Knihkupcův blog

Recenzované knihy

MICHAEL JACKSON KRÁL POPU 1958-2009

Anotace:
Pocta legendě popu, géniovi, jehož hudba
a tanec ovlivnily několik generací. Tato
kniha vypráví příběh neuvěřitelně talentovaného
muže od jeho počátků coby dětské
hvězdy s Jackson 5 až po tragický konec
v červnu 2009, jenž oplakávaly miliony fanoušků
po celém světě. Stránky plné barevných
fotografií podrobně reflektují kariéru
tohoto výstředního umělce.
Chris Roberts je hudebním kritikem, jenž napsal
mnoho publikací a článků nejen o populární
hudbě, mezi něž patří ABBA, Scarlett
Johansson, Heath Ledger nebo Lou Reed.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

30.12.2009 - Róza
Tuto knihu měli vydat jen s fotografiemi, které jsou opravdu krásné, ale co se textu týče, je to jen směs bulvárních nesmyslů. Autor mnohokrát cituje samotného Michaela Jacksona, aniž by uvedl při jaké příležitosti, nebo v kterém rozhovoru tento výrok pronesl. Jako fanynka Michaela Jacksona jsem přečetla všechny jeho rozhovory, kterých za jeho život zase tolik nebylo, a na většinu z uvedených citátů Michaela Jacksona jsem nikdy nikde nenarazila. Tato kniha není vedená jako autorizovaná Michaelem Jacksonem ani není nikde uvedeno, že by Michael poskytl autorovi rozhovor, tak by mne zajímalo, odkud tyto citace autor čerpal. Tato biografie není o Michaelově životě jako takovém, ani o Michaelovi samotném, je to jen sbírka bulvárních článků.

O KRAKONOŠOVI A LUCINCE

O KRAKONOŠOVI A LUCINCE - Ludmila Pelcová

O KRAKONOŠOVI A LUCINCE


Ludmila Pelcová


Neznámá dostupnost

229,- Kč

Recenze:
Recenzí celkem : 1

17.12.2009
Tato kniha je opravdu kouzelna moc pekne rymovacky krasna ilustrace a zajimavy pribeh

ROZVERNÉ DNY MIAMSKÉHO LÉKAŘE

Anotace:
Vzpomínky českého lékaře, který v roce 1976 odjel do Spojených států a už se nevrátil. Vybudoval si tam úspěšnou kariéru v anesteziologii a díky ní

Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.11.2009 - Boris Kratochvíl
Jiří Lamberk Rozverné dny miamského lékaře Další dílo z miamské serie odkrývá nové detaily z nám již známého „ špitálu“. Nové střípky do mozaiky postav a postaviček doktorů podány tak, jako bychom s nimi v lékařské jídelně zrovna také seděli a nezávazně tlachali. Pod zdánlivou plytkostí doktorských hovorů u snídaně je možno vycítit nutnost jakéhosi odreagování před dalším náročným dnem. Autobiografické části knihy jsou psány s velkou upřímností a v mnohém odhalují i povahu samotného autora. Sálá z nich velice slušný, nekonfliktní a tolerantní člověk s empatií . Dokládá to rozhovor s bezdomovcem v Československém americkém klubu či neúspěch instalatéra Alda z Hodnurasu. Velký emoční náboj až čtenáře mrazí v zádech má „ Tomášova kšiltovka“. V Čechách obecně nejsou exulanti kteří radí a stále srovnávají co je tam a co je tady zrovna oblíbeni. Nic takového, pouze malá zmínka o CZ na lékařově miamském voze signalizuje kam spisovatel stále i po dlouhých létech patří. Knihu doporučuji přečíst najednou či na dvě čtení ale není třeba doporučovat. Neodtrhnete se od ní. Boris Kratochvíl

CELKEM JDE O MERDE

-10%
CELKEM JDE O MERDE - Stephen Clarke

CELKEM JDE O MERDE


Stephen Clarke


Neznámá dostupnost

299,- Kč  267,- Kč

Anotace:
Paul West je až po uši ve finančním merde. Jediná cesta, jak z toho ven, je přijmout pochybné místo, projet napříč Amerikou v Mini Cooperu, propagovat svou oddanost královně a reprezentovat tak Británii v soutěži o světovou metropoli turistiky. V autě s ním cestuje jeho francouzská přítelkyně Alexa a chvíli i americký poeta Jake, hovořící plynnou frangličtinou, jehož hlavním životním cílem je vyspat se se ženami všech národností světa. Úžasný road trip začíná v New Yorku a vede přes Boston, New Orleans, Las Vegas až do Miami a Los Angeles. Během cesty Paul zjišťuje, zda je v Americe opravdu víc pomatenců než kdekoli jinde na světě, a užívá si zemi neomezených možností, kde se všichni zajímají o vaše křestní jméno. Zemi se spoustou motelů, které jako by vypadly z thrillerů Stephena Kinga, a zemi, kde mají vysoké školy pro roztleskávačky. To, že se soutěž tak úplně nevyvíjí, jak by měla, Paulovi nakonec ani moc nevadí. Nikdo neví lépe než on, že jde stejně celkem jen o merde...
Stephen Clarke je britský novinář a spisovatel píšící pro francouzskou mediální skupinu v Paříži. Po jeho bestsellerech Merde! Rok v Paříži a Už zase skáču přes Merde! nyní vychází třetí volné pokračování příběhů plných ironie a toho pravého britsko-francouzského humoru.
Pokračování známé řady bestsellerů! V ČR prodány desítky tisíc výtisků!

Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.10.2009 - fox
Předchozí dvě knižky mě nadchly, tuhle jsem skoro nedočetl. Že by se Clarke vyčerpal a vyčpěl? Není to úplně špatný, ale nadšení z prvního a druhého dílu se u mě neopakovalo. Je zde sice řada dobrejch fórů typu "podvozek", ale... no, možná jsem to jen četl v ne vhodném období, kdo ví :-) Spokojenost jsem však vyjádřil pouze třema hvězdama z pěti a toudle nenadšenou minirecenzí :-)

UŽ ZASE SKÁČU PŘES MERDE!

UŽ ZASE SKÁČU PŘES MERDE! - Stephen Clarke

UŽ ZASE SKÁČU PŘES MERDE!


Stephen Clarke


Neznámá dostupnost

299,- Kč  291,- Kč

Anotace:
Angličan v Paříži

Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.10.2009 - fox
Po přečtení prvního dílu Merde! Rok v Paříži jsem se na druhej samozřejmě těšil. A Clarke nezklamal. Trampoty kolem rozjíždění provozu podniku, srážky se zmrdama a korupcí, to vše vtipně glosováno. I druhému dílu dávám pět hvězd, bo mě nadchnul.

MÉRDE! ROK V PAŘÍŽI

Anotace:
Stephen Clarke je britský novinář a spisovatel píšící pro francouzskou mediální skupinu v Paříži. Merde. Rok v Paříži je téměř pravdivý záznam událostí, které se mu přihodily nebo nepřihodily během deseti let, kdy žil ve Francii – podle toho, kdo klade otázku. Původně knihu vydal v nákladu 200 výtisků a chtěl ji prodávat přes svou webovou stránku, rozdávat přátelům nebo využít jako palivo při barbecue konajícím se při oslavě dobytí Bastily. Po čtení v Kanadském knihkupectví v Paříži a recenzích v tisku se však kniha stala takovým bestsellerem, že Clarke zanedlouho musel napsat pokračování.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.10.2009 - fox
Merde! Rok v Paříži jsem četl už před delší dobou. A byl to skvělý objev na poli humorné literatury. A byla to skvělá zábava. A výborně jsem se mockrát zasmál nahlas. Doporučuju.

Nanečisto

-19%
Nanečisto - Sergej Lukjaněnko

Nanečisto


Sergej Lukjaněnko


Neznámá dostupnost

298,- Kč  239,- Kč

Anotace:

Šestadvacetiletý obchodní zástupce malé moskevské firmy Kirill Maximov, prodávající počítačové komponenty, se jednoho krásného dne ocitne v neuvěřitelné situaci: V jeho bytě údajně už tři roky bydlí cizí žena, jeho místo u zaměstnavatele neexistuje, jeho přátelé ani jeho milovaná dívka ho nepoznávají. Kirillovi nezbývá než začít žít NANEČISTO - a tak se také jmenuje jedna z posledních próz úspěšného ruského autora Sergeje Lukjaněnka. Také román NANEČISTO, jehož fabule hodně připomíná slavný hollywoodský film Síť, je prošpikován svižnými dialogy a každodenními reáliemi ze současného ruského života.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.10.2009 - fox
Lukjaněnko patří mezi moje oblíbence. Po profláklé sérii hlídek, hardcore scifi s Chrumovem a dalších knihách, jsem byl zvědav, co mě čeká. Nanečisto je knížka velmi čtivá s pozvolným, ale bohatě se rozvíjejícím příběhem, kdy se postupně skládají dohromady souvislosti. Téma možných modelů lidské společnosti zabalené do scifi hávu paralelních Zemí usazené do ruských realií s odkazy na klasika scifi pana J. Verna (velmi vtipný svět a město!) zpracoval Lukjaněnko bezvadně. Místy velmi vtipně, místy zas dost akční a s rozjetým příběhem, celé usazené do realií života v Rusku; Lukjaněnko prostě umí napsat výbornou věc a sympatické je, že se podařilo vytvořit další odlišné kulisy pro příběh, než jsme od něj z jiných jeho knih zvyklí. Klobouk dolů, skvělé čtivo. Nanečisto je chytlavá věc, skvělá zábava, výborná scifi a samozřejmě prošpikována lehkým filozofováním o smyslu a podstatě lidské společnosti :-) Hlavní ale je, že jde především o skvělý příběh a ne o nudu! Doporučuju a hodnotím pěti hvězdama.

DO VLADIVOSTOKU NA ZMRZLINU NA KOLE

Anotace:
Tomšíčkova pátá kniha o cestování po různých kontinentech pochopitelně ne jinak něž na kole. Tentokrát se očima autora podíváme do Volgogradu, na Ural, Sibiř, abychom letmo zahlédli Omsk a Novosibirsk, překonáme mnoho potoků a řek, z těch největších Ob, Jenisej a Lenu. Po mizerných cestách se dostaneme k Bajkalu a pak přes Dálný východ do Komsomolska na Amuru a podél řeky Ussuri až do Vladivostoku, kam autor dorazil po 126 dnech.

Během 7 měsíců autor odšlapal na svém 30 let starém favoritu asi 22 000 km, 3 000 km se svezl vlaky.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.10.2009 - fox
Ačkoliv s Tomšíčkem nesouhlasim ve spoustě věcí a máme diametrálně odlišné názory a pohledy na svět, jeho cestopis je velmi čtivá a skvělá zábava. Naprosto nečekaně mě knížka a vyprávění na začátku pohltilo a musel jsem číst a číst a číst :) Místy jsem z něj měl pocit, že stále spěchá dál a dál, ale vzhledem k omezenému času (kvůli zimě), který na cestu měl, je to pochopitelné. Popis místy hustě naturalistickej, nicméně velmi zajímavé čtení, reálie, příhody, zkušenosti, popis prostředí, vnímání cesty a okolí, fotky. Nad očekávání výborná knížka. Jednoznačně doporučuju i těm, které kategorie CESTOPIS odrazuje. Tohle není kamera na cestách, tohle je člověk na kole, kde svět vnímáme skrz jeho oči a mozek :-)

FEJETONY

-19%
FEJETONY - Ivan Mládek

FEJETONY


Ivan Mládek


Rozebráno

129,- Kč  104,- Kč

Anotace:
Humor Ivana Mládka! Soubor 52 vtipných fejetonů na nejrůznější témata každodenního života určitě nezklame žádného fanouška bystrého humoru Ivana Mládka. Špatná hygiena má svá plus, Sedící mladí stojícím starým prospívají, Neskutečné přednosti mužské impotence nebo Výhody silnic v dezolátním stavu, to je jen malá ukázka z obsahu nové knihy Ivana Mládka. Chcete vědět víc? Pak neváhejte a začtěte se!

Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.5.2009 - fox
Upřímně: po přečtení skvělého Kalendameronu i dalších mládkových knih byla tohle dost slabota. Ale zas asi nelze očekávat "co kniha, to hit". Není to úplně nuda, ale super zábava taky ne. Takže jen 3/5 hvězd.

DLOUHÁ CESTA

DLOUHÁ CESTA - Slavomir Rawicz

DLOUHÁ CESTA


Slavomir Rawicz


Rozebráno

298.00,- Kč

Anotace:
Slavomir Rawicz byl mladý polský jízdní důstojník. Dne 19. listopadu 1939 byl zatčen Rusy a po brutálních výsleších a soudní frašce odsouzen na 25 let těžkých prací v gulagu.
Po tříměsíčním transportu na Sibiř uprostřed zimy Rawicz se šesti společníky uprchl, neboť setrvání v táboře by znamenalo takřka jistou smrt. V červnu roku 1941 skupina překročila Transsibiřskou železnici a po dlouhé cestě na jih, která je provedla nejdrsnějšími regiony světa včetně pouště Gobi, vkročili do tibetských hor a konečně v březnu 1942, devět měsíců po útěku, do Indie, cíle jejich putování za svobodou.
Jeden z nejúžasnějších pravdivých příběhů o útěku a přežití nabitý dobrodružstvím.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.5.2009 - fox
Skvělá kniha pojednávající o útrapách jedinců z gulagů. Ačkoliv autenticita knihy byla zpochybňována, viz http://en.wikipedia.org/wiki/Slawomir_Rawicz , přesto doporučuju k přečtení. Jde o úplně jinej styl psaní než známe např. od A. Solženicyna, ale velmi čtivé. Silný příběh, nečekané zvraty a navíc nejspíš zapsáno na základě autorovi vlastní zkušenosti.

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2017 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap