Nabídky knih

Recenzované knihy

Ukulele Jam

-24%
Ukulele Jam - Alen Mešković

Ukulele Jam


Alen Mešković


Skladem u dodavatele

398,- Kč  299,- Kč

Anotace:
Miki, patnáctiletý bosenský muslim, dorazí s rodiči v létě roku 1992 do chorvatského uprchlického tábora zřízeného v bývalém rekreačním středisku. Má za sebou drsné prožitky, které se pro něj stávají tabu. Patří k nim výbuch granátu ve vedlejším domě a smrt sousedů, příchod lidové armády do rodného města, vyhnání obyvatel a odvod mužů. Jeho velký vzor, starší bratr Neno, skončil pravděpodobně v srbském zajateckém táboře.<br> Miki se i přes tíživé okolnosti chce přizpůsobit nové realitě. Zatímco se válečný konflikt přibližuje, loví s novými přáteli holky, poslouchá hard rock, učí se anglické texty a pořádá párty na pláži. Za peníze z brigády si kupuje tenisky Converse All Star, pivo a vstupenky do místního rockového klubu Ukulele. Když vypukne válka mezi Chorvaty a Bosňany, vztahy mezi obyvateli tábora se radikálně zhorší. Často dochází k raziím, změní se obyvatelé ubytovny a dochází k politickým konfliktům. Přátelé mizí do Švédska a Miki začne o zemi, v níž mají něco tak neskutečného, jako jsou hudební knihovny, snít. Rodiče ovšem zarputile trvají na tom, že se chtějí vrátit ke svému životu v Bosně a nezačínat znovu kdesi v severní Evropě.<br> Ukulele jam vypráví o zdánlivé všednodennosti v dobách válečného konfliktu, o snaze přežít a žít v krutých letech extrémního nacionalismu. V uprchlickém táboře se Miki setkává s lidmi s nejrůznějšími příběhy, utečenci, ale i vojáky na dovolené. Pláže v létě zaplňují turisté, kteří si přijeli užít sluníčko a moře, ačkoli se za kopci krutě válčí. S bezelstností Holdena Caulfielda se i Miki snaží zuby nehty si udržet něco z bezstarostnosti svého věku.<br><br> Alen Mešković se narodil r. 1977 v Bosně a od r. 1994 žije v Dánsku. Na literární scéně debutoval v r. 2009 sbírkou poezie Forste gang tilbage (Poprvé zpátky), která se dočkala příznivých kritických ohlasů. Jeho první román Ukulele jam (Ukulele-jam) z r. 2011 byl nominován na literární cenu týdeníku Weekendavisen a vyšel v devíti dalších zemích včetně Německa a Velké Británie. V Německu byla také zinscenována jeho divadelní adaptace. V r. 2012 získal Alen Mešković tříletý tvůrčí grant od Dánského uměleckého fondu a výsledkem je román Enmandstelt (Stan pro jednoho), který vyšel v květnu 2016, a přestože se nejedná o pokračování v pravém slova smyslu, setkáme se v něm opět s hlavním hrdinou prvotiny Ukulele jam.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

3.3.2017 - Rena
Lehkost duše mladého Mikiho, těžkost a uondanost jeho rodičů. Ono ocitnout se v uprchlickém táboře po životě plném dřiny, bez vlastní viny, a hlavně bez naděje, to je něco, co zažít nikdo nechce. A přesto díky sem tam vloženým drobnostem, které ukazují na dobu devadesátých let, která jsme zažili, tam jste, zažíváte to. A o to je to mrazivější.

Dalajlamova kočka a síla meditace - CD

-19%
Dalajlamova kočka a síla meditace - CD - David Michie; Ivana Jirešová

Dalajlamova kočka a síla meditace - CD


David Michie; Ivana Jirešová


Skladem v eshopu (1 ks)

229,- Kč  184,- Kč

Anotace:

Ve třetím díle série příběhů Dalajlamovy kočky se Jeska (Její Svatost Kočka) vydá za dalším úkolem: naučit se meditovat. Budete sledovat cestu jedné nádherně nedokonalé bytosti na cestě k osvícení. Společně s Jeskou se naučíte nové způsoby, jak pracovat se svojí myslí. Zpomalíte, naleznete klid a objevíte svoji hlubokou přirozenost – čistou lásku a soucit.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

1.3.2017
 příjemná knížka i hlas, některé myšlenky se opakují z předchozích dílů, nicméně v dnešní uspěchané době je prima se na chvíli zastavit a zamyslet.

Tvoje státní maturita 2017 - Anglický jazyk

-10%
Tvoje státní maturita 2017 - Anglický jazyk - Gaudetop

Tvoje státní maturita 2017 - Anglický jazyk


Gaudetop


Skladem u dodavatele

259,- Kč  231,- Kč

Anotace:

Publikace představuje efektivní způsob přípravy na státní maturitu z předmětu anglický jazyk cíleně pro rok 2017 v souladu s aktuální koncepcí a požadavky na státní maturitu pro rok 2017.Naleznete zde cvičné testy včetně podrobného rozboru správného i nesprávného řešení jednotlivých úloh formou rozsáhlých a srozumitelných komentářů. Zároveň publikace obsahuje velké množství testových úloh k procvičení a osvojení si způsobů myšlení při řešení daných typů úloh, rovněž doplněných o podrobné komentáře ke správnému i nesprávnému řešení.Publikace je určena zejména pro maturanty 2017, kteří se chtějí kvalitně a efektivně připravit na státní maturitu pro rok 2017 z předmětu anglický jazyk. Zároveň je určena pro všechny, kteří se v předstihu chtějí připravit na koncepci státní maturity.Unikátnost publikace spočívá zejména ve srozumitelném zdůvodnění, vysvětlení a rozboru příslušné problematiky či gramatických jevů v rámci rozsáhlých komentářů ke správnému i nesprávnému řešení, čímž je dána možnost uvědomit si veškeré souvislosti a úvahy vedoucí k výběru správné možnosti. Osvojené úvahy a způsoby řešení lze následně úspěšně uplatnit u ostré státní maturity v roce 2017 z anglického jazyka.Hlavním cílem publikace je osvojit si praktické a teoretické znalosti a dovednosti nezbytné ke zdárnému složení státní maturity v roce 2017 z anglického jazyka.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

16.2.2017 - Kata
 Učebnice je vhodná pro přípravu k maturitě :)

Zahrada jako mikrokosmos

-15%
Zahrada jako mikrokosmos - Wolf-Dieter Storl

Zahrada jako mikrokosmos


Wolf-Dieter Storl


Skladem v eshopu (1 ks)

369,- Kč  310,- Kč

Anotace:

Zahrada může být pro člověka nejen zdrojem potravin a místem odpočinku, ale i pramenem poznání. Právě do takové nás zavádí kniha Wolfa-Dietera Storla Zahrada jako mikrokosmos, v níž se autor představuje nejen jako zkušený praktik-zahradník, ale také jako zasvěcený hermetik.


V úvodu seznamuje s naukou o čtyřech živlech, éterných silách, alchymických procesech sal, merkur a sulfur, s učením o signaturách, duších zvířat, rostlin a kamenů. Poté uvádí čtenáře do tajů goetheanistické vědy a nově představuje evoluci života na Zemi, aby nakonec - očima hermetika, etnologa a hledače ducha - odpověděl na praktické otázky půdy, hnojení, plevelů, škůdců nebo osiva. Hlavní část knihy je věnována otázkám přírodního pěstování rostlin: Jaké kosmické vlivy působí na rostliny, jak má vypadat zahradníkův kalendář nebo zdali lze magicky ovlivňovat počasí. Důležité kapitoly se zaměřují na složení kompostu a kompostování, které autor přibližuje jako alchymický proces. Velmi cenné jsou stránky o smíšených kulturách, planých rostlinách v kuchyni, o komunikaci se škůdci, o hmyzu jako astrálním ohni, výrobě vlastních preparátů, tinktur a elixírů pro zahradu.


Wolf-Dieter Storl se v knize dotýká i hlubokých mystérií zahrady a života, například možnosti transmutace prvků v rostlinách nebo komunikace s rostlinnými dévami.


V závěru této ojedinělé publikace připomíná stále rostoucí problém - neblahý dopad obřího průmyslového zemědělství na naši společnost a vyčerpanou přírodu.


Knihu Zahrada jako mikrokosmos by měl znát každý, kdo chce nejen pěstovat zdravou zeleninu a ovoce, ale také pronikat do tajemství života.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

4.2.2017 - Renata
Víte, že taková zahrada je vlastně princip života jako na dlani? Než jsem se do této knihy začetla, nedokázala jsem si představit ani deset procent toho, co v ní nakonec bylo poskládáno do logických souvislostí v návaznosti na moudrost našich předků, astrologii, evoluci a čisté respektování zákonů přírody. Zahrada jako mikrokosmos překvapuje a vtahuje vás do životní moudrosti stránku po stránce. Je to jak praktický rádce do zahrady, tak kniha na celý život, co se týče filozofického a celistvého pohledu na svět.

Holmesova učednice

-24%
Holmesova učednice - Laurie B. Kingová

Holmesova učednice


Laurie B. Kingová


Skladem u dodavatele

398,- Kč  299,- Kč

Anotace:
Píše se rok 1915, když patnáctiletá Mary Russellová, která se po ztrátě rodičů nastěhuje k tetě na venkovskou farmu, potká starého pána zabývajícího se studiem včel a dá se s ním do řeči. Je to Sherlock Holmes na odpočinku. Jeden druhého pak překvapí svým pohotovým úsudkem a Holmes se rozhodne, že z ní udělá svou pokračovatelku. Uběhne několik let a Mary odjede studovat do Oxfordu, ovšem Holmes ji poprvé začne opravdu potřebovat. Někdo totiž unesl dceru jistého amerického senátora a Mary má pomoci s pátráním. Jejich sok se ukáže být nebezpečnější než samotný Moriarty neblahé paměti a brzy jim oběma, stejně jako Watsonovi s Mycroftem, začne usilovat o život.<br><br> Laurie R. Kingová pochází ze San Franciska, ale od té doby, co si vzala profesora anglo-indického původu, už postupně žila v dvaceti různých zemích pěti kontinentů. Má se svým mužem dvě děti, do Kalifornie se ráda vrací, ale vlastní i dům v anglickém Oxfordu. Série detektivek, v nichž vedle Sherlocka Holmese vystupuje i jeho mladá a neuvěřitelně bystrá přítelkyně Mary Russellová, z ní udělala spisovatelku oblíbenou téměř po celém světě.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

3.2.2017 - Renata
  Na dílech Arthura Conana Doylea bylo vždy zábavné a vzrušující to, že všechno bylo zahaleno tajemstvím ne o krok, ale rovnou o tři kroky dopředu a nebylo při nejlepší vůli možné jakkoliv předvídat rozuzlení. Ani Laurie R. Kingová nedává moc šancí čtenářům, aby pronikli do dedukcí obou hlavních aktérů, což dokázalo vytvořit velmi podobnou atmosféru.

Hrůzná vláda žen

-19%
Hrůzná vláda žen - Laurie R. Kingová

Hrůzná vláda žen


Laurie R. Kingová


Skladem v eshopu (1 ks)

348,- Kč  279,- Kč

Anotace:

Detektivka ze série příběhů o Mary Russellové, učednici Sherlocka Holmese. Píše se rok 1921, a přestože se Mary stává bohatou dědičkou, nepřestává se toulat mlžnatým Londýnem v důmyslném přestrojení. Jedné noci narazí na starou známou jménem Veronica a ta ji zavede do Nového chrámu božího, což je sdružení vedené charismatickou Margery Childeovou, sufražetkou s mystickými sklony. Když se však mezi stoupenkyněmi odehraje nikoli první ošklivá nehoda, začne Mary zajímat původ bohatství vůdkyně společenství. Na pomoc je přizván i Sherlock Holmes, který stůj co stůj musí zabránit tomu, aby Mary o své peníze přišla... a spolu s nimi taky o svůj život.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

3.2.2017 - Renata
 Na dílech Arthura Conana Doylea bylo vždy zábavné a vzrušující to, že všechno bylo zahaleno tajemstvím ne o krok, ale rovnou o tři kroky dopředu a nebylo při nejlepší vůli možné jakkoliv předvídat rozuzlení. Ani Laurie R. Kingová nedává moc šancí čtenářům, aby pronikli do dedukcí obou hlavních aktérů, což dokázalo vytvořit velmi podobnou atmosféru.

Potřebuji tvou lásku - Je to pravda?

-19%
Potřebuji tvou lásku - Je to pravda? - Katie Byron; Michael Katz

Potřebuji tvou lásku - Je to pravda?


Katie Byron; Michael Katz


Skladem u dodavatele

199,- Kč  160,- Kč

Anotace:
Láska je nádherná - tedy pokud ji zrovna nehledáme, nesnažíme se si ji udržet nebo ji nepostrádáme. <br><br> Každý den trávíme hodiny přemýšlením o svých vztazích a pokud svým bolestivým a omezujícím myšlenkám věříme, je náš život plný utrpení. Stejně tak plný utrpení byl i život autorky, až do okamžiku spontánního "probuzení do reality", kdy zjistila, že příčinou její deprese nebyl svět kolem ní, ale její pohled na něj. Aniž by se svět kolem sebe snažila změnit, začala zkoumat svoje omezující myšlenky a záhy se dostavil pocit ničím neomezené svobody a radosti. <br><br> V této knize představuje účinnou metodu, tzv. Práci, která vám pomůže odhalit, zda jsou vaše myšlenky pravdivé, jak přesně ovlivňují váš život a kým byste mohli být bez nich. Společně s Katie zakusíte, co při hledáni´ lásky a uznáni´ funguje a co naopak ne. Pomůže vám najít způsob, jak být v lásce a ostatních vztazích šťastnější a naplněnější, a na praktických příkladech vás podrobně seznámí s metodou dotazování i Prací.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

3.2.2017 - Renata
 Moje cesta k této knize a metodě The Work byla následující – nejprve jsem knize nemohla přijít na jméno – a pak jsem skončila sama plně v zaujetí této metody a pilně na sobě pracující s českou koučkou. Zjistila jsem, že to, co mi na ní bylo nepříjemné, je nakonec tím, co jsem potřebovala sama v sobě zpracovat. Metoda, která je duchovní, ale zároveň velice logická a smysl dávající. Zpětně jsem se potom k této knize vracela a nacházela v ní další a další podněty pro vlastní práci. Za mne je to tedy kniha, kterou se musíte naučit milovat, pokud ji náhodou zezačátku trošku nenávidíte. Nezatracujte ji, tak či onak se může časem ukázat, že měla pravdu a v tu chvíli nabízí praktická a z nových úhlů pohledu se dívající řešení.

Orgasmická meditace

-24%
Orgasmická meditace - Nicole Daedone

Orgasmická meditace


Nicole Daedone


Skladem u dodavatele

259,- Kč  195,- Kč

Anotace:
Tato kniha je o sexu, jistě. Ale zároveň je to i kniha o vašem životě, o tom, jak se naučit ve světě nově fungovat. Nabízí novy´ způsob navazování vztahů s lidmi a s životem jako takovy´m. Je o tom, jak zapustit kořeny. Naučit se cítit vlastní tělo. Naučit se propojit s druhy´mi lidmi. Zbavit se očekávání a na jejich místo postavit širokou škálu možností. Proměnit život v umělecké dílo a sex použít jako magicky´ elixír, jenž nám otevře nové světy. <br><br> Orgasmická meditace není klasicky´ sex. Umožňuje muži vyjádřit ženě úctu a poskytnout jí příležitost spojit se s vlastním tělem a prožít krásné a vzrušující pocity. Cílem není orgasmus, i když by to tak mohlo na první pohled vypadat. Jde o navázání silného intimního kontaktu mezi partnery. Vše, co při ní žena prožívá, obohacuje oba partnery. <br><br> Orgasmická meditace nemusí by´t jediny´ způsob, jak se znovu naučit vnímat pocity v těle, ale určitě je nejzábavnější a také nejefektivnější. Neexistuje intenzivnější, silnější a bohatší zdroj fyzicky´ch vjemů než naše sexualita.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

11.1.2017 - Renata
 Je to jedna z těch knih, která vám osvětlí souvislost mezi pramenem života, pocitu života, žití… a sexem. Že ne nadarmo se sexuální (a tvořivé) energii říká, že je vlastně esencí života. Kdo má tuhle energii v sobě úplně blokovanou, ten prostě nežije. Pamatujete si na ty pichlavé vtipy na zahořklé ženy ve smyslu, že „ty to dlouho neměly, proto jsou takové“? Ošklivé, jen co je pravda, ale při čtení této knihy jsem musela dát za pravdu těm cynickým vtipálkům, protože na tom určitě něco je. A popravdě, nemusíte ani mít partnera, tohoto se tato kniha dotýká jen okrajově, ale sexuální síla je podobné té, se kterou člověk žije smysluplný život, tvoří… někdy se dá tato činnost vrhnout i do tvůrčí práce, do jiných „náhražek“, ale základem je, aby se touto činností obnovovala citlivost, aby se pěstovala vnímavost, a tudíž i přítomný okamžik.

Andělé světla

-24%
Andělé světla - Diana Cooper

Andělé světla


Diana Cooper


Skladem v eshopu (1 ks)

259,- Kč  195,- Kč

Anotace:


Andělé jsou vysoce duchovní bytosti. Jejich domovem je Boží srdce a jejich posláním je být našimi průvodci, ochránci a uzdraviteli. Andělé jsou ochotni nám nejrůznějšími způsoby v životě pomáhat, patří to k jejich poslání zde na Zemi. Stačí, abychom je zavolali, a oni nám na naše volání odpoví. Dovolte, aby vám Anděly světla do vašeho života pomohly přivolat také tyto karty. Karty Andělé světla vám mohou pomoci zbavit se starých negativních myšlenkových vzorců a emočních bloků, které vám v životě bránily ve spokojenosti a vývoji. Vnesou do vašeho vědomí světlo - a světlo obsahuje duchovní poznání a informace.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

10.1.2017 - Re
 Kdo je převelice založen obrázkově, asi bude zklamán. Kdo je založen na psané písmo, na informace a na analytickou mysl, bude příjemně překvapen. A intuice bude stále hrát hlavní roli. Pár typů inspiračních karet, na kterých je jenom text už na našem trhu je, ale vzít tímto způsobem rovnou andělské karty, to byl odvážný krok. A vyplatil se! Anotace slibuje, že nám vnesou do života světlo. Světlo a informace. Přesně to, co podle mystiky a symboliky andělé mají člověku do duše vnášet.

Léčení s vílami

-50%
Léčení s vílami - Doreen Virtue

Léčení s vílami


Doreen Virtue


Skladem v eshopu (1 ks)

319,- Kč  159,- Kč

Anotace:
Tento soubor 44 vykládacích karet a knihy vám zprostředkuje hluboce osobní vztah s úžasnou říši víl, které vám pomohou nalézt novou vnitřní sílu a jistotu. Naučí vás přistupovat k sobě samým s větší láskou a úctou. Může vám pomoci při rozhodování, poznávání budoucnosti, pochopení překážek stojících v cestě k vašemu štěstí či úspěchu ve věci, na níž vám záleží. Bude pro vás snazší rozpoznat pravé motivy druhého člověka. S těmito kartami můžete také vykládat druhým lidem. Nad přesností výpovědí karet stane většina lidí v úžasu. Zjistíte například, že jako odpověď na podobnou otázku si budete opakovaně tahat jednu a tutéž kartu. Je vysoce pravděpodobné, že pozitivních výsledků dosáhnete bez ohledu na to, jak moc zkušeností máte s používáním vykládacích karet.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

30.12.2016 - Renata
 Znala jsem od této autorky stejnojmennou knihu. A tyto karty vychází u nás už podruhé. Čtyřicetčtyři karet vyjadřuje mystiku, či spíše mystické přemýšlení éterických víl, které podle autorky na rozdíl od andělů vyzařují jemněji a mají nás na naší cestě pouze v pozitivním podporovat. V knize se mi líbilo povídání o magii víl, o rozdílech mezi anděly a i skeptika pak napadá, že na tom cosi může být, protože symbolika těchto bytostí provází lidstvo, co je živo.

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2017 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap