Knihkupcův blog

Poklady klasické české kuchyně

Komentář:

Prý nejlepší česká kuchařka posledních let, alespoň tedy až do takových výšin bylo toto dílo pochváleno v recenzi serveru iDnes.cz. Citujeme z článku: O nové kuchařce z dílny Pražského kulinářského institutu sepsané jeho šéfem Romanem Vaňkem se začalo povídat mezi laickou a odbornou veřejností od jejího vydání v listopadu loňského roku. "Podle mě je to nejlepší česká kuchařka za posledních mnoho let. Nejvíc se mi líbí, že je naprosto i pro laiky srozumitelně popsáno, co a jak uvařit. A taky, když se podívám na ty pracovní postupy, tak jsou jednoznačně poctivé i po technologické stránce. Takto se prostě má vařit," hodnotí ji Jaroslav Hájek, šéf odborného vzdělávání ze Střední školy gastronomické a hotelové v Praze. Kuchařka byla bleskově rozebraná, takže jsme s recenzí museli počkat až na dotisk, který se v těchto dnech objevil na pultech. "Já mám hlavně radost, že podle reakcí se kuchařka lidem líbí a hlavně že podle ní i vaří," je spokojený Roman Vaněk. Celou recenzi si můžete přečíst zde.


K zakoupení knihy Vás možná navnadí obrázky, které ilustrují výše uvedenou recenzi. Dobrou chuť!




Anotace:

Kuchařka Romana Vaňka. Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize Poklady klasické české kuchyně soubor bezmála dvouset receptů, připravovaných krok po kroku, včetně české pekařské klasiky, na které spolupracoval s vynikajícm pekařem a také lektorem Prakulu Martinem Hanusem. Předmluvu Vaňkových "POKLADŮ" napsali velcí milovnící a ochránci poctivé české gastronomie kníže Karel Schwarzenberg, šéfkuchař Jaroslav Sapík a Jitka Rákosníková-šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečně nelže, jde o opravdové poklady! Od poctivé hovězí polévky, přes huspeninu, škvarky, utopence, řízek s bramborovym salátem, koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou, tatarák, jehněčí, vepřové, telecí, vnitřnosti, drůbež, divočinu, ryby, krupicovou kaši, koláče až po vanoční cukroví. Recepty najdeme v nové knize Poklady klasické české kuchyně jak složitější, tak zcela základní včetně velmi zdařile zpracovaných tipů, všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého. Po dlouhé době je tady nová příručka, která si mezi klasickými českými kuchařkami bezpochyby najde své čelní místo. "Poklady" musíte mít!


Máme i další kuchařské knihy Romana Vaňka. Nechcete se na ně podívat?


KLENOTY KLASICKÉ EVROPSKÉ KUCHYNĚ - Vaněk RomanKouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček - Roman VaněkSushi - Doma, krok za krokem - Poklady klasické české kuchyně - Roman VaněkSNADNO & RYCHLE - Roman Vaněk



Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.3.2014 - Tereza
 Kuchařka je super. Vařim každý den a od chvíle, co mám tuto kuchařku, tak vždy čerpám z ní. Postupy jsou velmi jednoduché. Mám vyzkoušené, že vývar se dá nahradit vodou a chuť je výborná. Jen se mi u omáček stává, že jsou méně husté, než jsme zvyklí. Tuto kuchařku určitě doporučuji :-)

Dědečku, vyprávěj - Kniha pro uchování vzpomínek

-20%
Dědečku, vyprávěj - Kniha pro uchování vzpomínek - Monika Kopřivová
Anotace:

Otevřená kniha pro zaznamenání vzpomínek vašeho dědečka od dětství po současnost. Dědeček bude moci sám nebo s vaší pomocí vyplňovat knížku a odpoví tak na celou řadu pečlivě vybraných otázek. Namátkou: čím chtěl být, když byl malý, jací byli jeho rodiče a prarodiče, kde si hrál, kdy potkal babičku - svou ženou, co spolu zažili, jak vnímal dědeček historické události, co se podle něj dnes změnilo oproti době jeho mládí… Kniha se stane pro vašeho dědečka zábavou a pro celou vaši rodinu cenným pokladem. Doprovodné obrázky a dobové fotografie pomáhají probouzet vzpomínky. V knížce je prostor na přidání vlastních fotografií. „Dědečku, vyprávěj“ je unikátním dárkem pro všechny dědečky.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

4.3.2014
 Pěkně udělaná kniha sloužící jako rodinná kronika pro další generace

Střípky a klípky z Myšákova

Anotace:

Myšákov je městečko, ve kterém se pořád něco děje. Tentokrát vás čeká letecká akrobatická šou a návštěva filmového studia Myšandov, spolu s králem Myšounem I. Dobrotivým zavítáte na rytířský turnaj a do zoo, a možná bude i bleší cirkus! Vítejte (opět) v Myšákově, kde na vás čeká rodinka Myšičkových a staří i noví hrdinové - nadstrážmistr Myšátko, geniální detektiv Šerlok Holmyš, zlodějíčci sýra Oťas a Edouš či popletený rosnička Fanda... Věřte nevěřte, v tomhle městečku se dějí věci, jaké se nikde jinde nedějí! V této edici dále vyšlo: Nová dobrodružství z Myšákova Střípky a klípky z Myšákova Z Myšákova na jih a zpátky Jak se žije v Myšákově



Recenze:
Recenzí celkem : 1

4.3.2014
Nádherné ilustrace na každé straně knihy,textu je tak akorát pro začínající čtenáře.Určitě dokoupíme i další knihy z této série.

Nejšťastnější na světě

-56%
Nejšťastnější na světě - Menna Van Praag

Nejšťastnější na světě


Menna Van Praag


Skladem u dodavatele

229,- Kč  99,- Kč

Anotace:

May Fitzgeraldová získala všechno, po čem kdy toužila. Léta se trápila tím, že je tlustá a nemožná, a zoufale se snažila najít lásku. Teď ale žije konečně tak, jak si vždycky přála, a navíc potkala muže svých snů. Tohle by přece nemělo mít chybu - šla za hlasem svého srdce a ten ji dovedl až ke splnění všech tajných přání. Jenže s tím, jak se May rozjíždí úspěšná kariéra spisovatelky, se také znovu objeví její démoni. Opět se cítit nejistá a začíná podléhat touze po uznání a pozlátku slávy. Její vysněný přítel Ben přestává její chování zvládat a zdá se, že konec jejich vztahu je na dohled. Povede se to May ještě zvrátit a dokáže, že je opravdu možné být nejšťastnější na světě?

Tato knížka volně navazuje na knihu Štěstí, láska, čokoláda.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

8.2.2014
 Pro mne třeba toto byla kniha už z jiného soudku, než první dílo Menny van Praag. Tady se hlavní hrdinka už potýká s pro mě neznámými emocemi, jako je v podstatě to, že jí "stoupne sláva do hlavy". Ale i to je zajímavé a příběh je uvěřitelný, jemný, není to žádná přehnaná červená knihovna. Naopak, ve chvíli, kdy máte třeba své sny a nevíte, jaké to je, když se splní, sáhněte po této knize. Moc jsem si ji užila jako odpočinkové čtení.

Osho Zen Tarot

Osho Zen Tarot - Osho

Osho Zen Tarot


Osho


Skladem v eshopu (1 ks)

587,- Kč

Anotace:

Zdá se vám život nejistý a plný pochybností? Hledáte nějaký zdroj inspirace? Osho Zen Tarot se zaměřuje na pochopení toho, co je tady a teď. Je to systém založený na zenové moudrosti, která říká, že vnější události jsou jednoduše odrazem našich myšlenek a pocitů, ačkoli ani nám samotným není často jasné, čeho se tyto myšlenky a pocity týkají. Osho Zen Tarot nám pomáhá odpoutat pozornost od vnějšího dění, abychom mohli jasněji pochopit, co se děje uvnitř v našem srdci. Středověké karetní symboly zde byly nahrazeny současnými obrazy, takže významu jednotlivých karet porozumí i začátečník. Doplňující texty v doprovodné knize pak pomáhají obrazy interpretovat.


Od autora Osho by vás dále mohlo zajímat:


O čakrách - Sedm center životní energie - OshoNEPŘEKÁŽEJTE SAMI SOBĚ OSHO - OshoNEBEZPEČNÁ PRAVDA - ODVAHA PŘÍJMOUT NEPOZNATELNÉ - OshoMUŽ, KTERÝ MILOVAL RACKY - OshoKouzlo sebeúcty - OshoLÉČENÍ DUŠE - Osho



Recenze:
Recenzí celkem : 1

8.2.2014 - R.
 Supééér, nové vydání! Osho Zen Tarot je kultovní klasika, neměla by nikdy vymizet z pultů knihkupectví a esoterických prodejen. Jeho mluva je ovšem velmi jiná, zvláštní, při práci s těmito kartami jsem hodně hledala na netu a sháněla názory těch, kteří se osha zastávají a ti, kteří mu nemohou přijít na jméno. Pravdou je, že to rozhodně nejsou karty povrchní, a je tu citelná snaha spojit západní civilizaci s buddhistickou moudrostí. Osho je určitě nadčasový člověk a díky kartám můžete do jeho učení proniknout možná nejsnadněji, jak to jen jde. Protože karty ukazují právě to, co promlouvá jenom a pouze k vám samotným.

1Q84: Kniha 1 + Kniha 2

Anotace:

Co kdyby jednoho dne kdosi kdesi přehodil imaginární výhybku a svět, jak ho znáte, jednou provždy skončil? A co kdyby si toho navíc nikdo kolem vás nevšiml? Aomame a Tengo jsou někdejší spolužáci. Ona je geniální fyzioterapeutka, která rozumí lidskému tělu jako málokdo. Jen svých znalostí občas využije k tomu, aby odeslala na jiný svět muže, na které je běžná spravedlnost krátká. On je vynikající matematik se spisovatelským talentem, který se jednoho dne propůjčí ke zdánlivě nedůležitému literárnímu podvodu. Ti dva se neviděli dobrých dvacet let, v hloubi duše ale nepřestávají myslet jeden na druhého. Oni sami se vlastně nezměnili. Jenže svět kolem nich začal být od jistého okamžiku jiný a podivný. A oni by v něm teď měli najít jeden druhého… Ve svém novém románu se Murakami pokusil propojit své dosavadní tvůrčí postupy do rozsáhlého celku, ve kterém nechává zaznít mnoha protichůdným hlasům, aby se znovu a nově zamyslel nad svými oblíbenými tématy.


Haruki Murakami rozdělil knihu 1Q84 do více dílů. U nás vyšel díl 1+2 v jedné knize a díl 3 v druhé knize. Kupte si celý příběh najednou!


1Q84: Kniha 1 + Kniha 2 - Haruki Murakami1Q84: Kniha 3 - Haruki Murakami



Recenze:
Recenzí celkem : 1

12.11.2013 - Lenka
 Murakami je v posledních dvou letech jedním z mých oblíbených autorů. Recenze na 1Q84 jsou velmi rozporuplné - jedněm se kniha líbí, druhým úplně naopak. Mě uchvátila. Knihu 1 a 2 jsem sice hltala, ale místy se i trochu nudila. U knihy 3 jsem se ale nemohla odtrhnout až do samého konce.

Krakonošovo čarobejlí - čaj z Krkonoš brusinka s jahodou

Anotace:

Ovocný porcovaný čaj s bylinou. 20 sáčků á 2 gramy. Čajová směs Krakonošovo čarobejlí Brusinka s jahodou a mátou spojuje jedinečné účinky brusinky s příjemnou chutí jahod a podmanivou a uklidňující vůní máty. Složení: ibišek - květ, jablko - části, sladká ostružina - list, lékořice přírodní - kořen, brusinka - granulát, jahoda - části, aroma.


Máme i další skvělé čaje z Krkonoš s různými příchutěmi. Zkuste je také!


Krakonošovo čarobejlí - čaj z Krkonoš borůvka s rakytníkem - Krakonošovo čarobejlí - čaj z Krkonoš jablko s echinaceou - Krakonošovo čarobejlí - čaj z Krkonoš jahoda s gingkem - Krakonošovo čarobejlí - čaj z Krkonoš Třešeň s bezinkou - KRAKONOŠOVO ČAROBEJLÍ ČAJ Z KRKONOŠ BRUSINKA S JAHODOU 40G - KRAKONOŠOVO ČAROBEJLÍ ČAJ Z KRKONOŠ HRUŠKA S BYLINKAMI 40G -



Recenze:
Recenzí celkem : 1

7.11.2013 - Lenka
 Naprosto vynikající čajík! Není potřeba ani nijak sladit, opravdu je výborný.

ZEMĚ PLNÁ OTROKŮ

-25%
ZEMĚ PLNÁ OTROKŮ - Svobodová Dominika

ZEMĚ PLNÁ OTROKŮ


Svobodová Dominika


Skladem u dodavatele

249,- Kč  185,- Kč

Anotace:
Dominika Svobodová je elitní česká Domina, která se rozhodla zveřejnit zážitky a historky ze své mnohaleté praxe. Hrdiny jejích povídek, jež vycházejí ze skutečných zážitků (změněna byla pouze jména postav) jsou obyčejní lidé, které denně potkáváte - vaši kamarádi či manželé. Domina je zná jinak než vy...

Díky autorčiným vysvětlujícím poznámkám kniha rovněž vtipnou a nevulgární formou odpovídá na vše, co jste kdy o Dominách (a zejména mužích, kteří k nim chodí ), chtěli vědět. Jak lekce u Dominy probíhají, co se během nich smí a nesmí, kdo na ně chodí, čím Madam obdarovává...

Recenze:
Recenzí celkem : 1

22.9.2013 - Karel
 Vřele doporučuji i těm, kterým tato oblast nic neříká. Vtipnou formou se dozvíte řadu naprosto šokujících příběhů. Jsou zde naprosto neuvěřitelné věci, ovšem celé je to napsáno tak, že to není urážlivé natož vulgární. Autorka má velký nadhled a značný vypravěčský talent. Co dodat. Kdo koupí, neprohloupí...

Země plná otroků - Pravda o (vašich) mužích

-19%
Země plná otroků - Pravda o (vašich) mužích - Dominika Svobodová
Recenze:
Recenzí celkem : 3

22.9.2013
 Já ji také znám. Znám i mnoho dalších domin a mohu směle tvrdit, že je jedna z nejlepších. Knížku považuji za povedené dílko. Pobavil jsem se, něco dozvěděl i pochopil. Myslím, že je to pěkná knížka knížka psaná neurážlivou, nevulgární formou. A nejlepší na tom je, že uvedené příběhy se zřejmě opravdu staly. Docela by se mi líbil druhý díl.. ovšem to je jen na Dominice...

29.8.2013
 A i autorství je podivné viz: http://zena.centrum.cz/sex-a-vztahy/vse-o-sexu/clanek.phtml?id=788138

29.8.2013 - IslasBaleares@seznam.cz
 Autorku znám z vlastní zkušenosti. Označit ji jako elitní dominu je ale myslím dost nadnesené. V knize jsou popsány příběhy z její praxe, včetně vylíčení typů jejích zákazníků jejich chování, popis toho, jak nad nimi autorka dominuje hlavně psychologicky, což jsem já při vlastních návštěvách nezaregistroval. Dílo považuji za nepříliš vydařenou prvotinu.

ENCYKLOPEDIE NOŽŮ

-26%
ENCYKLOPEDIE NOŽŮ - Igor Skrylev

ENCYKLOPEDIE NOŽŮ


Igor Skrylev


Skladem u dodavatele

699,- Kč  511,- Kč

Anotace:
Úplná encyklopedie zbraní a výzbroje. Sbíráte nože? Zajímají vás chladné zbraně? Pak toto je kniha pro vás!

Praktická encyklopedie Igora Skryleva přibližuje, jaký nástroj či zbraň si zvolit, jak si ji svépomocí vyrobit a následně ji správně používat. Popisuje veškeré spektrum modelů a typů chladných a úderně drtících zbraní, vhodných pro naše podmínky. Zvláštní pozornost autor věnuje výběru zbraní pro použití v konkrétních situacích, přičemž podrobně probírá všechna kritéria, která je nutno zvážit při výběru nože, aby v kritickém okamžiku neselhal.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.5.2013 - Kalich-68
 Igor Skrylev napsal dobrou knihu. Ale překladatel Bruno Solařík to asi překládal v GOOGLU. Protože tolik nepochopitelných chyb v textu překladu může nasekat jen nějaký amatér.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2017 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap