Máme rádi knihkupce

Recenzované knihy

Encyklopedie pro děti 21. století

-19%
Encyklopedie pro děti 21. století - Jiří Žáček

Encyklopedie pro děti 21. století


Jiří Žáček


Skladem v eshopu (1 ks)

369,- Kč  296,- Kč

Anotace:

Srozumitelná hesla, trochu poezie i legrace a spousta obrázků – to je Encyklopedie pro děti 21. století. Obsahuje na osm set hesel od nejjednodušších a základních slov, s nimiž se dítě setkává od svého narození a velmi brzy chápe jejich význam (maminka, otec, babička), přes odborné pojmy z techniky, zeměpisu, biologie (automobil, cédéčko, světadíl, Austrálie, brambory, had, pavouk) až k abstraktům a filozofickým pojmům (cit, fantazie, zdvořilost, demokracie, náboženství).


Žáček původním povoláním inženýr se spojil se Žáčkem básníkem, a tak se tu snoubí výstižnost a přesnost s poezií, vtipem i nonsensem. Vše seřazeno abecedně včetně Q a Y, protože jedním z cílů naší knížky je naučit formou zábavy a hry děti abecedu. V dnešním světě obrovského množství informací není důležité všechno znát, ale umět rychle hledat a orientovat se v dostupných materiálech.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

21.3.2017 - Martina
Výborná knížka, moc ráda doporučím. Zajímavá a nová hesla, popsána srozumitelně, jednoduše a zajímavě. Skutečnost předčila očekávání :) Čteme s prvňáčkem a nemůžeme se od čtení odtrhnout :) 

Zpěvník Písničky nejen do hospody

-19%
Zpěvník Písničky nejen do hospody - Fragment

Zpěvník Písničky nejen do hospody


Fragment


Rozebráno

179,- Kč  144,- Kč

Anotace:

Zpěvník s akordy ke známým lidovým a zlidovělým písničkám, mnohdy i s odvážnějšími a "lechtivými" texty, které budou vždy zárukou dobré nálady!



Recenze:
Recenzí celkem : 1

16.3.2017 - Kata
 Zpěvník s pěknými písničkami. :) Určitě doporučuju

Sedni si a nedělej nic

-28%
Sedni si a nedělej nic - Li Č`-Čchang

Sedni si a nedělej nic


Li Č`-Čchang


Skladem u dodavatele

330,- Kč  235,- Kč

Anotace:
Proč nejsme nikdy spokojení? Proč trpíme stresem a napětím? Proč sníme o tom, že budeme krásnější, mladší či chytřejší? Proč se chceme bavit, být bohatí a bez velkých oklik nalézt svou vlastní cestu? Co je to štěstí? A proč stále hledáme smysl života? Na všechny tyto otázky má Li Č`-Čchang jednoduchou odpověď: "Sedni si a nedělej nic."<br><br> Li Č`-Čchang učí až překvapivě snadnému umění - lehkosti bytí a uvolněnosti. Jednoduché cviky vám pomohou nalézt v sobě vnitřní klid a rozpustit tělesné i duševní napětí. "Většina z nás neustále pendluje od jedné schůzky ke druhé a neumí se uvolnit," říká mistr Li. "Jsme jako kolibříci, co třepotají křídly tak rychle, že to vlastně nelze postřehnout. V neustálém pohybu nepřetržitě poletujeme z jedné květiny na druhou." Jednoduchými cvičeními se naučíte lehce uvolnit a aktivně relaxovat "jako zvadlá květina, která - jakmile ji znovu zalijeme - se znovu napřímí". Cviky vycházejí z tisíciletých technik slavných mistrů. Mistr Li je pokračovatelem tohoto kdysi tajného umění své rodiny ve dvacáté první generaci. V jeho sedmi lekcích objevíte lehkost bytí prastarých učení Dálného východu. Dopřejte své duši trochu prázdnin - pomůže vám to nabýt (možná trvalý) klid a vyrovnanost. Už pouhým prolistováním vám bude tato jednoduchá knížka sympatická. Uvědomíte si, že k tomu, abyste dosáhli vnitřní pohody a uvolněnosti, nemusíte nevyhnutelně tělesně dřít. Naučíte se vědomě cítit, "myslet břichem" a "ukládat štěstí".<br><br> Li Č`-Čchang patří k nejvýznamnějším současným čínským velmistrům. Předsedá evropské Společnosti čchi-kungu a je ředitelem mnichovského Institutu čchi-kungu. Je prostředníkem mezi západní a východní medicínou: přednáší po celé Evropě. Vyučuje tichý čchi-kung, kombinaci cviků z bohaté pokladnice čínských, indických a tibetských tradic. Jeho posluchači se nejprve naučí nic nedělat - neboli umění uvolnit se.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

12.3.2017 - Renata
 To, co s knihou zažijete je takové - napřímení již zvadlé květiny. Nás samých. Najednou se do zvadlého těla nalije opět život a nejlepší na tom je, že stejně jako u té květiny, nám jde vláha a výživa a energie od našich kořenů. Číňané tvrdí, že máme šest smyslů, kterými neustále skenujeme svět kolem sebe a naše pozornost už je tak napnutá a neustále něčím bičovaná, že si vlastně neodpočineme pomalu ani v noci. To přesně znám! O to úlevnější je tato kniha, která přesně vysvětlí KDE máme vědomý klid, jak k němu dojít a jak si ho užít a trénovat. Stojí to za to!

Harmonie - nástěnný kalendář 2019

Harmonie - nástěnný kalendář 2019 - Aria

Harmonie - nástěnný kalendář 2019


Aria


Skladem v eshopu (5 ks)

69,- Kč

Anotace:

obsahuje: měsíční kalendárium, jmenné kalendárium formát:  330 × 340 mm počet listů:  14



Recenze:
Recenzí celkem : 1

8.3.2017
 Doporučuji!

Energie - nástěnný kalendář 2017

Anotace:

Nástěnný kalendář pro rok 2017



Recenze:
Recenzí celkem : 1

8.3.2017
 Tak přesně tento jsem chtěla. Navíc supr rychle dodáno a za báječnou cenu.

Voda - nástěnný kalendář 2017

Anotace:

Krásy vodní přírody v unikátním formátu



Recenze:
Recenzí celkem : 1

8.3.2017
 Kalenář je prostě nádherný!

Ukulele Jam

-27%
Ukulele Jam - Alen Mešković

Ukulele Jam


Alen Mešković


Skladem u dodavatele

398,- Kč  287,- Kč

Anotace:
Miki, patnáctiletý bosenský muslim, dorazí s rodiči v létě roku 1992 do chorvatského uprchlického tábora zřízeného v bývalém rekreačním středisku. Má za sebou drsné prožitky, které se pro něj stávají tabu. Patří k nim výbuch granátu ve vedlejším domě a smrt sousedů, příchod lidové armády do rodného města, vyhnání obyvatel a odvod mužů. Jeho velký vzor, starší bratr Neno, skončil pravděpodobně v srbském zajateckém táboře.<br> Miki se i přes tíživé okolnosti chce přizpůsobit nové realitě. Zatímco se válečný konflikt přibližuje, loví s novými přáteli holky, poslouchá hard rock, učí se anglické texty a pořádá párty na pláži. Za peníze z brigády si kupuje tenisky Converse All Star, pivo a vstupenky do místního rockového klubu Ukulele. Když vypukne válka mezi Chorvaty a Bosňany, vztahy mezi obyvateli tábora se radikálně zhorší. Často dochází k raziím, změní se obyvatelé ubytovny a dochází k politickým konfliktům. Přátelé mizí do Švédska a Miki začne o zemi, v níž mají něco tak neskutečného, jako jsou hudební knihovny, snít. Rodiče ovšem zarputile trvají na tom, že se chtějí vrátit ke svému životu v Bosně a nezačínat znovu kdesi v severní Evropě.<br> Ukulele jam vypráví o zdánlivé všednodennosti v dobách válečného konfliktu, o snaze přežít a žít v krutých letech extrémního nacionalismu. V uprchlickém táboře se Miki setkává s lidmi s nejrůznějšími příběhy, utečenci, ale i vojáky na dovolené. Pláže v létě zaplňují turisté, kteří si přijeli užít sluníčko a moře, ačkoli se za kopci krutě válčí. S bezelstností Holdena Caulfielda se i Miki snaží zuby nehty si udržet něco z bezstarostnosti svého věku.<br><br> Alen Mešković se narodil r. 1977 v Bosně a od r. 1994 žije v Dánsku. Na literární scéně debutoval v r. 2009 sbírkou poezie Forste gang tilbage (Poprvé zpátky), která se dočkala příznivých kritických ohlasů. Jeho první román Ukulele jam (Ukulele-jam) z r. 2011 byl nominován na literární cenu týdeníku Weekendavisen a vyšel v devíti dalších zemích včetně Německa a Velké Británie. V Německu byla také zinscenována jeho divadelní adaptace. V r. 2012 získal Alen Mešković tříletý tvůrčí grant od Dánského uměleckého fondu a výsledkem je román Enmandstelt (Stan pro jednoho), který vyšel v květnu 2016, a přestože se nejedná o pokračování v pravém slova smyslu, setkáme se v něm opět s hlavním hrdinou prvotiny Ukulele jam.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

3.3.2017 - Rena
Lehkost duše mladého Mikiho, těžkost a uondanost jeho rodičů. Ono ocitnout se v uprchlickém táboře po životě plném dřiny, bez vlastní viny, a hlavně bez naděje, to je něco, co zažít nikdo nechce. A přesto díky sem tam vloženým drobnostem, které ukazují na dobu devadesátých let, která jsme zažili, tam jste, zažíváte to. A o to je to mrazivější.

Dalajlamova kočka a síla meditace - CD

-19%
Dalajlamova kočka a síla meditace - CD - David Michie; Ivana Jirešová

Dalajlamova kočka a síla meditace - CD


David Michie; Ivana Jirešová


Skladem v eshopu (1 ks)

229,- Kč  184,- Kč

Anotace:

Ve třetím díle série příběhů Dalajlamovy kočky se Jeska (Její Svatost Kočka) vydá za dalším úkolem: naučit se meditovat. Budete sledovat cestu jedné nádherně nedokonalé bytosti na cestě k osvícení. Společně s Jeskou se naučíte nové způsoby, jak pracovat se svojí myslí. Zpomalíte, naleznete klid a objevíte svoji hlubokou přirozenost – čistou lásku a soucit.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

1.3.2017
 příjemná knížka i hlas, některé myšlenky se opakují z předchozích dílů, nicméně v dnešní uspěchané době je prima se na chvíli zastavit a zamyslet.

Tvoje státní maturita 2017 - Anglický jazyk

-10%
Tvoje státní maturita 2017 - Anglický jazyk - Gaudetop

Tvoje státní maturita 2017 - Anglický jazyk


Gaudetop


Skladem u dodavatele

259,- Kč  231,- Kč

Anotace:

Publikace představuje efektivní způsob přípravy na státní maturitu z předmětu anglický jazyk cíleně pro rok 2017 v souladu s aktuální koncepcí a požadavky na státní maturitu pro rok 2017.Naleznete zde cvičné testy včetně podrobného rozboru správného i nesprávného řešení jednotlivých úloh formou rozsáhlých a srozumitelných komentářů. Zároveň publikace obsahuje velké množství testových úloh k procvičení a osvojení si způsobů myšlení při řešení daných typů úloh, rovněž doplněných o podrobné komentáře ke správnému i nesprávnému řešení.Publikace je určena zejména pro maturanty 2017, kteří se chtějí kvalitně a efektivně připravit na státní maturitu pro rok 2017 z předmětu anglický jazyk. Zároveň je určena pro všechny, kteří se v předstihu chtějí připravit na koncepci státní maturity.Unikátnost publikace spočívá zejména ve srozumitelném zdůvodnění, vysvětlení a rozboru příslušné problematiky či gramatických jevů v rámci rozsáhlých komentářů ke správnému i nesprávnému řešení, čímž je dána možnost uvědomit si veškeré souvislosti a úvahy vedoucí k výběru správné možnosti. Osvojené úvahy a způsoby řešení lze následně úspěšně uplatnit u ostré státní maturity v roce 2017 z anglického jazyka.Hlavním cílem publikace je osvojit si praktické a teoretické znalosti a dovednosti nezbytné ke zdárnému složení státní maturity v roce 2017 z anglického jazyka.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

16.2.2017 - Kata
 Učebnice je vhodná pro přípravu k maturitě :)

Zahrada jako mikrokosmos

Zahrada jako mikrokosmos - Wolf-Dieter Storl

Zahrada jako mikrokosmos


Wolf-Dieter Storl


Skladem v eshopu (1 ks)

369,- Kč

Anotace:

Zahrada může být pro člověka nejen zdrojem potravin a místem odpočinku, ale i pramenem poznání. Právě do takové nás zavádí kniha Wolfa-Dietera Storla Zahrada jako mikrokosmos, v níž se autor představuje nejen jako zkušený praktik-zahradník, ale také jako zasvěcený hermetik.


V úvodu seznamuje s naukou o čtyřech živlech, éterných silách, alchymických procesech sal, merkur a sulfur, s učením o signaturách, duších zvířat, rostlin a kamenů. Poté uvádí čtenáře do tajů goetheanistické vědy a nově představuje evoluci života na Zemi, aby nakonec - očima hermetika, etnologa a hledače ducha - odpověděl na praktické otázky půdy, hnojení, plevelů, škůdců nebo osiva. Hlavní část knihy je věnována otázkám přírodního pěstování rostlin: Jaké kosmické vlivy působí na rostliny, jak má vypadat zahradníkův kalendář nebo zdali lze magicky ovlivňovat počasí. Důležité kapitoly se zaměřují na složení kompostu a kompostování, které autor přibližuje jako alchymický proces. Velmi cenné jsou stránky o smíšených kulturách, planých rostlinách v kuchyni, o komunikaci se škůdci, o hmyzu jako astrálním ohni, výrobě vlastních preparátů, tinktur a elixírů pro zahradu.


Wolf-Dieter Storl se v knize dotýká i hlubokých mystérií zahrady a života, například možnosti transmutace prvků v rostlinách nebo komunikace s rostlinnými dévami.


V závěru této ojedinělé publikace připomíná stále rostoucí problém - neblahý dopad obřího průmyslového zemědělství na naši společnost a vyčerpanou přírodu.


Knihu Zahrada jako mikrokosmos by měl znát každý, kdo chce nejen pěstovat zdravou zeleninu a ovoce, ale také pronikat do tajemství života.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

4.2.2017 - Renata
Víte, že taková zahrada je vlastně princip života jako na dlani? Než jsem se do této knihy začetla, nedokázala jsem si představit ani deset procent toho, co v ní nakonec bylo poskládáno do logických souvislostí v návaznosti na moudrost našich předků, astrologii, evoluci a čisté respektování zákonů přírody. Zahrada jako mikrokosmos překvapuje a vtahuje vás do životní moudrosti stránku po stránce. Je to jak praktický rádce do zahrady, tak kniha na celý život, co se týče filozofického a celistvého pohledu na svět.

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2018 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap