Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com

KNIHKUPCŮV TIP!

Zajímají Vás knižní novinky
a naše akční nabídky?

Chcete pravidelně dostávat
informace na Váš e-mail?

Přihlašte se k odběru našeho NEWSLETTERU!

Nabídky knih

STÁLE NEZVĚSTNÁ

Anotace:

Annie rekapituluje při terapeutických sezeních u psychiatričky svůj pohnutý životní příběh: příběh ženy unesené neznámým mužem, měsíce uvězněné v horské chatě, znásilňované, ponižované a podrobované nejnesmyslnějším pravidlům. A vystavené i nejhorší ztrátě, která ji mohla potkat… Přesto se dokázala svému vězniteli vzepřít a utéct. Jenže návrat do normálního života není vůbec jednoduchý: Annie se snaží znovu navázat vztah se svou matkou, s kamarádkou Christinou, s přítelem Lukem. Za pomoci psychiatričky se pokouší překonat strach z venkovního světa – a za pomoci policejního vyšetřovatele Garyho vypátrat, kdo její únos zosnoval a proč. Odhalená pravda je však až nečekaně krutá…



Recenze:
Recenzí celkem : 1

29.4.2011
Stále nezvěstná je prostě kniha, od které se nebudete moci odtrhnout dokud ji nedočtete. Pokud vás zajímá, o čem je kniha Stále nezvěstná, kterou napsala kanadská spisovatelka Chevy Stevensová, dozvíte se to v tomto článku: http://www.bizy-bee.com/kultura/knihy/206-chevy-stevensova-stale-nezvestna


HON NA VÁLEČNÉ ZLOČINCE

Anotace:
Fascinující pojednání o nacistických zločincích, kteří unikli spravedlnosti ve zmatku poválečných let

Recenze:
Recenzí celkem : 1

12.2.2011 - PhDr. Jiří Mrva
Publikace, žel, nemá nic společného se seriózním historiografickým zpracováním tématu. Skutečnost je taková, že zhruba za 50 let stíhání nacistických válečných zločinců jich bylo na Západě asi 160 000 usvědčeno v účasti na hitlerových zvěrstvech, 60 000 postaveno před soud a třetina z nich odsouzena. Na značném množství případů, zvláště těch nejtěžších, se podílel Simon Wiesenthal, jenž dostal před soudy více než 1100 válečných zločinců. Největším úspěchem bylo vystopování Adolfa Eichmanna v Argentině, odkud jej Mossad deportoval před izraelský soud; na stopu masového vraha byl Mossad přímo naveden Wiesenthalem. Dovoluji si doporučit knihu Zvi Aharoniho, elitního agenta, jenž "byl u toho". A nezapomeňte si, prosím, přečíst jeho úvodní dedikaci... Četba Walthersovy publikace je pouhou ztrátou času a vyhozením peněz. PhDr. Jiří Mrva, Kroměříž


Já, Julie a dovolená

Anotace:

Bety je 45 let, je vdova, má protivnou sestru, nesnáší švagra, zbožňuje neteř Julii a rozhodne se zcela změnit svůj život. Zatím totiž téměř vše, co se do té doby snažila udělat, dopadlo katastrofálně. Ale po roce 1989 se otevřou hranice a pro Bety nové obzory. S kamarádkou Líbou odhodlaně založí cestovní kancelář a s prvním zájezdem a naprostou neznalostí odjíždí do Chorvatska. Pro jistotu si s sebou bere dvě pomocnice, ale brzy zjistí, že obě mají hlavu jenom na ozdobu. Dochází k dalším katastrofám nejen v Chorvatsku, ale i v Čechách. Julie utíká z domova, míří za tetou a v patách má rozzuřené rodiče. Bizarní příhody se stupňují, naštvaní turisté pomalu, ale jistě zakládají Betyin antifanklub, a pohromy se na Bety hrnou ze všech stran. Vzpamatuje se z toho ještě někdy? Životní kotrmelce hlavní hrdinky jistě pobaví všechny čtenáře, kteří se nad vtipně napsanou knihou chtějí zasmát.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.8.2010 - Linda S
Doporučuji pro odreagování. Je to zábavné letní čtení pro zvednutní nálady.


MICHAEL JACKSON KRÁL POPU 1958-2009

Anotace:
Pocta legendě popu, géniovi, jehož hudba
a tanec ovlivnily několik generací. Tato
kniha vypráví příběh neuvěřitelně talentovaného
muže od jeho počátků coby dětské
hvězdy s Jackson 5 až po tragický konec
v červnu 2009, jenž oplakávaly miliony fanoušků
po celém světě. Stránky plné barevných
fotografií podrobně reflektují kariéru
tohoto výstředního umělce.
Chris Roberts je hudebním kritikem, jenž napsal
mnoho publikací a článků nejen o populární
hudbě, mezi něž patří ABBA, Scarlett
Johansson, Heath Ledger nebo Lou Reed.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

30.12.2009 - Róza
Tuto knihu měli vydat jen s fotografiemi, které jsou opravdu krásné, ale co se textu týče, je to jen směs bulvárních nesmyslů. Autor mnohokrát cituje samotného Michaela Jacksona, aniž by uvedl při jaké příležitosti, nebo v kterém rozhovoru tento výrok pronesl. Jako fanynka Michaela Jacksona jsem přečetla všechny jeho rozhovory, kterých za jeho život zase tolik nebylo, a na většinu z uvedených citátů Michaela Jacksona jsem nikdy nikde nenarazila. Tato kniha není vedená jako autorizovaná Michaelem Jacksonem ani není nikde uvedeno, že by Michael poskytl autorovi rozhovor, tak by mne zajímalo, odkud tyto citace autor čerpal. Tato biografie není o Michaelově životě jako takovém, ani o Michaelovi samotném, je to jen sbírka bulvárních článků.


O KRAKONOŠOVI A LUCINCE

O KRAKONOŠOVI A LUCINCE - Ludmila Pelcová

Neznámá dostupnost

229,- Kč
Recenze:
Recenzí celkem : 1

17.12.2009
Tato kniha je opravdu kouzelna moc pekne rymovacky krasna ilustrace a zajimavy pribeh


ROZVERNÉ DNY MIAMSKÉHO LÉKAŘE

Anotace:
Vzpomínky českého lékaře, který v roce 1976 odjel do Spojených států a už se nevrátil. Vybudoval si tam úspěšnou kariéru v anesteziologii a díky ní

Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.11.2009 - Boris Kratochvíl
Jiří Lamberk Rozverné dny miamského lékaře Další dílo z miamské serie odkrývá nové detaily z nám již známého „ špitálu“. Nové střípky do mozaiky postav a postaviček doktorů podány tak, jako bychom s nimi v lékařské jídelně zrovna také seděli a nezávazně tlachali. Pod zdánlivou plytkostí doktorských hovorů u snídaně je možno vycítit nutnost jakéhosi odreagování před dalším náročným dnem. Autobiografické části knihy jsou psány s velkou upřímností a v mnohém odhalují i povahu samotného autora. Sálá z nich velice slušný, nekonfliktní a tolerantní člověk s empatií . Dokládá to rozhovor s bezdomovcem v Československém americkém klubu či neúspěch instalatéra Alda z Hodnurasu. Velký emoční náboj až čtenáře mrazí v zádech má „ Tomášova kšiltovka“. V Čechách obecně nejsou exulanti kteří radí a stále srovnávají co je tam a co je tady zrovna oblíbeni. Nic takového, pouze malá zmínka o CZ na lékařově miamském voze signalizuje kam spisovatel stále i po dlouhých létech patří. Knihu doporučuji přečíst najednou či na dvě čtení ale není třeba doporučovat. Neodtrhnete se od ní. Boris Kratochvíl


CELKEM JDE O MERDE

-10%
CELKEM JDE O MERDE - Stephen Clarke

Skladem u dodavatele

299,- Kč  267,- Kč
Anotace:
Paul West je až po uši ve finančním merde. Jediná cesta, jak z toho ven, je přijmout pochybné místo, projet napříč Amerikou v Mini Cooperu, propagovat svou oddanost královně a reprezentovat tak Británii v soutěži o světovou metropoli turistiky. V autě s ním cestuje jeho francouzská přítelkyně Alexa a chvíli i americký poeta Jake, hovořící plynnou frangličtinou, jehož hlavním životním cílem je vyspat se se ženami všech národností světa. Úžasný road trip začíná v New Yorku a vede přes Boston, New Orleans, Las Vegas až do Miami a Los Angeles. Během cesty Paul zjišťuje, zda je v Americe opravdu víc pomatenců než kdekoli jinde na světě, a užívá si zemi neomezených možností, kde se všichni zajímají o vaše křestní jméno. Zemi se spoustou motelů, které jako by vypadly z thrillerů Stephena Kinga, a zemi, kde mají vysoké školy pro roztleskávačky. To, že se soutěž tak úplně nevyvíjí, jak by měla, Paulovi nakonec ani moc nevadí. Nikdo neví lépe než on, že jde stejně celkem jen o merde...
Stephen Clarke je britský novinář a spisovatel píšící pro francouzskou mediální skupinu v Paříži. Po jeho bestsellerech Merde! Rok v Paříži a Už zase skáču přes Merde! nyní vychází třetí volné pokračování příběhů plných ironie a toho pravého britsko-francouzského humoru.
Pokračování známé řady bestsellerů! V ČR prodány desítky tisíc výtisků!

Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.10.2009 - fox
Předchozí dvě knižky mě nadchly, tuhle jsem skoro nedočetl. Že by se Clarke vyčerpal a vyčpěl? Není to úplně špatný, ale nadšení z prvního a druhého dílu se u mě neopakovalo. Je zde sice řada dobrejch fórů typu "podvozek", ale... no, možná jsem to jen četl v ne vhodném období, kdo ví :-) Spokojenost jsem však vyjádřil pouze třema hvězdama z pěti a toudle nenadšenou minirecenzí :-)


UŽ ZASE SKÁČU PŘES MERDE!

UŽ ZASE SKÁČU PŘES MERDE! - Stephen Clarke

Skladem u dodavatele

299,- Kč  288,- Kč
Anotace:
Angličan v Paříži

Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.10.2009 - fox
Po přečtení prvního dílu Merde! Rok v Paříži jsem se na druhej samozřejmě těšil. A Clarke nezklamal. Trampoty kolem rozjíždění provozu podniku, srážky se zmrdama a korupcí, to vše vtipně glosováno. I druhému dílu dávám pět hvězd, bo mě nadchnul.


MÉRDE! ROK V PAŘÍŽI

Anotace:
Stephen Clarke je britský novinář a spisovatel píšící pro francouzskou mediální skupinu v Paříži. Merde. Rok v Paříži je téměř pravdivý záznam událostí, které se mu přihodily nebo nepřihodily během deseti let, kdy žil ve Francii – podle toho, kdo klade otázku. Původně knihu vydal v nákladu 200 výtisků a chtěl ji prodávat přes svou webovou stránku, rozdávat přátelům nebo využít jako palivo při barbecue konajícím se při oslavě dobytí Bastily. Po čtení v Kanadském knihkupectví v Paříži a recenzích v tisku se však kniha stala takovým bestsellerem, že Clarke zanedlouho musel napsat pokračování.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.10.2009 - fox
Merde! Rok v Paříži jsem četl už před delší dobou. A byl to skvělý objev na poli humorné literatury. A byla to skvělá zábava. A výborně jsem se mockrát zasmál nahlas. Doporučuju.


Nanečisto

-19%
Nanečisto - Sergej Lukjaněnko

Skladem u dodavatele

298,- Kč  239,- Kč
Anotace:

Šestadvacetiletý obchodní zástupce malé moskevské firmy Kirill Maximov, prodávající počítačové komponenty, se jednoho krásného dne ocitne v neuvěřitelné situaci: V jeho bytě údajně už tři roky bydlí cizí žena, jeho místo u zaměstnavatele neexistuje, jeho přátelé ani jeho milovaná dívka ho nepoznávají. Kirillovi nezbývá než začít žít NANEČISTO - a tak se také jmenuje jedna z posledních próz úspěšného ruského autora Sergeje Lukjaněnka. Také román NANEČISTO, jehož fabule hodně připomíná slavný hollywoodský film Síť, je prošpikován svižnými dialogy a každodenními reáliemi ze současného ruského života.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.10.2009 - fox
Lukjaněnko patří mezi moje oblíbence. Po profláklé sérii hlídek, hardcore scifi s Chrumovem a dalších knihách, jsem byl zvědav, co mě čeká. Nanečisto je knížka velmi čtivá s pozvolným, ale bohatě se rozvíjejícím příběhem, kdy se postupně skládají dohromady souvislosti. Téma možných modelů lidské společnosti zabalené do scifi hávu paralelních Zemí usazené do ruských realií s odkazy na klasika scifi pana J. Verna (velmi vtipný svět a město!) zpracoval Lukjaněnko bezvadně. Místy velmi vtipně, místy zas dost akční a s rozjetým příběhem, celé usazené do realií života v Rusku; Lukjaněnko prostě umí napsat výbornou věc a sympatické je, že se podařilo vytvořit další odlišné kulisy pro příběh, než jsme od něj z jiných jeho knih zvyklí. Klobouk dolů, skvělé čtivo. Nanečisto je chytlavá věc, skvělá zábava, výborná scifi a samozřejmě prošpikována lehkým filozofováním o smyslu a podstatě lidské společnosti :-) Hlavní ale je, že jde především o skvělý příběh a ne o nudu! Doporučuju a hodnotím pěti hvězdama.


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2021 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap