KNIHKUPCŮV TIP!

Zajímají Vás knižní novinky
a naše akční nabídky?

Chcete pravidelně dostávat
informace na Váš e-mail?

Přihlašte se k odběru našeho NEWSLETTERU!

Nabídky knih

Sedni si a nedělej nic

-20%
Sedni si a nedělej nic - Li Č`-Čchang

Skladem u dodavatele

330,- Kč  264,- Kč
Anotace:
Proč nejsme nikdy spokojení? Proč trpíme stresem a napětím? Proč sníme o tom, že budeme krásnější, mladší či chytřejší? Proč se chceme bavit, být bohatí a bez velkých oklik nalézt svou vlastní cestu? Co je to štěstí? A proč stále hledáme smysl života? Na všechny tyto otázky má Li Č`-Čchang jednoduchou odpověď: "Sedni si a nedělej nic."<br><br> Li Č`-Čchang učí až překvapivě snadnému umění - lehkosti bytí a uvolněnosti. Jednoduché cviky vám pomohou nalézt v sobě vnitřní klid a rozpustit tělesné i duševní napětí. "Většina z nás neustále pendluje od jedné schůzky ke druhé a neumí se uvolnit," říká mistr Li. "Jsme jako kolibříci, co třepotají křídly tak rychle, že to vlastně nelze postřehnout. V neustálém pohybu nepřetržitě poletujeme z jedné květiny na druhou." Jednoduchými cvičeními se naučíte lehce uvolnit a aktivně relaxovat "jako zvadlá květina, která - jakmile ji znovu zalijeme - se znovu napřímí". Cviky vycházejí z tisíciletých technik slavných mistrů. Mistr Li je pokračovatelem tohoto kdysi tajného umění své rodiny ve dvacáté první generaci. V jeho sedmi lekcích objevíte lehkost bytí prastarých učení Dálného východu. Dopřejte své duši trochu prázdnin - pomůže vám to nabýt (možná trvalý) klid a vyrovnanost. Už pouhým prolistováním vám bude tato jednoduchá knížka sympatická. Uvědomíte si, že k tomu, abyste dosáhli vnitřní pohody a uvolněnosti, nemusíte nevyhnutelně tělesně dřít. Naučíte se vědomě cítit, "myslet břichem" a "ukládat štěstí".<br><br> Li Č`-Čchang patří k nejvýznamnějším současným čínským velmistrům. Předsedá evropské Společnosti čchi-kungu a je ředitelem mnichovského Institutu čchi-kungu. Je prostředníkem mezi západní a východní medicínou: přednáší po celé Evropě. Vyučuje tichý čchi-kung, kombinaci cviků z bohaté pokladnice čínských, indických a tibetských tradic. Jeho posluchači se nejprve naučí nic nedělat - neboli umění uvolnit se.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

12.3.2017 - Renata
 To, co s knihou zažijete je takové - napřímení již zvadlé květiny. Nás samých. Najednou se do zvadlého těla nalije opět život a nejlepší na tom je, že stejně jako u té květiny, nám jde vláha a výživa a energie od našich kořenů. Číňané tvrdí, že máme šest smyslů, kterými neustále skenujeme svět kolem sebe a naše pozornost už je tak napnutá a neustále něčím bičovaná, že si vlastně neodpočineme pomalu ani v noci. To přesně znám! O to úlevnější je tato kniha, která přesně vysvětlí KDE máme vědomý klid, jak k němu dojít a jak si ho užít a trénovat. Stojí to za to!

Harmonie - nástěnný kalendář 2021

Harmonie - nástěnný kalendář 2021 - Aria

Skladem v eshopu (3 ks)

79,- Kč
Anotace:

obsahuje: měsíční kalendárium, jmenné kalendárium formát:  330 × 340 mm počet listů:  14



Recenze:
Recenzí celkem : 1

8.3.2017
 Doporučuji!

Energie - nástěnný kalendář 2017

Anotace:

Nástěnný kalendář pro rok 2017



Recenze:
Recenzí celkem : 1

8.3.2017
 Tak přesně tento jsem chtěla. Navíc supr rychle dodáno a za báječnou cenu.

Voda - nástěnný kalendář 2017

Anotace:

Krásy vodní přírody v unikátním formátu



Recenze:
Recenzí celkem : 1

8.3.2017
 Kalenář je prostě nádherný!

Ukulele Jam

-19%
Ukulele Jam - Alen Mešković

Skladem u dodavatele

398,- Kč  319,- Kč
Anotace:
<p>Miki, patnáctiletý bosenský muslim, dorazí s rodiči v létě roku 1992 do chorvatského uprchlického tábora zřízeného v bývalém rekreačním středisku. Má za sebou drsné prožitky, které se pro něj stávají tabu. Patří k nim výbuch granátu ve vedlejším domě a smrt sousedů, příchod lidové armády do rodného města, vyhnání obyvatel a odvod mužů. Jeho velký vzor, starší bratr Neno, skončil pravděpodobně v srbském zajateckém táboře.<br> Miki se i přes tíživé okolnosti chce přizpůsobit nové realitě. Zatímco se válečný konflikt přibližuje, loví s novými přáteli holky, poslouchá hard rock, učí se anglické texty a pořádá párty na pláži. Za peníze z brigády si kupuje tenisky Converse All Star, pivo a vstupenky do místního rockového klubu Ukulele. Když vypukne válka mezi Chorvaty a Bosňany, vztahy mezi obyvateli tábora se radikálně zhorší. Často dochází k raziím, změní se obyvatelé ubytovny a dochází k politickým konfliktům. Přátelé mizí do Švédska a Miki začne o zemi, v níž mají něco tak neskutečného, jako jsou hudební knihovny, snít. Rodiče ovšem zarputile trvají na tom, že se chtějí vrátit ke svému životu v Bosně a nezačínat znovu kdesi v severní Evropě.<br> Ukulele jam vypráví o zdánlivé všednodennosti v dobách válečného konfliktu, o snaze přežít a žít v krutých letech extrémního nacionalismu. V uprchlickém táboře se Miki setkává s lidmi s nejrůznějšími příběhy, utečenci, ale i vojáky na dovolené. Pláže v létě zaplňují turisté, kteří si přijeli užít sluníčko a moře, ačkoli se za kopci krutě válčí. S bezelstností Holdena Caulfielda se i Miki snaží zuby nehty si udržet něco z bezstarostnosti svého věku.<br><br> Alen Mešković se narodil r. 1977 v Bosně a od r. 1994 žije v Dánsku. Na literární scéně debutoval v r. 2009 sbírkou poezie Forste gang tilbage (Poprvé zpátky), která se dočkala příznivých kritických ohlasů. Jeho první román Ukulele jam (Ukulele-jam) z r. 2011 byl nominován na literární cenu týdeníku Weekendavisen a vyšel v devíti dalších zemích včetně Německa a Velké Británie. V Německu byla také zinscenována jeho divadelní adaptace. V r. 2012 získal Alen Mešković tříletý tvůrčí grant od Dánského uměleckého fondu a výsledkem je román Enmandstelt (Stan pro jednoho), který vyšel v květnu 2016, a přestože se nejedná o pokračování v pravém slova smyslu, setkáme se v něm opět s hlavním hrdinou prvotiny Ukulele jam. </p><p>Vydání knihy podpořila Dánská umělecká rada.</p>

Recenze:
Recenzí celkem : 1

3.3.2017 - Rena
Lehkost duše mladého Mikiho, těžkost a uondanost jeho rodičů. Ono ocitnout se v uprchlickém táboře po životě plném dřiny, bez vlastní viny, a hlavně bez naděje, to je něco, co zažít nikdo nechce. A přesto díky sem tam vloženým drobnostem, které ukazují na dobu devadesátých let, která jsme zažili, tam jste, zažíváte to. A o to je to mrazivější.

Dalajlamova kočka a síla meditace - CD

-19%
Dalajlamova kočka a síla meditace - CD - David Michie; Ivana Jirešová

Skladem v eshopu (1 ks)

229,- Kč  184,- Kč
Anotace:

Ve třetím díle série příběhů Dalajlamovy kočky se Jeska (Její Svatost Kočka) vydá za dalším úkolem: naučit se meditovat. Budete sledovat cestu jedné nádherně nedokonalé bytosti na cestě k osvícení. Společně s Jeskou se naučíte nové způsoby, jak pracovat se svojí myslí. Zpomalíte, naleznete klid a objevíte svoji hlubokou přirozenost – čistou lásku a soucit.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

1.3.2017
 příjemná knížka i hlas, některé myšlenky se opakují z předchozích dílů, nicméně v dnešní uspěchané době je prima se na chvíli zastavit a zamyslet.

Tvoje státní maturita 2017 - Anglický jazyk

-10%
Tvoje státní maturita 2017 - Anglický jazyk - Gaudetop

Skladem u dodavatele

259,- Kč  231,- Kč
Anotace:

Publikace představuje efektivní způsob přípravy na státní maturitu z předmětu anglický jazyk cíleně pro rok 2017 v souladu s aktuální koncepcí a požadavky na státní maturitu pro rok 2017.Naleznete zde cvičné testy včetně podrobného rozboru správného i nesprávného řešení jednotlivých úloh formou rozsáhlých a srozumitelných komentářů. Zároveň publikace obsahuje velké množství testových úloh k procvičení a osvojení si způsobů myšlení při řešení daných typů úloh, rovněž doplněných o podrobné komentáře ke správnému i nesprávnému řešení.Publikace je určena zejména pro maturanty 2017, kteří se chtějí kvalitně a efektivně připravit na státní maturitu pro rok 2017 z předmětu anglický jazyk. Zároveň je určena pro všechny, kteří se v předstihu chtějí připravit na koncepci státní maturity.Unikátnost publikace spočívá zejména ve srozumitelném zdůvodnění, vysvětlení a rozboru příslušné problematiky či gramatických jevů v rámci rozsáhlých komentářů ke správnému i nesprávnému řešení, čímž je dána možnost uvědomit si veškeré souvislosti a úvahy vedoucí k výběru správné možnosti. Osvojené úvahy a způsoby řešení lze následně úspěšně uplatnit u ostré státní maturity v roce 2017 z anglického jazyka.Hlavním cílem publikace je osvojit si praktické a teoretické znalosti a dovednosti nezbytné ke zdárnému složení státní maturity v roce 2017 z anglického jazyka.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

16.2.2017 - Kata
 Učebnice je vhodná pro přípravu k maturitě :)

Zahrada jako mikrokosmos

Zahrada jako mikrokosmos - Wolf-Dieter Storl

Skladem u dodavatele

369,- Kč
Anotace:

Zahrada může být pro člověka nejen zdrojem potravin a místem odpočinku, ale i pramenem poznání. Právě do takové nás zavádí kniha Wolfa-Dietera Storla Zahrada jako mikrokosmos, v níž se autor představuje nejen jako zkušený praktik-zahradník, ale také jako zasvěcený hermetik.


V úvodu seznamuje s naukou o čtyřech živlech, éterných silách, alchymických procesech sal, merkur a sulfur, s učením o signaturách, duších zvířat, rostlin a kamenů. Poté uvádí čtenáře do tajů goetheanistické vědy a nově představuje evoluci života na Zemi, aby nakonec - očima hermetika, etnologa a hledače ducha - odpověděl na praktické otázky půdy, hnojení, plevelů, škůdců nebo osiva. Hlavní část knihy je věnována otázkám přírodního pěstování rostlin: Jaké kosmické vlivy působí na rostliny, jak má vypadat zahradníkův kalendář nebo zdali lze magicky ovlivňovat počasí. Důležité kapitoly se zaměřují na složení kompostu a kompostování, které autor přibližuje jako alchymický proces. Velmi cenné jsou stránky o smíšených kulturách, planých rostlinách v kuchyni, o komunikaci se škůdci, o hmyzu jako astrálním ohni, výrobě vlastních preparátů, tinktur a elixírů pro zahradu.


Wolf-Dieter Storl se v knize dotýká i hlubokých mystérií zahrady a života, například možnosti transmutace prvků v rostlinách nebo komunikace s rostlinnými dévami.


V závěru této ojedinělé publikace připomíná stále rostoucí problém - neblahý dopad obřího průmyslového zemědělství na naši společnost a vyčerpanou přírodu.


Knihu Zahrada jako mikrokosmos by měl znát každý, kdo chce nejen pěstovat zdravou zeleninu a ovoce, ale také pronikat do tajemství života.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

4.2.2017 - Renata
Víte, že taková zahrada je vlastně princip života jako na dlani? Než jsem se do této knihy začetla, nedokázala jsem si představit ani deset procent toho, co v ní nakonec bylo poskládáno do logických souvislostí v návaznosti na moudrost našich předků, astrologii, evoluci a čisté respektování zákonů přírody. Zahrada jako mikrokosmos překvapuje a vtahuje vás do životní moudrosti stránku po stránce. Je to jak praktický rádce do zahrady, tak kniha na celý život, co se týče filozofického a celistvého pohledu na svět.

Holmesova učednice

-19%
Holmesova učednice - Laurie B. Kingová

Skladem u dodavatele

398,- Kč  319,- Kč
Anotace:

Píše se rok 1915, když patnáctiletá Mary Russellová, která se po ztrátě rodičů nastěhuje k tetě na venkovskou farmu, potká starého pána zabývajícího se studiem včel a dá se s ním do řeči. Je to Sherlock Holmes na odpočinku. Jeden druhého pak překvapí svým pohotovým úsudkem a Holmes se rozhodne, že z ní udělá svou pokračovatelku. Uběhne několik let a Mary odjede studovat do Oxfordu, ovšem Holmes ji poprvé začne opravdu potřebovat. Někdo totiž unesl dceru jistého amerického senátora a Mary má pomoci s pátráním. Jejich sok se ukáže být nebezpečnější než samotný Moriarty neblahé paměti a brzy jim oběma, stejně jako Watsonovi s Mycroftem, začne usilovat o život. Laurie R. Kingová pochází ze San Franciska, ale od té doby, co si vzala profesora anglo-indického původu, už postupně žila v dvaceti různých zemích pěti kontinentů. Má se svým mužem dvě děti, do Kalifornie se ráda vrací, ale vlastní i dům v anglickém Oxfordu. Série detektivek, v nichž vedle Sherlocka Holmese vystupuje i jeho mladá a neuvěřitelně bystrá přítelkyně Mary Russellová, z ní udělala spisovatelku oblíbenou téměř po celém světě.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

3.2.2017 - Renata
  Na dílech Arthura Conana Doylea bylo vždy zábavné a vzrušující to, že všechno bylo zahaleno tajemstvím ne o krok, ale rovnou o tři kroky dopředu a nebylo při nejlepší vůli možné jakkoliv předvídat rozuzlení. Ani Laurie R. Kingová nedává moc šancí čtenářům, aby pronikli do dedukcí obou hlavních aktérů, což dokázalo vytvořit velmi podobnou atmosféru.

Hrůzná vláda žen

-19%
Hrůzná vláda žen - Laurie R. Kingová

Skladem u dodavatele

348,- Kč  279,- Kč
Anotace:

Detektivka ze série příběhů o Mary Russellové, učednici Sherlocka Holmese. Píše se rok 1921, a přestože se Mary stává bohatou dědičkou, nepřestává se toulat mlžnatým Londýnem v důmyslném přestrojení. Jedné noci narazí na starou známou jménem Veronica a ta ji zavede do Nového chrámu božího, což je sdružení vedené charismatickou Margery Childeovou, sufražetkou s mystickými sklony. Když se však mezi stoupenkyněmi odehraje nikoli první ošklivá nehoda, začne Mary zajímat původ bohatství vůdkyně společenství. Na pomoc je přizván i Sherlock Holmes, který stůj co stůj musí zabránit tomu, aby Mary o své peníze přišla... a spolu s nimi taky o svůj život.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

3.2.2017 - Renata
 Na dílech Arthura Conana Doylea bylo vždy zábavné a vzrušující to, že všechno bylo zahaleno tajemstvím ne o krok, ale rovnou o tři kroky dopředu a nebylo při nejlepší vůli možné jakkoliv předvídat rozuzlení. Ani Laurie R. Kingová nedává moc šancí čtenářům, aby pronikli do dedukcí obou hlavních aktérů, což dokázalo vytvořit velmi podobnou atmosféru.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2020 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap