Knihkupcův blog

PROBUZENÍ DO DUCHOVNÍHO SVĚTA

-22%
PROBUZENÍ DO DUCHOVNÍHO SVĚTA - Hank Wesselman; Sandra Ingerman

PROBUZENÍ DO DUCHOVNÍHO SVĚTA


Hank Wesselman; Sandra Ingerman


Skladem u dodavatele

299,- Kč  231,- Kč

Anotace:


Šamanismus je starodávná a účinná duchovní praxe, která nám může pomoct proplout náročnými dobami plnými změn. V našem moderním světě, kterému vládnou technologie, jsme se naučili věřit, že to, co vidíme, slyšíme, cítíme a čeho se dotýkáme našimi pěti smysly, vytváří spojení mezi námi a okolním viditelným světem. Oproti tomu šamanismus tvrdí, že existují průhledy do jiných realit, kde přebývají pomocní duchové. Ti nám mohou poskytnout vedení, vhled a léčení. A nejen nám, ale i světu, ve kterém žijeme.



Význam slova

Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.7.2014 - Renata
 „Šamani vidí svět jako sen a umění snít považují za nástroj, který je třeba zvládnout, abychom dokázali v nekonečných stavech reality najít správný směr. Jednotlivé podrobnosti snění se zřejmě od kultury ke kultuře a od šamana k šamanovi liší, ovšem obecné chápání významu snů je v zásadě podobné. Šamani se domnívají, že všechny světy jsou sny a že snící, jenž sní také sebe a jehož sní onen sen, může tyto sny utvářet, měnit, snít znovu a řídit jejich směr. Na rozdíl od dnešní většinové společnosti nepovažují šamani svět za pevně danou realitu. Jejich pohled je mnohem optimistější a flexibilnější…“ Tak to je ukázka z knihy, která má čtenáři pomoci pochopit šamanskou cestu přímého poznání. Jako úplně obyčejný čtenář, kterému je šamanismus na hony vzdálený, jsem touto knihou proplula se zvláštními pocity pokory. Snad za to může úctyplný literární a informační styl obou autorů. Snad za to může i poslech nahrávek, které k této knize na svých stránkách zveřejňuje také nakladatelství Synergie. Mohu-li tedy těchto pár desítek minut mystické hudby, která mne dovede do hlubin mé duše, považovat za pravé šamanské poselství, chápu, proč se toto téma stává spíš víc komerční než hluboké. --------- napsala jsem v části svého článku o této knize. Knihu jsem poté četla, pročítala ještě s odstupem času, kdy poněkud opadlo nadšení. V tuto chvíli už vidím některé části, se kterými příliš nesouzním (třeba onen náhled na sebe samého do budoucnosti apod)... ale na druhou stranu, pokud je člověk hodně při zemi, vnímá tyto informace jako pouhé informace, jako něco " o čem by měl vědět" a zase přijde období, kdy se mysl zjemní a bude otevřená třeba právě tomu, podniknout cestu se sebou samým do budoucnosti. Je to jedna z knih, kterou si rádi otevřete v různých obdobích svého života.

Intimní splynutí

-19%
Intimní splynutí - David Deida

Intimní splynutí


David Deida


Skladem v eshopu (1 ks)

299,- Kč  240,- Kč

Anotace:

Vydejte se na cestu "za hranice rovnováhy"........Tato kniha je o otvírání našich srdcí a o jedinečných vlohách, které jsou uloženy hluboko v naší sexuální, emoční i duchovní podstatě.


Moderní muži a ženy totiž zjistili, že rovnost sama o sobě nevytváří vášnivé a rozvíjející se vztahy. Co ale s tím? Určitě bychom se neměli vracet ke zraňujícím a dnes už překonaným vztahům založeným na závislosti typu žena hospodyně, muž macho. Jenže pokud jsme nespokojeni s bezpečnou, ale poněkud nudnou vzájemnou nezávislostí, typickou pro „vyvážený“ vztah, a zároveň nás neuspokojují vztahy, založené na nerovnosti sexuálních rolí, kam jinam bychom měli směřovat?


Intimní splynutí, druh partnerského vztahu popsaný v této knize, se zcela odlišuje od těch dřívějších. Není založen na starých sexuálních rolích ani na moderním ideálu „rovnosti“, kdy jsou základní mužské a ženské energie často popírány stejně jako rozdíly mezi nimi. Je třeba nahlédnout "za hranice rovnováhy"....


 


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

25.7.2014 - Renata
Kontraverzní, přemýšlivý a hluboce spirituální autor nás v této velmi intimní knize dovede údajně až za hranice rovnováhy. Opět, stejně jako ve všech svých předchozích knihách David Deida vysvětluje základní rozdíly v jakési vnitřní esenci a povahovém instinktivním nastavení můžu a žen, ale v této knize vystupuje jeho praktičtější mysl. Zatímco v Cestě pravého muže jsem jásala vůbec nad rozřešením celého problému muž a žena…. Jejich rozdíly, jejich Venuše a Marsy, ne úplně se mi dostávalo návodu, jak to tedy celé skloubit anebo jen v náznacích. V Intimním splynutí se autor často vrací a stále dokola se snaží vyřešit, jak tyto dva elementy – mužský a ženský – postavit tak, aby mohla vyniknout naše přirozená povaha a zároveň tomu druhému prospět. A k tomu je třeba plné pochopení nejen sebe samých, ale i respektu k přirozenosti toho druhého. A když se člověk zamyslí, a nemusí to být ani nijak hluboká myšlenka, zjistí, že mnohdy je právě toto základní nepochopení zdrojem všech partnerských neshod a vlastně nakonec i méně i více nejapných obecně zažitých vtipů. Toto jsem napsala v úvodu svého článku na svém webu. Kniha mne velice zaujala, četla jsem vše, co od tohoto autora v České republice vyšlo. Jsem vždy překvapena, jaké nové, hlubší úhly pohledu umí autor přinést. Jakékoliv téma dokáže rozvést do intimní hloubky a tady mi to přišlo opravdu vhod. Pro někoho, kdo si není jist sám sebou, je v obtížné životní situaci nebo zažívá ve vztazích jeden krach za druhým, je to dobré čtivo. Uvědomí si svou vlastní cenu a své jedinečné chování podle pohlaví. Žena nikdy nebude muž a muž nikdy nebude žena. A tudíž si musí svůj "průsečík porozumění" teprve najít.

Psycho

Psycho - Robert Bloch

Psycho


Robert Bloch


Rozebráno

249,- Kč

Anotace:

Když před sebou Mary Craneová, která prchá poté, co ukradla čtyřicet tisíc dolarů, spatří uprostřed bouře Batesův motel, má pocit, že byla právě zachráněna. Pokoje jsou sice mírně zatuchlé, ale jinak čisté. Norman Bates, který motel vede, jí připadá jako příjemný muž. Byť možná trochu divný. Pak se ale Mary setkává s Normanovou matkou. A s velkým řeznickým nožem. Noční můra začíná.


Máme i další díly ze série Psycho Roberta Blocha:


Psycho - Robert BlochPsycho II - Robert BlochPsycho III - Robert Bloch



Recenze:
Recenzí celkem : 1

10.7.2014 - Kristýnka
 kniha psycho mě velice nadchla, dostala jsem ji od své maminky. Nevěřila jsem, že film může být tak rozdílný od knihy. Kniha je skvěle napsaná a přečetla jsem ji jedním dechem.Co se týče knihkupectví mohu vřele doporučit. Jsou báječný stále mě něčím překvapí a já se vždy těším na akce a knižní novinky Mohu všem vřele doporučit Vaše věrná zákaznice

90 belasých rokov

90 belasých rokov - Jozef Kšiňan; Igor Mráz

90 belasých rokov


Jozef Kšiňan; Igor Mráz


Skladem u dodavatele

899,- Kč

Anotace:

Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava vydal jedinečnú publikáciu s názvom "90 belasých rokov", ktorá nesmie chýbať v knižnici žiadneho fanúšika belasých.


Autori knihy Jozef Kšiňan a Igor Mráz, ktorých v rodine belasých netreba predstavovať, zachytávajú 90 ročnú históriu nášho klubu. Publikácia obsahuje 288 strán, v ktorej okrem zaujímavého čítania nájdete historické a aktuálne fotografie či už hráčov, trénerov, mužstiev alebo fanúšikov a spracované profily najvýznamnejších osobností nášho klubu. V publikácii nájde čitateľ aj špeciálnu časť, ktorá nesie názov "História fanúšikov ŠK Slovan Bratislava". Túto časť spracovali samotní členovia fanklubov a venujú sa podrobnému mapovaniu histórie fanúšikov a fanklubov Slovana. V závere knihy autori spracovali výsledkové štatistiky nášho klubu.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

25.6.2014
Z knihy 90 belasých rokov jsem měl radost. Byl jsem fanouškem slovenských týmů Slovanu a Trnavy od poloviny 60. let. Fandil jsem i týmům Interu a VSS Košice. Slovenský fotbal měl tenkrát mnoho vynikajících hráčů. Mrzí mne, že již není na pultech kniha o týmu Spartaku Trnava z období konce 60. a počátku 70. let. I na Slovensku by tato kniha mohla být inspirací pro práci v klubech.Zdravím Vás.

Indigoví andělé - kniha a 44 karet

-19%
Indigoví andělé - kniha a 44 karet - Doreen Virtue

Indigoví andělé - kniha a 44 karet


Doreen Virtue


Skladem v eshopu (1 ks)

349,- Kč  280,- Kč

Anotace:

Indigoví lidé mají silnou vůli, jsou intuitivními vůdci s vrozenými duchovními schopnostmi, včetně schopnosti jasně rozpoznat pravdu. Přesto, v tomto složitém světě, i Indigoví lidé potřebují pomoc, aby poznali, kudy mají vést jejich kroky směřující k naplnění jejich poslání. Proto Charles Virtue (sám patří mezi indigové) a jeho matka Doreen vytvořili tyto vykládací karty speciálně pro Indigové děti I dospělé.


Každá z nádherně ilustrovaných karet obsahuje zvláštní zprávu od andělů. Doprovodná příručka pak vysvětluje významy jednotlivých karet způsobem, který je jednoduchý a věcný – koneckonců, Indigoví lidé mají své poslání a nemohou ztrácet čas.


 


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

3.6.2014 - Renata
 Kniha a karty jsou koncipovány jako pomoc indigovým lidem. Byla jsem zvědavá na vysvětlení, kdo jsou vlastně indigoví a čím se liší od obyčejných lidí. V tomto musím říct, kniha pomohla. Je velmi čtivě a srozumitelně napsaná a přiložené karty potom umožní nahlédnout do hloubky svého vlastního srdce a nalézt tam lásku. Jde jen o to, v jakém rozpoložení karty máte a dáváte si s nimi "dýchánek". Asi to nebude úplně stav, kdy budete v ráži, spíše v takovém pokojném smíru. Pak jde opravdu o hezounký zážitek.

DOTEK LÁSKY

-22%
DOTEK LÁSKY - Angela Hartfield

DOTEK LÁSKY


Angela Hartfield


Skladem u dodavatele

349,- Kč  269,- Kč

Anotace:


Vykládací karty Dotek lásky vám odhalí nové způsoby a cesty, jak do svého života vnést více lásky a porozumění. Nezáleží na tom, zda právě prožíváte láskyplný vztah, nebo svého životního partnera zrovna hledáte. Ať tak nebo tak, vždy je tu příležitost naučit se, jak milovat více, hlouběji a opravdověji. Účelem těchto karet je pomoci vám rozvíjet láskyplný pohled na svět, díky kterému k sobě přitáhnete štěstí a hlavně lásku.



Vždyť láska je základní esencí života!



Věštecké karty jsou prastarým způsobem, jak se spojit s moudrostí Vesmíru. Tento průvodce vám vysvětlí hlavní význam jednotlivých karet v balíčku a zároveň vás naučí, jak se vykládají. Věříme, že vám karty i tato knížka budou dobrými přáteli a pomocníky na cestě za láskou a životním naplněním.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

2.6.2014 - Renata
 S kartami jsem několikrát vykládala, několikrát i sobě a psala jsem o těchto výkladech článek. Překvapilo mne, či mi spíš bylo velmi příjemné, jak mi sedly, i když jsou takové jemné, éterické a hlavně autorka obrázků jim dodala naprosto fantasy nádech. Jsou úžasné, barevně řešené tak, že musí být příjemné snad každému a výklady jsou naprosto trefné!

Studánka zdraví a léčivé 3D mandaly

Studánka zdraví a léčivé 3D mandaly - Josef Schrötter

Studánka zdraví a léčivé 3D mandaly


Josef Schrötter


Skladem u dodavatele

299,- Kč  270,- Kč

Anotace:

Josef Schrötter patří mezi naše přední psychotroniky a prokázání vlivu bioenergetického působení na živou a neživou hmotu, je cílem jeho experimentů. "Energeticky aktivované obrázky dělám již velmi dlouho v různých formách - kreslené, kaligrafické nebo ve formě stereogramů. Inspirací pro mne byla celá řada dopisů od čtenářů Regenerace, když jsme je začali pravidelně uveřejňovat. Ve své léčitelské praxi používám pro přenos bioenergie metodu kontaktní nebo bezkontaktní. Energii přijímám z kosmu sedmou čakrou a vkládám do ní určitý program. Bioenergie zde byla, je a bude. To nemusí být dáno žádným zákonem, vyhláškou nebo normou. Tímto způsobem se léčilo od pradávna. Když se podíváme na lékařskou mikroelektroniku, tak zjistíme, že se čím dál více způsoby a frekvenčně přibližuje bioenergetickému působení a diagnostice. A to je moc dobře."



Recenze:
Recenzí celkem : 1

1.6.2014 - Renata
 Kniha mne zaujala svým tématem, které mne zajímá, ale velice těžko se mi chápalo. Josef Schrötter však vysvětlil v i velmi graficky zdařile zpracované knize, bioenergetiku tak, že si troufám říci, že i nevěrci uvěří. Žasla jsem nad logikou, kterou v sobě působení bioenergie má... žasla jsem nad úžasnou jednoduchostí. A i když je to čtení pro chvíle, kdy opravdu chcete bádat a trochu se usebrat pro sebe, je to kniha, kterou bych rozhodně do knihovničky doporučila každému zvídavému čtenáři. Každému, kdo chce pochopit, jak vůbec může složitost světa existovat.

RUBEZAHLS ZAUBERKRAUTER

RUBEZAHLS ZAUBERKRAUTER - KUBáTOVá

RUBEZAHLS ZAUBERKRAUTER


KUBáTOVá


Skladem v eshopu (85 ks)

249,- Kč

Anotace:

Pohádky o květinách z Krkonoš z pera Marie Kubátové v němčině. Překlad Marie Langerová Rozměr 160 x 235 mm



Recenze:
Recenzí celkem : 1

22.5.2014 - Gerhard Zeidl
 Kniha přeložena do němčiny- text mi připadá dost těžkopádný, překlad je takový spíše otrocký, je to trochu škoda.

Jak meditovat - Praktický návod, jak se spřátelit se svou myslí

Anotace:

Práce s vlastní myslí je jediným prostředkem, jak se skutečně začít cítit šťastnými a spokojenými ve světě, ve kterém žijeme.


Když vás něco trápí - na někoho jste naštvaní, vadí vám určitá situace nebo vás trýzní fyzická bolest - musíte pracovat se svou myslí ke zklidnění a to lze uskutečnit skrze meditaci.


"Domnívám se, že hlavním důvodem, proč provádíme meditační cvičení, je možnost stát se dokonale milujícími lidmi. A to je něco, co svět potřebuje", píše Pema Chödrön, autorka této knihy. Jak meditovat je dlouho očekávaná kniha moudré učitelky, která každému z nás může pomoct dosáhnout tohoto ušlechtilého cíle.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

22.5.2014
 Kniha mne zaujala především dvěmi faktory: Prvním bylo zjištění, že MEDITACE NEMUSÍ BÝT VŽDY PŘÍJEMNÝ ZÁŽITEK a není to špatně. Autorka sama prochází chvílemi, kdy nevnímá tento stav v pohroužení mysli nijak příjemně, kdy chtě nechtě musí akceptovat myšlenky, zvuky kolem, rušení, neklidnou mysl, starostí i bolest, která vyvěrá z nitra člověka. Často v tomto stavu přijdeme ve své duši do míst, kde to hodně bolí... a většinou se pak stáheme a řekneme si, že meditace nefunguje. Líbí se mi, že autorka zcela otevřeně pracuje právě s těmito emocemi a fakty a dělá tak z meditace léčebný proces. Druhá věc byla, že často cituje své učitele. Nevydává je za své myšlenky a k citátům má vždy nějaký osobní vztah, vzdává mezi řádky hold tomu, kdo je napsal.

Steampunk tarot - kniha a 78 karet

-14%
Steampunk tarot - kniha a 78 karet - Aly Fell

Steampunk tarot - kniha a 78 karet


Aly Fell


Skladem u dodavatele

499,- Kč  425,- Kč

Anotace:

Nasaďte si letecké či svářečské brýle, oblečte si svůj nejlepší korzet, posaďte si na hlavu cylindr a vydejte se na dobrodružnou výpravu do světa steampunku. Steampunk si pohrává s myšlenkou, jak by se mohla odehrát historie, kdyby se některé věci staly jinak. Tím se silně podobá většině tarotových výkladů, v jejichž posvátném světě si také můžeme představovat, co by se stalo, kdyby...Svět steampunku vám nabízí fantastické prostředí, do něhož můžete zasadit své příběhy, a tarotové karty vám je pomohou vyprávět. Při tom všem se zároveň seznámíte s pozoruhodným fenoménem jménem steampunk. Autorka Barbara Moore vám představí postavy tarotu oblečené ve stylu steampunku a tak poznáte i hlavní prvky stampunkové mody.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

10.4.2014 - Renata
 Je to jeden z nejbáječnějších tarotů, jaké jsem kdy poznala. S jakým nadšením ho asi autoři museli vyrábět? psát ten strhující příběh... a malovat ty nádherné obrázky, které jen se pohnout... Cítila jsem neodbytnou touhu vstoupit naživo do jednotlivých příběhů a zůstat v nich. Porozhlédnout se. Poznat tarotový svět zase z jiné strany. Z hlediska vykladačky karet mi tyto karty velmi vyhovují, protože nematou, jsou řízné, pevné a jasně mluvící. A hlavně, vždycky je to vstupenka do toho párou a kovem voňavého světa...

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2017 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap