Máme rádi knihkupce

Psycho

Psycho - Robert Bloch

Rozebráno

249.00,- Kč
Anotace:

Když před sebou Mary Craneová, která prchá poté, co ukradla čtyřicet tisíc dolarů, spatří uprostřed bouře Batesův motel, má pocit, že byla právě zachráněna. Pokoje jsou sice mírně zatuchlé, ale jinak čisté. Norman Bates, který motel vede, jí připadá jako příjemný muž. Byť možná trochu divný. Pak se ale Mary setkává s Normanovou matkou. A s velkým řeznickým nožem. Noční můra začíná.


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

10.7.2014 - Kristýnka
 kniha psycho mě velice nadchla, dostala jsem ji od své maminky. Nevěřila jsem, že film může být tak rozdílný od knihy. Kniha je skvěle napsaná a přečetla jsem ji jedním dechem.Co se týče knihkupectví mohu vřele doporučit. Jsou báječný stále mě něčím překvapí a já se vždy těším na akce a knižní novinky Mohu všem vřele doporučit Vaše věrná zákaznice

90 belasých rokov

Anotace:

Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava vydal jedinečnú publikáciu s názvom "90 belasých rokov", ktorá nesmie chýbať v knižnici žiadneho fanúšika belasých.


Autori knihy Jozef Kšiňan a Igor Mráz, ktorých v rodine belasých netreba predstavovať, zachytávajú 90 ročnú históriu nášho klubu. Publikácia obsahuje 288 strán, v ktorej okrem zaujímavého čítania nájdete historické a aktuálne fotografie či už hráčov, trénerov, mužstiev alebo fanúšikov a spracované profily najvýznamnejších osobností nášho klubu. V publikácii nájde čitateľ aj špeciálnu časť, ktorá nesie názov "História fanúšikov ŠK Slovan Bratislava". Túto časť spracovali samotní členovia fanklubov a venujú sa podrobnému mapovaniu histórie fanúšikov a fanklubov Slovana. V závere knihy autori spracovali výsledkové štatistiky nášho klubu.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

25.6.2014
Z knihy 90 belasých rokov jsem měl radost. Byl jsem fanouškem slovenských týmů Slovanu a Trnavy od poloviny 60. let. Fandil jsem i týmům Interu a VSS Košice. Slovenský fotbal měl tenkrát mnoho vynikajících hráčů. Mrzí mne, že již není na pultech kniha o týmu Spartaku Trnava z období konce 60. a počátku 70. let. I na Slovensku by tato kniha mohla být inspirací pro práci v klubech.Zdravím Vás.

Indigoví andělé - kniha a 44 karet

-19%
Indigoví andělé - kniha a 44 karet - Doreen Virtue

Skladem u dodavatele

349,- Kč  280,- Kč
Anotace:

Indigoví lidé mají silnou vůli, jsou intuitivními vůdci s vrozenými duchovními schopnostmi, včetně schopnosti jasně rozpoznat pravdu. Přesto, v tomto složitém světě, i Indigoví lidé potřebují pomoc, aby poznali, kudy mají vést jejich kroky směřující k naplnění jejich poslání. Proto Charles Virtue (sám patří mezi indigové) a jeho matka Doreen vytvořili tyto vykládací karty speciálně pro Indigové děti I dospělé.


Každá z nádherně ilustrovaných karet obsahuje zvláštní zprávu od andělů. Doprovodná příručka pak vysvětluje významy jednotlivých karet způsobem, který je jednoduchý a věcný – koneckonců, Indigoví lidé mají své poslání a nemohou ztrácet čas.


 


 



Recenze:
Recenzí celkem : 1

3.6.2014 - Renata
 Kniha a karty jsou koncipovány jako pomoc indigovým lidem. Byla jsem zvědavá na vysvětlení, kdo jsou vlastně indigoví a čím se liší od obyčejných lidí. V tomto musím říct, kniha pomohla. Je velmi čtivě a srozumitelně napsaná a přiložené karty potom umožní nahlédnout do hloubky svého vlastního srdce a nalézt tam lásku. Jde jen o to, v jakém rozpoložení karty máte a dáváte si s nimi "dýchánek". Asi to nebude úplně stav, kdy budete v ráži, spíše v takovém pokojném smíru. Pak jde opravdu o hezounký zážitek.

DOTEK LÁSKY

DOTEK LÁSKY - Angela Hartfield

Rozebráno

349,- Kč
Anotace:


Vykládací karty Dotek lásky vám odhalí nové způsoby a cesty, jak do svého života vnést více lásky a porozumění. Nezáleží na tom, zda právě prožíváte láskyplný vztah, nebo svého životního partnera zrovna hledáte. Ať tak nebo tak, vždy je tu příležitost naučit se, jak milovat více, hlouběji a opravdověji. Účelem těchto karet je pomoci vám rozvíjet láskyplný pohled na svět, díky kterému k sobě přitáhnete štěstí a hlavně lásku.



Vždyť láska je základní esencí života!



Věštecké karty jsou prastarým způsobem, jak se spojit s moudrostí Vesmíru. Tento průvodce vám vysvětlí hlavní význam jednotlivých karet v balíčku a zároveň vás naučí, jak se vykládají. Věříme, že vám karty i tato knížka budou dobrými přáteli a pomocníky na cestě za láskou a životním naplněním.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

2.6.2014 - Renata
 S kartami jsem několikrát vykládala, několikrát i sobě a psala jsem o těchto výkladech článek. Překvapilo mne, či mi spíš bylo velmi příjemné, jak mi sedly, i když jsou takové jemné, éterické a hlavně autorka obrázků jim dodala naprosto fantasy nádech. Jsou úžasné, barevně řešené tak, že musí být příjemné snad každému a výklady jsou naprosto trefné!

Studánka zdraví a léčivé 3D mandaly

Studánka zdraví a léčivé 3D mandaly - Josef Schrötter

Skladem u dodavatele

299,- Kč  270,- Kč
Anotace:

Josef Schrötter patří mezi naše přední psychotroniky a prokázání vlivu bioenergetického působení na živou a neživou hmotu, je cílem jeho experimentů. "Energeticky aktivované obrázky dělám již velmi dlouho v různých formách - kreslené, kaligrafické nebo ve formě stereogramů. Inspirací pro mne byla celá řada dopisů od čtenářů Regenerace, když jsme je začali pravidelně uveřejňovat. Ve své léčitelské praxi používám pro přenos bioenergie metodu kontaktní nebo bezkontaktní. Energii přijímám z kosmu sedmou čakrou a vkládám do ní určitý program. Bioenergie zde byla, je a bude. To nemusí být dáno žádným zákonem, vyhláškou nebo normou. Tímto způsobem se léčilo od pradávna. Když se podíváme na lékařskou mikroelektroniku, tak zjistíme, že se čím dál více způsoby a frekvenčně přibližuje bioenergetickému působení a diagnostice. A to je moc dobře."



Recenze:
Recenzí celkem : 1

1.6.2014 - Renata
 Kniha mne zaujala svým tématem, které mne zajímá, ale velice těžko se mi chápalo. Josef Schrötter však vysvětlil v i velmi graficky zdařile zpracované knize, bioenergetiku tak, že si troufám říci, že i nevěrci uvěří. Žasla jsem nad logikou, kterou v sobě působení bioenergie má... žasla jsem nad úžasnou jednoduchostí. A i když je to čtení pro chvíle, kdy opravdu chcete bádat a trochu se usebrat pro sebe, je to kniha, kterou bych rozhodně do knihovničky doporučila každému zvídavému čtenáři. Každému, kdo chce pochopit, jak vůbec může složitost světa existovat.

RUBEZAHLS ZAUBERKRAUTER

RUBEZAHLS ZAUBERKRAUTER - KUBáTOVá

Skladem v eshopu (91 ks)

249,- Kč
Anotace:

Pohádky o květinách z Krkonoš z pera Marie Kubátové v němčině. Překlad Marie Langerová Rozměr 160 x 235 mm



Recenze:
Recenzí celkem : 1

22.5.2014 - Gerhard Zeidl
 Kniha přeložena do němčiny- text mi připadá dost těžkopádný, překlad je takový spíše otrocký, je to trochu škoda.

Jak meditovat - Praktický návod, jak se spřátelit se svou myslí

Anotace:

Práce s vlastní myslí je jediným prostředkem, jak se skutečně začít cítit šťastnými a spokojenými ve světě, ve kterém žijeme.


Když vás něco trápí - na někoho jste naštvaní, vadí vám určitá situace nebo vás trýzní fyzická bolest - musíte pracovat se svou myslí ke zklidnění a to lze uskutečnit skrze meditaci.


"Domnívám se, že hlavním důvodem, proč provádíme meditační cvičení, je možnost stát se dokonale milujícími lidmi. A to je něco, co svět potřebuje", píše Pema Chödrön, autorka této knihy. Jak meditovat je dlouho očekávaná kniha moudré učitelky, která každému z nás může pomoct dosáhnout tohoto ušlechtilého cíle.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

22.5.2014
 Kniha mne zaujala především dvěmi faktory: Prvním bylo zjištění, že MEDITACE NEMUSÍ BÝT VŽDY PŘÍJEMNÝ ZÁŽITEK a není to špatně. Autorka sama prochází chvílemi, kdy nevnímá tento stav v pohroužení mysli nijak příjemně, kdy chtě nechtě musí akceptovat myšlenky, zvuky kolem, rušení, neklidnou mysl, starostí i bolest, která vyvěrá z nitra člověka. Často v tomto stavu přijdeme ve své duši do míst, kde to hodně bolí... a většinou se pak stáheme a řekneme si, že meditace nefunguje. Líbí se mi, že autorka zcela otevřeně pracuje právě s těmito emocemi a fakty a dělá tak z meditace léčebný proces. Druhá věc byla, že často cituje své učitele. Nevydává je za své myšlenky a k citátům má vždy nějaký osobní vztah, vzdává mezi řádky hold tomu, kdo je napsal.

Steampunk tarot - kniha a 78 karet

-14%
Steampunk tarot - kniha a 78 karet - Aly Fell

Skladem u dodavatele

587,- Kč  499,- Kč
Anotace:

Nasaďte si letecké či svářečské brýle, oblečte si svůj nejlepší korzet, posaďte si na hlavu cylindr a vydejte se na dobrodružnou výpravu do světa steampunku. Steampunk si pohrává s myšlenkou, jak by se mohla odehrát historie, kdyby se některé věci staly jinak. Tím se silně podobá většině tarotových výkladů, v jejichž posvátném světě si také můžeme představovat, co by se stalo, kdyby...Svět steampunku vám nabízí fantastické prostředí, do něhož můžete zasadit své příběhy, a tarotové karty vám je pomohou vyprávět. Při tom všem se zároveň seznámíte s pozoruhodným fenoménem jménem steampunk. Autorka Barbara Moore vám představí postavy tarotu oblečené ve stylu steampunku a tak poznáte i hlavní prvky stampunkové mody.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

10.4.2014 - Renata
 Je to jeden z nejbáječnějších tarotů, jaké jsem kdy poznala. S jakým nadšením ho asi autoři museli vyrábět? psát ten strhující příběh... a malovat ty nádherné obrázky, které jen se pohnout... Cítila jsem neodbytnou touhu vstoupit naživo do jednotlivých příběhů a zůstat v nich. Porozhlédnout se. Poznat tarotový svět zase z jiné strany. Z hlediska vykladačky karet mi tyto karty velmi vyhovují, protože nematou, jsou řízné, pevné a jasně mluvící. A hlavně, vždycky je to vstupenka do toho párou a kovem voňavého světa...

Poklady klasické české kuchyně

Komentář:

Prý nejlepší česká kuchařka posledních let, alespoň tedy až do takových výšin bylo toto dílo pochváleno v recenzi serveru iDnes.cz. Citujeme z článku: O nové kuchařce z dílny Pražského kulinářského institutu sepsané jeho šéfem Romanem Vaňkem se začalo povídat mezi laickou a odbornou veřejností od jejího vydání v listopadu loňského roku. "Podle mě je to nejlepší česká kuchařka za posledních mnoho let. Nejvíc se mi líbí, že je naprosto i pro laiky srozumitelně popsáno, co a jak uvařit. A taky, když se podívám na ty pracovní postupy, tak jsou jednoznačně poctivé i po technologické stránce. Takto se prostě má vařit," hodnotí ji Jaroslav Hájek, šéf odborného vzdělávání ze Střední školy gastronomické a hotelové v Praze. Kuchařka byla bleskově rozebraná, takže jsme s recenzí museli počkat až na dotisk, který se v těchto dnech objevil na pultech. "Já mám hlavně radost, že podle reakcí se kuchařka lidem líbí a hlavně že podle ní i vaří," je spokojený Roman Vaněk. Celou recenzi si můžete přečíst zde.


K zakoupení knihy Vás možná navnadí obrázky, které ilustrují výše uvedenou recenzi. Dobrou chuť!




Anotace:

Kuchařka Romana Vaňka. Roman Vaněk, ředitel Pražského kulinářského institutu (přední kuchařská škola v ČR), je také autorem řady kuchařek a gastronomických publikací. Tentokrát se rozhodl vytvořit precizního moderně zpracovaného průvodce českou jídelní klasikou a spolu se šéfkuchaři Prakulu (bývalým a současným ) Václavem Fričem a Zdeňkem Marcínem vytvořili v knize Poklady klasické české kuchyně soubor bezmála dvouset receptů, připravovaných krok po kroku, včetně české pekařské klasiky, na které spolupracoval s vynikajícm pekařem a také lektorem Prakulu Martinem Hanusem. Předmluvu Vaňkových "POKLADŮ" napsali velcí milovnící a ochránci poctivé české gastronomie kníže Karel Schwarzenberg, šéfkuchař Jaroslav Sapík a Jitka Rákosníková-šéfredaktorka časopisu F.O.O.D. Každý recept je pečlivě popsán a fotograficky zdokumentován, což orientaci v něm i jeho přípravu ještě zjednoduší. Pro recepty sáhl autor do skutečně klasické české kuchyně, jakou vařily naše babičky - název tady skutečně nelže, jde o opravdové poklady! Od poctivé hovězí polévky, přes huspeninu, škvarky, utopence, řízek s bramborovym salátem, koprovku, rajskou, svíčkovou, šípkovou, tatarák, jehněčí, vepřové, telecí, vnitřnosti, drůbež, divočinu, ryby, krupicovou kaši, koláče až po vanoční cukroví. Recepty najdeme v nové knize Poklady klasické české kuchyně jak složitější, tak zcela základní včetně velmi zdařile zpracovaných tipů, všechny jsou ale zpracovány pečlivě a přehledně tak, aby byly čitelné a hlavně proveditelné doslova pro každého. Po dlouhé době je tady nová příručka, která si mezi klasickými českými kuchařkami bezpochyby najde své čelní místo. "Poklady" musíte mít!


Máme i další kuchařské knihy Romana Vaňka. Nechcete se na ně podívat?


KLENOTY KLASICKÉ EVROPSKÉ KUCHYNĚ - Vaněk RomanKouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček - Roman VaněkSushi - Doma, krok za krokem - Poklady klasické české kuchyně - Roman VaněkSNADNO & RYCHLE - Roman Vaněk



Recenze:
Recenzí celkem : 1

13.3.2014 - Tereza
 Kuchařka je super. Vařim každý den a od chvíle, co mám tuto kuchařku, tak vždy čerpám z ní. Postupy jsou velmi jednoduché. Mám vyzkoušené, že vývar se dá nahradit vodou a chuť je výborná. Jen se mi u omáček stává, že jsou méně husté, než jsme zvyklí. Tuto kuchařku určitě doporučuji :-)

Dědečku, vyprávěj - Kniha pro uchování vzpomínek

Anotace:

Otevřená kniha pro zaznamenání vzpomínek vašeho dědečka od dětství po současnost. Dědeček bude moci sám nebo s vaší pomocí vyplňovat knížku a odpoví tak na celou řadu pečlivě vybraných otázek. Namátkou: čím chtěl být, když byl malý, jací byli jeho rodiče a prarodiče, kde si hrál, kdy potkal babičku - svou ženou, co spolu zažili, jak vnímal dědeček historické události, co se podle něj dnes změnilo oproti době jeho mládí… Kniha se stane pro vašeho dědečka zábavou a pro celou vaši rodinu cenným pokladem. Doprovodné obrázky a dobové fotografie pomáhají probouzet vzpomínky. V knížce je prostor na přidání vlastních fotografií. „Dědečku, vyprávěj“ je unikátním dárkem pro všechny dědečky.



Recenze:
Recenzí celkem : 1

4.3.2014
 Pěkně udělaná kniha sloužící jako rodinná kronika pro další generace

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

(c) 2007 - 2020 Knihkupectví U Krumlů s.r.o. Krkonošská 196, Vrchlabí, IČO: 08677662 DIČ: CZ08677662, telefon: 499 421 524, e-mail: knihkupec@knihkupec.com vývoj, správa elektronického obchodu www.foxcom.eu XML Sitemap