Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com

KNIHKUPCŮV TIP!

Zajímají Vás knižní novinky
a naše akční nabídky?

Chcete pravidelně dostávat
informace na Váš e-mail?

Přihlašte se k odběru našeho NEWSLETTERU!

Nabídky knih

Sex jako cesta k Bohu

Super cena
Sex jako cesta k Bohu - David Deida

Skladem u dodavatele

257,- Kč
Anotace:

Oblíbený a provokativní autor David Deida ukazuje v knize "Sex jako cesta k Bohu" posvátný rozměr milování. Naučíte se vědomě pěstovat schopnost otevřenosti a jednoty a sex prožívat tak, aby byl vyjádřením vašeho skutečného já. Vnímali jste sex dosud jenom jako fyzický akt? Pak vězte, že může být uměním, modlitbou a splynutím s nekonečnou láskou - nahou, neohroženou, syrovou a naprosto otevřenou.


"Při sexu si dejte pozor, aby se vaše pozornost nezúžila na příliš dlouhou dobu. Je snadné soustředit se na vztyčenou bradavku, šťavnatý polibek nebo rozvášněné genitálie. Je snadné omezit vědomí na to, čemu věnujeme pozornost. Jenomže vědomí, které je vaší nejhlubší pravdou, představuje mnohem víc. Lahodnost sexu vás nemusí rozptylovat od hloubky vašeho bytí, ale může pro vás být bránou k tomu, abyste ho cítili hlouběji. Sex vám může uvolnit bloky energie v těle a emocích a osvobodit vaši pozornost od světských záležitostí, abyste mohli cítit, co je skutečné a hluboce pravdivé - skrznaskrz. Blaženost, potěšení, rty a přirážení jsou dobré. Jsou to ale jenom prchavé okamžiky, které mizí stejně, jako zmizel veškerý váš dosavadní sex. Když jste v sexu právě v nejlepším, snažte se rozeznat, co je trvale pravdivé, co je vždycky hloubkou tohoto okamžiku. Milujete se prostřednictvím svých těl, nikoli svá těla: ta jsou pouze prostředky, skrze něž cítíte a vyjadřujete svoji nejhlubší pravdu, svoji nespoutanou otevřenost, božskou přirozenost, lásku, jíž ve skutečnosti jste."



Recenze:
Recenzí celkem : 1

29.9.2016 - Renata
 Jak to tam autor popisuje? Pro některé lidi je sex poměrně spolehlivým způsobem, jak si ulevit od stresu, zamručet v rozkoši a unaveně usnout, pro jiné je to příslib lásky partnera, rituál jistot a důvěrné útulnosti. Jestli budete u této knihy kromě jejího obsahu něco opravdově obdivovat, tak je to úžasná hra se slovy, s představivostí, kterou je David Deida snad už proslulý. A tak jsem si libovala, neb autor zdá se nezklamal a opět pokračuje v linii svého úžasného umění popsat lásku takovou, jaká je, jaká by měla být. Za mě – úžasná kniha, navazující na všechny jeho předchozí. Kvalitní, zase s jiným úhlem pohledu a i když mnohé v ní už pravidelný Deidův čtenář zná, opakování je tady matkou moudrosti.


Rok vědomého života

Anotace:

Kdo jsem? Kam směřuji? Jak chci žít svůj život? Jaké je moje nejvyšší poslání a jak ho každý den naplňovat?


Vědomí je možné měnit rychle a radikálně, s radostným vzrušením. K duchovnímu růstu dochází hlubokým přijetím skutečnosti. Transcendentní zkušenost je spíše otevřené uznání určitých lidských skutečností, jako jsou emoce, sexualita a konflikt, než jejich ignorování či popírání. Na cestě vědomého života se dostáváme do hlubších rovin sebe samých. Základem vědomého života je naprostá upřímnost vůči sobě i druhým. Poznat své vlastní srdce a být pro ostatní jasně čitelní. Převzít plnou odpovědnost za svůj život. A přispívat svým tvůrčím darem společenství, ve kterém žijeme.


Zvu vás, abyste se přidali ke společenství těch, kdo na tyto otázky hledají odpovědi s otevřeným srdcem i myslí, a rozhodli se prožít následující rok svého života s plným vědomím. Rok vědomého života je jedna z knih na mém nočním stolku. Otvírám ji téměř každé ráno, abych se znovu inspiroval k žití života plného radosti, lehkosti, smyslu a naplnění.

Robert Gajdoš, majitel nakladatelství Synergie


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

29.9.2016 - Renata
 Učebnice? Jednoznačně! Není nic, co by se dalo této knize vytknout, snad jen, že by si zasloužila snad desetileté pokračování, protože témata lze rozvíjet, košatit… Autor se snažil možná shrnout svou tvorbu, své učení, do 365 moudrostí, návodů, témat k rozvíjení. K práci sami na sobě. Mám z ní krásný pocit a pohladila mě na duši. Těším se na 1. ledna, kdy ji zase otevřu a začnu pěkně popořádku, den po dni…. Vzhledem k ceně knihy si myslím, že to je za málo peněz muzika na celý rok!


Pozor, Sůl! - Proč konzumujeme příliš mnoho soli, jak škodí našemu zdraví a co s tím můžeme dělat

Anotace:

Ze všech stran slyšíte o tom, že nemáte solit. Doma už téměř nesolíte, ovšem přesto je vaše spotřeba soli obrovská. Pokud hledáte důvod, budete překvapeni, kolik skryté soli zkonzumujete, aniž to tušíte. Tato kniha je určena lidem, kteří - se chtějí začít vážně starat o to, kolik soli resp. sodíku ve své každodenní stravě snědí - mají z jakéhokoli důvodu, zejména zdravotního, potřebu se odsolit - hledají změnu a jídelníček, který by je přivedl na optimální denní spotřebu soli


Publikace nepřináší žádná stravovací dogmata. Vedle varování obsahuje mnoho důležitých informací, možností řešení a hlavních zásad změny.


Ocení ji proto zejména


- matky s dětmi
- pacienti s vysokým krevním tlakem, s oběhovými a imunitními problémy
- lidé v aktivním věku trpící poškozením kloubů nebo se sklonem k nadváze
- diabetici a ekzematici
- senioři
- lidé s trávicími, močovými a očními problémy, zejména šedým zákalem



Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.9.2016 - Renata
 V knize Pozor sůl! se dozvíte mimo jiné i to, že opravdu nejsme žádným způsobem od přírody vybaveni ke konzumaci soli! A víme to? Já to třeba vůbec nevěděla, myslela jsem si, že sůl můžeme normálně jíst, protože to tak je. Vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo být jinak. V logických souvislostech autoři pomalu, ale jasně a stručně mění nastavení ve vašem mozku a na konci četby možná budete jako já přesvědčeni o tom, že sůl ze svého jídelníčku minimálně ve velké míře vyřadíte.


Bojiště v Normandii - Den D a bitva o předmostí

Anotace:

Kniha v původním vydání se setkala u čtenářů s mimořádným úspěchem. Není divu, její klady jsou patrné na první pohled. Jsou to především unikátní dobové fotografie a k nim často paralelně přiřazené fotografie soudobé, umožňující vzájemné porovnání vzhledu klíčových míst, kde se odehrávalo dějství Dne D v červnu 1944. Moderní fotografie jsou velice kvalitní, jejich autorem je zkušený pilot a fotograf - a jeden z autorů této knihy. Senzaci dále představují dobové plány, bojová schémata a precizně vypracované mapy, které čtenářům dovolují promítnout si jednotlivé fáze nelítostných bitev v Normandii do nejmenšího detailu. Velice přitažlivé na publikaci je i přehledné rozřazení textu do 10 tematicky ucelených kapitol, které spolu s fotografiemi tvoří důmyslně sestavený celek, který sugestivně navozuje atmosféru bojů. Za pozornost i doklad profesionálního přístupu autorů ke knize určitě stojí třeba i hezká hříčka, jakou je paginace na sudých stranách, k níž bylo použito současné značení trasy Voie de la Liberte, po níž v severní Francii postupovala Pattonova 3. americká armáda a která byla vytyčena na její památku v roce 1947.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

11.9.2016 - Ivan
 Bojiště v Normandii jsem si projel na motorce, kniha byla krásným návratem.


Miluj svůj život - Kalendář 2017

Anotace:

Nástěnný kalendář Miluj svůj život obsahuje hlavní myšlenky ze stejnojmenného knižního bestselleru Louisy L. Hay. Tato silná, moudrá kniha je mnohými považována za průkopnické dílo na poli pozitivního myšlení a svépomoci. Louise L. Hay nám ukazuje, jakou sílu myšlenky mají a jak ji můžeme využít. Změníme-li způsob, jakým o věcech přemýšlíme, bude náš život mnohem šťastnější.


Ke každému měsíci náleží inspirující moudrá myšlenka doplněná ilustrací, text k zamyšlení a praktická afirmace. Kalendář poprvé doprovází krásné ilustrace české autorky Lucie Ernestové. Rozběhněte se divoce a svobodně, poskakujte a dovádějte a smějte se u toho!


A když vás někdo uvidí, no tak co? Jste přece svobodní!



Recenze:
Recenzí celkem : 1

7.9.2016 - Re
Používám tyhle kalendáře už několikerým rokem a z praktické stránky jsem s nimi tak spokojena, že jsem se po jednom roku listovacího kalendáře (což mě přivádělo k šílenství) vrátila zase k tomuto nástěnnému, praktickému a přehlednému a přesto s dostatečným množství místa pro denní zápisky a úkoly. Letos mne nakladatelství překvapilo, že změnilo ilustrátorku a to dokonce za českou. Z Lucie Ernestové jsem nadšená, protože udělala překrásný, milý, něžný, holčičí, ale i obecně vkusný a zdobný kalendář. Tohle bude zdobit, kam přijde.


Žít s lehkostí v nejistotě a změně

Anotace:

Pema Chödrön vám ve své knize nabízí prakticky´ a srozumitelný návod k osobnímu růstu. Ukazuje, jak se můžete spřátelit s nevypočitatelností a nejistotou a přijmout je jako nástroje proměny svého života. Seznámí vás se třemi závazky – neškodit, prospívat druhým a přijímat svět takový, jaký je –, které vycházejí z tradičních buddhistických slibů, jež žák skládá pod dohledem učitele. Jde vlastně o tři způsoby, jak i sebeobtížnější situaci se vší její nestálostí, dynamičností a náročností přijmout jako cestu k probuzení.


„Žít s lehkostí můžete tehdy, když se uvolníte ze svých životních traumat a pocítíte více lásky k sobě i druhým. Když si uvědomíte, že lidé jsou ve své podstatě dobří, že je možné zbavit se strachu a po každém pádu vždy vstát a pokračovat dál o něco silnější a moudřejší.“


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.8.2016 - Renata
Je to skoro dvěstě stran malé knížky, která se v pohodě vejde do kabelky a pro nějaké to občasné čtení ve vlaku, při cestě, u vody nebo v chladnoucích letních večerech je ideální. Musí se mlsat jako bonbon. Číst pomalu a nechat ji sebou prostoupit. A je to také jedna z těch knih, které si rádi přečtete podruhé, protože v ní najdete zase zcela jiné poselství.


Sexy strategie - Staňte se lékem i drogou!

Anotace:

SEXY strategie je kniha napsaná ženou pro ženy. Je humornou výzvou, zábavným čtením a přátelským dialogem. Mohlo by se zdát, že je pouhým manuálem ke zvýšení sexuální přitažlivosti. Omyl!
SEXY strategie s nadsázkou a humorem odkrývá i ta nejtajnější zákoutí ženského světa. Seznamuje s názory a přáními současné moderní ženy, představuje pilíře novodobých namlouvacích taktik a doporučuje hned celou řádku rafinovaných triků, které vedou k srdci "toho pravého", nebo pomohou pečovat o kvalitní dlouhodobý vztah. SEXY strategie je určena všem věkovým kategoriím, najdete v ní atraktivní témata od problémů současné "Singl ženy", přes sexuální idoly náctiletých, až po zpochybnění mýtu asexuálního stáří.
V experimentálním atlasu mužů si vyhledáte, zda náhodou nežijete se svalovcem tupým, nebo spořičem drastickým, budete přesně vědět, co očekávat od ženy-predátorky, odhalíte starosti zlatokopek, a zjistíte, jestli třeba netrpíte nemocí Popelky či syndromem příliš krásných žen. SEXY strategie vám poutavou formou nabídne cestu nejenom k dokonalému sexappealu, ale i k vám samým, vaší vnitřní kráse a k nalezení vlastní hodnoty.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

24.8.2016 - Jana
TOP kniha, kterou jsem za poslední dobu četla, pro oddech a pobavení :) Sylva Lauerová už dopředu zmiňuje, že kniha je pro ženy se smyslem pro humor a já se opravdu bavila. Hlavně experimentální atlas mužů nezklamal :))). Nečekala jsem univerzální návod jak si najít či udržet chlapa, toho je v ženských časopisech dost... Ale je fajn vidět i jiný pohled, najít (nové) tipy a triky a hlavně usadit se sama v sobě a cítit se dobře. A o to zřejmě autorce šlo a pozorné čtenářce to dojde :)) Mít se ráda, cítit se sebejistě ať jsem jaká jsem, pobavit se nad krásou nedokonalostí našeho světa a užívat si života. S láskou :) A myslím si, že některé kapitoly by si mohli přečíst i muži, aby si udělali náhled do naší ženské duše...


Oběť případu Babice

Anotace:

Zhasl nedokouřenou cigaretu a pohledem se ještě rozloučil se svými obrázky. Jeden z dozorců si od něj převzal napsané dopisy. Pak byl odveden do dvorku v rohu zadní budovy věznice... Soudce mu přečetl rozsudek státního soudu, rozhodnutí Nejvyššího soudu a přípis prokuratury o zamítnutí milosti. P. Jan Bula ho nevnímal. Byl vyrovnaný a připravený zemřít... (ukázka)


V červenci 1951 zazněly ve škole v Babicích výstřely. Zemřeli tři funkcionáři MNV. Třebaže již druhý den byli pachatelé dopadeni, využil komunistický režim událost jako záminku pro likvidaci dalších "nepohodlných" osob. Rozpoutal tak jednu z největších represivních akcí v dějinách Československa. V kontextu atmosféry padesátých let nám autor představuje životní příběh mladého kněze Jana Buly, jednoho z nevinně popravených v kauze Babice.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

12.8.2016
 Kniha je perfektním historickým pohledem do zákulisí vražd ve škole v Babicích v roce 1951, který se snažil zkreslit seriál 30 případů majora Zemana. Navíc je biografií Jana Buly, který patřil mezi ty, kteří byli v této cause popraveni. Kniha je akční, napínavá a podává otřesné svědectví. Doporučuji všem milovníkům historie.


Maličkost

Maličkost - Markéta Baňková

Skladem u dodavatele

232,- Kč
Anotace:

Ve své nové knize autorka opět spojuje beletristický text s vědeckými motivy, které knihu ilustrují a dotvářejí. Tentokrát je jejím tématem biologie. Pod maskou černé komedie se skrývá zkoumání lidské identity, problému, který přinesla dnešní doba nových objevů především v genetice, a s tím související otázky svobodné vůle. Jsme nástrojem vlastních genů? Ovlivňují naše myšlení paraziti? Nebo snad nejvíc vliv společnosti, ve které vyrůstáme? Hlavní hrdina Tomáš je student genetiky vychovaný adoptivními rodiči, pátrající pro vlastních kořenech. Věda formuje jeho pohled na svět, ale tato optika může pokřivovat jeho mezilidské, obzvlášť milostné vztahy.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

6.8.2016 - Renata
  Za mne zdařilé dílo, pokud máte rádi čtivo, které vypadá, že ho napsal přespříliš inteligentní unavený student náročného oboru těsně nad ránem. Že se nestačil vyspat a z nespavosti mu mozek tvoří takovéhle dějové linie a hlavně myšlenky v hlavě hlavního hrdiny. Ty jsou opravdu na literární cenu, protože to vám při čtení opravdu přehodí výhybku přemýšlení někam jinam. Příběh má dějovou linii, která v podstatě není ničím extrémně zajímavá, je zcela obyčejná, jako jeden rok studia na škole, ale ta atmosféra, která je kolem popsaná – tady se talent autorky rozhodně nezapře.


Hledět do slunce a tančit

Anotace:
Vnitřní síla. Odhodlanost. Pokora. Souznění s přírodou. Umění přežít. Obětavost. Moudrost. Úcta k tradici. Ochota pomáhat slabým a starším.<br><br>Takové jsou základní hodnoty, na kterých stojí devět poutavých příběhů Josepha M. Marshalla III., inspirovaných starými lakotskými pověstmi i vlastními životními zkušenostmi.<br><br>Vydejme se společně s autorem na objevnou cestu do starých indiánských časů, kdy lovec rozuměl zvěři a čas plynul v souladu s životním rytmem obyvatel prérií. Každý z příběhů v této knize přináší kromě vzpomínek na minulost také něco navíc: pomáhá pochopit současnost a moderní svět.<br><br>Havran s vlkem nás tak učí toleranci, příběh se sarančetem zase trpělivosti, vyprávění o mladém muži, který nesl jméno Ten, který chodí sám, pomáhá najít hodnoty vnitřního světa. Joseph M. Marshall III. vypráví o minulosti svých předků způsobem, který dokáže být inspirací pro každý nový den.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

5.8.2016 - Renata
 Velmi zaujatě jsem si přečetla původní název této knihy - něco na způsob „návrat na lakotskou stezku“, ale ani česká verze Hledět do slunce a tančit, není vůbec špatná. Oboje totiž svérázným způsobem vystihuje to, co v knize najdete. Návrat k indiánské moudrosti, ke klidu a pocitu bezpečí v duši, na těle, v mysli. Autor má v sobě indiánskou krev a tak vás po té stezce moudrosti starých indiánů, provede. Umí žít v moderním světě a někdy jsou jeho poznatky velmi přínosné a zajímavé. Je to jako by vám četl tyto příběhy a potom, v následující kapitole, si s vámi o nich povídal.


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2023 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap