JAK ZÍSKAT

POŠTOVNÉ ZDARMA?

podrobnosti zde

Expedice, způsoby platby a odeslání

Kouzelník ze Lhasy

Anotace:

Když vtrhne Rudá armáda do Tibetu, je Tändzin Dordže, novic buddhistického kláštera, pověřen misí, která dá jeho životu skutečný smysl. V nejtemnější hodině své vlasti má překročit strmé štíty Himálají a vynést do bezpečí dva starobylé posvátné texty nevyčíslitelné hodnoty a nedozírného významu. O půl století později se vědec Matt Lester ocitá v podobně zásadní životní situaci. Za nevyjasněných okolností je požádán, aby přenesl svůj výzkum, jehož výsledky mohou změnit svět, z Londýna do Los Angeles.


Dobrodružné příběhy Tändzina a Matta se odehrávají paralelně, vykazují ale zarážející a překvapivá propojení. Tändzinova fyzicky vyčerpávající a odvážná pouť přes Himálaje, při které je mu Rudá armáda neustále v patách, se v mnohém podobá životní cestě Matta Lestera. I Matt musí překonat řadu traumatizujících problémů, jako je vášnivý vztah se snoubenkou Isabellou nebo potíže spojené se strmou profesní kariérou. V momentě, kdy Tändzin i Matt v rámci svých příběhů čelí konečné katastrofě, se jejich osudy náhle propojí nečekaným a překvapivým způsobem, který nás donutí přehodnotit vše, co jsem si o jejich životech do té chvíle mysleli.
  David Michie - autor bestselleru Dalajlamova kočka.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

19.9.2015 - Renata
 Kniha plná naprosto nečekaných zvratů. Něco si o ní v jednu chvíli myslíte, vzápětí vás ale vyvede z omylu. Je to příběh, tedy spíše dvě dějové linie, které se konci knihy zaplétají s takovou samozřejmostí, že vás to ohromí. Autor v naprosto obyčejném a zcela typicky konzumním, ba až odporně konzumním životě, našel hluboké linie buddhismu, které nám ukazují, jak různé mohou být naše žité životy. Jak rozdílný život jsme žili v minulém životě a jaký jsme žili život nyní…

Miluj svůj život - nástěnný kalendář 2016

Anotace:

Kalendář Miluj svůj život obsahuje hlavní myšlenky ze stejnojmenného knižního bestselleru Louisy L. Hay. Tato silná, moudrá kniha je mnohy´mi považována za průkopnické dílo na poli pozitivního myšlení a svépomoci. Louise L. Hay nám ukazuje, jakou mají myšlenky a přesvědčení sílu, a také to, že změníme-li způsob, jaky´m o věcech přemy´šlíme, bude náš život mnohem šťastnější.


Ke každému měsíci v kalendáři náleží moudrá inspirující myšlenka, poučny´ text k zamyšlení a praktická afirmace. Kalendář doprovází kouzelné ilustrace malířky Joan Perrin-Falquet.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 2

19.9.2015 - Renata
 Kalendář Miluj svůj život používám už vícero let a jsem naprosto spokojená. Je praktický, okénka jsou veliká 3 x 5 cm, což je akorát tak velikost pro běžné zápisky a přitom mám přehled o celém měsíci. Illustrace jsou v něm navíc snad rok od roku krásnější a zrovna pro ten příští rok mám až pocit, že září, že se autorka vytáhla, zlepšuje se nebo jen někdo vybral její nej nej obrázky. Je prostě ještě lepší než kdy jindy. Doporučuji všem, kdož mají rádi přehlednost a stručnost a přitom se rádi pokochají něčím příjemným jako jsou hebké obrázky.

19.9.2015 - Renata
 Kalendář Miluj svůj život používám už vícero let a jsem naprosto spokojená. Je praktický, okénka jsou veliká 3 x 5 cm, což je akorát tak velikost pro běžné zápisky a přitom mám přehled o celém měsíci. Illustrace jsou v něm navíc snad rok od roku krásnější a zrovna pro ten příští rok mám až pocit, že září, že se autorka vytáhla, zlepšuje se nebo jen někdo vybral její nej nej obrázky. Je prostě ještě lepší než kdy jindy. Doporučuji všem, kdož mají rádi přehlednost a stručnost a přitom se rádi pokochají něčím příjemným jako jsou hebké obrázky.

Láskyplný rok 2016 - 365 denních afirmací

Anotace:

Tento rok bude jiný než předchozí roky vašeho života. Vaše vědomosti a chápání se novým způsobem prohloubí. Prohloubí se vaše schopnost soucítit s druhými. Umění přijímat a dávat lásku udělá z každodenního života nebe na zemi. Každý rok s sebou přináší příležitost pro nový začátek. V roce 2016 budete mít na dosah ruky klid, i když vás bude lákat dobrodružství. Život vás miluje a bude vám po cely´ rok přinášet zázraky!



Recenze:
Recenzí celkem : 1

19.9.2015 - Renata
 Kalendář určitě zaujme roztomilým a hřejivým zpracováním z hlediska grafiky a ilustrací. Je příjemný, jako vystřižený z nějakého milého filmu nebo pohádky. Afirmace, které jsou od Louise L. Hay, jsou klasické a vybírané tak, aby zrovna ten den měly co největší šanci si sednout do vaší duše a tam pohladit. Někdy jsou opravdu jako na zavolanou, takže tento kalendář považuji za pěknou dekoraci, která navíc, cink sem, cink tam, potěší, pohladí a dodá energii...

Moudrost čaker

Moudrost čaker -

Rozebráno

359,- Kč
Anotace:


Karty Moudrost čaker podporují a posilují spojení s vaší vlastní energií i s energií Vesmíru. Tyto karty inspirují k rychlé transformaci a probuzení vašeho bytí a vedou k využití nejvyššího potenciálu ve vašem životě. Vyvažování čaker je nejen nezbytné pro naše celkové blaho, ale je to také způsob, jakým můžeme sladit svou vlastní individuální duši s božským vědomím Vesmíru. Věříme, že vám tato karetní sada s vyvážením čaker pomůže a přispěje k vytvoření rovnováhy a harmonie ve vašem životě.



Pokud totiž nejsou čakry v rovnováze, projeví se to v našich postojích a reakcích na určité životní situace a lidi, ať už zvýšenou agresivitou, nepružností či neochotou měnit postoje a názory, ačkoli to situace vyžaduje. Tato nerovnováha může způsobit změny energetické hladiny, nezdravé životní volby a nakonec i fyzickou nemoc. Pokud ale máme čakry vyvážené a vibrují na optimální úrovni, má to pozitivní vliv na naše fyzické, mentální, emocionální a duchovní blaho. Když léčíme a osvětlujeme energetická centra našeho bytí, uzdravujeme se, jsme šťastnější a máme zároveň více energie.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

27.8.2015 - Renata z čajovny u modré kočky
 Hmmm...nádherné karty, ale svým obsahem velice intimní. Asi se s nimi jen velmi těžko nějak komerčně vykládá. Autorka je psycholožka, což je myslím dost znát i na pojetí jak karet, tak i vykládacích her a způsobů, které v knize uvádí. Karty jsou sice počítačově ztvárněné, což není nic pro romantické duše, ale nejsou špatné. Dá se do nich zadívat a něco cítit. Popravdě, mě moc nesedly, ale tento drobný nedostatek vyvážila dokonale zpracovaná kniha a texty na kartách, které se potom stávají "mluvícími" a komunikujícími s tím, kdo si je vykládá. Stručné, jasné a velmi prakticky řešené. Hezké dílo.

Kočičí tarot

Anotace:

Toužíte vědět, co se ve skutečnosti skrývá za vševědoucím pohledem kočky? Vstupte do magické říše uhrančivých šelem kočkovitých a zjistěte to! Kočky v této tarotové sadě na první pohled vypadají a také se chovají jako normální kočky. Na rozdíl od nich však čelí obtížným životním situacím, řeší nejrůznější vztahové problémy a dostávají lekce a ponaučení, jež vám při vašich výkladech tarotu mohou přijít vhod.


Součástí tarotové sady je kromě 78 karet i příručka, která vás touto nádhernou tarotovou sadou provede. Naleznete v ní podrobný rozbor všech karet a moudré kočky vám pomohou nalézt odpovědi na všechny vaše důležité otázky. Karty Malé arkány jsou rozděleny do čtyř částí - čtyř kočičích klanů (klan ohně, klan země, klan moře a klan nebe). Karty Velké arkány prostřednictvím kočičích mysterií vzdávají hold všem právoplatným potomkům Kočičí Bohyně. Kočičí tarot vám dává jedinečnou příležitost poznat svět tarotu a svět koček prostřednictvím jediné tarotové sady. Díky své perfektní znalosti obou těchto světů dokázala autorka Lunaea Weatherstone umně skloubit tradiční významy tarotu s vlastnostmi a moudrostí koček.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.8.2015 - Renata
 Tyto karty mají neskutečné charisma. Pro mě jako milovníka koček je velmi poučné se s těmito kartami vydat do nitra kočičí duše. Protože, když se úplně odpoutám od konvencí, kdoví, jak moudré kočky opravdu jsou. Tady dodávají tarotům zcela jiný význam, snad díky jejich jedinečnosti umožňují dívat se na některé tarotové karty i trochu jiným úhlem pohledu a to potom dává celému výkladu naprosto jinou "příchu´t" než je jiná tarotová klasika. Obrázky mluví samy za sebe, takže s klidem mohu doporučit i začátečníkům, pocitově si velmi dobře podle ilustrací odvodí významy karet. Přiložená kniha je potom skvělým odpočinkovým a hluboce moudrým čtením.

Dědeček Oge - Učení sibiřského šamana - CDmp3 (Čte Jaroslav Dušek)

Anotace:


Příběh o proměně malého tunguzského chlapce v kmenového léčitele přibližuje praktiky sibiřských šamanů.


Autorka vyprávění o Ogem postupně skládala během dlouhodobých etnologických výzkumů v oblasti sibiřské řeky Tungusky. Tuto oblast zasáhl v roce 1908 meteorit, jenž po dopadu zničil rozsáhlou plochu tajgy, kde kočovalo mnoho tunguzských rodů. Událost zůstala v paměti nejen zdejších obyvatel, ale celého světa. Šamani hovořili o velkém hněvu boha Agdyho, který se rozzlobil na kočovné Tunguzy pro jejich špatný život. Pamětníci, kteří o Ogem vyprávěli, jej osobně znali. Traduje se, že léčil bylinami a při obřadech mu pomáhali hadi. Tenkrát bylo šamanské řemeslo zakázáno a Oge – stejně jako jiní šamani – své soukmenovce uzdravoval tajně.


Vypráví Jaroslav Dušek
Ve formátu MP3, 9 hodin





Recenze:
Recenzí celkem : 1

24.8.2015 - Renata z čajovny u modré kočky
 Těžko říci, jestli na této audio knize lze vůbec najít nějaký nedostatek. Jestli tam někde vůbec je. Je to doslova posluchačský šperk, něco, co vás vtáhne a svou čistotou a zároveň syrovostí, vás doslova uhrane. Mluvím tu za prvé o charismatickém hlasu Jaroslava Duška, který umí být chvílemi nesmírně a vzrušujícím způsobem naléhavý, stejně jako hudební podkres, který čas od času prosvítá celým vyprávěním. A také za druhé, největší dík patří vůbec autorce, Pavlíně Brzákové, která neuvěřitelným způsobem stvořila dokonalý příběh, dokonalé vyprávění sibiřského šamana – od dítěte ke starci… Zachytila s neskutečnou psychologickou přesností duši malého společností odvrženého dítěte, které se muselo již v ranném věku o sebe postarat samo uprostřed tajgy… vyrovnávat se svými vnitřními duchovními schopnosti a cestováním do „cherbu buga“, světa zemřelých… a jeho dospívání, změna vnímání světa, jednoduchost a syrovost jeho prvního zážitku se ženou… až po moudrého starce, který se vrací do vesnice, do společnosti lidí a zjišťuje, jak se všechno neuvěřitelně změnilo.

Zánět - skrytý zabiják

Zánět - skrytý zabiják - David Frej

Skladem v eshopu (4 ks)

299,- Kč
Anotace:

 Zánět je reakcí imunitního systému, která nás chrání proti toxinům, infekcím a poranění. Chronický zánět, který v těle přetrvává dlouhou dobu, ovšem způsobuje závažné poškození a poruchy vedoucí k chronickým onemocněním. 


 Jste často unavení a bez energie? Máte vysoký krevní tlak nebo ischemickou chorobu srdeční? Léčíte se na alergie či astma? Máte nadváhu nebo cukrovku? Diagnostikovali vám nádorové onemocnění? Bolí vás často v krku? Objevují se vám kožní vyrážky? Bolí vás klouby? Trpíte depresemi, nebo příznaky Alzheimerovy demence? Pak máte pravděpodobně v těle chronický zánět, který je často příčinou civilizačních nemocí a je třeba začít ho léčit.


 V této knize se dozvíte:



  • co znamená zánět a jak zjistíte, zda ho v těle máte

  • překvapivé souvislosti mezi nemocemi a zánětem

  • jak se ochránit před nemocemi spojenými s chronickým zánětem

  • praktické rady, jak se zbavit chronického zánětu a uzdravit se

  • jak zpomalit stárnutí a dožít se vysokého věku ve zdraví

  • návod, jak do svého života zařadit a provádět ozdravný protizánětlivý program



Recenze:
Recenzí celkem : 1

30.6.2015 - Renata
 Pro mne to byla jedna z nejvíce přínosných knih zejména proto, že se s ní dá velmi dobře prakticky pracovat. Nejenže jsem se tu dozvěděla princip a příčiny skrytého chronického zánětu, který probíhá v nadměrně zatíženém těle (stresem, špatnou životosprávou apod)... ale také jak se projevuje, což často ani lékaři netuší a léčí jen následky, nikoliv to rozlezlé ohnisko v celém těle. Udělala jsem si také test, který ukázal, že riziko skrytého zánětu mám velmi zvýšené a patrně v sobě nějaký ten zánět mám, příznaky jsou typické. Autor poté nabízí stejně jako ve své ordinaci, několikero řešení, spíše doslova švédský stůl nejrůznějších tipů, jak zánět v těle zmírnit a posléze i vyléčit, jak ho neudržovat a léčit. Z velkorysé nabídky si musí vybrat každý. Od přísných režimů, speciálních očistných programů až po drobné změny. A musím říci, že i drobné změny se asi za týden projevily povolením příznaků - u mne to byla alergie a bolesti kloubů.

Vitaminy a stopové prvky pro zdraví

-10%
Vitaminy a stopové prvky pro zdraví - Andreas Jopp

Skladem u dodavatele

259,- Kč  231,- Kč
Anotace:

Nejen odborníci už vědí, že minimální doporučený přísun vitaminů je dnes pro většinu populace nedostatečný. Mladé ženy, ale také starší lidé, kuřáci, aktivní sportovci, osoby zatížené škodlivými látkami, diabetici a další skupiny lidí jich potřebují daleko více. Podobně je tomu i se stopovými prvky a dalšími výživnými látkami, které jsou základem veškerého života. Jejich nedostatek mohou doprovázet příznaky a problémy, jež jste s nimi až dosud nespojovali. Chorobné změny, zhoubné procesy a změny v genech je možné regulovat přirozenými procesy látkové výměny a výkonným imunitním systémem. Vyvinuly a zdokonalily se na bázi čtyřiceti sedmi životně důležitých a nenahraditelných látek, kterých se tělo nemůže vzdát. Nemůže se s nimi srovnávat žádný lék a žádný doplněk stravy — vyjma stravy samotné. Po miliony let se osvědčují jako nejlepší lék, protože lidské bytosti se v průběhu evoluce jednoduše nemohly spolehnout na medicínský systém a léky. Kniha, kterou napsal přední německý odborník na výživu Andreas Jopp, nabízí všechna fakta potřebná k tomu, abyste se naučili důležité prvky výživy správně přijímat. Díky nim umožníte každé buňce optimálně fungovat a budete dlouhodobě předcházet jinak nevyhnutelným onemocněním.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

17.6.2015 - Renata z čajovny u modré kočky
Nejsem si úplně jistá, kam touto knihou přední německý odborník na výživu Andreas Jopp, přesně mířil. Je bojovná, neústupná, naštvaná na dnešní svět. Svět, který nám bere nejen přirozené zdroje vitamínů a minerálů do takové míry, že tu ani přirozené zdroje těchto látek neuvádí… Svět, který ale i díky nesmyslné byrokracii uzurpuje lidem dostatečně kvalitní umělé zdroje těchto vitamínů? Když jsem poněkud překonala zklamání z toho, že se tu nedozvím, kudy na vyvážený jídelníček, snažila jsem se zachovat od této knihy odstup. Celkový dojem mám ale smíšený. Ona je to strašně fajn kniha, chcete-li se dozvědět maximum o nemocích a zdravotních potížích způsobených nedostatkem některých vitamínů a minerálů v těle…

Gurmánská živá strava - 150 receptů

Anotace:

Již pátý titul v edici živé stravy nakladatelství IFP Publishing přináší tentokrát nový typ receptů - a to recepty gurmánské. Autory jsou Růžena a Andreas Wegenerovi, kteří žijí v Německu, ale knihu napsali exkluzivně v českém jazyce pouze pro český trh. Díky více rozvinutému RAW trhu v Německu a díky rozledu, který na tomto trhu oba autoři mají, se k nám tak dostávají recepty nové, nazývané též GURMÁNSKÉ.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

14.6.2015 - Renata z čajovny u modré kočky
Tak tady autoři povýšili syrovou stravu na gurmánský požitek. Máloco se mu vyrovná. V knize je několik zásadních divů světa…. Znovuobjevení kadeřávku, kouzelné a všemocné zelené smoothie, dobře známá rostlinná mléka nebo sušené krekry ze semínek a ovocných či zeleninových drtí, nebo neuvěřitelně dobré dipy a pomazánky, omáčky na bázi avokáda nebo kešu oříšků. Či báječný vitariánský kečup ze sušených namočených rajčat a čerstvých rajčátek, který si můžete dochutit podle svého gusta. Nevycházela jsem z údivu. Milovníci jídla a vytříbených chutí si budou připadat jako v encyklopedii neznámých zemí. Budou hltat každé slovíčko a představovat si ty báječné chutě a vůně. Uchvátilo mne slané vaření, nové úpravy – marinování. Taková raw hranolky patří mezi delikatesy, které můžeme podávat třeba s těmi všemi báječně ochucenými krémovými omáčkami a dipy. „Nakrájme ředkev a sladký brambor na hranolky. Nejprve marinujeme 1 hodinu v sojové omáčce a v oleji batáty. Ty dáme na plech do sušičky jako první. Do misky, ve které jsme marinovali batáty, přidáme koření a zamícháme. Do této směsi dáme hranolky z ředkve a marinujeme další půl hodinu. Průběžně hranolky promícháváme. Nakonec dáme sušit na plech k ostatním hranolkům. Sušíme 3-4 hodiny při 42 stupních Celsia. Hranolky podáváme s některou z omáček, které jsou popsány v kapitole Omáčky a pomazánky. Hodí se výborně na oslavy nebo na zahradní slavnosti. Toto jídlo je možné podávat jako hlavní chod.“ A na první pohled by člověk řekl, že jídlo je upravené v troubě, co říkáte? Shrnuté všechny poznatky o raw food Gurmánská živá strava si zakládá na kvalitních surovinách a na vybraných chutích. Právě o jednotlivých základních jídlech, ingrediencích, ale i o báječných dochucovadlech je několik stran na začátku knihy. Je to čtivé, jasné, přesné a bez zbytečných řečí. Rychle a přehledně tu najdete ten základ, abyste se mohli pustit do vyzkoušení všech 155 receptů, které najdete dál. Je to jako procházka rajskou zahradou… A hlavně poslední část knihy s různými dorty a koláčovými dezerty nebo úplný závěr plný čokoládových bonbonů k nerozeznání od těch z bonboniér je toho důkazem. Minimálně jednou si koupíte kešu oříšky, které jsou základem téměř všech dortových krémů, a vyzkoušíte je. Jednou jsem si krém z kešu oříšků také vytvořila a musím říci, že šlo o jeden z nejzajímavějších počinů v mé kuchyni. Opravdu se ty měkké oříšky po namočení v mixéru změnily v krém hladký jako samet. Ideální pro další úpravy.

Dějiny jídla ve 100 receptech

-16%
Dějiny jídla ve 100 receptech - William Sitwell

Skladem u dodavatele

689,- Kč  572,- Kč
Anotace:
Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech kulturách a regionech, všímá si zmínek o jídle v antických pramenech i severských ságách, zmiňuje přelomové i nadčasové kuchařské knihy, jmenuje osobnosti jako Brillat-Savarin nebo Julie Childová. Nejde o kuchařku, nikdo netvrdí, že všechna jídla, o kterých Sitwell píše, si čtenář může i uvařit, ale o zábavné a překvapivé nahlédnutí do dějin člověka a jeho kultury.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.6.2015 - Renata z čajovny u modré kočky
 Musím říci, že Dějiny jídla ve 100 receptech je kniha, kterou mám velkou chuť si postavit na poličku a mít ji na ozdobu. Protože je úžasná, staromilská, lehce staromódní a britská! Chvála překladatelům, že zachovali britský humor a pel celé knihy tak může jiskřit v celé své staroanglické kráse i prudké modernosti a lahodnosti. Chvála nakladatelství Argo, že dokázalo knize vtisknout to samé i fyzicky. Knížka vypadá jako ta, která v knihovně překoná věky. Žádná prudká moderna a divoké obrázky, ale pěkně to, co jsme milovali na kuchařkách našich babiček. Pečlivost, preciznost a láska k písmenkům, historii a … jídlu.

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2020 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap