markus Zusak


Skladem v eshopu (1 ks)

328,- Kč  263,- Kč

Anotace:

Představte si, že vám jednoho dne začnou do dopisní schránky chodit hrací karty se zašifrovanými úkoly - máte vstoupit do života úplně cizím lidem a najít způsob, jak jim pomoci v jejich nelehkém osudu. Nevíte, kdo vám karty posílá ani proč si vybral zrovna vás. Jasné je jenom to, že ví o každém vašem kroku a nenechá vás na pokoji, dokud sám nebude chtít přestat. Má vás zkrátka v hrsti. Přesně v této situaci se ocitá Ed Kennedy, devatenáctiletý taxikář, který až doposud dělil svůj čas mezi kamarády Marva, Ritchieho a Audrey (do které je beznadějně zamilovaný), věrného psa Portýra, hraní karet a svou práci, a má pocit, že se už na nic dalšího nezmůže. Ed na svých záchranných misích schytá spoustu bizarních výprasků, ale s každým úkolem roste jeho schopnost poradit si se vším sám a také vědomí, co musí udělat, aby jeho život za něco stál. Vyprávění vás upoutá situačním humorem a trefnými komentáři dospívajícího hrdiny.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.4.2015 - Lenka
 Krásná kniha se zajímavým tématem a ještě zajímavějším rozuzlením. Fakt se četla moc dobře a příběh mě úplně pohltil.

Detoxikace - organismus pročištěný již za 7 dní

-19%
Detoxikace - organismus pročištěný již za 7 dní - Charmaine Yabsley
Anotace:


Organismus pročištěný už za 7 dní


Vyzkoušeli jste půst nebo rýžovou monodietu, syrovou stravu či makrobiotiku a nic nepomohlo? Jste unavení a chybí vám energie? Plán dokonalé očisty poradí, jak zlepšit zdraví. Využijte cílené plány, zbavte tělo škodlivin a posilte svůj imunitní systém. Zvolte si program od jednodenního řešení k sedmidenní úplné očistě. Nebo speciální plány na komplexní pročištění jater, antikuřáckou kúru, očistu na zmírnění alergií či redukci stresu. Doplňte stravu o recepty na pročišťující pokrmy a začněte cvičit.





Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.4.2015 - Lenka
 V knížce je mnoho zajímavého. Líbi se mi rozdělení na detox za víkend, za tři dny, za týden... jen si vybrat. Doplněno recepty a tipy na pohybové aktivity.

Fakt se to stalo? aneb Víceméně pravdivé a rozhodně originální memoáry

Anotace:


Jenny Lawson patří k nejvtipnějším a nejsledovanějším americkým bloggerkám, kterou oceňují i takové známé osobnosti jako Neil Gaiman pro její odvážně černý, politicky nekorektní, často bizarní humor, s jakým glosuje svůj život. Ve své literární prvotině popisuje klíčové události z dětství, které prožila v zapadlém městečku bůhvíkde v Texasu. Dominoval mu pábitelský otec se zálibou ve vycpávání zvířat, nepředstavitelně nuzné rodinné poměry, exotičtí prarodiče z Československa a traumatické zážitky ze školy, až se čtenáři tají dech, a zároveň originálně komické, až bolí bránice. Historky z období dospělosti jsou plné vtipných manželských hádek s excentrickým manželem, bojem s propukající duševní poruchou zahrnující sociální fobii, deprese, panické záchvaty a obsese, které v nás evokativně vyvolávají pochybnosti o normalitě vlastní a našeho okolí. Svým sarkastickým, provokujícím, ale statečným postojem k životním eskapádám, svou tolerancí a otevřeným srdcem bude českému publiku nejvíce připomínat Betty MacDonaldovou a její román Co život dal a vzal.
Několik životních postřehů Jenny Lawson:
Jestli chcete, aby se vám v nemocnici víc věnovali, předstírejte duševní poruchu.
Nevadí, že umíráte strachy, hlavně že se u toho dobře bavíte.


Když se had tváří jako chřestýš a přitom má před sebou po zuby ozbrojenou matku, je to stejné, jako kdybyste před policajtem vytáhli falešnou pistoli. V obojím případě vás nečeká nic jiného než smrt.


Texas je stát, kde kdysi zakázali sodomii a orální sex, ale s bohorovným klidem se tu ve jménu lovecké vášně toleruje, když chlapi smrdí jako tchoři.





Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.4.2015 - Lenka
 Vtipná a střelená knížka. Chvíli mi trvalo vstřebat autorčin styl psaní, ale jakmile jsem se začetla, už byl problém ji odložit. Po dlouhé době jsem se u knížky smála nahlas! :)

Nesmrtelná túra do Compostely

-19%
Nesmrtelná túra do Compostely - Jean-Christophe Rufin

Nesmrtelná túra do Compostely


Jean-Christophe Rufin


Skladem v eshopu (1 ks)

277,- Kč  222,- Kč

Anotace:

Cesta do Compostely! Pouť vyšlapaná už milióny opánků (i goretexové obuvi), opředená legendami, vedoucí úchvatnou přírodou i podél autostrád. Rufin popisuje štrapáci, kdy se jako „galejník“ Cesty utkává s břemenem a slastí samoty, potkává zbožné houfce, poutnice bažící po milostném vznětu i třeba pijany. Sám toužící po transcedenci, schvácen únavou a špínou posvátné pouti, prchá před kýčem, (kupčíky) i snoby a jen a jen v rytmu nepřestajné chůze nachází ohniska klidu, kdy se dotýká spirituality, jako nejvyššího tajemství pradávné stezky. Přičemž (autor moderního cestopisu) Jean Christophe Rufin své utkání a nakonec i splynutí s Cestou popisuje s nebývalým vtipem, švihem a elegancí …



Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.4.2015 - Lenka
 Knížka je zvláštní. Místy vtipná, vzletná a místy naopak unavená. Ale možná taková přesně je túra do Compostely. Každopádně jsem knížku přečetla jedním dechem.

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2017 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap