Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com
Máme rádi knihkupce

Recenzované knihy

Barefoot: žij naboso!

Barefoot: žij naboso! - Lucie Pytlová

Skladem u dodavatele

193,- Kč
Anotace:

Barefoot: Žij naboso od české fyzioterapeutky vám pomůže zorientovat se ve světě obouvání. Přibližuje anatomii a vývoj chodidel, rozebírá vliv obuvi na celý lidský organismus, pomáhá v přechodu na zdravější formy obouvání. Obsahuje cvičení na stimulaci chodidel i pro kompenzanci už vzniklých deformací.Text doplňují náčrtky a barevné fotografie.Kniha obsahuje:- tipy na výběr vhodné obuvi:- první botičky- dětské boty- dospělí- speciální boty: běh, pohorky- ve stáří- výhody a rizika bosé chůze- cvičení na stimulaci chodidel- cviky pro ploché nohy a vbočené kotníky- základy tejpování* ortopedické vložky - ano nebo ne?- rady pro přechod na barefoot obouvání



Recenze:
Recenzí celkem : 1

7.7.2021 - renata
Stručná, přitom velmi obsažná, s nádechem krásného stylu psaní... je to kniha, která potěší každého, kdo chce udělat něco pro zdraví svých nohou, řešit již existující problémy nebo jim předcházet, ale také – a to mi přijde mnohem výraznější – pro každého, kdo chce objevit úžasnost svých chodidel, jejich citlivost, sílu a mnoho funkcí, které má.


Tarot divokého lesa kde přebývá moudrost - Kniha + 78 karet

Anotace:

Vstupte do divokého lesa a ocitněte se ve světě, kde vládnou příroda a mýty, prostota i hluboké poznání. Kráčet mezi letitými stromy znamená cestovat zpět do dob, kdy jsme byli jiní a náš vztah k moudrosti předků byl stejně samozřejmý jako dýchání.

Je málo témat, která jdou takto hluboko. V Tarotu divokého lesa nás Mark Ryan a John Matthews seznamují s klasickými lesními archetypy, jako jsou Zelený muž a Zelená žena, Muž v kápi, Lučištnice, či Rozťatý dub. Jsou zde i zvířata se symbolickými významy jako Jestřáb, Zajíc, Vydra a Vlk - tvorové, kteří se kdysi pohybovali spolu s námi po zelené divočině a ozvěnu jejich přítomnosti cítíme i dnes. Živé a barvité obrazy Willa Worthingtona probouzejí tento svět k životu a dávají nám pocítit sílu a magickou moc divokého lesa.

Tarot divokého lesa čerpá inspiraci z předkeltské mytologie a víry založené na moudrosti šamanů a zákonech lesa. Vychází z koloběhu ročních období a pradávných oslav a umožňuje nám tak opět navázat spojení s dávno ztraceným světem, s jehož pomocí dokážeme lépe porozumět sobě samotným.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

7.7.2021 - renata
Ne úplně klasický tarot, ale právě v tom je jeho krása. Liší se větším sepjetím s přírodou, přírodními cykly a navádí čtenáře k přemýšlení, k dávání si do souvislostí... víc než který jiný tarot.


Narcismus - vnitřní žalář

Anotace:

Narcismus (narcistická porucha osobnosti) patří k mimořádně rozšířeným formám psychických obtíží dnešní doby. Zkušený německý terapeut Heinz-Peter Röhr se ve své knize zabývá osobitým způsobem vzniku této poruchy, jejím průběhem a naznačuje možnosti jejího překonání. Za východisko si autor zvolil kuriózní pohádkový příběh bratří Grimmů "Železná kamna". Hlavními protagonisty pohádky jsou princ zakletý do železných kamen, která stojí v lese a princezna, která v tom lese zabloudila. Na těchto postavách autor ukazuje kořeny, z nichž narcismus vyrůstá. Pohádkový děj pak doprovází jeho úvahy o hlavních rysech mužského a ženského narcismu, o narcistním soužití, ale také o cestách, které vedou k uzdravení a svobodě. Závěrečný doplněk je stručným, věcným pojednáním o popisované poruše, o jejím společenském významu a konkrétních možnostech terapie. Heinz-Peter Röhr působí přes dvacet pět let jako psychoterapeut na odborné klinice pro léčbu závislostí v německém Fredeburgu. Autor řady knih. V nakladatelství Portál od něj vyšly knihy Hraniční porucha osobnosti (2003), Hysterie – strach z odmítnutí (2009), Závislé vztahy (2011).


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

19.6.2021 - Jarda
Použité pohádkové obrazy pomáhají pochopit svět narcise a zúčastněných. Nezůstane u nich, kniha obsahuje psychologické souvislosti, životní příběhy a rady dle mého velmi erudovaného terapeuta. Pokud vás tak jako mě pohádky bratří Grimmů odrazovaly svou děsivostí, možná je čas vzít je na milost a mít z nich užitek.


Thovt - Transformační klíč - Projekt lidstvo

Anotace:

Tato kniha je opravdovou symfonií vzestupu. Ještě nikdy se Thovt neobracel na lidstvo s takovou naléhavostí.


Aktivovat transformační klíč ve vlastním srdci znamená pro většinu lidí úplnou změnu pohledu a postoje k životu. V okamžiku, kdy otevřeme své smysly a svá srdce pro tuto nádhernou planetu, na níž jsme hosty, nastane obrat, a uvědomíme si spojitost se vším živým. V té chvíli jsme schopni procitnout do stavu „MY“ a začít jednat nikoliv jako oddělené subjekty, nýbrž jako Jednota v srdcích spojených individuí. Tento moment samovolně spouští proces regenerace, i toho, co nazýváme „vzestup“.


Stav „MY“ je souhra a interakce nás všech ve velkém plánu s názvem Projekt lidstvo. Thovt a bůh Slunce Ra hovoří o tom, jak můžeme natrvalo vnést do každého okamžiku našeho každodenního života lásku, svobodu a mír. S vyléčeným a otevřeným srdcem se docela snadno a samy rozpustí všechny blokády a vnější „problémy“ brzdící naše tvůrčí síly. Díky tomu v sobě oživíme a aktivujeme transformační klíč; odpoutáme se od temné formy vědomí, jež po tisíciletí s naším souhlasem a za naší spolupráce svazovala naše bytí, živila se a živí se z našich strachů.


Čas se krátí. Chceme-li se Zemí vstoupit společně do nové éry a úspěšně završit Projekt lidstvo, je nezbytné jednat — TEĎ.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

10.5.2021
Krásná a svěží. Naléhavost z knihy jen prýští. Někdy je nepříjemná, někdy je přesně tím, čím křičí niterná lidská duše citlivých bytostí, které ví, že tady je všechno špatně. A přijde na to, v jaké jste náladě, rozpoložení a jak spojeni se svou duší. V tomto se neliší tato kniha od předchozích. Tu naléhavost, která někdy jemně dotírala na to, co měla otevřít i v mém osobním životě a někdy byla vyloženě protivná, protože se týkala něčeho, o čem jsem měla pocit, že ani zdaleka není v mé moci. Naléhavost. Ale nyní je jiná, zvláštní, možná za to může i posun v tom, co se kolem nás děje. Mám víc chuť jí naslouchat i a překonat nepříjemný pocit a říct si, že pokud toto není v mé moci, co jiného je? A třeba to moje „jiné“ pomůže i celku.


Odložený Vesmír

Odložený Vesmír - Michal Čagánek

Skladem u dodavatele

234,- Kč
Anotace:
Román o cestě z hlavy do srdce, o prostém lidském štěstí a o ničem, které přesahuje vše.<br><br> Přijde chvíle, kdy si člověk uvědomí, že je všechno jinak, než si myslel. Vlivný podnikatel Aleš Hlavinka tento okamžik zažije na oslavě svých 42. narozenin. Místo bujarého oslavování, na které se těšil, málem umře na svém luxusním WC. Nelehká cesta z hlavy do srdce může začít... <br><br> V knize se zajímavým způsobem snoubí svět fantazie s běžnou realitou. Tak se vedle románových postav může objevit MUDr. Jan Hnízdil nebo třeba zpěvák Tomáš Klus. Znovu se objevuje také Pépé, hrdina předchozího autorova románu Plyšový Buddha, a také samotný autor vstupuje do knihy jako jedna z postav. Plastičnost knihy dotváří množství ilustrací a rozhovory s inspirujícími osobnostmi současnosti.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

30.4.2021 - renata
Příběh je opravdu měňavý, někdy příjemně, někdy nenápadně, někdy skokově a deroucí se přímo do středu bolestivých člověčích ran. Vždy chutná jinak. Dokonalost.


Co děláte se svým životem?

Anotace:

Tahle citlivě sestavená kniha textů Džiddú Krišnamúrtiho probírá jednotlivé životní oblasti od otázek po smyslu života, přes sebepoznání a orientaci v (i negativních) pocitech, k zemitějším tématům jako práce, vzdělání a peníze, až se dostává i ke kapitole věnované vztahům, ať už partnerským, společenským nebo vztahu s přírodou a se Zemí.Nehlásí se k žádné duchovní tradici a přináší nadšené svědectví o tom, že vést šťastný a blažený život je možné. Cestu k němu nedláždí žádné zaručené návody, nýbrž nutnost projít radikální vnitřní proměnou, jejímž strůjcem se musí stát každý sám za sebe.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.4.2021 - renata
Možná přímo nad knihou nepřijdete na to, co přesně ve svém životě dělat, jak má vypadat vaše láska a partner, ale něco se ve vás rozehřeje. Něco to pocítí… a možná to něco pak bude sloužit jako magnet, jak rozbuška toho, že až na to přijde, poznáme tu chvíli. Tu chvíli, ve které potkáváme to, proč jsme se narodili… ve které potkáme svého partnera, nebo nás napadne po pár dnech způsob, jak se usmířit s rodiči. Jak chtít, toužit a přitom se těmito emocemi nevyčerpávat. Jak moc na nás funguje připoutanost k věcem, které nám působí bolest. Dílem to je krásné duchovní dílo, dílem dokonalé shrnutí lidské psychologie a dílem novodobá epigenetika, která tady dostává lehký háv, jež netíží vědeckými argumenty, ale přesto nám dává šanci pochopit, že lidské myšlení i city tak nějak fungují stále stejně.


Šamanské léčení - Kniha + 44 karet

Super cena
Šamanské léčení - Kniha + 44 karet - Michelle A. Motuzas
Anotace:
Nahlédněte na svou spirituální a lidskou existenci. Šamanské a přírodní symboly vám pomohou poznat energie, obavy i falešná přesvědčení, která vám brání prožívat život v celé jeho kráse. Objevíte, jak určité energie, které ovlivňují vaše životní situace, mohou být překážkami, nebo naopak pomocí na cestě k sebeuvědomění a uzdravení. Poselství obsažená v těchto kartách a doprovodné knížce zároveň posílí vaši důvěru ve vlastní intui­tivní schopnosti. Začněte žít život naplněný duchov­ním jasem a energií jednoty, z níž budete neustále čerpat novou sílu.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

23.3.2021 - renata
Karty, které slibují, že čím konkrétnější otázku jim dáte, tím lepší odpověď vám přinesou. A tak doporučuju při práci s nimi opravdu dát na to první, co vám mysl přinese ve chvíli, kdy kartu vidíte. Nepatří mezi nejprůhlednější, ilustrace jsou krásné a mystické a dá se do nich dlouze dívat – a meditovat. Hloubat. Objevíte symboly, runy, směry, vítr, slunce i odpovědi v pár tazích modrého pera, které zobrazuje vodu. Symbolika bývá daná, ale pokud pro vás je některá důležitá, má váš dojem nebo zkušenost přednost.


Organizace znalostí: klíčová témata

Anotace:
Za informační zdroje, jak nazýváme zaznamenané znalosti, už zdaleka nejsou považovány jen sbírky knihoven a archivů. Patří k nim i znalostní báze, bibliografické databáze, autoritní báze, tezaury a další pomůcky k vyhledávání, e-knihy, elektronické časopisy, emailové archivy, dokumenty vygenerované pomocí kancelářských balíků, záznamy v transakčních databázích a datových skladech podnikových informačních systémů či studijních informačních systémů a četné další zdroje.<br> V souvislosti s tím vyvstává řada otázek: Je organizace znalostí vůbec možná? Neboli - lze uspořádat něco, co vzniká zcela spontánně? Nelze-li ovlivnit proces vytvoření znalosti, jaká je šance, že se podaří zorganizovat jeho produkty? A pokud je organizace znalostí možná, je i nutná? Tedy - je vůbec v éře Googlu třeba organizovat informace (resp. jejich zdroje)? A pokud ano, je možné vytvořit pro tuto specializovanou činnost obecnou teorii? Právě na tyto otázky se snaží odpovědět předkládaná monografie.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

16.3.2021 - pinupkazino
Игровые автоматы и слоты в Украине имеют лицензию только в [url=https://pin-up-casino999.ru/]Pin Up UA[/url] Casino. Играя на деньги на официальном сайте казино вы поймете что аппараты обладают совершенно другой отдачей по сравнению со скриптами!


Šťastný princ a jiné příběhy

Anotace:

Právě těchto devět pohádek vyneslo mistra duchaplné konverzace Oscara Wilda rovnou do literárního nebe. Jsou to jedny z nejúchvatnějších pohádkových příběhů, které kdy byly napsány. Vaše děti v nich možná nenajdou černobílý svět dobra a zla, o to více se ale zamyslí nad tím, že v životě nejsou hodní všichni, kdo se tak tváří, a naopak. Autorův mimořádně čtivý a zároveň neobyčejně myšlenkově bohatý Šťastný princ by neměl chybět ani v knihovnách dospělých čtenářů, kteří si ho už dávno oblíbili. V příbězích se odráží Wildova posedlost krásou a touhou po světě, ve kterém se k sobě lidé chovají slušně a s respektem. Pohádky nemají vždycky šťastný konec, ten ale někdy chybí i v příbězích našich životů. Geniální spisovatel v této knize ze všech sil touží najít pravdu, která je, jak sám říkal, „málokdy čistá a nikdy ne jednoduchá“.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

12.3.2021 - Nina
Krásná klasika, doporučuji.


Říše divů

Říše divů - Jennifer Cody Epstein

Skladem u dodavatele

344,- Kč
Anotace:

Vztah mezi Avou Fisherovou a její matkou Ilse nikdy nebyl bezproblémový. Ve vzduchu viselo příliš mnoho otázek. Kdo je Avin otec? Co dělala Ilse za války? Proč svou jedinou dceru nechala v posledním válečném roce v německém sirotčinci? Nyní ale z Německa dorazily Ilsiny ostatky a s nimi i složka neodesla ných dopisů adresovaných neznámé ženě: Renate Bauerové, přítelkyni z dětství. Matčiny dopisy odhalují temnou minulost a Ava se noří do šokujícího příběhu ženy, kterou nikdy doopravdy neznala.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

12.3.2021 - Nina
Knihu doporučuji, je skvělá.


Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2023 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap