Nabídky knih

Recenzované knihy

UŽ ZASE SKÁČU PŘES MERDE!

UŽ ZASE SKÁČU PŘES MERDE! - Stephen Clarke

UŽ ZASE SKÁČU PŘES MERDE!


Stephen Clarke


Skladem u dodavatele

299,- Kč  273,- Kč

Anotace:
Angličan v Paříži

Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.10.2009 - fox
Po přečtení prvního dílu Merde! Rok v Paříži jsem se na druhej samozřejmě těšil. A Clarke nezklamal. Trampoty kolem rozjíždění provozu podniku, srážky se zmrdama a korupcí, to vše vtipně glosováno. I druhému dílu dávám pět hvězd, bo mě nadchnul.

MÉRDE! ROK V PAŘÍŽI

Anotace:
Stephen Clarke je britský novinář a spisovatel píšící pro francouzskou mediální skupinu v Paříži. Merde. Rok v Paříži je téměř pravdivý záznam událostí, které se mu přihodily nebo nepřihodily během deseti let, kdy žil ve Francii – podle toho, kdo klade otázku. Původně knihu vydal v nákladu 200 výtisků a chtěl ji prodávat přes svou webovou stránku, rozdávat přátelům nebo využít jako palivo při barbecue konajícím se při oslavě dobytí Bastily. Po čtení v Kanadském knihkupectví v Paříži a recenzích v tisku se však kniha stala takovým bestsellerem, že Clarke zanedlouho musel napsat pokračování.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.10.2009 - fox
Merde! Rok v Paříži jsem četl už před delší dobou. A byl to skvělý objev na poli humorné literatury. A byla to skvělá zábava. A výborně jsem se mockrát zasmál nahlas. Doporučuju.

Nanečisto

-19%
Nanečisto - Sergej Lukjaněnko

Nanečisto


Sergej Lukjaněnko


Skladem u dodavatele

298,- Kč  239,- Kč

Anotace:

Šestadvacetiletý obchodní zástupce malé moskevské firmy Kirill Maximov, prodávající počítačové komponenty, se jednoho krásného dne ocitne v neuvěřitelné situaci: V jeho bytě údajně už tři roky bydlí cizí žena, jeho místo u zaměstnavatele neexistuje, jeho přátelé ani jeho milovaná dívka ho nepoznávají. Kirillovi nezbývá než začít žít NANEČISTO - a tak se také jmenuje jedna z posledních próz úspěšného ruského autora Sergeje Lukjaněnka. Také román NANEČISTO, jehož fabule hodně připomíná slavný hollywoodský film Síť, je prošpikován svižnými dialogy a každodenními reáliemi ze současného ruského života.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.10.2009 - fox
Lukjaněnko patří mezi moje oblíbence. Po profláklé sérii hlídek, hardcore scifi s Chrumovem a dalších knihách, jsem byl zvědav, co mě čeká. Nanečisto je knížka velmi čtivá s pozvolným, ale bohatě se rozvíjejícím příběhem, kdy se postupně skládají dohromady souvislosti. Téma možných modelů lidské společnosti zabalené do scifi hávu paralelních Zemí usazené do ruských realií s odkazy na klasika scifi pana J. Verna (velmi vtipný svět a město!) zpracoval Lukjaněnko bezvadně. Místy velmi vtipně, místy zas dost akční a s rozjetým příběhem, celé usazené do realií života v Rusku; Lukjaněnko prostě umí napsat výbornou věc a sympatické je, že se podařilo vytvořit další odlišné kulisy pro příběh, než jsme od něj z jiných jeho knih zvyklí. Klobouk dolů, skvělé čtivo. Nanečisto je chytlavá věc, skvělá zábava, výborná scifi a samozřejmě prošpikována lehkým filozofováním o smyslu a podstatě lidské společnosti :-) Hlavní ale je, že jde především o skvělý příběh a ne o nudu! Doporučuju a hodnotím pěti hvězdama.

DO VLADIVOSTOKU NA ZMRZLINU NA KOLE

Anotace:
Tomšíčkova pátá kniha o cestování po různých kontinentech pochopitelně ne jinak něž na kole. Tentokrát se očima autora podíváme do Volgogradu, na Ural, Sibiř, abychom letmo zahlédli Omsk a Novosibirsk, překonáme mnoho potoků a řek, z těch největších Ob, Jenisej a Lenu. Po mizerných cestách se dostaneme k Bajkalu a pak přes Dálný východ do Komsomolska na Amuru a podél řeky Ussuri až do Vladivostoku, kam autor dorazil po 126 dnech.

Během 7 měsíců autor odšlapal na svém 30 let starém favoritu asi 22 000 km, 3 000 km se svezl vlaky.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.10.2009 - fox
Ačkoliv s Tomšíčkem nesouhlasim ve spoustě věcí a máme diametrálně odlišné názory a pohledy na svět, jeho cestopis je velmi čtivá a skvělá zábava. Naprosto nečekaně mě knížka a vyprávění na začátku pohltilo a musel jsem číst a číst a číst :) Místy jsem z něj měl pocit, že stále spěchá dál a dál, ale vzhledem k omezenému času (kvůli zimě), který na cestu měl, je to pochopitelné. Popis místy hustě naturalistickej, nicméně velmi zajímavé čtení, reálie, příhody, zkušenosti, popis prostředí, vnímání cesty a okolí, fotky. Nad očekávání výborná knížka. Jednoznačně doporučuju i těm, které kategorie CESTOPIS odrazuje. Tohle není kamera na cestách, tohle je člověk na kole, kde svět vnímáme skrz jeho oči a mozek :-)

FEJETONY

-19%
FEJETONY - Ivan Mládek

FEJETONY


Ivan Mládek


Rozebráno

129,- Kč  104,- Kč

Anotace:
Humor Ivana Mládka! Soubor 52 vtipných fejetonů na nejrůznější témata každodenního života určitě nezklame žádného fanouška bystrého humoru Ivana Mládka. Špatná hygiena má svá plus, Sedící mladí stojícím starým prospívají, Neskutečné přednosti mužské impotence nebo Výhody silnic v dezolátním stavu, to je jen malá ukázka z obsahu nové knihy Ivana Mládka. Chcete vědět víc? Pak neváhejte a začtěte se!

Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.5.2009 - fox
Upřímně: po přečtení skvělého Kalendameronu i dalších mládkových knih byla tohle dost slabota. Ale zas asi nelze očekávat "co kniha, to hit". Není to úplně nuda, ale super zábava taky ne. Takže jen 3/5 hvězd.

DLOUHÁ CESTA

DLOUHÁ CESTA - Slavomir Rawicz

DLOUHÁ CESTA


Slavomir Rawicz


Rozebráno

298.00,- Kč

Anotace:
Slavomir Rawicz byl mladý polský jízdní důstojník. Dne 19. listopadu 1939 byl zatčen Rusy a po brutálních výsleších a soudní frašce odsouzen na 25 let těžkých prací v gulagu.
Po tříměsíčním transportu na Sibiř uprostřed zimy Rawicz se šesti společníky uprchl, neboť setrvání v táboře by znamenalo takřka jistou smrt. V červnu roku 1941 skupina překročila Transsibiřskou železnici a po dlouhé cestě na jih, která je provedla nejdrsnějšími regiony světa včetně pouště Gobi, vkročili do tibetských hor a konečně v březnu 1942, devět měsíců po útěku, do Indie, cíle jejich putování za svobodou.
Jeden z nejúžasnějších pravdivých příběhů o útěku a přežití nabitý dobrodružstvím.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.5.2009 - fox
Skvělá kniha pojednávající o útrapách jedinců z gulagů. Ačkoliv autenticita knihy byla zpochybňována, viz http://en.wikipedia.org/wiki/Slawomir_Rawicz , přesto doporučuju k přečtení. Jde o úplně jinej styl psaní než známe např. od A. Solženicyna, ale velmi čtivé. Silný příběh, nečekané zvraty a navíc nejspíš zapsáno na základě autorovi vlastní zkušenosti.

MĚLKÉ SIBIŘSKÉ HROBY

Anotace:
Pevná s přebalem matná , 145 x 205 mm, 238 stran

Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.5.2009 - fox
Tohle jsem si přečetl v návaznosti na Rawiczovu Dlouho cestu. Těžko říct, která z těch knížek je lepší. Populárnější je asi Dlouhá cesta, o které se lze dočíst i na wikipedii (kde její autentičnost zpochybňují). Mělké sibiřské hroby jsou velmi napínavé, drsné a rozum zůstává stát nad tím, co vše se ve 20. století na planetě dělo. A bohužel v 21. stále nejspíš děje, akorát možná na jinách místech. Zlatá Evropa a ta pohoda, co tu máme už přes 60 let (jo jasně, taky tu byly prudy, ale.... přečti si tuhle knížku a budeš vědět, jak to myslím).

TAO WARRENA BUFFETTA

-19%
TAO WARRENA BUFFETTA - David Clark; Mary Buffet

TAO WARRENA BUFFETTA


David Clark; Mary Buffet


Skladem u dodavatele

198,- Kč  159,- Kč

Anotace:
Tato publikace by se měla stát nezbytnou pomůckou obchodního světa, k níž se budou investoři a manažeři stále znovu a znovu vracet. Autoři zachytili srdce, duši a étos Warrena Buffeta

Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.5.2009 - fox
Dobrá kniha. Trefně glosované postřehy z business i života, které sice člověk zná, ale prostě je většinou neumí tak bezvadně formulovat. Pochybuju, že na základě přečtení týdle knížky někdo bezpracně zbohatne... Ale zas platí "Chytrému napověz..." a hlupáci obvykle nečtou :-)

Krátké pohádky pro unavené rodiče

-10%
Krátké pohádky pro unavené rodiče - Michal Viewegh

Krátké pohádky pro unavené rodiče


Michal Viewegh


Skladem u dodavatele

176,- Kč  157,- Kč

Anotace:

V obsáhlé tvorbě Michala Viewegha se nyní poprvé setkáváme s pohádkami. Vypráví se v nich o autorově čtyřleté Sáře a její dvouleté sestřičce Báře, neméně však o jejich mamince a tatínkovi.Kniha má oproti rozsáhlým klasickým pohádkám například tu výhodu, že každý z příběhů lze přečíst dětem do deseti minut. Kromě toho se v nich ukrývají peprnější doušky, jež ocení zejména unavení rodiče. Těžko tedy rozhodnout, zda je knížka určena především dětem, nebo dospělým. U těchto pohádek - nepohádek si však určitě přijdou na své jedni i druzí, protože je autor napsal tak, aby se nikdo nenudil.


Máme i další knihy od autora Michala Viewegha. Kupříkladu tyto:


BÁJEČNÁ LÉTA S KLAUSEM - Michal VieweghBÁJEČNÝ ROK - Michal VieweghBIOMANŽELKA - Michal VieweghDALŠÍ BÁJEČNÝ ROK - Michal VieweghMAFIE V PRAZE - Michal VieweghMráz přichází z Hradu - Michal VieweghNA DVOU ŽIDLÍCH - Michal VieweghNÁZORY NA VRAŽDU - Michal Viewegh



Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.5.2009 - fox
Todle je bezva knížka :-) U dětí nejoblíbenější je stať o ospalém tatínkovi, kterak spí na střeše pozorován maminkou a ratolestmi. Co udělal Viewegh dobře jsou části textu určené pro rodiče, kde zcela trefně komentuje různé momenty, na které se při soužití s dětmi pravidelně naráží. A glosuje nejen je. Špica kniha. Děti uspíte a ještě se pobavíte.

PONÍK SE ZTRATIL

Recenze:
Recenzí celkem : 1

11.5.2009
K Mandy do školy přibude nová žákyně Susan která vlastní krásného poníka Prince. Mandy ale připadá hrozně nafoukaná ale později pochopí že Susan není taková jako vypadá

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2017 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap