Knihkupcův blog

Recenzované knihy

Tvoje státní maturita 2017 - Anglický jazyk

-10%
Tvoje státní maturita 2017 - Anglický jazyk - Gaudetop

Tvoje státní maturita 2017 - Anglický jazyk


Gaudetop


Skladem u dodavatele

259,- Kč  231,- Kč

Anotace:

Publikace představuje efektivní způsob přípravy na státní maturitu z předmětu anglický jazyk cíleně pro rok 2017 v souladu s aktuální koncepcí a požadavky na státní maturitu pro rok 2017.Naleznete zde cvičné testy včetně podrobného rozboru správného i nesprávného řešení jednotlivých úloh formou rozsáhlých a srozumitelných komentářů. Zároveň publikace obsahuje velké množství testových úloh k procvičení a osvojení si způsobů myšlení při řešení daných typů úloh, rovněž doplněných o podrobné komentáře ke správnému i nesprávnému řešení.Publikace je určena zejména pro maturanty 2017, kteří se chtějí kvalitně a efektivně připravit na státní maturitu pro rok 2017 z předmětu anglický jazyk. Zároveň je určena pro všechny, kteří se v předstihu chtějí připravit na koncepci státní maturity.Unikátnost publikace spočívá zejména ve srozumitelném zdůvodnění, vysvětlení a rozboru příslušné problematiky či gramatických jevů v rámci rozsáhlých komentářů ke správnému i nesprávnému řešení, čímž je dána možnost uvědomit si veškeré souvislosti a úvahy vedoucí k výběru správné možnosti. Osvojené úvahy a způsoby řešení lze následně úspěšně uplatnit u ostré státní maturity v roce 2017 z anglického jazyka.Hlavním cílem publikace je osvojit si praktické a teoretické znalosti a dovednosti nezbytné ke zdárnému složení státní maturity v roce 2017 z anglického jazyka.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

16.2.2017 - Kata
 Učebnice je vhodná pro přípravu k maturitě :)

Zahrada jako mikrokosmos

Zahrada jako mikrokosmos - Wolf-Dieter Storl

Zahrada jako mikrokosmos


Wolf-Dieter Storl


Skladem v eshopu (1 ks)

369,- Kč

Anotace:

Zahrada může být pro člověka nejen zdrojem potravin a místem odpočinku, ale i pramenem poznání. Právě do takové nás zavádí kniha Wolfa-Dietera Storla Zahrada jako mikrokosmos, v níž se autor představuje nejen jako zkušený praktik-zahradník, ale také jako zasvěcený hermetik.


V úvodu seznamuje s naukou o čtyřech živlech, éterných silách, alchymických procesech sal, merkur a sulfur, s učením o signaturách, duších zvířat, rostlin a kamenů. Poté uvádí čtenáře do tajů goetheanistické vědy a nově představuje evoluci života na Zemi, aby nakonec - očima hermetika, etnologa a hledače ducha - odpověděl na praktické otázky půdy, hnojení, plevelů, škůdců nebo osiva. Hlavní část knihy je věnována otázkám přírodního pěstování rostlin: Jaké kosmické vlivy působí na rostliny, jak má vypadat zahradníkův kalendář nebo zdali lze magicky ovlivňovat počasí. Důležité kapitoly se zaměřují na složení kompostu a kompostování, které autor přibližuje jako alchymický proces. Velmi cenné jsou stránky o smíšených kulturách, planých rostlinách v kuchyni, o komunikaci se škůdci, o hmyzu jako astrálním ohni, výrobě vlastních preparátů, tinktur a elixírů pro zahradu.


Wolf-Dieter Storl se v knize dotýká i hlubokých mystérií zahrady a života, například možnosti transmutace prvků v rostlinách nebo komunikace s rostlinnými dévami.


V závěru této ojedinělé publikace připomíná stále rostoucí problém - neblahý dopad obřího průmyslového zemědělství na naši společnost a vyčerpanou přírodu.


Knihu Zahrada jako mikrokosmos by měl znát každý, kdo chce nejen pěstovat zdravou zeleninu a ovoce, ale také pronikat do tajemství života.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

4.2.2017 - Renata
Víte, že taková zahrada je vlastně princip života jako na dlani? Než jsem se do této knihy začetla, nedokázala jsem si představit ani deset procent toho, co v ní nakonec bylo poskládáno do logických souvislostí v návaznosti na moudrost našich předků, astrologii, evoluci a čisté respektování zákonů přírody. Zahrada jako mikrokosmos překvapuje a vtahuje vás do životní moudrosti stránku po stránce. Je to jak praktický rádce do zahrady, tak kniha na celý život, co se týče filozofického a celistvého pohledu na svět.

Holmesova učednice

-19%
Holmesova učednice - Laurie B. Kingová

Holmesova učednice


Laurie B. Kingová


Skladem v eshopu (1 ks)

398,- Kč  319,- Kč

Anotace:

Píše se rok 1915, když patnáctiletá Mary Russellová, která se po ztrátě rodičů nastěhuje k tetě na venkovskou farmu, potká starého pána zabývajícího se studiem včel a dá se s ním do řeči. Je to Sherlock Holmes na odpočinku. Jeden druhého pak překvapí svým pohotovým úsudkem a Holmes se rozhodne, že z ní udělá svou pokračovatelku. Uběhne několik let a Mary odjede studovat do Oxfordu, ovšem Holmes ji poprvé začne opravdu potřebovat. Někdo totiž unesl dceru jistého amerického senátora a Mary má pomoci s pátráním. Jejich sok se ukáže být nebezpečnější než samotný Moriarty neblahé paměti a brzy jim oběma, stejně jako Watsonovi s Mycroftem, začne usilovat o život. Laurie R. Kingová pochází ze San Franciska, ale od té doby, co si vzala profesora anglo-indického původu, už postupně žila v dvaceti různých zemích pěti kontinentů. Má se svým mužem dvě děti, do Kalifornie se ráda vrací, ale vlastní i dům v anglickém Oxfordu. Série detektivek, v nichž vedle Sherlocka Holmese vystupuje i jeho mladá a neuvěřitelně bystrá přítelkyně Mary Russellová, z ní udělala spisovatelku oblíbenou téměř po celém světě.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

3.2.2017 - Renata
  Na dílech Arthura Conana Doylea bylo vždy zábavné a vzrušující to, že všechno bylo zahaleno tajemstvím ne o krok, ale rovnou o tři kroky dopředu a nebylo při nejlepší vůli možné jakkoliv předvídat rozuzlení. Ani Laurie R. Kingová nedává moc šancí čtenářům, aby pronikli do dedukcí obou hlavních aktérů, což dokázalo vytvořit velmi podobnou atmosféru.

Hrůzná vláda žen

-19%
Hrůzná vláda žen - Laurie R. Kingová

Hrůzná vláda žen


Laurie R. Kingová


Skladem v eshopu (1 ks)

348,- Kč  279,- Kč

Anotace:

Detektivka ze série příběhů o Mary Russellové, učednici Sherlocka Holmese. Píše se rok 1921, a přestože se Mary stává bohatou dědičkou, nepřestává se toulat mlžnatým Londýnem v důmyslném přestrojení. Jedné noci narazí na starou známou jménem Veronica a ta ji zavede do Nového chrámu božího, což je sdružení vedené charismatickou Margery Childeovou, sufražetkou s mystickými sklony. Když se však mezi stoupenkyněmi odehraje nikoli první ošklivá nehoda, začne Mary zajímat původ bohatství vůdkyně společenství. Na pomoc je přizván i Sherlock Holmes, který stůj co stůj musí zabránit tomu, aby Mary o své peníze přišla... a spolu s nimi taky o svůj život.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

3.2.2017 - Renata
 Na dílech Arthura Conana Doylea bylo vždy zábavné a vzrušující to, že všechno bylo zahaleno tajemstvím ne o krok, ale rovnou o tři kroky dopředu a nebylo při nejlepší vůli možné jakkoliv předvídat rozuzlení. Ani Laurie R. Kingová nedává moc šancí čtenářům, aby pronikli do dedukcí obou hlavních aktérů, což dokázalo vytvořit velmi podobnou atmosféru.

Potřebuji tvou lásku - Je to pravda?

-19%
Potřebuji tvou lásku - Je to pravda? - Katie Byron; Michael Katz

Potřebuji tvou lásku - Je to pravda?


Katie Byron; Michael Katz


Skladem u dodavatele

199,- Kč  160,- Kč

Anotace:
Láska je nádherná - tedy pokud ji zrovna nehledáme, nesnažíme se si ji udržet nebo ji nepostrádáme. <br><br> Každý den trávíme hodiny přemýšlením o svých vztazích a pokud svým bolestivým a omezujícím myšlenkám věříme, je náš život plný utrpení. Stejně tak plný utrpení byl i život autorky, až do okamžiku spontánního "probuzení do reality", kdy zjistila, že příčinou její deprese nebyl svět kolem ní, ale její pohled na něj. Aniž by se svět kolem sebe snažila změnit, začala zkoumat svoje omezující myšlenky a záhy se dostavil pocit ničím neomezené svobody a radosti. <br><br> V této knize představuje účinnou metodu, tzv. Práci, která vám pomůže odhalit, zda jsou vaše myšlenky pravdivé, jak přesně ovlivňují váš život a kým byste mohli být bez nich. Společně s Katie zakusíte, co při hledáni´ lásky a uznáni´ funguje a co naopak ne. Pomůže vám najít způsob, jak být v lásce a ostatních vztazích šťastnější a naplněnější, a na praktických příkladech vás podrobně seznámí s metodou dotazování i Prací.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

3.2.2017 - Renata
 Moje cesta k této knize a metodě The Work byla následující – nejprve jsem knize nemohla přijít na jméno – a pak jsem skončila sama plně v zaujetí této metody a pilně na sobě pracující s českou koučkou. Zjistila jsem, že to, co mi na ní bylo nepříjemné, je nakonec tím, co jsem potřebovala sama v sobě zpracovat. Metoda, která je duchovní, ale zároveň velice logická a smysl dávající. Zpětně jsem se potom k této knize vracela a nacházela v ní další a další podněty pro vlastní práci. Za mne je to tedy kniha, kterou se musíte naučit milovat, pokud ji náhodou zezačátku trošku nenávidíte. Nezatracujte ji, tak či onak se může časem ukázat, že měla pravdu a v tu chvíli nabízí praktická a z nových úhlů pohledu se dívající řešení.

Orgasmická meditace

-19%
Orgasmická meditace - Nicole Daedone

Orgasmická meditace


Nicole Daedone


Skladem u dodavatele

259,- Kč  208,- Kč

Anotace:
Tato kniha je o sexu, jistě. Ale zároveň je to i kniha o vašem životě, o tom, jak se naučit ve světě nově fungovat. Nabízí novy´ způsob navazování vztahů s lidmi a s životem jako takovy´m. Je o tom, jak zapustit kořeny. Naučit se cítit vlastní tělo. Naučit se propojit s druhy´mi lidmi. Zbavit se očekávání a na jejich místo postavit širokou škálu možností. Proměnit život v umělecké dílo a sex použít jako magicky´ elixír, jenž nám otevře nové světy. <br><br> Orgasmická meditace není klasicky´ sex. Umožňuje muži vyjádřit ženě úctu a poskytnout jí příležitost spojit se s vlastním tělem a prožít krásné a vzrušující pocity. Cílem není orgasmus, i když by to tak mohlo na první pohled vypadat. Jde o navázání silného intimního kontaktu mezi partnery. Vše, co při ní žena prožívá, obohacuje oba partnery. <br><br> Orgasmická meditace nemusí by´t jediny´ způsob, jak se znovu naučit vnímat pocity v těle, ale určitě je nejzábavnější a také nejefektivnější. Neexistuje intenzivnější, silnější a bohatší zdroj fyzicky´ch vjemů než naše sexualita.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

11.1.2017 - Renata
 Je to jedna z těch knih, která vám osvětlí souvislost mezi pramenem života, pocitu života, žití… a sexem. Že ne nadarmo se sexuální (a tvořivé) energii říká, že je vlastně esencí života. Kdo má tuhle energii v sobě úplně blokovanou, ten prostě nežije. Pamatujete si na ty pichlavé vtipy na zahořklé ženy ve smyslu, že „ty to dlouho neměly, proto jsou takové“? Ošklivé, jen co je pravda, ale při čtení této knihy jsem musela dát za pravdu těm cynickým vtipálkům, protože na tom určitě něco je. A popravdě, nemusíte ani mít partnera, tohoto se tato kniha dotýká jen okrajově, ale sexuální síla je podobné té, se kterou člověk žije smysluplný život, tvoří… někdy se dá tato činnost vrhnout i do tvůrčí práce, do jiných „náhražek“, ale základem je, aby se touto činností obnovovala citlivost, aby se pěstovala vnímavost, a tudíž i přítomný okamžik.

Andělé světla

-38%
Andělé světla - Diana Cooper

Andělé světla


Diana Cooper


Skladem v eshopu (1 ks)

259,- Kč  159,- Kč

Anotace:


Andělé jsou vysoce duchovní bytosti. Jejich domovem je Boží srdce a jejich posláním je být našimi průvodci, ochránci a uzdraviteli. Andělé jsou ochotni nám nejrůznějšími způsoby v životě pomáhat, patří to k jejich poslání zde na Zemi. Stačí, abychom je zavolali, a oni nám na naše volání odpoví. Dovolte, aby vám Anděly světla do vašeho života pomohly přivolat také tyto karty. Karty Andělé světla vám mohou pomoci zbavit se starých negativních myšlenkových vzorců a emočních bloků, které vám v životě bránily ve spokojenosti a vývoji. Vnesou do vašeho vědomí světlo - a světlo obsahuje duchovní poznání a informace.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

10.1.2017 - Re
 Kdo je převelice založen obrázkově, asi bude zklamán. Kdo je založen na psané písmo, na informace a na analytickou mysl, bude příjemně překvapen. A intuice bude stále hrát hlavní roli. Pár typů inspiračních karet, na kterých je jenom text už na našem trhu je, ale vzít tímto způsobem rovnou andělské karty, to byl odvážný krok. A vyplatil se! Anotace slibuje, že nám vnesou do života světlo. Světlo a informace. Přesně to, co podle mystiky a symboliky andělé mají člověku do duše vnášet.

Léčení s vílami

-50%
Léčení s vílami - Doreen Virtue

Léčení s vílami


Doreen Virtue


Skladem v eshopu (1 ks)

319,- Kč  159,- Kč

Anotace:
Tento soubor 44 vykládacích karet a knihy vám zprostředkuje hluboce osobní vztah s úžasnou říši víl, které vám pomohou nalézt novou vnitřní sílu a jistotu. Naučí vás přistupovat k sobě samým s větší láskou a úctou. Může vám pomoci při rozhodování, poznávání budoucnosti, pochopení překážek stojících v cestě k vašemu štěstí či úspěchu ve věci, na níž vám záleží. Bude pro vás snazší rozpoznat pravé motivy druhého člověka. S těmito kartami můžete také vykládat druhým lidem. Nad přesností výpovědí karet stane většina lidí v úžasu. Zjistíte například, že jako odpověď na podobnou otázku si budete opakovaně tahat jednu a tutéž kartu. Je vysoce pravděpodobné, že pozitivních výsledků dosáhnete bez ohledu na to, jak moc zkušeností máte s používáním vykládacích karet.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

30.12.2016 - Renata
 Znala jsem od této autorky stejnojmennou knihu. A tyto karty vychází u nás už podruhé. Čtyřicetčtyři karet vyjadřuje mystiku, či spíše mystické přemýšlení éterických víl, které podle autorky na rozdíl od andělů vyzařují jemněji a mají nás na naší cestě pouze v pozitivním podporovat. V knize se mi líbilo povídání o magii víl, o rozdílech mezi anděly a i skeptika pak napadá, že na tom cosi může být, protože symbolika těchto bytostí provází lidstvo, co je živo.

V poutech rozkoše

-19%
V poutech rozkoše - Jaiya

V poutech rozkoše


Jaiya


Skladem u dodavatele

349,- Kč  280,- Kč

Anotace:
Tato kniha vám poskytne návod na vzrušující a hravé praktiky, s jejichž pomocí do svého ložnicového repertoáru začleníte prvky hry na nadvládu, poutání a intenzivní prožitek. To, co se naučíte, vám pomůže zpestřit milostny´ život a dosáhnout vysokého stupně neobyčejné sexuální extáze. Zároveň si vylepšíte vztah a celkové propojení a soulad s partnerem. Ze zkušenosti vím, že provozování perverzního sexu vás nabije silou i v životě mimo ložnici.<br><br> Knihu V poutech rozkoše jsem naplnila hromadou tipů, nástrojů a technik, které vám okoření sexuální život. Ten vás pak bude daleko více a déle naplňovat. Od vás očekávám, že se o vše podělíte s přáteli halasny´m zvoláním: "Tady je opravdická nálož sexu a la Padesát odstínů!" <br><br> Poskytuji vám svolení k tomu, abyste se odvážili vykročit za hranice svých sexuálních představ. Dovoluji vám prožít úžasnou vášeň, pochopit vlastní erotickou podstatu, najít v sobě soucit k ostatním a napojení na druhého, požádat o to, co v ložnici chcete, a překonat překážky, které vám mohou bránit v dosažení jedinečné rozkoše. A v průběhu toho všeho si užít spoustu legrace.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

28.12.2016 - Renata
 Autorka tu ukazuje nejhlubší sexuální psychologii. Souhlasím. Možná i to slovo „perverze“ trošku přehodnotíte, protože to nutně nemusí být něco nechutného, ale něco, co je za hranicí běžnosti, nikoliv ale za hranicí normálnosti. Řekla bych, že to je kniha, která vidí za roh, za ten temný roh, který jsme raději vytěsnili, ale někdo si z něj například udělal životní styl. No ano, netušila jsem, že bdsm je životní styl a partnerství jsou na tomto stylu zakládány. A takových věcí je v knize mnohem víc! Doporučuju i jen pro čistou osvětu na toto téma….

Thothův Tarot Zrcadlo duše

-19%
Thothův Tarot Zrcadlo duše - Aleister Crowley; Gerd Ziegler

Thothův Tarot Zrcadlo duše


Aleister Crowley; Gerd Ziegler


Skladem u dodavatele

587,- Kč  470,- Kč

Anotace:

Thothův tarot na svých obrazech pojímá široké spektrum astrologických, numerologických a jiných symbolů a souvislostí. Nabízí vám zdroj hlubšího poznání. Lady Frieda Harris ztvárnila sérii 78 magických obrazů podle náčrtů a pokynů známého okultisty Aleistera Crowleyho.
Součástí této nové sady je tarotový bestseller Tarot zrcadlo duše, ve kterém se dozvíte jak karty vykládat a hlouběji pochopit. Pomůže vám při práci s kartami ať už jako průvodce vaším nitrem nebo při řešení každodenních situací a obtížném rozhodování. Kromě podrobného popisu a výkladu všech karet zde najdete také doplňující otázky, klíčová slova, odkazy, doporučení a afirmace.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.12.2016 - Renata
 Styl je svěží a moderní. Když si všimnete stylu, jakým jsou psány ezoterické knihy z devadesátých let a jakým jsou psány dnes, rozdíl je patrný. Dostáváme se do stavu, kdy to přestává být cosi magického, pro vyvolené a tajemné, ale stále častěji lze i obyčejný tarot navléci na jednoduchou psychologii. Zrcadlo duše z pera tohoto německého autora tedy velmi věrně, s pokorou a zároveň s novou šťávou dodal textu a obrazům Crowleyho tarotu nový nádech, který si myslím, se bude čtenářům a milovníkům karet opravdu líbit. Jednoduše, svižně, čtivě!

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2018 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap