Expedice, způsoby platby a odeslání

Recenzované knihy

Škoda lásky

-19%
Škoda lásky - Petr Šabach

Škoda lásky


Petr Šabach


Skladem v eshopu (6 ks)

219,- Kč  176,- Kč

Anotace:

Povídkový soubor, který volně spojuje hudební tematika, představuje jakési panoptikum všech těch „místních Elvisů“ a bigbeatových skupin, jež skončily dřív, než se stačily dohodnout na jménu, jakož i celou řadu svérázných outsiderů, kteří už po mnoho hudebních generací sní svůj mlhavý sen o slávě. Autor nás zavádí nejen do svých rodných Dejvic a na blízkou Hanspaulku, ale i do Smetanovy Litomyšle anebo do jedné zcela zapadlé pohraniční vísky. Titul knihy odkazuje na nejslavnější český hit všech dob - slavnou polku Jaromíra Vejvody.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

4.5.2009 - fox
Šabach je super, četl jsem od něj téměř vše, co napsal. Škoda lásky mě až do první půlky hodně bavila, pak to šlo trochu dolů, ale možná to bylo jen momentálním rozpoložením čtenáře, tedy mě :-) Nicméně v povídce, kde hlavní hrdina dostává záchvaty smíchu při pozorování dirigenta na koncertě klasické hudby, mě to úplně "odstřelilo". Takovej nával smíchu, že jsem se smál nahlas a skoro mi tekly slzy, to už jsem déle u knihy nezažil. Takže resumé: jednoznačně doporučuju!

DENÍK ZOUFALÉHO OTCE

-10%
DENÍK ZOUFALÉHO OTCE - Sam Holden

DENÍK ZOUFALÉHO OTCE


Sam Holden


Rozebráno

249,- Kč  222,- Kč

Anotace:
Chlap na mateřské

Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.4.2009 - fox
tady je to triviální: skvělé, sarkastické, ironické... máš děti, pak si to přečti, ať víš, že v tom nejsi sám... nemáš děti?? udělej si ňáký, projdi s nima první dva roky jejich života a pak si to přečti, abys mohl tuhle brilantní sebeironickou knihu ocenit :)

POSLEDNÍ HRDINA

Anotace:

Ve svém čase byl hrdinou. Pamatuje dny velkých dobrodružství Pamatuje doby, kdy se hrdinové nemusejí obávat ani překupníků, ani právníků, ani civilizace. Pamatuje časy, kdy vás lidé uznávali, když jste zabili draka. Ale také si nemůže vzpomenout, kam si odložil zuby



Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.4.2009 - fox
"must buy" pro sběratele... graficky krása, zpracováním skvělé... příběh na Pratchetta lehce nad průměrem... zkrátka výstavní kniha.

I-400

I-400 - Henry Sakida

I-400


Henry Sakida


Rozebráno

449,- Kč

Anotace:
Zatímco o standardních ponorkách za 2. světové války vyšla i v češtině řada publikací, o japonských obřích ponorkách třídy I-400 je známo poměrně málo. Vydání této knihy v USA znamenalo první anglický titul k této problematice.
Super ponorka I-400 byla jedním z nejstrašnějších monster 2. světové války a ve své době to byla zdaleka největší ponorka na světě. Spojenci neměli ani tušení o její existenci až do konce srpna 1945, kdy jim padla do zajetí.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.4.2009 - fox
čtivostí zcela průměrná militarie, ale faktama hodně zajímavé. Když si člověk uvědomí, co dokázali japonci zkonstruovat ve 40. letech 20. století.... co se v těch mořích prohání asi dneska? :)

ZASAŽEN BLESKEM

ZASAŽEN BLESKEM - Jefrey Rosenthal

ZASAŽEN BLESKEM


Jefrey Rosenthal


Rozebráno

295.00,- Kč

Anotace:
Kniha kanadského profesora statistiky čtenáře nenásilným a mimořádně poutavým způsobem přivádí k pochopení podstaty teorie pravděpodobnosti a statistiky, aniž by od něj vyžadovala hlubší matematické vzdělání. Pomocí příkladů ze života i smyšlených příběhů jej přesvědčuje o tom, že náhodnost, nejistota a pravděpodobnost nás všechny provázejí na každém kroku a jejich pochopení je nezbytné k hlubšímu porozumění světu, k lepšímu rozhodování, ke zmírnění nejrůznějších obav i pro zábavu.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.4.2009 - fox
Tohle je výborná kniha, která dá laikovi nakouknout do světa pravděpodobnosti a statistiky. Dozvíš se, že tě spíš srazí auto, než že bys vyhrál první ve sportce a další spíše trochu úsměvná zjištění "ze života", ale mnohem přínosnější jsou kapitoly, které otevírají obzor nad interpretacemi výzkumů veřejného mínění, výsledků voleb, jejich odhadů v mediích, a jiná podobná každodenní čísla, která na nás novináři sice hrnou, ale obvykle je neumí opřít o logickej základ. Je to psaný formou popularizace matematiky "bez vzorců", takže velmi stravitelné i pro ty, kteří si myslí, že v čem je matika, to musí bejt špatný, nebo aspoň divný :-) Celkově: skvěle napsáno a do češtiny výborně přeloženo.

KALENDAMERON

KALENDAMERON - Ivan Mládek

KALENDAMERON


Ivan Mládek


Rozebráno

249.00,- Kč

Komentář:
Doporučuje fox, čili IT správce tohoto webu. Prý se dlouho tak hodně nenasmál. Chm, tak to se divím, poněvadž nyní mi některé mé požadavky, které jsem na něho v době rozjezdu eshopu chrlil, přijdou tak vtipné jako chemikovi H2SO3.

Anotace:
Neuvěřitelně nestydatá sázka o nestydaté prachy! Dva kamarádi z dob studií, kteří vždy uměli žít naplno, se setkávají po 30 letech. Ze vzpomínek, které se točí především kolem žen, vzniká neuvěřitelná sázka o 10 milionů korun. Vyhrává ten, kdo dřív prožije sexuální noc s ženami všech jmen, které jsou v kalendáři. Tato sázka má svá pravidla, kontrolu, časový limit a v průběhu plnění vznikají neuvěřitelné příběhy... Sežeňte například nositelku jména Hromnice nebo Zoe!

Recenze:
Recenzí celkem : 1

10.4.2009 - fox
Totální humornej úlet od Ivana Mládka. Milovníci jeho humoru, tohle si musíte přečíst. Skvěle jsem se bavil. Název Kalendameron napovídá, co je základní linií přiběhu. Jasně, kluci lověj baby podle kalendáře, ale to není v celé knize to nejpodstatnější :-) No prostě mládkův humor. Někdo se u něj válí smíchy a někdo ho nesnáší, tak si vyber.

TOMÁŠ, JAMES A ČERVENÝ BALON

TOMÁŠ, JAMES A ČERVENÝ BALON -

TOMÁŠ, JAMES A ČERVENÝ BALON


Rozebráno

169.00,- Kč

Anotace:

Ahóóój! Mašinka Tomáš za vámi přijíždí se zbrusu novým příběhem! Tentokrát je o tom, jak na ostrov Sodor přivezli velký červený balon. Tomáš a James se báli, že výletníci teď budou chtít létat jen balonem a na mašinky zapomenou. Ale nakonec se ukázalo, že mašinky ze sodorské železnice se bály docela zbytečně!



Recenze:
Recenzí celkem : 1

10.4.2009 - fox
Občas přemejšlím, co se na tom Tomášovi těm dětem tak líbí? Příběhy místy slabé, leckdy i dost nelogické. Ale malí špunti to fakt žerou. Poměr cena/výkon je dobrej.

Čtvrtý den až na věky

Anotace:

Původní druhá kniha povídek Ondřeje Neffa z roku 1987 vychází od té doby poprvé. Povídky se žánrově pohybují od tvrdé sci-fi přes příběhy ze současnosti s prvky fantastiky až po čistokrevný horor. Ondřej Neff nově povídky opatřil svými komentáři, kde objasňuje dobu vzniku té které povídky a s humorem se ohlíží na žánr sci-fi, který od té doby zaznamenal obrovský boom.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

10.4.2009 - fox
Vybrané Neffovi povídky mě potěšily. Ke každé ještě dopsal krátkou stať s úvodem, motivací, okolnostmi vzniku, inspiracemi, apod. Zhltnul jsem na jeden zátah. Bezva knížka. A sci-fi je v povídkách většinou jen kulisou než ústředím motivem. Tím jsou zajímavé nápady, zvraty příběhu. Doporučuju.

LIDI ANEB DUCH NÁRODA JE NEJLÉPE CÍTIT V PŘEPLNĚNÉM AUTOBUSE

Anotace:
Chcete lidi poznat opravdu zblízka? Cestujte s nimi!

Recenze:
Recenzí celkem : 1

10.4.2009 - fox
U téhle knihy jsem nevěděl, co kupuju. Přesvědčila mě obálka. A spokojenost. Oddechovka, leckdy humorná, místy sarkastická a hlavně zajímavá. Zajímavej způsob jak nasát v cizině místní prostředí jsou hospody a kavárny. No a autorka na to šla přes cestování autobusem :) Originální.

ČAROPRÁVNOST ÚŽASNÁ ZEMĚPLOCHA

Anotace:
Když se na Zeměploše narodí osmému synovi osmé dítě a je to také syn, dostává podle tradice do vínku kouzelnickou hůl a stane se z něho mág. Dcer se tento nepsaný zákon netýká, protože s ženami zeměplošská magie vůbec nepočítá. Stařičký kouzelník Podomní Kšaft si až příliš pozdě uvědomil, co způsobil, když svou hůl předal právě narozenému osmému potomku osmého syna, aniž se přesvědčil, zda je to kluk...

Recenze:
Recenzí celkem : 1

10.4.2009 - fox
Čaroprávnost - třetí (bohužel zatím poslední) převod pratchettovky do audio verze. K předchozím dvěma jsem prostě neodolal. Opět namluveno Kantůrkem, skvělé. Doufejme, že budou v tomto počinu v Talpressu pokračovat.

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2017 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap