Nabídky knih

Recenzované knihy

Pozor, Sůl! - Proč konzumujeme příliš mnoho soli, jak škodí našemu zdraví a co s tím můžeme dělat

Anotace:

Ze všech stran slyšíte o tom, že nemáte solit. Doma už téměř nesolíte, ovšem přesto je vaše spotřeba soli obrovská. Pokud hledáte důvod, budete překvapeni, kolik skryté soli zkonzumujete, aniž to tušíte. Tato kniha je určena lidem, kteří - se chtějí začít vážně starat o to, kolik soli resp. sodíku ve své každodenní stravě snědí - mají z jakéhokoli důvodu, zejména zdravotního, potřebu se odsolit - hledají změnu a jídelníček, který by je přivedl na optimální denní spotřebu soli


Publikace nepřináší žádná stravovací dogmata. Vedle varování obsahuje mnoho důležitých informací, možností řešení a hlavních zásad změny.


Ocení ji proto zejména


- matky s dětmi
- pacienti s vysokým krevním tlakem, s oběhovými a imunitními problémy
- lidé v aktivním věku trpící poškozením kloubů nebo se sklonem k nadváze
- diabetici a ekzematici
- senioři
- lidé s trávicími, močovými a očními problémy, zejména šedým zákalem



Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.9.2016 - Renata
 V knize Pozor sůl! se dozvíte mimo jiné i to, že opravdu nejsme žádným způsobem od přírody vybaveni ke konzumaci soli! A víme to? Já to třeba vůbec nevěděla, myslela jsem si, že sůl můžeme normálně jíst, protože to tak je. Vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo být jinak. V logických souvislostech autoři pomalu, ale jasně a stručně mění nastavení ve vašem mozku a na konci četby možná budete jako já přesvědčeni o tom, že sůl ze svého jídelníčku minimálně ve velké míře vyřadíte.

Bojiště v Normandii - Den D a bitva o předmostí

-12%
Bojiště v Normandii - Den D a bitva o předmostí - Leo Marriott; Simon Forty
Anotace:

Kniha v původním vydání se setkala u čtenářů s mimořádným úspěchem. Není divu, její klady jsou patrné na první pohled. Jsou to především unikátní dobové fotografie a k nim často paralelně přiřazené fotografie soudobé, umožňující vzájemné porovnání vzhledu klíčových míst, kde se odehrávalo dějství Dne D v červnu 1944. Moderní fotografie jsou velice kvalitní, jejich autorem je zkušený pilot a fotograf - a jeden z autorů této knihy. Senzaci dále představují dobové plány, bojová schémata a precizně vypracované mapy, které čtenářům dovolují promítnout si jednotlivé fáze nelítostných bitev v Normandii do nejmenšího detailu. Velice přitažlivé na publikaci je i přehledné rozřazení textu do 10 tematicky ucelených kapitol, které spolu s fotografiemi tvoří důmyslně sestavený celek, který sugestivně navozuje atmosféru bojů. Za pozornost i doklad profesionálního přístupu autorů ke knize určitě stojí třeba i hezká hříčka, jakou je paginace na sudých stranách, k níž bylo použito současné značení trasy Voie de la Liberte, po níž v severní Francii postupovala Pattonova 3. americká armáda a která byla vytyčena na její památku v roce 1947.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

11.9.2016 - Ivan
 Bojiště v Normandii jsem si projel na motorce, kniha byla krásným návratem.

Miluj svůj život - Kalendář 2017

Anotace:

Nástěnný kalendář Miluj svůj život obsahuje hlavní myšlenky ze stejnojmenného knižního bestselleru Louisy L. Hay. Tato silná, moudrá kniha je mnohými považována za průkopnické dílo na poli pozitivního myšlení a svépomoci. Louise L. Hay nám ukazuje, jakou sílu myšlenky mají a jak ji můžeme využít. Změníme-li způsob, jakým o věcech přemýšlíme, bude náš život mnohem šťastnější.


Ke každému měsíci náleží inspirující moudrá myšlenka doplněná ilustrací, text k zamyšlení a praktická afirmace. Kalendář poprvé doprovází krásné ilustrace české autorky Lucie Ernestové. Rozběhněte se divoce a svobodně, poskakujte a dovádějte a smějte se u toho!


A když vás někdo uvidí, no tak co? Jste přece svobodní!



Recenze:
Recenzí celkem : 1

7.9.2016 - Re
Používám tyhle kalendáře už několikerým rokem a z praktické stránky jsem s nimi tak spokojena, že jsem se po jednom roku listovacího kalendáře (což mě přivádělo k šílenství) vrátila zase k tomuto nástěnnému, praktickému a přehlednému a přesto s dostatečným množství místa pro denní zápisky a úkoly. Letos mne nakladatelství překvapilo, že změnilo ilustrátorku a to dokonce za českou. Z Lucie Ernestové jsem nadšená, protože udělala překrásný, milý, něžný, holčičí, ale i obecně vkusný a zdobný kalendář. Tohle bude zdobit, kam přijde.

Žít s lehkostí v nejistotě a změně

-19%
Žít s lehkostí v nejistotě a změně - Pema Chödrönová

Žít s lehkostí v nejistotě a změně


Pema Chödrönová


Skladem u dodavatele

149,- Kč  120,- Kč

Anotace:
Pema Chödrön vám ve své knize nabízí praktický a srozumitelný návod k osobnímu růstu. Ukazuje, jak se můžete spřátelit s nevypočitatelností a nejistotou a přijmout je jako nástroje proměny svého života. Seznámí vás se třemi závazky - neškodit, prospívat druhým a přijímat svět takový, jaký je, které vycházejí z tradičních buddhistických slibů, jež žák skládá pod dohledem učitele. Jde vlastně o tři způsoby, jak i sebeobtížnější situaci se vší její nestálostí, dynamičností a náročností přijmout jako cestu k probuzení.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.8.2016 - Renata
Je to skoro dvěstě stran malé knížky, která se v pohodě vejde do kabelky a pro nějaké to občasné čtení ve vlaku, při cestě, u vody nebo v chladnoucích letních večerech je ideální. Musí se mlsat jako bonbon. Číst pomalu a nechat ji sebou prostoupit. A je to také jedna z těch knih, které si rádi přečtete podruhé, protože v ní najdete zase zcela jiné poselství.

Sexy strategie - Staňte se lékem i drogou!

-19%
Sexy strategie - Staňte se lékem i drogou! - Sylva Lauerová

Sexy strategie - Staňte se lékem i drogou!


Sylva Lauerová


Skladem v eshopu (1 ks)

289,- Kč  232,- Kč

Anotace:

SEXY strategie je kniha napsaná ženou pro ženy. Je humornou výzvou, zábavným čtením a přátelským dialogem. Mohlo by se zdát, že je pouhým manuálem ke zvýšení sexuální přitažlivosti. Omyl!
SEXY strategie s nadsázkou a humorem odkrývá i ta nejtajnější zákoutí ženského světa. Seznamuje s názory a přáními současné moderní ženy, představuje pilíře novodobých namlouvacích taktik a doporučuje hned celou řádku rafinovaných triků, které vedou k srdci "toho pravého", nebo pomohou pečovat o kvalitní dlouhodobý vztah. SEXY strategie je určena všem věkovým kategoriím, najdete v ní atraktivní témata od problémů současné "Singl ženy", přes sexuální idoly náctiletých, až po zpochybnění mýtu asexuálního stáří.
V experimentálním atlasu mužů si vyhledáte, zda náhodou nežijete se svalovcem tupým, nebo spořičem drastickým, budete přesně vědět, co očekávat od ženy-predátorky, odhalíte starosti zlatokopek, a zjistíte, jestli třeba netrpíte nemocí Popelky či syndromem příliš krásných žen. SEXY strategie vám poutavou formou nabídne cestu nejenom k dokonalému sexappealu, ale i k vám samým, vaší vnitřní kráse a k nalezení vlastní hodnoty.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

24.8.2016 - Jana
TOP kniha, kterou jsem za poslední dobu četla, pro oddech a pobavení :) Sylva Lauerová už dopředu zmiňuje, že kniha je pro ženy se smyslem pro humor a já se opravdu bavila. Hlavně experimentální atlas mužů nezklamal :))). Nečekala jsem univerzální návod jak si najít či udržet chlapa, toho je v ženských časopisech dost... Ale je fajn vidět i jiný pohled, najít (nové) tipy a triky a hlavně usadit se sama v sobě a cítit se dobře. A o to zřejmě autorce šlo a pozorné čtenářce to dojde :)) Mít se ráda, cítit se sebejistě ať jsem jaká jsem, pobavit se nad krásou nedokonalostí našeho světa a užívat si života. S láskou :) A myslím si, že některé kapitoly by si mohli přečíst i muži, aby si udělali náhled do naší ženské duše...

Oběť případu Babice

Oběť případu Babice - František Kolouch

Oběť případu Babice


František Kolouch


Skladem v eshopu (1 ks)

399,- Kč

Anotace:

Zhasl nedokouřenou cigaretu a pohledem se ještě rozloučil se svými obrázky. Jeden z dozorců si od něj převzal napsané dopisy. Pak byl odveden do dvorku v rohu zadní budovy věznice... Soudce mu přečetl rozsudek státního soudu, rozhodnutí Nejvyššího soudu a přípis prokuratury o zamítnutí milosti. P. Jan Bula ho nevnímal. Byl vyrovnaný a připravený zemřít... (ukázka)


V červenci 1951 zazněly ve škole v Babicích výstřely. Zemřeli tři funkcionáři MNV. Třebaže již druhý den byli pachatelé dopadeni, využil komunistický režim událost jako záminku pro likvidaci dalších "nepohodlných" osob. Rozpoutal tak jednu z největších represivních akcí v dějinách Československa. V kontextu atmosféry padesátých let nám autor představuje životní příběh mladého kněze Jana Buly, jednoho z nevinně popravených v kauze Babice.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

12.8.2016
 Kniha je perfektním historickým pohledem do zákulisí vražd ve škole v Babicích v roce 1951, který se snažil zkreslit seriál 30 případů majora Zemana. Navíc je biografií Jana Buly, který patřil mezi ty, kteří byli v této cause popraveni. Kniha je akční, napínavá a podává otřesné svědectví. Doporučuji všem milovníkům historie.

Maličkost

-19%
Maličkost - Markéta Baňková

Maličkost


Markéta Baňková


Skladem v eshopu (2 ks)

289,- Kč  232,- Kč

Anotace:

Ve své nové knize autorka opět spojuje beletristický text s vědeckými motivy, které knihu ilustrují a dotvářejí. Tentokrát je jejím tématem biologie. Pod maskou černé komedie se skrývá zkoumání lidské identity, problému, který přinesla dnešní doba nových objevů především v genetice, a s tím související otázky svobodné vůle. Jsme nástrojem vlastních genů? Ovlivňují naše myšlení paraziti? Nebo snad nejvíc vliv společnosti, ve které vyrůstáme? Hlavní hrdina Tomáš je student genetiky vychovaný adoptivními rodiči, pátrající pro vlastních kořenech. Věda formuje jeho pohled na svět, ale tato optika může pokřivovat jeho mezilidské, obzvlášť milostné vztahy.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

6.8.2016 - Renata
  Za mne zdařilé dílo, pokud máte rádi čtivo, které vypadá, že ho napsal přespříliš inteligentní unavený student náročného oboru těsně nad ránem. Že se nestačil vyspat a z nespavosti mu mozek tvoří takovéhle dějové linie a hlavně myšlenky v hlavě hlavního hrdiny. Ty jsou opravdu na literární cenu, protože to vám při čtení opravdu přehodí výhybku přemýšlení někam jinam. Příběh má dějovou linii, která v podstatě není ničím extrémně zajímavá, je zcela obyčejná, jako jeden rok studia na škole, ale ta atmosféra, která je kolem popsaná – tady se talent autorky rozhodně nezapře.

Hledět do slunce a tančit

-29%
Hledět do slunce a tančit - Joseph M. Marshall III.

Hledět do slunce a tančit


Joseph M. Marshall III.


Skladem u dodavatele

299,- Kč  210,- Kč

Anotace:
Vnitřní síla. Odhodlanost. Pokora. Souznění s přírodou. Umění přežít. Obětavost. Moudrost. Úcta k tradici. Ochota pomáhat slabým a starším.<br><br>Takové jsou základní hodnoty, na kterých stojí devět poutavých příběhů Josepha M. Marshalla III., inspirovaných starými lakotskými pověstmi i vlastními životními zkušenostmi.<br><br>Vydejme se společně s autorem na objevnou cestu do starých indiánských časů, kdy lovec rozuměl zvěři a čas plynul v souladu s životním rytmem obyvatel prérií. Každý z příběhů v této knize přináší kromě vzpomínek na minulost také něco navíc: pomáhá pochopit současnost a moderní svět.<br><br>Havran s vlkem nás tak učí toleranci, příběh se sarančetem zase trpělivosti, vyprávění o mladém muži, který nesl jméno Ten, který chodí sám, pomáhá najít hodnoty vnitřního světa. Joseph M. Marshall III. vypráví o minulosti svých předků způsobem, který dokáže být inspirací pro každý nový den.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

5.8.2016 - Renata
 Velmi zaujatě jsem si přečetla původní název této knihy - něco na způsob „návrat na lakotskou stezku“, ale ani česká verze Hledět do slunce a tančit, není vůbec špatná. Oboje totiž svérázným způsobem vystihuje to, co v knize najdete. Návrat k indiánské moudrosti, ke klidu a pocitu bezpečí v duši, na těle, v mysli. Autor má v sobě indiánskou krev a tak vás po té stezce moudrosti starých indiánů, provede. Umí žít v moderním světě a někdy jsou jeho poznatky velmi přínosné a zajímavé. Je to jako by vám četl tyto příběhy a potom, v následující kapitole, si s vámi o nich povídal.

Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda

-19%
Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda - David Michie

Proč je bdělá pozornost lepší než čokoláda


David Michie


Skladem v eshopu (1 ks)

299,- Kč  240,- Kč

Anotace:

Zajímá vás, jak můžete praktikováním bdělé pozornosti čelit stresu, zlepšit pracovní výkon, zbavit se bolesti a celkově prohloubit zdraví a pocit životní spokojenosti? V této jedinečné příručce Davida Michieho se dozvíte o skutečné podstatě bdělé pozornosti, o její transformativní síle a opravdových důvodech, proč buddhističtí mniši meditují.


Důsledkem vědomého života je zjištění, že svými myšlenkami nemusíte být zcela ovládáni, ale můžete je i pozorovat. Když začnete aktivně ovlivňovat to, co probíhá ve vaší mysli, a převezmete odpovědnost za směr a dráhu svých myšlenek, můžete také rozhodovat o tom, kudy a kam vás myšlenky povedou. Bdělá pozornost je síla, která skutečně dokáže změnit život, a tato kniha je skvělým průvodcem na cestě k objevení sebe sama. Po jejím přečtení vám čokoláda bude chutnat ještě víc!



Recenze:
Recenzí celkem : 1

5.8.2016 - Renata
 Milovala jsem Michieovu Dalajlamovu kočku. A až když jsem tento titul dočetla, při pohledu do kočičích očí jsem si uvědomila, že opět jenom vzal staré známé a jím milované téma „bdělá pozornost, meditace, uvědomování si přítomnosti bytí“ a přepsal ho. Tentokrát do učebnicové, dokumentární, přesvědčivé formy. Stále platí, že právě od koček bychom se mohli učit právě udržování té bdělé pozornosti, plnosti věnované energie právě tomu, co děláme. Díky této knize jsem si uvědomila, jak málo žiju. A tak jsem to díky tomu změnila. Stačil měsíc a viděla jsem výsledky, urovnal se mi život a lépe jsem spala. Pro začátek to stačí, co myslíte?

Tymiánové dopisy

-19%
Tymiánové dopisy - Eve Makisová

Tymiánové dopisy


Eve Makisová


Skladem u dodavatele

298,- Kč  239,- Kč

Anotace:

Když Katerine zemře babička, zanechá jí po sobě záhadnou krabičku na koření, která obsahuje arménsky psané dopisy a deník. Katerine se vydává na cestu, která ji zavede daleko od domova a hluboko do minulosti. Na Kypru, kam se odjíždí schovat před bolestí ze ztráty milované osoby, se setkává s Arou, mladým Arménem, jenž se jí stane průvodcem nejen po babiččině minulosti, ale i po současné kyperské arménské komunitě. Temné obrazy z období arménské genocidy a následné diaspory, od níž v letošním roce uplynulo již sto let, vyvažuje srdečný humor a postavy, které vám přirostou k srdci a s nimiž se nebudete chtít rozloučit.


Eve Makisová se narodila v Nottinghamu. Její rodiče jsou kyperští Řekové, kteří emigrovali do Velké Británie v šedesátých letech minulého století. Vystudovala žurnalistiku a od roku 1994 působila jako dopisovatelka londýnského Evening Standard na Kypru. V roce 2001 se vrátila do Anglie. Momentálně žije s mužem a dcerou v Nottinghamu. Je autorkou čtyř románů. Kniha Tymiánové dopisy získala Zlatou medaili Aurory Mardiganianové, kterou uděluje Armenian Genocide Museum.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

17.6.2016 - Renata
 Příběh měl z mého úhlu pohledu kolísavou kvalitu. Je hluboký a snad jen čas od času se vrhá do povrchností… Možná to ale nakonec byl záměr. Rozdělila bych ty nejen kvalitativní, ale také dějově naprosto rozdílné části knihy na ty, o kterých si nejsem jista, jestli to byl záměr,… a na ty, kde si myslím, že to záměr byl. Plytká láska vedle lásky hluboké a generace přesahující, obrovské emoční veletoče, naivní krásné časy u rodinného stolu versus chvíle z masového hrobu. Autorka se snažila, je to myslím pěkná pocta pro oběti arménské genocidy, která si takto najde svou cestu i pro čtenáře romantických příběhů. Osobně bych si raději přečetla příběh více věnovaný právě tomuto tématu, ale…. Tady šlo prostě o tu krabičku po babičce, která vyprávěla svůj příběh. A s tím se Eve Makisová popasovala výborně.

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2017 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap