Knihkupcův blog

Recenzované knihy

Tajemství bohyní na Žítkové

-10%
Tajemství bohyní na Žítkové - Vlastimil Hela

Tajemství bohyní na Žítkové


Vlastimil Hela


Skladem u dodavatele

299,- Kč  267,- Kč

Anotace:

Tato kniha je poctou příběhu zanikajícího fenoménu výjimečných kopaničářských žen- a také muži, který byl část svého života katolickým farářem.V textech o žítkovských bohyních, které byly publikovány v posledních letech a v nichž mezi nacisty, estébáky a opilci pobíhají v transu lesbické ženy, se z něj stala takřka smyšlená postava. Ve skutečnosti jsou spisy Josefa Hofera, vydané roku 1913, v nichž popisuje "velezajímavé, skutečné případy, jak vychytralé venkovanky bohyňují čili čarují,"nesmírně cenným svědectvím. Bez jeho postřehů, tvořících historickou bázi této knihy, by bezpochyby nevznikly ani publikace dnešních autorů, které ke kraji přilákaly zaslouženou pozornost. Moravské Kopanice tvoří několik malebných údolí a dramaticky se tvářících kopců. Jak ukazuje příklad bohyň - šeptuch, přijmout odpovědnost a být vědmou, lidovým léčitelem a venkovským šamanem, znamená vložit na svá bedra celoživotní úděl a obětovat se pro druhé. Proto dnes žítkovské bohyně, nositelky lidové magie, přebývající v mystického prostoru moravského pohraničí, nemají následovnice. Tato publikace, která přibližuje žítkovský mýtus ve všech jeho aspektech, vysvětluje proč.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

1.5.2018 - Renata
  DOPORUČUJU. Opravdu tuhle knihu doporučuju, a to zejména tehdy, pokud vás tohle téma kdysi dávno znechutilo. Tohle je prostě dokument, který dýchá starými časy, nezkreslený současností. Velká poklona autorovi, který dílo zpracoval s neskutečnou úctou.

Pět tajemství šťastného vztahu člověka a psa

-19%
Pět tajemství šťastného vztahu člověka a psa - José Arce

Pět tajemství šťastného vztahu člověka a psa


José Arce


Skladem v eshopu (1 ks)

299,- Kč  240,- Kč

Anotace:

Autorem knihy je mezinárodně uznávaný "zaříkávač psů z Mallorky", který na tomto ostrově provozuje výcvikové a rehabilitační centrum, v němž dává poslední šanci zdánlivě beznadějným problémovým psům z celé Evropy, které by jinak čekala smrt. Zaměřuje se především na psychologii člověka ve vztahu ke psům a zdůrazňuje, že "cesta ke psu je vnitřní, nikoliv technická". V knize tedy nejde o praktické návody, jak konkrétně zvíře cvičit, ale o celkový přístup. Arcé se snaží obnovit přirozený vztah člověka a psa prostřednictvím instinktů a intuice. Vychází z přirozené smečkové struktury psovitých a snaží se její zásady přenést do komunikace se zvířetem, aby "naučil lidi dívat se psíma očima".



Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.4.2018 - Markéta
Kniha obsahuje základní principy vztahu mezi člověkem a psem, které jsou podány dosti pochopitelně. Knihu doplňují krásné fotografie, což dosti zpříjemňuje četbu. Určitě doporučuji.

Andělské modlitby

-25%
Andělské modlitby - Kyle Gray; Jason McCreadie

Andělské modlitby


Kyle Gray; Jason McCreadie


Skladem u dodavatele

259,- Kč  192,- Kč

Anotace:
Karty Andělské modlitby jsou silným duchovním nástrojem, který vám umožní spojit se s hlubokou moudrostí a léčivou podporou andělů pozitivním a praktickým způsobem. Zářivé moderní obrazy společně s tradiční symbolikou naplňují tento dárkový komplet láskyplnými poselstvími andělů, archandělů, božské matky a božského otce. Každá karta vám také nabízí mocnou afirmativní modlitbu, která vám pomůže vyřešit konkrétní výzvy ve vašem životě k nejvyššímu dobru všech zúčastněných. <br><br> Andělé vám byli a jsou vždy nablízku a rozumí obtížným situacím z minulosti. Pomohou vám odevzdat vše, co již nepotřebujete tak, abyste mohli najít klid a harmonii, které jsou vám vlastní. Se svými průvodci si časem vytvoříte svůj vlastní jazyk a tento balíček karet se stane vaším přítelem a spirituální oporou.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

12.4.2018 - Re
 Doporučuji nejen tyhle, ale i Strážce světla (barevnější, hezčí), obsahově jsou podobné, řízné a jasné. Překvapily mne textovou částí, kterou oceňuji a která dala vždy téměř okamžitě naprosto přesnou odpověď.

Karty vědomé duše

-25%
Karty vědomé duše - Kim Dreyer

Karty vědomé duše


Kim Dreyer


Skladem v eshopu (1 ks)

199,- Kč  148,- Kč

Anotace:

Karty vědomé duše oslavují přírodu a uctívají božské ženství ve všech jeho podobách: od anděla přes vílu, bohyni, dívku a matku až po stařenu. Jsou nástrojem, jehož prostřednictvím se duše, andělé a rádci budou moci dotknout vašeho srdce. Byly vytvořeny s úmyslem citlivě a láskyplně s vámi sdílet moudrost Vesmíru a rady v něm ukryté. Záměrem těchto karet je také probudit ve vás uvědomění sama sebe, abyste byli schopni vnímat, jakou nádhernou a jedinečnou lidskou bytostí jste.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

4.3.2018 - Renata
 Když mám v ruce tyto karty, mám pocit souladu. Že díky jim budu zažívat soulad, hledat soulad a čím víc jsem s nimi pracovala, tím víc musím říct, že v jedné jediné větě, kterou mi často řeknou už na náhledu samotné kartičky, je víc pravdy než v celé knize. Že stačí je jenom poslouchat. Jsou prostě nádherné.

Andělské karty pro děti

-25%
Andělské karty pro děti - Doreen Virtue

Andělské karty pro děti


Doreen Virtue


Skladem v eshopu (2 ks)

199,- Kč  148,- Kč

Anotace:

Doreen Virtue vytvořila tuto karetní sadu speciálně pro děti. Díky čistému srdci a otevřené mysli se děti dokáží přirozeně napojit na své anděly strážné a přijímat jejich pomoc. Každá ze 44 karet přináší poselství určené dětem a svojí velikostí se akorát hodí do dětských rukou. Knížečka, která je ke kartám přiložená, obsahuje návod, jak karty vykládat a základní významy jednotlivých karet. Andělské karty pro děti jsou skvělou příležitostí pro vykročení rodičů a dětí na společnou duchovní cestu životem.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

4.3.2018 - Renata
 Tak příjemné a hebké. Ach. Ale nehledejte tu mnoho nějakých duchovních hlubokých mouder, i když ve chvíli, kdy se nad těmi buclatými dětičkami, andělíčky a zvířátky zamyslíte, zjistíte, že se napůl touláte ve své dětské duši. A ta je moudrá svou naivitou, vírou a láskou. Vlastně mi nakonec došlo, že v té jednoduchosti je právě ta hluboká moudrost.

Karty pravé lásky

-25%
Karty pravé lásky - Belinda Grace; Lori Banks

Karty pravé lásky


Belinda Grace; Lori Banks


Skladem u dodavatele

259,- Kč  192,- Kč

Anotace:
Kdo z nás nemá otázky o partnerství, vztazích a lásce? Chtěli byste najít toho pravého (tu pravou), anebo zažívat více radosti a naplnění ve svém stávajícím vztahu? Karty pravé lásky vám budou průvodcem v záležitostech srdce. Jsou plné inspirace, moudrých ponaučení a rad, které vám pomohou prohloubit spojení s vaší podstatou a vnitřní pravdou. Věřte, že téměř v každé situaci se nabízí východisko, k němuž vás dovede vlastní srdce. <br><br> Nic není důležitějšího než milovat a být milováni a tyto karty vás svy´mi jasnými odpověďmi dovedou k novým úrovním porozumění, jistoty a důvěry. Jednoduše si karty zamíchejte a vytáhněte si své denní poselství. Pokud jste sami, myslete přitom na vztah, jaký byste chtěli, a pokud jste ve vztahu, zeptejte se, jak byste ho mohli zlepšit i prohloubit.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

16.2.2018 - Renata
 Čtivá a milá knížečka poslouží sama o sobě k pročítání a pohodě... A karty? Ty jsou malá umělecká díla, na která se oči mohou nechat. V kombinaci obého je považuji za jedny z nejhezčích vykládacích karet vůbec. Navíc je nepovažuji jen jako "láskové" karty, ale hluboce analytické pro lidskou duši a směřování, uvědomění si svých kvalit apod.

A Bůh pravil: Musíme si promluvit !

-28%
A Bůh pravil: Musíme si promluvit ! - Hans Rath

A Bůh pravil: Musíme si promluvit !


Hans Rath


Skladem u dodavatele

330,- Kč  235,- Kč

Anotace:
Bůh stvořil svět v šesti dnech. Sedmého dne odpočíval. A osmého dne začal chodit na psychoterapii...<br> <br> Jakob Jakobi je psychoterapeut, ale s vlastním životem si neví příliš rady. V práci se mu nedaří, manželka ho opustila... a navrch mu její nový přítel, bývalý boxer, rozbil nos. Na pohotovosti se Jakob setkává s Abelem Baumannem, cirkusovým klaunem, jemuž štěstí taky dvakrát nepřeje. Zdá se, že Abel trpí podivnou poruchou osobnosti - sám sebe totiž považuje za Boha. A hledá terapeuta. Jakoba jeho nový, sympatický pacient, který se může pochlubit celou řadou nejrůznějších talentů, okouzluje a fascinuje. Brzy si však už vůbec není jistý, s kým má vlastně tu čest - a kdo z nich dvou ve skutečnosti pomáhá komu.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

6.2.2018 - Renata
Svěží, čtivý a stejně tak vtipný, jako protkaný hlubokou moudrostí, která se vám vryje pod kůži snad právě tím, že je aplikována do vtipných situací a všednodenností. Hans Rath je v tomhle osvědčený autor, o kterém se nebojím říct, že má snad i svůj typický rozeznatelný rukopis v němž exceluje svižný děj a chytlavé dialogy.

Pohřbívání svobody

-15%
Pohřbívání svobody - Benjamin Kuras

Pohřbívání svobody


Benjamin Kuras


Skladem v eshopu (1 ks)

269,- Kč  226,- Kč

Anotace:

S vítaným návratem k tradičnímu černému humoru provází Pohřbívání svobody absurditami, kterými dnes na individuální tvůrčí svobodu a zdravý rozum útočí v křečích politické korektnosti na úrovni lokální, státní, eurounijní a globální téměř všechny obory lidské činnosti - politika, zákony, školství, média, umění, náboženství, věda, vojenství, komunikační a sledovací technologie, business, finančnictví, energetika, bezpečnost, medicína, zemědělství, potravinářství i zacházení s odpadem.
S citátem Fritjofa Capry "život tu samozřejmě zůstane, ale nebude nutně lidský", nás autor chlácholí, že blížící se destrukci sebe samých a celé planety dokáží přežít švábi, z nichž kosmické moudro s přírodou jistě vytvoří za milion let další humornou civilizaci.
 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

1.2.2018 - Renata
 Jo, jedno se musí autorovi nechat – umí s lehkostí, ano, i vtipností, naprosto přesně pojmenovat absurdity dnešního světa, konkrétně se hodně věnuje médiím a jejich manipulaci, ekologií a nesmyslnému ničení zemědělství, a pak už jako třešnička na dortu vypadají všechny ty eurošprýmy a eurošpásy, protože co dokáží vymyslet úředníci v Evropské unii a ještě to jak stádu ovcí vpašovat do zákonů jednotlivých zemí, které se nebrání… Nakonec si člověk říká, jestli v té vodě nebo vzduchu už není něco, co cíleně likviduje zdravý rozum a lidskost. Jasně, je tu cítit nadhled, ale… v humoru je skrytá pravda.

Domácí nápoje pro zdraví

-10%
Domácí nápoje pro zdraví - Radmila Zrůstková

Domácí nápoje pro zdraví


Radmila Zrůstková


Skladem v eshopu (1 ks)

299,- Kč  267,- Kč

Anotace:

Voda je fenomén, díky němuž může na Zemi existovat život. Tato výpravná kniha přináší inspirace, jak z ní vytvořit jednoduché domácí nápoje pro zdraví. Najdete zde řadu způsobů, jak spojit lahodnou chuť ovoce, bylin, plodů a jedlých květů se životodárnou tekutinou. Připravovat si je můžete univerzálně, anebo podle toho, jak je přinášejí a nabízejí jednotlivá roční období.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

1.2.2018 - Renata
Potěšily mne nejen krásné recepty, které lákají k vyzkoušení, ale taky hezké povídání o vodě. Parádní grafika, obrázky a nádherná modrá barva. Je potěšení nejen tuhle knihu držet v ruce, listovat jí, ale také podle ní plnit džbánek s vodou.

Zrakové vnímání - optická diferenciace 2

Komentář:

Máme oba díly této publikace:


Zrakové vnímání - optická diferenciace 1 - Jiřina BednářováZrakové vnímání - optická diferenciace 2 - Jiřina Bednářová



Anotace:

Pracovní listy je možno použít k rozvoji: - optické diferenciace (zrakového rozlišování) - očních pohybů - uvědomování si posloupnosti - koncentrace pozornosti - fixaci tvarů písmen - postřehování slabik - pravo - levé a prostorové orientace Velikost: A4. brožovaná, 56 stran


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

29.1.2018 - Rejchova
Velka spokojenost.

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2018 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap