JAK ZÍSKAT

POŠTOVNÉ ZDARMA?

podrobnosti zde

Expedice, způsoby platby a odeslání

Skrytá spiritualita muže

Anotace:

Název této knihy je záměrně provokativní. Je opravdu duchovní život muže skrytý nebo dokonce utajený? Jaké pro to máme důkazy? A je-li tomu tak, proč? K jakým to vede následkům a je možné, aby se spiritualita muže stala přístupnější a byla přijata jak jednotlivci, tak společností? Jedním z nejlépe střežených tajemství naší kultury je, že mnoho mužů je ve skutečnosti hluboce spirituálně založeno a velice jim na jejich duchovním životě záleží. Je to tajemství, protože je to utajeno – a velmi často i jim samotným. Jindy to zase skrývají záměrně. Tato kniha se zabývá jednak důvody, proč tomu tak je a zároveň nabízí řešení, jak svou spiritualitu poznat a pochopit. Na základě deseti metafor a archetypů Mattew Fox zkoumá zkoumá možnosti, jak oživit zdravou maskulinitu, tedy zasvěcenou mužnost a tak dosáhnou toho nejlepšího a nejhlubšího v nás – našeho skutečného já.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.6.2015 - Renata z čajovny u modré kočky
 Mne tato kniha nadchla. Vybrala jsem z ní téma, které jsem potom nabídla i k přemýšlení svým čtenářkám. Zaujalo mne nejvíce to, že je to sice prvoplánově kniha pro muže, ale i ženy si v ní najdou právě to, co je zajímá, kus mužské energie je v každé z nás. Navíc se tu některá témata velmi příjemně a logicky snoubí i s ženskou psychikou. Jediné, co mi trochu překáželo, bylo to, že autor neustále opakuje již zopakované pravdy. Na druhou stranu, kdo čte podobnou tématiku poprvé, tak se to hodí, protože tím vlastně neustále hází vše do logických souvislostí pro případ, že by to čtenáři hned na první pokus nedošlo. Je to hodně stran, tlustá kniha, ale celkem čtivá a stojí za to se do ní podívat.

Zvolte sebe - Změňte svůj život. Buďte šťastní. Vydělejte miliony. Prožijte svůj sen.

Anotace:

Tato kniha představuje doslova revoluční pohled na svět byznysu, na zaměstnance a zaměstnavatele a nakonec i na nás samé. Vše, co se zdálo stabilní a důležité už neplatí. Nové technologie nahradily potřebu korporací zaměstnávat další a další lidi, snižuje se počet pevných pracovních míst a nabízí se především krátkodobé pracovní příležitosti a zaměstnání na dobu určitou. Dozvíte se, jak v takové situaci obstát, jak nebýt závislí na jediné osobě (svém zaměstnavateli), jak je důležité mít vlastní cíle, jak se stat strojem na nápady, jak zůstat v každé situaci otevření a nebát se nových věcí a změn, ale naopak jak je využít ve svůj vlastní prospěch.


"Po celý život se bojíme prázdnoty. Toužíme vyplnit ji láskou, penězi, radostmi, čímkoli, co by mohlo oddálit konečno. Ale všechno tohle nestačí. To, čím jsme prázdnotu vyplnili, podléhá rozkladu. Rozkladu nepodléhá jedině samotná prázdnota.Zjistil jsem, že nejlepší způsob, jak tuto prázdnotu vyplnit, je nehledat vnější motivaci, nýbrž zažehnout vnitřní oheň, který nikdy neuhasne."



Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.5.2015 - Výborná kniha, kterou doporučuji
 James Altucher je zvláštní člověk. Dobrá, zkrachovalo mu množství firem, nějak se ale vždycky uživil. Kniha, kterou předkládá čtenářům nemusí znít důvěryhodně, popravdě z příběhu autora věřím asi tak půl slova, ale je to skvost, co se týče probuzení čtenářské zvědavosti a co se mu rozhodně nedá upřít je to, že čas od času hodí do placu opravdu výtečný nápad. Takový, který užijete nejen v pracovní oblasti, ale i té osobní. Už jen přečíst si knihu od někoho takového je čtenářská výzva a musím říci, že v jeho textu se skrývá diamant. Rady tak jednoduché, že okamžitě zatoužíte po tom, je zkusit. Pobavíte se, protože jeho styl je tak lehký, až je chvílemi nepochopitelný... no jasně, autor je takový vzdušný Vodnář a plný energie i nezdolnosti. A třeba i z jeho povahy jsem se dost učila... Je to kniha, na kterou nelze jen tak zapomenout.

Zóna úspěchu

-15%
Zóna úspěchu - Gay Hendricks; Zdeněk Chodora

Skladem u dodavatele

289,- Kč  243,- Kč
Anotace:

Tato knížka je první ze série knih, které mohou změnit váš život a posunout ho na novou úroveň. A možná ještě dál...Seznámíte se zde totiž s tzv. problémem horní meze. Jde o omezující systémy přesvědčení, které nám brání v rozletu, brání nám plně rozvinout všechny schopnosti. Problém horní meze má u každého svoji specifickou podobu, ale všichni máme společné to, že na něj opakovaně narážíme. Ve chvíli, kdy se naučíme ho rozpoznat a pracovat s ním, otevře se nám cesta k plnému využití našeho potenciálu. Otevřou se nám dveře do zóny úspěchu.


Problém horní meze představuje všelidský sklon k sabotování sebe sama v okamžiku, kdy překročíme umělou horní mez, kterou se sami limitujeme. Problém horní mezeje způsoben tím, že náš „termostat úspěchu“ je nastaven na příliš nízké hodnoty a nedovoluje nám užít si úspěchu maximálního, vrcholného. Dokud svůj problém horní meze nevyřešíme, vždycky najdeme způsob, jak sebe sama srazit dolů na úroveň starých nastavení. Porozuměním tomu, proč sebe sami omezujeme, uvolníme energii, která nás katapultuje do nových výšin hojnosti, lásky a kreativity. Pokaždé, když v sobě vytvoříme více prostoru pro přijímání lásky, hojnosti a úspěchu, překračujeme svou horní mez.


Autor kihy Gay Handricks se věnuje zkoumání zóny úspěchu již více než třicet let, z toho přes dvacet let jako univerzitní profesor na University of Colorado. Se svojí ženou Kathlyn založili Hendricks Institute, organizaci zaměřenou na vědomý život a vědomé partnerství.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.5.2015 - Kniha silně podnětná
 Je to jakoby se člověk ocitl na nějakém svižném semináři (někdy příjemně podáno, jindy poněkud hodně a nepříjemně pod kůži,...jako moc "americky") Autor výtečně umí psychologicky zpracovat své publikum. Jeho kniha je jako úderný seminář, ve kterém přesně ví, kdy uchvátit vaši pozornost něčím, co je strohým citátem a když k tomu nabalit příklad, který důvěrně znáte ze svého života. Hraje na pocity, hraje na to, že problém horní meze důvěrně znáte. Je to sázka na jistotu, protože jak sám v knize tvrdí, nezná nikoho, kdo by na tento problém nikdy nenarazil. Jenže si to patrně neuměl vysvětlit jako nějaký problém nesouvisející s jeho vlastní neschopností nebo špatností. Ba dokonce někdo umně obviňoval okolí, že ho ve chvíli, kdy by byl šťastný nebo úspěšný, hodilo do škarpy.Přesně takové situace vám vyvstávají ve vzpomínkách a v několika dalších kapitolách se člověk dozví, jak je zpracovat tak, aby mu nakonec byly ku prospěchu. Aby překročil svou horní mez.

Mudry

Mudry - Marcela Zlatohlávková

Rozebráno

219.00,- Kč
Anotace:

V každodenním běhu našeho života nás ani nenapadne, že ve svých prstech ukrýváme netušené zásobárny energie, které můžeme všestranně využít. Postavení rukou a prstů vytvořili před tisíciletími indičtí Mistři, kteří pochopili, že pro člověka má klíčový význam rovnováha tělesných živlů a jejich spojení s makrokosmem.


 


Mudry byly a dodnes jsou považovány za prostředek komunikace s tím, co je duchovní a božské. Otevírají energetické dráhy lidského organismu a umožňují jejich spojení s vesmírnou pranou. Jednoduchý a účinný systém se skládá ze zvláštních a přitom jednoduchých sestav prstů a rukou, které mají schopnost univerzálně propojit tělo s duší a duchem. Jejich působení je zároveň možné posílit prostřednictvím vizualizace, léčivých bylin, správným dýcháním nebo barvami.


 


Pokud se chcete ubírat cestou tělesného a duševního zdraví, dokážete s pomocí této knihy najít a udržet životní rovnováhu, usměrnit všepřítomnou životadárnou sílu a zůstat svěží a zdraví. Ve svých vlastních prstech najdete zdroj životodárné a nikdy neutuchající energie.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

21.4.2015 - Renata
 Opravdu musím autorku pochválit za knihu, kterou sepsala velmi srozumitelně a jednoduše. Neplýtvá časem ani papírem a vše píše stručně a jasně. Od úvodu, který ve vás od samého začátku probouzí jiskřičky zájmu, až téměř hoříte na konci knihy až po dokonale zpracované jednotlivé mudry, které doprovází fotografiemi. U každé ze 42 publikovaných muder se dozvíte k čemu přesně je, kdy ji aplikovat a u koho raději ne, a jak si onen zdravotní problém ještě vylepšit doplňkovou léčbou z říše bylinek nebo nějakou cílenou změnou chování či smýšlení. Jak se vyhnout negativní energii, případně ji odblokovat nebo jak některé charakterové vlastnosti ovlivňují sklony k některým nemocem a mohou být na překážku u léčení. Nejedná se ale o nic převratného, všechno to jsou úplně logické myšlenky.

Posel

Posel - Markus Zusak

Skladem v eshopu (1 ks)

328,- Kč
Anotace:

Představte si, že vám jednoho dne začnou do dopisní schránky chodit hrací karty se zašifrovanými úkoly - máte vstoupit do života úplně cizím lidem a najít způsob, jak jim pomoci v jejich nelehkém osudu. Nevíte, kdo vám karty posílá ani proč si vybral zrovna vás. Jasné je jenom to, že ví o každém vašem kroku a nenechá vás na pokoji, dokud sám nebude chtít přestat. Má vás zkrátka v hrsti. Přesně v této situaci se ocitá Ed Kennedy, devatenáctiletý taxikář, který až doposud dělil svůj čas mezi kamarády Marva, Ritchieho a Audrey (do které je beznadějně zamilovaný), věrného psa Portýra, hraní karet a svou práci, a má pocit, že se už na nic dalšího nezmůže. Ed na svých záchranných misích schytá spoustu bizarních výprasků, ale s každým úkolem roste jeho schopnost poradit si se vším sám a také vědomí, co musí udělat, aby jeho život za něco stál. Vyprávění vás upoutá situačním humorem a trefnými komentáři dospívajícího hrdiny.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.4.2015 - Lenka
 Krásná kniha se zajímavým tématem a ještě zajímavějším rozuzlením. Fakt se četla moc dobře a příběh mě úplně pohltil.

Detoxikace - organismus pročištěný již za 7 dní

-19%
Detoxikace - organismus pročištěný již za 7 dní - Charmaine Yabsley
Anotace:


Organismus pročištěný už za 7 dní


Vyzkoušeli jste půst nebo rýžovou monodietu, syrovou stravu či makrobiotiku a nic nepomohlo? Jste unavení a chybí vám energie? Plán dokonalé očisty poradí, jak zlepšit zdraví. Využijte cílené plány, zbavte tělo škodlivin a posilte svůj imunitní systém. Zvolte si program od jednodenního řešení k sedmidenní úplné očistě. Nebo speciální plány na komplexní pročištění jater, antikuřáckou kúru, očistu na zmírnění alergií či redukci stresu. Doplňte stravu o recepty na pročišťující pokrmy a začněte cvičit.





Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.4.2015 - Lenka
 V knížce je mnoho zajímavého. Líbi se mi rozdělení na detox za víkend, za tři dny, za týden... jen si vybrat. Doplněno recepty a tipy na pohybové aktivity.

Fakt se to stalo? aneb Víceméně pravdivé a rozhodně originální memoáry

Anotace:


Jenny Lawson patří k nejvtipnějším a nejsledovanějším americkým bloggerkám, kterou oceňují i takové známé osobnosti jako Neil Gaiman pro její odvážně černý, politicky nekorektní, často bizarní humor, s jakým glosuje svůj život. Ve své literární prvotině popisuje klíčové události z dětství, které prožila v zapadlém městečku bůhvíkde v Texasu. Dominoval mu pábitelský otec se zálibou ve vycpávání zvířat, nepředstavitelně nuzné rodinné poměry, exotičtí prarodiče z Československa a traumatické zážitky ze školy, až se čtenáři tají dech, a zároveň originálně komické, až bolí bránice. Historky z období dospělosti jsou plné vtipných manželských hádek s excentrickým manželem, bojem s propukající duševní poruchou zahrnující sociální fobii, deprese, panické záchvaty a obsese, které v nás evokativně vyvolávají pochybnosti o normalitě vlastní a našeho okolí. Svým sarkastickým, provokujícím, ale statečným postojem k životním eskapádám, svou tolerancí a otevřeným srdcem bude českému publiku nejvíce připomínat Betty MacDonaldovou a její román Co život dal a vzal.
Několik životních postřehů Jenny Lawson:
Jestli chcete, aby se vám v nemocnici víc věnovali, předstírejte duševní poruchu.
Nevadí, že umíráte strachy, hlavně že se u toho dobře bavíte.


Když se had tváří jako chřestýš a přitom má před sebou po zuby ozbrojenou matku, je to stejné, jako kdybyste před policajtem vytáhli falešnou pistoli. V obojím případě vás nečeká nic jiného než smrt.


Texas je stát, kde kdysi zakázali sodomii a orální sex, ale s bohorovným klidem se tu ve jménu lovecké vášně toleruje, když chlapi smrdí jako tchoři.





Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.4.2015 - Lenka
 Vtipná a střelená knížka. Chvíli mi trvalo vstřebat autorčin styl psaní, ale jakmile jsem se začetla, už byl problém ji odložit. Po dlouhé době jsem se u knížky smála nahlas! :)

Nesmrtelná túra do Compostely - Poutníkem chtě nechtě

Anotace:

Cesta do Compostely! Pouť vyšlapaná už milióny opánků (i goretexové obuvi), opředená legendami, vedoucí úchvatnou přírodou i podél autostrád. Rufin popisuje štrapáci, kdy se jako „galejník“ Cesty utkává s břemenem a slastí samoty, potkává zbožné houfce, poutnice bažící po milostném vznětu i třeba pijany. Sám toužící po transcedenci, schvácen únavou a špínou posvátné pouti, prchá před kýčem, (kupčíky) i snoby a jen a jen v rytmu nepřestajné chůze nachází ohniska klidu, kdy se dotýká spirituality, jako nejvyššího tajemství pradávné stezky. Přičemž (autor moderního cestopisu) Jean Christophe Rufin své utkání a nakonec i splynutí s Cestou popisuje s nebývalým vtipem, švihem a elegancí …



Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.4.2015 - Lenka
 Knížka je zvláštní. Místy vtipná, vzletná a místy naopak unavená. Ale možná taková přesně je túra do Compostely. Každopádně jsem knížku přečetla jedním dechem.

Jaroslav Dušek - Tvarytmy

Anotace:

Po úspěšné knize Ze mě vychází další autorizované vyprávění herce, improvizátora a divadelního režiséra, Jaroslava Duška, tentokráte inspirované jeho dvěma pobyty ve tmě. S kým se ve tmě setkal a co se o životě a vesmíru dozvěděl, se dočtete v jeho knize TVARYTMY, kterou společně s Jaroslavem připravila spisovatelka Pavlína Brzáková. Součástí knihy jsou pozoruhodné ilustrace nevidomých.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

17.4.2015 - Renata z čajovny u modré kočky
 Pro mne to byla kniha, ke které se ráda vracím a budu vracet i nadále. Autorovi se podařilo nesdělitelným způsobem popsat nejen pobyty ve tmě, ale i svět kolem něj, ten denní šrumec, ve kterém všichni žijeme, očima člověka, který má zdravý rozum a srdce na správném místě. Podnětné a inspirující. Často tu najdeme přesně definované problémy, které v sobě jen tušíme a nevíme, kudy do nich. Krásné čtení.

Ze mě - Cesta blázna a vnitřní svět Jaroslava Duška

Anotace:

Cesta blázna a vnitřní svět Jaroslava Duška. Autorizované povídání známého herce Jaroslava Duška o narození, životě a smrti. Příběhy protkané přítomností, volné asociace a rozmanitá setkání se Skutečností. Knihu provázejí zdařilé ilustrace Zbyňka Zenkla, zaměstnance chráněné dílny Rolnička v Soběslavi.


Připravila spisovatelka Pavlína Brzáková.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

16.4.2015 - :-)
 Je to jedna z nej nej knih, jaké jsem kdy držela v ruce a kterou moje duše vstřebávala jako živou vodu. Jaroslav Dušek tu rozvíjí myšlenky tak logické a snadné, až je to fascinující. Používá zdravý selský rozum a srdce a rozhlíží se kolem sebe po světě. Je to fascinující a člověk si jen uvědomuje absurditu dnešního světa a jeho fungování.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2020 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap