Knihkupectví U Krumlů s.r.o.

knihkupec logo knihkupectví, knihkupec.com, s láskou ke knihám s nadšením pro vás, knihy skladem, expedujeme do 1 pracovního dne. Profesionální přesto lidský přístup. Contact Details:
Main address: Krkonošská 196 543 01 Vrchlabí, Česká Republika ,
Tel:(420) 499 421 524, E-mail: knihkupec(at)knihkupec.com

JAK ZÍSKAT

POŠTOVNÉ ZDARMA?

podrobnosti zde

Expedice, způsoby platby a odeslání

Zdravě a syrově - změna je život a dobré jídlo radost

Anotace:


Výpravná a zasvěcená kniha Zdravě a syrově je o způsobu stravování, který je zároveň životní cestou. Na více než stovce receptů ukazuje směr, kterým se můžete vydat a při němž zjistíte, že vnese do vašeho života nové radosti, zlepší vaše zdraví, zvýší vitalitu a životní energii. Při barevném tvoření vlastních jídel ve vás probudí hravou kreativitu a fantazii.
Radmila Zrůstková je výtvarnice a návrhářka. O zdravý životní styl se zajímá desítky let a po vlastní mimořádné zdravotní zkušenosti se dlouhodobě s nadšením věnuje raw food stravování. Žije v Okrouhlé u Nového Boru, kde má ateliér a organizuje kurzy syrové stravy a společenské večeře.


Kniha je zakončena „syrovým vyznáním“ Jaroslava Duška. K raw food má velmi blízký vztah a vzpomíná na poselství, které k němu přišlo na posvátném aboriginském místě v Austrálii: „Následuj lehkost, jdi za tím, co přichází lehce.“




 


Recenze:
Recenzí celkem : 1

29.9.2014 - Renata
Radmila Zrůstková vytvořila opravdu skvostnou knihu pro každého milovníka dobrého jídla, nikoliv jen pro vitariány... Jsou tu používány především české běžné potraviny, ovoce, zelenina a běžně dostupné exotické ovoce. Oříšky, semínka… Těším se na sezónu dýní, protože vyzkouším studené mixované polévky ze syrové dýně. Koupila jsem si kakaové máslo, kokosový olej a vyráběla jsem mandlové máslo i makové mléko. Obohatila jsem „kořenící šuplíček“ o tahini (sojovou omáčku) a tamari (sezamovou pastu). Svěží vítr do mé kuchyně. Nevím, jak více bych tuto knihu obohatila květnatými slovy, protože tato exceletní kuchařka se nesmí jen číst, ta se musí žít!!!!


Tak chutná štěstí - Bez použití rafinovaného cukru

Anotace:

Pokud máte rádi sladké, změní tato kniha váš život. Místo rafinovaného cukru v ní najdete sladidla, s nimiž zažijete, jak opravdu chutná štěstí. Vyhnete se totiž neblahým důsledkům konzumace "bílého jedu" a zbavíte se závislosti na něm. Díky tomu, že rafinovaný cukr přestane vaše tělo okrádat o vitaminy, důležité minerály a stopové prvky, významně upevníte své ohrožené zdraví. V knize Tak chutná štěstí objevíte více než dvě stě receptů, ve kterých hrají hlavní roli nejen populární stévie, ale především přírodní třtinový cukr typu demerara či raw sugar, opomíjená, a přitom velmi cenná melasa, český med nebo sušené ovoce. Budete nadšeni rozmanitostí jídel, jimiž můžete začít den, zpestřit si svačinu, uvařit chutný a zdravý oběd nebo večeři, anebo se osvěžit některým z mnoha pozoruhodných nápojů. Pro hosty můžete připravit také vynikající domácí bábovku, na kterou nepoužijete ani gram bílého cukru. Bohatost receptů vám zároveň poslouží jako nesmírně cenná a netušená životní inspirace.

MUDr. Josef Jonáš a Jiří Kuchař společně napsali knihy Zdraví v ohrožení - Hořká pravda o sladkém cukru a Svět přírodních antibiotik. S jejich články a příspěvky nejen na téma cukr se můžete pravidelně setkávat na stránkách měsíčníku Regenerace



Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.9.2014 - Renata
 Tuto kuchařku jsem si velmi oblíbila a zašoupla do knihovny na místo, které je velmi frekventované. Leží tam vedle všech kuchařek od Nigelly Lawsonové, kterou mám ráda pro její neobvyklé nápady a rozkošnické pojetí jejího vaření. Pánům autorům této knihy se podařilo něco podobného, navíc tato kniha je v první řadě skvělá tím, že naprosto eliminuje bílý rafinovaný cukr z jídelníčku (i sladkého) a nahrazuje něčím, co je nakonec nenahraditelné. Dobrotami typu melasa a demerara, které jsem vyzkoušela nejvíc, a ty mají tak intenzivní sladkou hladivou a plnou chuť, že i kdybyste se chtěli vrátit k bílému cukru, tak to nepůjde, protože zjistíte, že ten chuť jídel doslova kazí. Inspirativní, úžasná kuchařka - jedna z NEJ! Moc za ni děkuji!!


Spasitel

-19%
Spasitel - Jo Nesbo

Skladem v eshopu (2 ks)

399,- Kč  320,- Kč
Anotace:

Spasitel je šestým románem volné série případů nekonvenčního vyšetřovatele Harryho Holea. Píše se srpen 1991. Na letním táboře Armády spásy je znásilněna čtrnáctiletá dívka. O 12 let později…..v Oslu panuje nejen adventní atmosféra, ale také největší mráz za posledních čtyřiadvacet let. Armáda spásy pořádá na náměstí bratří Egerových tradiční předvánoční pouliční koncerty a rozdává z velkého kotle polévku potřebným. 16. prosince v podvečer se do zvuků hudby ozve výstřel. Voják stojící u kotle s polévkou padá mrtev k zemi. Chorvatský nájemný vrah s červeným šátkem kolem krku dokončil svůj poslední úkol a opouští nepozorován místo činu. Jeho let do Záhřebu je však kvůli hustému sněžení zrušen. Následujícího dne při pohledu do ranních novin zjistí, že zastřelil nesprávného muže. Návrat do vlasti se odkládá, zadanou práci je třeba dokončit stůj co stůj. To však nebude tak jednoduché. Problémy se jen vrší, Chorvat nemá peníze, nemá kde spát, docházejí mu náboje ve zbrani, a především policie v čele s Harrym Holem už je mu na stopě. Harry přitom stojí před nelehkým úkolem - ochránit skutečnou oběť a chytit zabijáka co nejdříve. Aby to dokázal, musí se uchýlit k ještě nekonvenčnějším postupům než obvykle.


Máme i další knihy autora Jo Nesboho:


SPASITEL - Nesbo JoŠVÁBI - Jo NesboČervenka - Nesbo JoLEVHART - Nesbo JoLOVCI HLAV - Nesbo JoNEMESIS - Jo NesboNETOPÝR - Nesbo JoPENTAGRAM - Jo NesboSNĚHULÁK - Jo Nesbo



Recenze:
Recenzí celkem : 1

21.9.2014 - MH
Jo Nesbo a Harry Hole. Není moc co dodat. Další z řady detektivek, která má jedinou chybu - od čtení nejde odejít :) 


ŘÍKEJ SI SE MNOU

-19%
ŘÍKEJ SI SE MNOU - Bohdana Pávková; Richard Šmarda
Anotace:
Říkánky, básničky a pohádky k procvičování správné výslovnosti.

Recenze:
Recenzí celkem : 1

21.9.2014 - MH
Knížka plná básniček a říkánek pro děti, rozdělená do kapitol podle procvičování určitého písmenka. Básničky od klasických (Hrubín, Kainar atd.) až po Žáčka. Doplněná mnoha obrázky. Líbí se nám. 


K moři

-19%
K moři - Petra Soukupová

Neznámá dostupnost

249,- Kč  200,- Kč
Anotace:

Próza autorky Petry Soukupové se značně vymyká kontextu současné české literatury. V centru autorčina vyprávění je životaběh několika hrdinů: obyčejných lidí formálně propojených rodinnými vztahy, avšak lidsky vzájemně velmi vzdálených. Jejich příběhy se naplno a autenticky protnou pouze jednou: při víceméně náhodně vzniklé prázdninové cestě k moři. Tvarem i myšlenkou tato próza odkazuje k Virginii Woolfové a její - dnes již klasické - próze K majáku. Nejde ale o napodobivé formální cvičení: z autorčiny výpovědi lze vyčíst (vzhledem k jejímu věku) až překvapivě niterný prožitek rozpadu mezilidských vztahů a nemožnosti plnohodnotné komunikace ani mezi nejbližšími. 


Za svůj debut K moři získala Petra Soukupová Cenu Jiřího Ortena a byla nominována na Cenu Josefa Škvoreckého a cenu Magnesia Litera



Recenze:
Recenzí celkem : 1

21.9.2014 - MH
Velmi jasně popsané charaktery a příběhy několika osob. Žádné zbytečné řeči, velmi čtivá. Doporučuji!


7 návyků šťastných dětí

Anotace:

Inspirativní knížka pro všechny rodiče, kteří chtějí, aby si jejich děti osvojily správné hodnoty, je plná nádherných ilustrací, které jistě zaujmou dětskou pozornost. Zábavné postavičky z vesnice Sedm Dubů seznamují děti s nadčasovými principy, jež vycházejí ze světového bestselleru 7 návyků skutečně efektivních lidí (Stephen R. Covey). Otázky a úkoly na konci kapitol dětem pomáhají správně porozumět příběhu a vedou je k tomu, aby se zamyslely nad tím, co mohou samy dělat jinak a lépe.


Dále by vás mohlo zajímat:


7 NÁVYKŮ SKUTEČNĚ EFEKTIVNÍCH LIDÍ - Stephen M.R. Covey7 NÁVYKŮ ÚSPĚŠNÝCH TEENAGERŮ - Sean Covey7 NÁVYKŮ ŠŤASTNÝCH DĚTÍ - Sean Covey



Recenze:
Recenzí celkem : 1

21.9.2014 - MH
Moc hezká knížka pro děti, s milými obrázky. Čteme se 4leťákem a příběhy se nám líbí oběma. Jsou o zvířecích kamarádech, kteří zažívají běžné příhody ze života. Poučení o správných hodnotách je hravé, nenásilné, tak, že to děti snadno pochopí. Za každým příběhem je tip pro rodiče, na co děti v příběhu upozornit, otázky a úkoly pro děti, které vedou k dalším hovorům. Za mě můžu doporučit! 


El comienzo de la increíble historia de Don Quijote de la Mancha

Anotace:

Publikace je zjednodušeným přepracováním prvních čtyř kapitol známého románu Miguela de Cervantese, které vyprávějí o prvním dobrodružství slavného „rytíře smutné postavy“ Dona Quijota de la Mancha. Text knihy je zpracován pro studijní účely a je určen středně pokročilým studentům španělštiny, kteří si chtějí vyzkoušet, nakolik dovedou porozumět cizojazyčnému literárnímu textu. Může být užitečnou pomůckou jak při samostudiu, tak i v hodinách s lektorem pro zpestření výuky.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

21.8.2014 - Irena
Dobrý den, pro mě skvělé. V předmluvě se píše, že kniha je určena pro středně pokročilé studenty španělštiny, tak asi skutečně už něco umím, nemám s textem problém. A to, že text je i v češtině, je výborné. Slovníček na konci - skvělá pomoc. Ale vůbec nejlepší je přiložené CD, namluvené španěly tak srozumitelně a s tak skvělou výslovností, s jakou se člověk ne vždycky setká. Irena Taliánová


PROBUZENÍ DO DUCHOVNÍHO SVĚTA

-17%
PROBUZENÍ DO DUCHOVNÍHO SVĚTA - Hank Wesselman; Sandra Ingerman

Neznámá dostupnost

299,- Kč  246,- Kč
Anotace:


Šamanismus je starodávná a účinná duchovní praxe, která nám může pomoct proplout náročnými dobami plnými změn. V našem moderním světě, kterému vládnou technologie, jsme se naučili věřit, že to, co vidíme, slyšíme, cítíme a čeho se dotýkáme našimi pěti smysly, vytváří spojení mezi námi a okolním viditelným světem. Oproti tomu šamanismus tvrdí, že existují průhledy do jiných realit, kde přebývají pomocní duchové. Ti nám mohou poskytnout vedení, vhled a léčení. A nejen nám, ale i světu, ve kterém žijeme.



Význam slova

Recenze:
Recenzí celkem : 1

26.7.2014 - Renata
 „Šamani vidí svět jako sen a umění snít považují za nástroj, který je třeba zvládnout, abychom dokázali v nekonečných stavech reality najít správný směr. Jednotlivé podrobnosti snění se zřejmě od kultury ke kultuře a od šamana k šamanovi liší, ovšem obecné chápání významu snů je v zásadě podobné. Šamani se domnívají, že všechny světy jsou sny a že snící, jenž sní také sebe a jehož sní onen sen, může tyto sny utvářet, měnit, snít znovu a řídit jejich směr. Na rozdíl od dnešní většinové společnosti nepovažují šamani svět za pevně danou realitu. Jejich pohled je mnohem optimistější a flexibilnější…“ Tak to je ukázka z knihy, která má čtenáři pomoci pochopit šamanskou cestu přímého poznání. Jako úplně obyčejný čtenář, kterému je šamanismus na hony vzdálený, jsem touto knihou proplula se zvláštními pocity pokory. Snad za to může úctyplný literární a informační styl obou autorů. Snad za to může i poslech nahrávek, které k této knize na svých stránkách zveřejňuje také nakladatelství Synergie. Mohu-li tedy těchto pár desítek minut mystické hudby, která mne dovede do hlubin mé duše, považovat za pravé šamanské poselství, chápu, proč se toto téma stává spíš víc komerční než hluboké. --------- napsala jsem v části svého článku o této knize. Knihu jsem poté četla, pročítala ještě s odstupem času, kdy poněkud opadlo nadšení. V tuto chvíli už vidím některé části, se kterými příliš nesouzním (třeba onen náhled na sebe samého do budoucnosti apod)... ale na druhou stranu, pokud je člověk hodně při zemi, vnímá tyto informace jako pouhé informace, jako něco " o čem by měl vědět" a zase přijde období, kdy se mysl zjemní a bude otevřená třeba právě tomu, podniknout cestu se sebou samým do budoucnosti. Je to jedna z knih, kterou si rádi otevřete v různých obdobích svého života.


Intimní splynutí

Intimní splynutí - David Deida

Rozebráno

299,- Kč
Anotace:

Vydejte se na cestu "za hranice rovnováhy"........Tato kniha je o otvírání našich srdcí a o jedinečných vlohách, které jsou uloženy hluboko v naší sexuální, emoční i duchovní podstatě.


Moderní muži a ženy totiž zjistili, že rovnost sama o sobě nevytváří vášnivé a rozvíjející se vztahy. Co ale s tím? Určitě bychom se neměli vracet ke zraňujícím a dnes už překonaným vztahům založeným na závislosti typu žena hospodyně, muž macho. Jenže pokud jsme nespokojeni s bezpečnou, ale poněkud nudnou vzájemnou nezávislostí, typickou pro „vyvážený“ vztah, a zároveň nás neuspokojují vztahy, založené na nerovnosti sexuálních rolí, kam jinam bychom měli směřovat?


Intimní splynutí, druh partnerského vztahu popsaný v této knize, se zcela odlišuje od těch dřívějších. Není založen na starých sexuálních rolích ani na moderním ideálu „rovnosti“, kdy jsou základní mužské a ženské energie často popírány stejně jako rozdíly mezi nimi. Je třeba nahlédnout "za hranice rovnováhy"....


 


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

25.7.2014 - Renata
Kontraverzní, přemýšlivý a hluboce spirituální autor nás v této velmi intimní knize dovede údajně až za hranice rovnováhy. Opět, stejně jako ve všech svých předchozích knihách David Deida vysvětluje základní rozdíly v jakési vnitřní esenci a povahovém instinktivním nastavení můžu a žen, ale v této knize vystupuje jeho praktičtější mysl. Zatímco v Cestě pravého muže jsem jásala vůbec nad rozřešením celého problému muž a žena…. Jejich rozdíly, jejich Venuše a Marsy, ne úplně se mi dostávalo návodu, jak to tedy celé skloubit anebo jen v náznacích. V Intimním splynutí se autor často vrací a stále dokola se snaží vyřešit, jak tyto dva elementy – mužský a ženský – postavit tak, aby mohla vyniknout naše přirozená povaha a zároveň tomu druhému prospět. A k tomu je třeba plné pochopení nejen sebe samých, ale i respektu k přirozenosti toho druhého. A když se člověk zamyslí, a nemusí to být ani nijak hluboká myšlenka, zjistí, že mnohdy je právě toto základní nepochopení zdrojem všech partnerských neshod a vlastně nakonec i méně i více nejapných obecně zažitých vtipů. Toto jsem napsala v úvodu svého článku na svém webu. Kniha mne velice zaujala, četla jsem vše, co od tohoto autora v České republice vyšlo. Jsem vždy překvapena, jaké nové, hlubší úhly pohledu umí autor přinést. Jakékoliv téma dokáže rozvést do intimní hloubky a tady mi to přišlo opravdu vhod. Pro někoho, kdo si není jist sám sebou, je v obtížné životní situaci nebo zažívá ve vztazích jeden krach za druhým, je to dobré čtivo. Uvědomí si svou vlastní cenu a své jedinečné chování podle pohlaví. Žena nikdy nebude muž a muž nikdy nebude žena. A tudíž si musí svůj "průsečík porozumění" teprve najít.


Psycho

Psycho - Robert Bloch

Rozebráno

249.00,- Kč
Anotace:

Když před sebou Mary Craneová, která prchá poté, co ukradla čtyřicet tisíc dolarů, spatří uprostřed bouře Batesův motel, má pocit, že byla právě zachráněna. Pokoje jsou sice mírně zatuchlé, ale jinak čisté. Norman Bates, který motel vede, jí připadá jako příjemný muž. Byť možná trochu divný. Pak se ale Mary setkává s Normanovou matkou. A s velkým řeznickým nožem. Noční můra začíná.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

10.7.2014 - Kristýnka
 kniha psycho mě velice nadchla, dostala jsem ji od své maminky. Nevěřila jsem, že film může být tak rozdílný od knihy. Kniha je skvěle napsaná a přečetla jsem ji jedním dechem.Co se týče knihkupectví mohu vřele doporučit. Jsou báječný stále mě něčím překvapí a já se vždy těším na akce a knižní novinky Mohu všem vřele doporučit Vaše věrná zákaznice


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2020 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap