Knihkupcův blog

Recenzované knihy

Země plná otroků - Pravda o (vašich) mužích

-14%
Země plná otroků - Pravda o (vašich) mužích - Dominika Svobodová
Recenze:
Recenzí celkem : 3

22.9.2013
 Já ji také znám. Znám i mnoho dalších domin a mohu směle tvrdit, že je jedna z nejlepších. Knížku považuji za povedené dílko. Pobavil jsem se, něco dozvěděl i pochopil. Myslím, že je to pěkná knížka knížka psaná neurážlivou, nevulgární formou. A nejlepší na tom je, že uvedené příběhy se zřejmě opravdu staly. Docela by se mi líbil druhý díl.. ovšem to je jen na Dominice...

29.8.2013
 A i autorství je podivné viz: http://zena.centrum.cz/sex-a-vztahy/vse-o-sexu/clanek.phtml?id=788138

29.8.2013 - IslasBaleares@seznam.cz
 Autorku znám z vlastní zkušenosti. Označit ji jako elitní dominu je ale myslím dost nadnesené. V knize jsou popsány příběhy z její praxe, včetně vylíčení typů jejích zákazníků jejich chování, popis toho, jak nad nimi autorka dominuje hlavně psychologicky, což jsem já při vlastních návštěvách nezaregistroval. Dílo považuji za nepříliš vydařenou prvotinu.

Mystická Lenormand

-19%
Mystická Lenormand - Regula Elizabeth Fiechter

Mystická Lenormand


Regula Elizabeth Fiechter


Skladem v eshopu (1 ks)

299,- Kč  240,- Kč

Anotace:

V Evropě snad vůbec nejoblíbenější a nejrozšířenější vykládací karty světoznámé "pařížské Sibylly", Mademoiselle Lenormand (1772-1843), v nádherném novém zpracování. Každá karta je nyní mystickým zážitkem! Urban Trösch ztvárnil obrazové poselství jednotlivých karet klasickou technikou vaječné tempery, čímž tomuto jedinečnému dílu dodal okouzlující barevnou brilanci. Výrazově silné motivy a symboly přehledným způsobem otevírají cestu k individuálnímu výkladu. Výsledkem je úžasná karetní sada vhodná jak pro zkušené vykladače karet, tak pro naprosté nováčky.Tato sada obsahuje knihu a sadu 36 vykládacích karet.



Recenze:
Recenzí celkem : 2

11.1.2018 - Renata
 Jestli tady mohu něco pochválit, je to práce autorky i ilustrátora. Výborná psychologie nejrůznějších životních situací, která naučí předvídavosti. Souvislosti, které tu jsou logicky poskládané tak, že se celý výklad stává téměř psychologickým dobrodružstvím a hrou s lidskými vlastnostmi, situacemi a reakcemi. No, mám raději tarot, ale tohle mne snad o to víc fascinovalo a ne, nedám je z ruky! Nedám!

11.1.2018 - Renata
 Jestli tady mohu něco pochválit, je to práce autorky i ilustrátora. Výborná psychologie nejrůznějších životních situací, která naučí předvídavosti. Souvislosti, které tu jsou logicky poskládané tak, že se celý výklad stává téměř psychologickým dobrodružstvím a hrou s lidskými vlastnostmi, situacemi a reakcemi. No, mám raději tarot, ale tohle mne snad o to víc fascinovalo a ne, nedám je z ruky! Nedám!

Dobrodružství v kuchyni - Děti vaří samy

Anotace:

Učit se vařit podle našich receptů mohou začít děti, které ještě neumí ani číst. Díky kombinaci obrázků a textu tak pozitivně působí i na touhu učit se číst. Knížka s dítětem poroste a od základních postupů jej povede až ke složitějším jídlům. To, co uvaří tak bude moci volit podle toho, co už se naučilo a hlavně, na co se samo bude cítit.Knížka se skládá ze tří základních sekcí - v první části se děti seznámí se základními postupy ve vaření, ve druhé části vyzkouší jednodušší recepty a v poslední lekci už mohou začít zkoušet opravdová a to téměř nebo zcela samy!



Recenze:
Recenzí celkem : 2

18.4.2016 - Pety
 Knihu vřele doporučuji.Recepty jsou přehledné a krásně ilustrované.Vařit mohou i malé děti.

18.4.2016 - Pety
 Knihu vřele doporučuji.Recepty jsou přehledné a krásně ilustrované.Vařit mohou i malé děti.

Miluj svůj život - nástěnný kalendář 2016

Anotace:

Kalendář Miluj svůj život obsahuje hlavní myšlenky ze stejnojmenného knižního bestselleru Louisy L. Hay. Tato silná, moudrá kniha je mnohy´mi považována za průkopnické dílo na poli pozitivního myšlení a svépomoci. Louise L. Hay nám ukazuje, jakou mají myšlenky a přesvědčení sílu, a také to, že změníme-li způsob, jaky´m o věcech přemy´šlíme, bude náš život mnohem šťastnější.


Ke každému měsíci v kalendáři náleží moudrá inspirující myšlenka, poučny´ text k zamyšlení a praktická afirmace. Kalendář doprovází kouzelné ilustrace malířky Joan Perrin-Falquet.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 2

19.9.2015 - Renata
 Kalendář Miluj svůj život používám už vícero let a jsem naprosto spokojená. Je praktický, okénka jsou veliká 3 x 5 cm, což je akorát tak velikost pro běžné zápisky a přitom mám přehled o celém měsíci. Illustrace jsou v něm navíc snad rok od roku krásnější a zrovna pro ten příští rok mám až pocit, že září, že se autorka vytáhla, zlepšuje se nebo jen někdo vybral její nej nej obrázky. Je prostě ještě lepší než kdy jindy. Doporučuji všem, kdož mají rádi přehlednost a stručnost a přitom se rádi pokochají něčím příjemným jako jsou hebké obrázky.

19.9.2015 - Renata
 Kalendář Miluj svůj život používám už vícero let a jsem naprosto spokojená. Je praktický, okénka jsou veliká 3 x 5 cm, což je akorát tak velikost pro běžné zápisky a přitom mám přehled o celém měsíci. Illustrace jsou v něm navíc snad rok od roku krásnější a zrovna pro ten příští rok mám až pocit, že září, že se autorka vytáhla, zlepšuje se nebo jen někdo vybral její nej nej obrázky. Je prostě ještě lepší než kdy jindy. Doporučuji všem, kdož mají rádi přehlednost a stručnost a přitom se rádi pokochají něčím příjemným jako jsou hebké obrázky.

BYŤ DRÁČIKOM JE ÚŽASNÉ!

Anotace:

V originálnej rozprávke plnej nečakaných zvratov sa odvíja humorná



Recenze:
Recenzí celkem : 2

23.8.2012 - Miley
Páčilo se mi. Čítala sem detem. 

23.8.2012 - Chandler
Super knižka, bavila celú rodinu. 

Než slehne rudý prach

-21%
Než slehne rudý prach - Mu-žung Süe-cchun

Než slehne rudý prach


Mu-žung Süe-cchun


Skladem v eshopu (1 ks)

398,- Kč  311,- Kč

Anotace:

Wej Da, mladý advokát, se pyšní tím, jak dokonalým je darebákem. Neuhýbá před žádnou lstí či ranou pod pás, pokud mu přinese větší zisk či sladkou satisfakci z pomsty. Podplácení veřejných činitelů, defraudace, praní špinavých peněz, prostituce jsou jeho každodenním chlebem, to vše navíc pozoruje cynickým zrakem člověka, pro kterého jsou přátelství a láska pouze další příležitostí k obchodu. Mladý hrdina, narozený během Velké kulturní revoluce, zkušeně lavíruje v krutém, nemilosrdném justičním světě a postupuje dál a dál na cestě, která nekončí nikde jinde než v pekle. Román Než slehne rudý prach, líčící drsným jazykem všudypřítomnou korupci v současné Číně, byl vydán v roce 2008. Mohl však vyjít až po rozsáhlých cenzurních zásazích v rozsahu desetitisíců znaků. Zakončení románu musel autor podle vlastních slov přepisovat ve třech různých verzích; ani nakonec publikovaná podoba však cenzuru plně neuspokojila a jeho vydavatel byl krátce nato donucen své nakladatelství zavřít. „Süe-cchun Mu-žung je jedním z nejkontroverznějších současných čínských autorů. Je pro něj příznačný stylisticky vybroušený ,cynický realismus‘, což je velmi účinná forma pro popis současné čínské společnosti s jejími chronickými neduhy v podobě korupce, úřední zvůle a celkové morální apatie.“ – sinolog Martin Hála, ředitel projektu Sinopsis.cz



Recenze:
Recenzí celkem : 1

11.10.2018 - Renata
 Nedá se říct, jak dlouho v ubohém čtenáři bude rezonovat atmosféra toho, co tento geniální čínský spisovatel napsal. Možná roky… rozhodně však týdny a měsíce. Navždy zapamatováno, co v této knize je. Takových knih je málo, ale tohle je záruka úspěchu, pokud úspěchem je fakt, že se vám něco zaryje až do morku kostí, do hloubi duše a většinu knihy se cítíte jako čtenář s otevřenými ústy údivem, úžasem, hnusem, prostě se divíte divíte a divíte.

Whistleblower!

-17%
Whistleblower! - Stefan  Erdmann,Jan van Helsing

Whistleblower!


Stefan Erdmann,Jan van Helsing


Skladem u dodavatele

490,- Kč  402,- Kč

Anotace:
Chcete žít ve lži a iluzi? Americký whistleblower Edward Snowden zveřejnil v roce 2013 neoficiální dokumenty o různých sledovacích systémech amerických tajných služeb. Většina z vás jistě zná i Juliana Assange, mluvčího whistleblowerské platformy Wikileaks, jež si dala za cíl zpřístupnit občanům utajované dokumenty. <br> Oba odvážlivci museli požádat o azyl v zahraničí - první v Moskvě, druhý v Londýně, protože jim hrozilo trestní stíhání pro údajné vyzrazení státního tajemství. Neměli být potrestáni za to, že by šířili nepravdy nebo lži - nikoliv: mocipáni se rozhodli potrestat je za to, že zveřejnili fakta, o tom, že jsme všichni sledováni a špiclováni svými vládami a jejich tajnými službami. <br> Zvolili jsme si své představitele proto, aby nás špiclovali? Přece jsme jim dali svoje hlasy, aby zastupovali a prosazovali naše zájmy, aby nás ochraňovali a dbali o to, abychom neutrpěli žádnou škodu! Nebude to spíše tak, že většina našich představitelů slouží vlastně zcela jiným zájmům? <br><br> Autoři Jan van Helsing a Stefan Erdmann interviewovali v této knize šestnáct whistleblowerů, kteří odhalují vrcholně zajímavé skutečnosti a souvislosti mimo jiné u následujících témat: <br> Co se skutečně děje v německých zařízeních pro azylanty? <br> Je Německo suverénní? <br> Je Spolková republika Německo stát, nebo firma? <br> Co je geomantické vedení války? Co provádí tajné oddělení švýcarské armády číslo 322? <br> V lékařství jsou potlačovány nejen alternativní terapie, ale dokonce i některé terapie klasické medicíny! <br> Existuje skutečně tajný bankovní trading? <br> Jak šetří velké koncerny a sociální organizace daně vytvářením nadací? <br> Demonstranti v Hongkongu v roce 2014 byli zaplaceni! <br> Války ve Rwandě a Kongu byly vyprovokovány kvůli surovinovým zdrojům! <br> Proč mohou ve filmu a v rozhlase působit pouze "salonní levičáci"? <br> Jak získávají tajné služby údaje od mobilních operátorů? <br> Syn vlivného ilumináta odhaluje pozadí první i druhé světové války. <br> Vysoce postavený zednář skotského ritu mluví o UFO a cestování v čase. <br> <br><br> Žijeme v době nové reality - i když to mnohým nebude po chuti.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

10.10.2018 - Renata
 Ti dva se tady skutečně sešli na pravém místě. Oba výzkumníci tělem a duší, navíc spojeni s lidmi, kteří se zabývají odhalováním tajných souvislostí finančních, farmaceutických, politických, sektářských… nebudu dál pokračovat, protože to je čtení opravdu pro otrlé povahy a jsem ráda za optimistický závěr, jinak by to bylo na švestku. Vážně. A ráda si tady počkám i na komentáře jiných čtenářů.

NK19 ČAS RADOSTI NAIVNÍ UMĚNÍ

NK19 ČAS RADOSTI NAIVNÍ UMĚNÍ -

NK19 ČAS RADOSTI NAIVNÍ UMĚNÍ


Skladem v eshopu (8 ks)

99,- Kč

Anotace:

Nástěnný kalendář na rok 2019 s obrazy Naivních umělců


Rozměry: 145 x 310 mm


Autoři obrázků:


Alexandra Dětinská. Eva Filipová, Zuzana Honsová, Zdeněk Obrtel, Iva Pavlišová, Jana Predikantová, Ivo Štěpánek, Taťána Ruprichová



Recenze:
Recenzí celkem : 1

5.10.2018
 Radím prohlédnout si před zakoupením - úroveň obrázků je nevyrovnaná, některé mají i špatnou tiskovou kvalitu.

Kalendář 2019 - Miluj svůj život

-16%
Kalendář 2019 - Miluj svůj život - Louise L. Hay; Lucie Ernestová

Kalendář 2019 - Miluj svůj život


Louise L. Hay; Lucie Ernestová


Skladem v eshopu (7 ks)

249,- Kč  207,- Kč

Anotace:

Nástěnný kalendář Miluj svůj život obsahuje hlavní myšlenky ze stejnojmenného knižního bestselleru Louisy L. Hay. Tato silná, moudrá kniha je mnohými považována za průkopnické dílo na poli pozitivního myšlení a svépomoci. Louise L. Hay nám po celý život ukazovala, jakou sílu myšlenky mají a jak ji můžeme využít. Změníme-li způsob, jakým o věcech přemýšlíme, bude náš život mnohem šťastnější. Ke každému měsíci náleží inspirující moudrá myšlenka doplněná ilustrací, text k zamyšlení a praktická afirmace. Kalendář už tradičně doprovází krásné ilustrace české autorky Lucie Ernestové.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.9.2018 - Renata
 Kalendář je čistým pohlazením po duši. Každý měsíc jiné téma, každý měsíc příležitost si vyčistit život a růst. Těšit se na každý den, nebo pohladit rozjitřenou duši, když je ten den zrovna těžký… Miluju ho ráno i večer, jako vzpruhu i pohlazení před spaním. Báječný!

Skryté světy - kalendář 2019

-16%
Skryté světy - kalendář 2019 - Stephanie Pui-Mun Law

Skryté světy - kalendář 2019


Stephanie Pui-Mun Law


Skladem v eshopu (2 ks)

249,- Kč  207,- Kč

Anotace:

Kalendář Skryté světy vás vtáhne do poetiky Tarotu skryty´ch světů, do míst, kde pokroucené větve sahají až k třpytivy´m nebesům, víly tenké a pružné jako vrbové proutky tančí ve vzduchu a duchové stromu zpívají z posvátného dubu. Obdivuhodná malířka Stephanie Pui-Mun Law ve svy´ch obrazech snoubí asijsky´, keltsky´ a fantazijní vy´tvarny´ styl i univerzální symboly, které nacházíme v pohádkách, my´tech a folklóru mnoha kultur po celém světě. Nechte prostřednictvím jejích obrazů do svého života vstoupit krásu, kouzlo i tajemství.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

20.9.2018 - Renata
 O autorce to je známo, ale tady to vidíte tísícekrát, nesmírně silné, hluboké až magické obrazy, které při zahledění doslova týrají fantazii chtěním vstoupit do obrazu a zjistit něco víc. Skoro bych dala ruku do ohně za to, že celý princip skrytých světů je tady v tom, že se k nim postavíte, zahledíte a obraz vám vnukne odpovědi na vaše otázky.

Recenzované knihy

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2018 Miloslava Krumlová Knihkupectví K&T Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 41226020 DIČ: CZ496115256, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap